Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
« Re: Re: Re: Re: Taky bych ji rád
Tak kromě soli Magic argumentuje ještě silnicemi a servisem, nakonec na foru k Alfě Romeo o tom psal dost. Bohužel individuální dovoz z I není taková legrace, zvlášť když italsky neumím ani ň:-) Nicméně Autogamma z Brna prý z I vozí. Pro mě je strop 4500 Euro, pěknou nejlépe červenou 1,6 bych koupil hned.
Stočený tacho - skutečný počet km jde přečíst z řídicí jednotky, ne? -
pánové co se týče brav tak to je v mém srdci hned za unem ale je to naprosto paradni auto (kdyz kapnete teda na dobrou ojetinu :*) ) a největší oblibu sem si našel v 1,6 16 v 76 kW je to uz celekm běžný motor s bajecnym vykonem a sotřebou davejte si bacha na ruzny splacaniny vice aut dohromady pak je skro jisty ze to nebude to prave ořechové ale fakt s kvalitni a dobre servisoanou bravou se neda slapnou vedle -
« Re: Re: Taky bych ji rád
Tak v tomhle jsem dost ovlivněn Magicem, takže proč tahat auto ze země kde se jezdí v soli, když z Itálie může být touhle chemikálií netknuté. Navíc Magic tvrdí že Němci vozí auta z Itálie a ty šunky z D zase taháme my, a je fakt že na www.autoscout.it Bravy dost přořídly... -
« Taky bych ji rád
1.6 od roku 1999 je jasná volba, má delší převody a lepší řídicí jednotku, u té 1.2 vypadá výkon OK ale co točivý moment? Spíš by mě zajímalo jestli budeš kupovat v Česku / Slovensku, nebo máš v plánu dovoz z I? Snad ne z D? A co servis v Praze, myslím tím někoho schopného šikovného kdo tahle auta zná a má "osobní" přístup? -
"-- skrytý --" 06.03.06 12:08
Diky moc potreboval sem to lebo na stranke napr. mobile.de su oznacene auta len vykonom. Niekde je aj objem, ale vacsinou v kW.
Vacsina ludi tu odporuca 1,6 16V asi pojdem do toho. Urcite chcem Bravu, len sa neviem rozhodnut na aky pohon a aky motor.
Chcem jedine roky 1999-2001. No uvidime vsetci si tie auta chvalia aj ludia co poznam osobne. Napriklad moj stric ma Bravu z 1998 a motor 1,4 12V a az teraz tam ide menit vyfuk inak tam este nic nemenil. Spotreba okolo 6L, aspon podla neho. No uvidime. -
« Re: Motory
1.2 16V (59-62kW); 1.4 12V (55-59kW); 1.6 16V (66/76kW); 1.8 16V (83kW); 2.0 20V HGT (108-110kW); 1.9D (44-48kW); 1.9 TD (55kW); 1.9 TDS(74kW); 1.9 JTD(77kW) a možná ještě něco... Bylo toho fakt dost.
Tak to jsou asi tak všechny motory co můžeš v Bravě či Bravu potkat! Osobně mám zkušenost jen s tou 1.6 16V (76kW) a tu ti můžu vřele doporučit! Najel jsem s ní cca 40 000 km a rád na ní dodnes vzpomínám! Hodně zdaru... -
"-- skrytý --" 05.03.06 23:29
« Motory
Nazdar lidi sem tu novy a citam diskusiu od zaciatku. Planujem kupit v najblizsich 2 mesiacoch FIAT BRAVA a chcel som sa opytat ci neviete kde by som zohnal nejaky zoznam motorov co sa montovali do bravy, staci od roku 99.Nejake oznacenie a kolko kW ma ten konkretny motor. Dakujem.
plusy:
- Fantasticky motor
- pruzny, vykonny, zabera velmi nizko, zabera aj pri 130-150 km/h
- "kvazisportovy" vzhlad
- prijemna vyska poistky
- dost miesta pre vodica - viac ako v 307, a aj na zadnych sedadlach
minusy:
- male prkotinky, vraj klasicke u fiatov
- poskakujuci ukazovatel teploty motora
- odchadzanie ziaroviek v prednych svetlach - ale vraj to maju aj 307, uvidime
- vrzganie plastov
- problem nastartovat v mraze - ale kedze v zime skoro nejazdim, tak no problemo