Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« Re: je Peky naživu ( nebo spíš jeho JTD ) ?
Predni zasterky original stoji 1050,-, ale jsou na miru a vypadaji fakt dobre. Ja jsem koupil univrzalni v polsku za 250,-, ktere sice skoro nepadnou, svuj smysl splni a protoze mam relativne tmave auto, neupozornuji na sebe. Ty same zasterky se u nas prodavaji kolem 330,- -
Poslal jsem ti mailem dvě fotky, nejsou bohužel nic moc. Inzerát jsem v pátek měl , ale tacena byla nepravdivá . Chci se zeptat Filipa z čeho ma na autě zástěrky, já bych potřeboval za přední kola protože mě moc stříká bláto na boky . -
Končil jsem jenom s příspěvkem. V Chorvatsku se jezdilo pěkně, ale při tom provozu si člověk moc nezazávodí, jednak jsme jeli naložený a s rodinou ,takže to nejde moc bláznit a potom to nemá ani cenu protože je tam moc velkej provoz.Všicni jedou buď k moři(pátek,sobota)anebo od moře (sobota,neděle).Když v tý koloně předjedu deset aut ,tak zjistím že jsem postoupil o 500 metrů a tak jsem rezignoval a jel poslušně v koloně jako všichni.Co se týče jízdních vlastností , tak mám docela dobrý gumy a s nedotáčivostí nemám problémy.Bionaftu jsem do toho taky zkusil(asi 100 l),jede to jen o malinko hůře ale před dovolenou jsem preventivně vyměnil naftovej filtr.Podložky budou mít určitě vliv na opotřebení ložisek a čepů , protože zatížení je na delší páce ale každá frajeřina něco stojí a tak si člověk může vybrat.Pokud chceš můžu ti fotky poslat mailem , ale internetovou adresu bohužel nemám.Teď přemýšlím o modrým podsvícením budíků a přístrojové desky , zatím nevím jak na to. Poraďte někdo. -
to Peky: s čím končíš, s příspěvkem nebo s Bravou? Jak se jí jezdilo v zatáčkách ze Splitu do Dubrovniku, není moc nedotáčivá s tak těžkým motorem? Spotřeba je pěkná, liješ do toho čistou naftu nebo bionaftu? Nevím, jestli ty podložky moc nelikvidují kulový čepy, jeden kořeň od nás si je tam taky dal, vypadá to moc pěkně, ale prej mu všechno na přední nápravě odchází asi 2 x rychleji. Je ten Tvůj načamčanej plnokrevník k vidění ? -
« Re: auto je po oprave
kdyby vam zustala v ruce klika po chmatakovi, tak ten bazmek s pantem, ktery je prisrouubovan ke dverim stoji 111.90. Hlavni je, ze se nemusela kupovat cela klika. V servise mi opet udelali radost, ani jsem nemusel smutne koukat a platil jsem jen za dil a ne praci. 2 lidi z Nordexu FIat jeli dneska do Barcelony, kde Fiat dela promotion + testovaci jizdy k Stilo. Uz predtim se na nej byli podivat v Zeneve, pry ma velkou sanci na uspech. -
Dlouho jsem se neozval, ale pořád rubriku čtu . Bravu jsem ještě neprodal ,protože bych neměl čím jezdit o dovolený . Byl jsem v Chorvatsku až u Dubrovníku a parádně jsem se svezl,spotřeba 5,2 l nafty.A co mám novinky na autě . Sehnal jsem docela pěkný 15 " hlinikáče , s límcem asi 5 cm
a pneu 195/50x15 a ještě jsem pod ně dal 2 cm podložky , takže kola jsou zároveň s blatníkem .Docela to dobře vypadá, ale už radši končím. -
cidla na ABS jsem proveril, vse je v poradku, vykazuji stejny odpor, a jde na ne stejne napeti. Proveril jsem 2 pojistky na ABS - v poradku. Snad to bude baterkou. Zatim to vzdy behem jizdy shaslo, az na 1 pripad, kdy mi to svitilo asi 20 km - a to se mi na tom prave nelibi. Musim zajet ke tchanovi, aby mi pujcil baterku z felicie. -
Ja mam nacouvane dost, a myslim, ze to umim, ale manzelku jsem nechal couvat proto, abych ji trosku znecutil jeji nadseni do rizeni. Rekl jsem, ze dobra, kdyz che tedy jezdit, musi umet nacouvat do garaze. 2 x jsem mel nervy v kyblu, nejlepsi navsem ale je, ze kdyz se to stalo a vylezla z auta tak rekla:"Vidis, ja jsem ti to rikala, ze neumim couvat", skoro zaden pocit viny. DO garaze musim couvat, protoze to je nejednodussi: mam garaz 3m podelne od cesty a na predek najizdet mi nevychazi rejd, dale pak mam uzkou garaz: 2,2 m, Brava ma pres zrcatka 2,0 m a jedine vybrani ve stene, abych mohl vystoupit je na strane ridice, kdyz zaparkuju nacouvanim. BTW zlomeny bazmek na kliku stoji 120 Kc, nastesti jde koupit samostatne a nebudu muset kupovat celou kliku. -
Tak aby sis nekecal tak sám: proč do garáže couváš, navíc s manželkou za volantem? :-)) Obzvlášť obdivuju na parkovištích supermarketů, jak si zvláště ti méně zkušení pracně nacouvají do parkovacího stání, aby se pak s plným nákupním vozíkem nedostali ke kufru. -
« Smolny den.
Vcera mi nekdo urval v Bohumine kliku od ridice, asi zkousel, jestli auto neni odemcene. Klika byla v poradku, kdyz jsem odchazel a odchlipnuta, kdyz jsem se vratil. Zlomil se takovy ten hlinikovy pant v casti kliky, ktera se nepohybuje. Samostatne to asi koupi nepujde, zkusim to nechat svarit, jestli to pujde. Navic mi obcas zasvitila kontrolka na ABS. Mozna to bude baterkou, ( i kdyz napeti na baterce je vyssi nez 10,5 kdy se odpojuje ABS ). Musim ale sundat kola a proverit cidla. Je mozne, ze zas dostalo pri oprave ranu kladivem. Kecam si tu sam. -
« auto je po oprave
a oprava byla super. Jsem puntickar, ale oprava vyhovuje naprosto. Ted k tomu autu ziskavam vztah, ze ho budu chtit setrit v zime :-))). Perfektni byla cena, na aute byly provedeny tyto veci: nalakovani obou zrcatek ( manzelku jsem nechal 2x couvat do garaze, pokazde si hlidala jen jednu stranu ), nalakovani celeho zadniho narazniku ( modra metaliza + bezbarvy matny lak na cerno cast ), vykytovani + sundani + odstrojeni + nalakovani celeho predniho narazniku ( modra metaliza + bezbarvy matny lak na cernou cast ), vyklepani + zatmeleni + nalakovani leveho predniho blatniku ( musel se odstrojit vzduchovy filtr ( prislo se na to, ze je zlomeny nejaky "rezonator vzd. filtru " - musel se slepit u profika s plasty )), vyklepani + zatmeleni + nastrikani predni kapoty po kroupach. V servisu by si rekli o 27 tKc ( kapota + blatnik by byl novy), ja dal u soukromnika jen 10 tKc. A ted kde vzit na vyfuk 11 tKc a nekrast ? -
« Re: to mfilip
dobre, cenu akceptuju, beru to. Jestli na fakturu nebo bez, to se jeste rozhodnu, myslim, ze to ma jeste cas, klidne se muzem domluvit az na miste, ten rozdil 700 Kc je presne mezi vyhodou na fakturu nebo bez. S tim terminem jsi mne spatne pochopil. Mel jsem predstavu, ze by se to mohlo realizovat pri me ceste do Prahy. Kdyby mlada priletela do Prahy dejme tomu cca v 18:00, je to idealni, protoze tu realizaci muzeme domluvit na vase pracovni hodiny, tzn. v Brne bych byl kolem 13:00, do 15:00 je to namontovano a mam 3 hodiny cas na Ruzyn. Pokud ale prileti mlada napr. v 21.9.2001 ve 05:00 rano, uz by nebylo moc realne domluvit realizaci na 16:00-18:00 a pak bych se musel nejak protloukat 11 hodin do Prahy. S montazi pri zpatecni ceste asi mlada nebude souhlasit. Bude se moc tesit domu a zrejme povezu dalsi lidi. V tom pripade by se to realizovalo v rijnu, az se z manzelkou poradne po 3 mesicich vysexujem. Myslim, ze jsme predbezne domluveni. -
« Re: to mfilip
1. OK, zjistím jak přesně ten výfuk vypadá. Jestli je pravda, jak říkáš, že má Brava jeden, nerozebíratelný kus, složený ze tří tlumičů, musí být i jakákoliv náhrada taková.
2. Ach ta cena, chyba se vloudila. Ta cena stará je 9000,- bez DPH, čili s DPH 10.980,-, bez účtu můžu jít na 10.300,-. Montáž jsem už psal, 300-500,-.
3. 20/21.9 OK, však když by jsi přijel v noci, přespíš do rána a můžeme montovat...
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!