Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto

23.10.01  13:53

« Re: Re:

tiez som si myslel, ze mi termostat neukazuje spravnu teplotu, ale nechal som termostat skontrolovat a otvara sa pri teplote 90-92 °C- takze tiez s tym jazdim dalej. Pri beznej jazde je asi 0,5cm od stredovej ciarky. ´Ked vsak jazdim razantnejsie je k stredu blizsie.
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 23.10.01  11:59

« Bez nadpisu

A co se ti konkrétně rozsypalo. Pokud myslíš tlumiče...ty se musí měnit u každého auta ap. Uveď konkrétně...
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.01  14:52

« Re: Re:Ach ta Brava!!!

No tak ja Ti reknu mam najeto 122000 a zacina se sypat jak domecek z karet - nejvyssi cas vymenit.- Tak jak me srdce voli - zas Fiat - asi jsem nepoucitelnej,srdecni zalezitost - takze STILO.
    Jinak - drzela do 65000 pak se zacalo sypat tak jsem jeste 2 roky vydrzel a ted uz ala do luftu.Jo je to 1.8 16V 96'
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 15.10.01  13:40

« Bez nadpisu

na naší 1,6 ten termostat odešel při 40 000 km. Kdo má Bravu z 96 a ještě ho to nepotkal, měl by ho vyměnit...
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.01  21:07

« Re: Re: Termostat Brava, svíčky

Tak Vás po dlouhé době zdravím a musím se vyjádřit k pochybnostem a dohadům ohledně svíček. Asi 80 tis. km jsem najezdil na Brisk DOR 15 LGS /ne bez výměny !!/a mohu zodpovědně říct, že bez sebemenších problémů v jakémkoliv režimu.Mám pocit, že teď už bude zase jiné označ., mam to napsáno někde ... K tomu používám olej polosynt. Texaco z Makra za cca 500 Kč 5 lit. Od plné synt. jsem ustoupil, není to jen z mojí hlavy. Nenechte si čistit hlavy v servisu s Tutelama apod. za nehorázné peníze. Viskozita je daná a výrobce žádné značky oleje si nedovolí to ošidit. K tomu termostatu. Je všeobecně známo, že roky 96 měly problémy s termostatem. Nevyhly se ani mému autu a to v nejlepší době, tj. na dovolené v Itálii. Praskla příruba-odlitek k hadici, výměna nutná. Chlapci na Sardinii ve značkovém servisu se ukázali tak, že ještě dnes o nich mluvím s respektem. Takový servis Fiat co se týče rychlosti práce, chování, pořádku a odbornosti jsem u nás neviděl, všechna čest.Rozhodně to nebylo v duchu "pane, zkusíme se na to podívat, uvidíme, nevíme, možná, asi .../ Těleso je jinak konstruované, je masivnější a částečně se upravují hadice. Doporučuji těm, kdo má staré provedení, vyměnit, asi je to potká, mně to trvalo 160 tis.km. Už podruhé ale budu měnit napínací kladku rozvoďáku, zase chrastí jak kafemlejnek a nemám nervy na to, jestli se nevysype. Údajně jsou na všechny značky aut pouze 2 výrobci na světě a to Kanada a ještě někdo. Kdo jste je měnil, jaké s tím máte zkušenosti ? Máte někdo najeto s Bravou více než 200000 km ? Zajímají mně zkušenosti.

• « 00 Reagovat !

foto

12.10.01  11:00

Mno ale kdyz je nevhodna pro provoz, tak vubec by nemela protinat dany provoz, jak to je u ostatnich modrych znaceni, ale cervena ( racing ) je protina vsechny a pak modre jezste zavodni provoz, na to mi me skoly nestaci.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.10.01  10:56

mno problemy s termostatem Bravy mely a to skoro vsechny, tyka se to ale jen prvnich rocniku. Rucicka by mela byt v pripade bezvadneho chlazeni presne na tom stupinku uprostred ctvrtkruznicove vysece. Kdyz tam neni nemusi to byt spatne, ale pokud je neco spatne, bude to na 99% termostat. Poznas to kdyz rano na studeny motor ujedes treba 2 km , a kdyz uz ti bude ukazatel neco malo ukazovat, zastav, dej ruku na chladic a mel by byt totalne studeny, nesmi byt vlazny, pak je termostat v * a dobra alespon je, ze aspon propousti vodu. Termostat na moji Bravu 1.8 stoji 1300 Kc, protoze je to s prirubou nerozebiratelny dil. Ani po vymene termostatu se mi rucicka nedostala na ten stupinek na ukazateli a proto jsem to nechal na pocitaci u Fiatu proverit a zjistil jsem, ze termostat je v poradku, otevira se pri 88°C a ukazatel na palubce zustal porad 0.5 cm pod stupinkem. Zkousel jsem vymenit cidlo pro palubku za 380 Kc, ale nic se nezmenilo a tak s tim jezdim dodnes, budto to tak ma byt a je to spravne ( dalsiho majitele 1.8 neznam, aby mi rekl jak jemu to ukazuje ) anebo je vadna palubka a tu nebude kvuli takove prkotine menit.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.10.01  10:36

Mysli, že jenom to, že jsou považovány za tuning, vhodnost pro daný provoz je asi ten modrej sloupec. Trochu mě zmátlo, že změnili to označení, ale asi to bude ta samá svíčka, loni v listopadu stála jedna okolo 120 Kč.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.10.01  10:21

Na ja jsem tam nasel pro sebe DR14ZC s oznacenim, ze se nejvice blizi originalu, a ted nevim jestli je to dobre nebo spatne. Nevis co znamena cerveny sloupec u svicek Premium ZC/ZS ?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.10.01  09:01

« Re: Potrebuji radu

Podle prirucky pro uzivatele se ma rucka ukazatele teploty idealne pohybovat kolem stredu, ale me Bravo ma rucku max 1.5 cm od 0 a to jedu co to da.
    Bud mam super chlazeni nebo je neco spatne.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.10.01  08:10

já tam mám "LOR 15 LGS", to jsem si našel podle označení motoru na www.brisk.cz v katalogu. Koukal jsem na ty stránky, ale oni nějak změnili značení? Zkus tam zavolat, řekni co tam máš a oni ti najdou náhradu. Můj motor má 77 kW, označení 835 C2.000 a vážně jede, že se nedá jezdit pomalu. Skoro bych řekl, že si to spolu potřebovalo trošku sednout, ale hned od začátku to jelo líp, na volnoběh to šlo výrazně klidněji.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.10.01  15:47

vyborne, tyhle ty informace potrebuju, doufam, ze auto jede jako "vymeneny" k lepsimu. Nemuzes mi sem hodit oznaceni tech brisku, mam 1.8 16V, Brisky se pry konkretne pro tento nedelaji, ale podle tabulek se tam nejake hodi. Kdybys mi dal oznaceni, ktere by se shodovalo s tim, ktere chci koupit ( oznaceni jsem zapomnel ), byl bych klidnejsi. Ono totiz Brisky nekdo bud moc chvali anebo moc hani. diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.10.01  15:05

já jsem měl na Tipu 1.8 jednobodové NGK, teď mám asi rok Brisk s "kluznou jiskrou" a auto jede jak vyměněný
  • « 00 Reagovat !

foto

11.10.01  13:09

« Re:

ja mam v planu Brisky za 130,-. Mel jsem 2 bodove NGK podle tabulek a auto se nad 5 000 ot. zacalo trast, vratil jsem tam puvodni 3-bodove Championy a je to v poradku. Problem je v tom, ze nevim, kolik uz maji za sebou a tak pujdou pryc.
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 10.10.01  08:37

« Bez nadpisu

No ten Bosch je zbytečně drahej. Já u Štangla na svoje auto koupil dvojkontaktní Championy, cena cca 115 Kč (v mědi nebo v čem to dělají) a fungují úplně super. Možná líp než Bosche, který sem měl před tím.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.10.01  07:38

« Re: Brava 1,4

Jednoznačne NJK alebo Bosch ale musia byt dvojkontaktne - pouzil som obydva typy-ziaden rozdiel. Mozno bosch su trochu lepsie-moj pocit
  • « 00 Reagovat !

foto

10.10.01  07:36

« Re: Potrebuji radu

Ja mam Bravu 1,4 SX. Co je optimalna teplota? Moj teplomer je ya normalnych okolnosti medzi "0 a optimom" nemzslim si ze je to zle, pretoze ak idem na trojke cez donovaly alebo certovicu je teplota na "optime" ale o dva tyzdńe idem menit olej tak sa nato spytam.
  • 00 Reagovat !

foto

05.10.01  09:59

« Potrebuji radu

Koupil jsem jete Bravo 1.4 SX a nemohu dosahnout optimalni teplotu motoru ukazatel dojde pouze do poloviny mezi 0 a optimum je to v poradku nebo vymenit termostat ci ukazatel ? Dik
  • 00 Reagovat !

foto

03.10.01  14:49

« Brava 1,4

Zdravim všetkých Fiaťákov, poradí mi niekto najlepšie sviečky na Bravu 1,4?
    Dík.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.09.01  14:34

« Re: je Peky naživu ( nebo spíš jeho JTD ) ?

Prozivam ted jedno z nejhorsich obdobi, Hanka ma odletet 20.9. z NY, je v poradku, ale jinak nevim nic, jestli poleti, jestli se bude letat, jestli bude v bezpeci, jestli se nic nestane. Tech otazek je strasne moc, a nemuzete nic delat, Jen doufat. Drzte nam palce. Ozvu se za 14 dni. Chybi mi pro to svinstvo, nejake slovo. Zadnym znamym slovem nemuzu popsat a oznacit ty zmetky.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…