Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« autokomplex
Opet k vyfuku: byl jsem dnes v servise, kde mi rekli, ze neni dobre natahnout trubku od katalyzatoru, ale ze by se tam mel dat jeste tlumic ( nabizeli mi na Barchettu se stejnym motorem za 3000,- ), duvodem je pry zvysena spotreba. Nevis o tom neco ? Ty si prave psal, ze k tomu Remusu je jako nahradni dil dodavan prostredni tlumic. Ty bys doporucoval vyprdnout se na prostredek od kataku po Remus dat trubku - uz si to urcite delal - nestezoval si nekdo na spotrebu ? Kdyby si mne ujistil, ze s tim nebude problem, mohli bychom se uz domluvit. Nebo bych bral jen Remus a zbytek s prostrednim tlumicem nechal namontovat v Havirove. Vlastne resim jen, jestli ten prostredni dil k necemu je. Velke diky. -
« to mfilip
1. Dělá se to tak.
2. Co by se to STK nelíbilo, kat. tam bude a jako závodnička to řvát nebude.
3. Nic nebude rezonovat a bude to mít ten nejhezčí zvuk, co je možné z toho dostat.
4. To víš, že jsme schopni to udělat, kolik to bude stát nevím, podlo toho kolik práce, a kolik času? cca 1/2 dne... -
« Re: to mfilip
hm tak to je blbe. Takze misto 2 prostrednich dilu trubka, misto koncoveho dilu Remus. 1. Dela se to tak bezne ? 2. Bude se to libit na STK ? 3. Nebude ta trubka nepatricne rezonovat a treba neprdne priruba ke katalyzatoru ? 4. Jste schopni to udelat ? Predpokladam, ze uz jste to delali. 5. Kolik bude ta pripadna cela akce stat penez a kolik zabere priblizne casu ? diky. -
« to mfilip
1. Nespekuluj a nech to proměřit:)
2. Tak ten Remus je jenom zadek. Jao náhradní díl je výfuk dodáván i s prostředním tlumičem, nicméně Remus je jenom zadní díl. Já bych to udělal tak, že na ten prostředek bych se vyprdl, nahradil jej trubkou a naimplantoval až ten zadní Remus. -
« to mfilip
1. Ucpaný KAT i výfuk může hodně zvýšit spotřebu!
2. Jestli je olej nahoře na části svíčky, která je nad hlavou, není původem válec motoru ale nějaká netěsnost nahoře někde pod víkem ventilů.
3. Nech to auto trošku proměřit v servisu, takové elaborace na rampě jsou na dvě veci! -
« tak nevím
Bravu mám už 3 dny v servisu. Začalo být hlučné (ventily) a v zatáčkách poblikávala kontrolka oleje. Zastavil jsem a zjistil, že celý motor je od oleje a měrka úplně suchá. V servisu zjistili špatné gufero (nebo tak nějak se to jmenuje). Tak teda nevím - auto staré 2 roky a taková závada ? Zdá se, že na řečech o kvalitě Fiatu něco bude. -
wolff 16.11.01 14:52
« Bez nadpisu
Závodit? Já to navrhoval s tím měřením času. Jen nevím teď kde. Jo vlastně v Kohoutkách už to zpravili, ale v noci to už vcelku klouže jak sviňa. Tu Hufovu Fabku neberu vůbec jako soupeře. To je prostě lenochod. Nechce se mi závodit s naftou. Nepřipadá mi to zase tak smyslný, abych do toho šel. Já to napsal, když mě vyprovokoval. Neozval se. To je jeho problém. Nemám přece povinnost čekat až se pán uráčí. Nemám zase tolik času. Já vím co moje auto svede a co ne. Fabka prostě není soupeř. -
« Re: to mfilip
fajn nevadi, ale muze treba mene propustny vyfuk nebo kat zvysit spotrebu pri stejnem rezimu jizdy? Dneska jsem mel 6,9 loni 6,2. Termostat je v poradku, svickama to neni, v motoru je plna syntetika Valvoline. Muzu se jeste podivat pohledove na lambdu, ale pokud tam vylozene nebude vytazeny konektor, nic nezjistim. Je tu jeste jedna vec. Jedna svice je vzdy oproti ostatnim o dost vice od oleje, ne primo "knot", ale zavit a dokonce i trosku gumovy nastavec civky, ktery je nad svickou. Myslel jsem, ze je nejaka necistota na dosedaci plose pro tesnici podlozku svicky, tak jsem ji ocistil. Nevim odkud se tam ten olej muze brat, myslel jsem ze otvor pro svicku je jedine misto, kudy se muze olej z motoru dostat. Ze by tim unikem valec ztratil kompres a auto zacalo o 10% vice zrat ? Vim, ze je to na dalku slozite, ale ze svych zkusenosti muzes rict, kde bys hledal nejpravdepodobnejsi problem ? diky. Jo poklepanim vyfuku se ozyva zvonkohra, kat jsem nepoklepaval, ale v sobotu si zajedu na rampu. -
« Re:
No ATX te fabce pridal par koniku. Dost koniku (a kuva
uz zase povidam v jednotkach, ktere nejsou SI. Zachvilku
tu zacneme s palcema :-). Ty mas mazdu 323, zejo (
nebo proste nejakou takovouhle vysokoobratkovou
svini)... No, nevim. Rad bych ale ten race videl.
Idealni by byl okruh -- otestuje jak podvozek,
tak max speed.
No a kdyz pojedete kazdy sam a pak si vymenite
auta, tak te nesestreli. A kdyz ti pujcene
auto rozbije (nebo ty jemu), tak se to da jednoduse
vyridit :-) (i predem pravne podeprit)...
Kdyz jsi byl "blbej" a nechal ses vyprovokovat,
tak bud alespon chlap a dotahni to do konce :-)
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
2. Navrhuji takto, uděláme to bez něj, otestuješ poměříš a když by nevyhovovala spotřeba, ten prostřední tlumič můžeme doinstalovat později. Anebo, varianta 2, posuneme trošku dozadu časování výfuk. ventilů a tím snížíme ztráty ve výplachu a jsme v podstatě tam, kde chceme být.
3. Zákazníci neříkali nic, průběh Mk a P OK, zvuk vynikající. Spotřeba - nevím, bo ne všichni si ji evidují a jezdí na ni. Každopádně, logicky vzato, když neukradneme Mk v nízkých otáčkách, nemůžeme zvednout spotřebu.