Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto

01.02.02  14:01

« Re: Boční vítr

Ne,nezmění.Podle mého není problém v obutí ,ale v příliš citlivém posilovači.V létě jezdím na 14-ách
    Kleber a v zimě na 14-ách Debica.
  • 00 Reagovat !

foto

30.01.02  14:18

« kolísání otáček

pánové fiaťáci. mám malý problém s Bravo 80 1.2 16V z roku 99. Poslední rok silně kolísají otáčky na volnoběh, někdy to i chcípne. Když se to poprvé zhoršilo tak na Kladně přeprogramovali řídící jednotku. Trochu se to zlepšilo ale nic moc. Pak se to zhoršilo že to chcíplo po delší jízdě. Z prahy do brna mi to po dálnici chcíplo na první křižovatce po vyřazení rychlosti. V servisu u ruzyně to projeli mašinou, nic nenašli, vyčistili to atd. řekli že přeprogramování je blbost ze by to mohlo být vadné teplotní čidlo v motoru (ale neměnili ho páč ho neměli). Zase se to trochu zlepšilo a po pár týdnech zase hrůza. (taky na mě zkoušeli jestli správně startuju až po zhasnutí kontrolky) Jak byli teď velký mrazy tak jsem pro jistotu dobil baterii protože to rano startovalo jako když tocim klikou a kolísání otáček jako když utne. Teď po cca měsíci to zase trochu začíná. Je možný aby to způsobovala pouze nedostatečná kapacita baterie???
  • 00 Reagovat !

foto

29.01.02  16:03

« Inspirace?

Nejsem velkým příznivcem tunnigu ve všech jeho formách, zvláště pak v případě italských aut, které jsou hezké originální, ale zajímavá Brava je na prodej na www.motorcities.com/contents/00FIC121010… Co na ni říkáte? Zajímavé je i pozadí ve formě A4. Mfilipe, jak se ti líbí barva?
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.02  15:12

S těmi pneu to byl jen nápad a onu citlivost na boční vítr nevztahuju na včerejší podmínky. Je to pocitová záležitost, prozatím nezvyk na posilovač apod. Co jsi myslel tím hučením? Někoho z rodiny?
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.02  12:00

Jak by to mohlo souviset s pneu ? Brava mi nachylna na vitr nepripada a nedelal bych si starosti s odolnosti ve vcerejsim a dnesnim vichru. Na takovy bocni vitr neni odolna Tatra :-) BTW: Nehuci ti neco v Brave kolem 80-85 km/h ?
  • 00 Reagovat !

foto

29.01.02  11:14

« Boční vítr

Jaké máte zkušenosti s bočním větrem? Poněkud mě překvapilo, jak je Brava na vítr náchylná. U mého bývalého Punta to chápu, bylo poměrně vysoké, ale u Bravy jsem očekával vyšší odolnost. Možná to je to je způsobeno zimním obutím? Jak se na to díváte vy, kteří máte 14-ky zimní a 15-ky letní? Změní se to?
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 26.01.02  22:52

« Bez nadpisu

další povolený rozměr je tedy 195/50 R15. Nemusí být špatný. Bývá na 147 a je to vcelku pěkný...
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 24.01.02  11:13

« Bez nadpisu

Ta 185 je určitě. O té R15 to nevím, ale vím, že nějaká R15 tam psaná byla. Já se doma podívám a pak to sem napíšu...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.02  19:01

« Re:

to je wolffie pekna p*covina, co pises ... tyto dva rozmery si naprosro neodpovidaji ... proto nelze pochybovat o tom, ze schvalen v TP muze nyt jen jeden z nich, a to spise ten 14". Adekvatni 15" pneu by byly 195/55 nebo 195/50 R15 ....
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.02  18:23

« Re: Newman

Teď po opravě zase šlape jak má. Jednalo se o prasklé těsnění na klikovce - oprava za cca 1.500 Kč. V podstatě drobnost ale když si představím, že by se mi to stalo třeba na dovolené v Anglii .... no snad už to bude OK.
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 23.01.02  13:55

« Bez nadpisu

Já pobažuji za ideální rozměr na toto auto 185/60 R14, případně 195/60/R15. Pokud vím, tak podle techničáku jsou tuším povoleny oba tyto rozměry.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.01.02  23:14

« Re: Záběh

Mám sice cromu, ale vzhledem ke skutečnosti, že Rozměry pneumatik jsou zhruba stejné, taky vám přispěju do diskuze. V létě jezdim na alu kolech 205/50 R15 (vpředu Fulda, vzadu Michelin) a přestože přední tlumiče by chtěli už docela dlouho vyměnit, auto sedí na silnici jak motokára. Menší problémy mám jen s kolejema na silnici, protože když jsou hlubší, těžko se to řídí. Jinak pneu jsou o 1 (resp.3) cm širší než doporučované výrobcem, ale jsou v techničáku. Jaro/podzim brousim na Bravurách 195/60 R14. Vždycky, když to přehodim, mám s tim tak 100 - 200 km problémy, protože se nemůžu vejít do zatáček, pak si zvyknu a je to OK. Jen jsou Bravury o něco hlučnější než ty 205, spotřeba zhruba stejná. A na zimu dávám dopředu 185/60 R14 Polaris. S těma jsem spokojenej. Jen o něco malinko vyšší spotřeba ale jinak OK. Sem tam by to chtělo zimní gumy i na zadek, ale to by pak nebyla taková sranda ;-) . U všech rozměrů mám ale potíže s parkováním, protože jeden z předchozích majitelů nechal auto snížit a já teď musim hodně rozmejšlet, před kterej obrubník můžu najet...
  • « 00 Reagovat !

foto

22.01.02  13:40

Zimní gumy jsem tam samozřejmě dal (Barum Polaris) a raději na všechny. U Punta, kde jsem míval jen na předních, mě několikrát předjel zadek. V techničáku mám povolených 5 rozměrů letních gum a k nim povolené rozměry ráfku, které snad odpovídají ráfkům ocelovým. Například pneu 195/50/15 odpovídá rozměr ráfku 6Jx15, který samozřejmě nelze dodržet u ráfků litých. Předpokládám, že se jich ty předepsané rozměry netýkají?
  • « 00 Reagovat !

foto

22.01.02  11:39

Mam Bravo 75TD, takze o 5k mene nez Ty a mam tam na jaro-podzim 195x50x15 Barum Bravura. Je to uplne SUPER, auto sedi jako pribity, posilovac si s tim poradi hrave. Navic to i dobre vypada:) A dalsi podstatna vec je ta, te v TP je to povoleno jako jeden s moznych rozmeru, takze nehozi pruda s technickou, policajtama ... Rozhodne doporucuju. Jen na zimu nebud linej (a kdyz uz mas na novy auto, tak lakomej) a kup si na ty puvodni 14ky zimni gumy (alespon na predek). Opravdu se to vyplati.
  • 00 Reagovat !

foto JTF

JTF 22.01.02  11:26

« Newman

Co Tvoje Brava?
  • « 00 Reagovat !

foto

21.01.02  19:27

Jízdní vlastnosti se samozdřejmě změní, ale řekl bych že k lepšímu.Samozdřejmě nasazením nižších a širších pneu se budou víc přenášet nerovnosti a na našich skvělých vyjetých kolejích po kamionech to bude trochu vodit(nic co by posilovač neeliminoval),ale získáš větší jistotu v zatáčkách a auto si nechá víc líbit.
    K těm prodejům - já mám zkušenost,že těm co se líbí Brava se nelíbí Stilo a naopak,takže přímá konkurence to asi nebude.Bravu spíš koupí někdo,kdo přijde na Punto a zjistí,že tam je malý cenový rozdíl za větší auto s výborným motorem(1.2 16V) a dobrou výbavou (80 SX).
    Je naprostá pravda,že nejlepší propagace Stila bude až je lidi začnou vídat na cestě.To je přesně případ Dobla,které mělo vlažný start prodejů,ale jakmile se trochu zviditelnilo,tak se to hodně zlepšilo.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.01.02  15:26

« Re: Dotaz

Jo. Pri MAX DEF se zapne: klima, ofukovani oken naplno, vyhrivani zadniho okna, vyhrivani venkovnich zrcatek.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.01.02  12:05

« Re: Dotaz

Neni u toho MAX DEF jeste ta vec, ze se zapne i klimatizace (?). To jest vzduch se napred na vymeniku klimy ochladi (pri cemz se odlouci vetsina vlhkosti) a pak se na vymeniku topeni ohreje.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.01.02  10:53

Změnily se jízdní vlastnosti po nasazení tohoto rozměru pneu? Není to příliš tvrdé? K té ceně: každý dealer poskytuje jiné podmínky, které asi odrážejí zájem na rychlosti odprodeje. Proč mít v prodejně levný Brava, kdyř se lidi chodí koukat na Stilo? Mohou přece zjistit, že Brava dostatečně splňuje jejich požadavky a takhle ty Stilo na silnice nedostanou. A co je lepší propagace?
  • « 00 Reagovat !

foto

20.01.02  15:43

Na Bravu doporučuju 195/50/R15, vypadá to super a třeba Bravura v tomto rozměru moc nestojí.Motor o ničem vědět nebude,ten má síly dost.Masku bych neměnil,spíš bych se poohledl po čočkových světlech z Marei ELX, pak to nemá chybu.Můžu vědět kolik ta Brava stála? Byla nějaká super cena,když je to výprodej?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…