Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
JTF 15.03.02 12:14
« Re: Re:
To je vycerpavajici, ja si Tvoji Bravu pamatuju z min.prispevku,jen jsem si nemohl vzpomenout na ten Airbag u spolujezdce. Ta spotreba je fakt super. Jen mne zarazilo tolik negativnich prispevku na Bravy v tomto foru. Ja ze sveho okoli znam nekolik majitelu Bravy a jsou spokojeni, ale nikdo nema 1.8. Jeste k te Brave, vcera jsem si ji prohlizel, ale je dost poskrabana i elektrony jsou lehce poskozene, tak nevim, mozna by sel s cenou jeste nepatrne dolu. -
« Re: Re:
Nema. Stanadardni a zadna jina vybava ELX ( v CR pouze u 1.8 ) je oproti 1.2 a 1.6 rozsirena o ABS,slitinova kola,el.ovladani zrcatek + mlhovky. Oproti standardu mam navic jen ovladani skel i vzadu. U 1.8 do r.v. 98 je i jina palubka, na nekteych mistech je takova mekcena guma na plastu. Ja jsem s Bravou spokojeny, sice ji uz nemam tak rad, jak drive ( zacalo, no mozna od zacatku mi neco na spodku huci ( uz i ja jsem presvedcen, ze mi nejaky plast dela aerodynamicky hluk )). Vylozena zavada tykajici se Bravy byla jen 1 - termostat. Cidlo ABS bylo zniceno mechanicky, vsecky dalsi veci jsou spotrebni- desticky, pakny, vyfuk ( 175 tkm ), napinaci, vodici kladka, loziska v prednim kole, v zadnim kole jsem ani nemusel menit, mel jsem pocit, ze "zvuk" vychazi z tech mist. Menil jsem uz 2 zarovku v osvetleni SPZ, a to jsou veskere problemy s elektrikou. Pak jsem mel 2-3 drobne zavady, ktere jsem si vyresil sam, nefungovaly ostrikovac predniho a zadniho skla kvuli spatnym zpetnym ventilum a zasrany mechanismus pohonu zadniho sterace. Spotreba oleje nepostrehnutelna, benzin prumer na 30 tkm 6.45 km/100. Otazky ? -
« Svíčky Denso
Ahoj Fiaťáci,máte někdo z vás zkušenosti se svíčkama IRIDIUM POWER (fa.Denso)? Pokud ano jaké?
Mám F.Brava 1.2 Typ svíčky IXU 24.Podrobnosti na
www.tuning.cz -shop.
A propo,u tohoto motoru se občas přihodí,že musím startovat na dvakrát,elektronika je O.K.Je fuk jestli je zima nebo teplo,sucho nebo mokro.V servisu tvrdí že je pomalejší načítání dat ????
Můžete poradit? Díky -
« jirkav
mam Bravu 1.8. Menil jsem jen termostat a jinak za 2 roky spotrebni veci, jako pakny, desticky,lozisku vpredu, vzadu, ted momentalne vyfuk, ale ne original. Ceny ND jsou levne. O motorech 1.6 jsem slysel,ze jsou hodne ziznive (8-9), ja mam s 1.8 prumer na 30 tkm kolem 6.5 l/100 km. Pred 2 roky jsem za 1.8 16V, r.v. 96, ABS, 1 airbag zaplatil 185 tKc ( puvodne chtel 220 tKc ). -
« Re: to Pavel KR5
Jo ceny ojetech Fiatu jsou obecne super. Kdyz si da clovek s vyberem ojetiny praci a ma trochu stesti, tak udela kauf. Mozna do toho tak za rok prastim. Moje Tempra uz ma dost nejiste starty v mrazech a kombik by se hodil. No ale krome Marey WE (1.9JTD nebo 2.4JTD) mam mezi hlavnimi kandidaty jeste Focus Combi 1.8TDCi (ten se ale prodava zatim moc kratce) a Octavie (hatch 1.9TDI/81kW nebo kombi 4x4 TDI). Tak uvidim. Co ale jeste nevim, jak jsou na tom motory JTD s zivotnosti. Starsi Fiatacky turbodiesely v tomto ohledu zrovna moc nevynikaly.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!