Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto JTF

JTF 15.03.02  12:14

« Re: Re:

To je vycerpavajici, ja si Tvoji Bravu pamatuju z min.prispevku,jen jsem si nemohl vzpomenout na ten Airbag u spolujezdce. Ta spotreba je fakt super. Jen mne zarazilo tolik negativnich prispevku na Bravy v tomto foru. Ja ze sveho okoli znam nekolik majitelu Bravy a jsou spokojeni, ale nikdo nema 1.8. Jeste k te Brave, vcera jsem si ji prohlizel, ale je dost poskrabana i elektrony jsou lehce poskozene, tak nevim, mozna by sel s cenou jeste nepatrne dolu.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.03.02  10:00

Nema. Stanadardni a zadna jina vybava ELX ( v CR pouze u 1.8 ) je oproti 1.2 a 1.6 rozsirena o ABS,slitinova kola,el.ovladani zrcatek + mlhovky. Oproti standardu mam navic jen ovladani skel i vzadu. U 1.8 do r.v. 98 je i jina palubka, na nekteych mistech je takova mekcena guma na plastu. Ja jsem s Bravou spokojeny, sice ji uz nemam tak rad, jak drive ( zacalo, no mozna od zacatku mi neco na spodku huci ( uz i ja jsem presvedcen, ze mi nejaky plast dela aerodynamicky hluk )). Vylozena zavada tykajici se Bravy byla jen 1 - termostat. Cidlo ABS bylo zniceno mechanicky, vsecky dalsi veci jsou spotrebni- desticky, pakny, vyfuk ( 175 tkm ), napinaci, vodici kladka, loziska v prednim kole, v zadnim kole jsem ani nemusel menit, mel jsem pocit, ze "zvuk" vychazi z tech mist. Menil jsem uz 2 zarovku v osvetleni SPZ, a to jsou veskere problemy s elektrikou. Pak jsem mel 2-3 drobne zavady, ktere jsem si vyresil sam, nefungovaly ostrikovac predniho a zadniho skla kvuli spatnym zpetnym ventilum a zasrany mechanismus pohonu zadniho sterace. Spotreba oleje nepostrehnutelna, benzin prumer na 30 tkm 6.45 km/100. Otazky ?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.03.02  09:43

« Re: Koupim BRAVA/BRAVO

co budes s tolika fiaty delat, nemas autobazar ?
  • 00 Reagovat !

foto

14.03.02  23:09

« Koupim BRAVA/BRAVO

Ahoj, koupim BRAVA/BRAVO,jasny puvod. Nejlepe na leasing, nebo prevezmu leasing. Nabidnete prosim. Diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.03.02  15:06

Cauvejs,
    hele dej vice info,mozna je to moje bravka co jsem nedavno vymenil za Mareu.Mel jsem 96' ELX s 1 bagem,tm. modra resp. cerna metla.
  • « 00 Reagovat !

foto JTF

JTF 14.03.02  14:21

« Re:

Mam moznost koupit Bravu 1.8 ELX,r.v. 96,koupena v CR,za cenu 162 t.Kc.Mfilipe, ma Tvoje Brava airbag u spolujezdce?
  • 00 Reagovat !

foto

14.03.02  09:45

« Bez nadpisu

asi mam Bravu z Marsu.
  • 00 Reagovat !

foto

09.03.02  12:06

« Startování

Čekám až zhasnou kontrolky.Povídal borec ze servisu Fiat ,že to může být studený spoj.Kde to sice neví,ale......No až nebudu mít co na práci tak tam auto strčim a pak dám echo.Jinak se též těšim až doběhne lízačka a brava půjde do prič.
  • 00 Reagovat !

foto

07.03.02  16:07

« Bez nadpisu

Popsat co se po...lo by bylo na dlouhé povídání. V podstatě souhlasím s hodnocením tohoto auta od autora příspěvku č.217 (preclik).
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.02  13:26

« Re: loučím se

PRoc bys mela kazit radost? Proste popis, co se ti
    pos*alo :-) Vzdyt jsou to jenom auta...
  • 00 Reagovat !

foto

07.03.02  12:15

« loučím se

Jako zakladatel rubriky se s vámi loučím. Bravu už nemám. Nechci všem majitelům tohoto auta kazit radost a tak se ani nebudu rozepisovat proč jsem ji prodal. Mějte se fajn a třeba si někdy popovídáme o nějakých lepších autech.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.02  09:14

« Re: Svíčky Denso

Mám Bravo rovněž s motorem 1.2 a rovněž stejný problém se startováním na 2x. Uz se na to dívali ve 3 servisech a výsledek žádný. Začínám si myslet že se s tím nedá nic dělat. Jinak to startuje a jezdí OK.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.02  07:18

« Re: Svíčky Denso

Počkej až zhasne kontrolka vstřiku a startuj až pak.
  • 00 Reagovat !

foto

06.03.02  16:50

« Svíčky Denso

Ahoj Fiaťáci,máte někdo z vás zkušenosti se svíčkama IRIDIUM POWER (fa.Denso)? Pokud ano jaké?
    Mám F.Brava 1.2 Typ svíčky IXU 24.Podrobnosti na
    www.tuning.cz -shop.
    A propo,u tohoto motoru se občas přihodí,že musím startovat na dvakrát,elektronika je O.K.Je fuk jestli je zima nebo teplo,sucho nebo mokro.V servisu tvrdí že je pomalejší načítání dat ????
    Můžete poradit? Díky
  • « 00 Reagovat !

foto

06.03.02  12:55

« Re: Brava - zahradka

Nazdar,mam ze svy prod. Bravy orig. stresni nosice Ital,ted mam Mareu tak kdybys mel zajem novy staly 2700,- tak bych je tak za 1500nechal - jsou defacto netknuty ,uzamykatelny orig. nosice.
    Tak se kdyz tak ozvi na hallda@atlas.cz
  • 00 Reagovat !

foto

04.03.02  11:13

« Brava - zahradka

Tak asi nakonec koupim tu 1,8 16V, nemate nekdo na prodej i starsi zahradku (potrebuju jezdit v lete surfovat :-)))) )
  • « 00 Reagovat !

foto

03.03.02  19:48

« Re: to Pavel KR5

Abych nekecal, tak mi to taky hůř startuje, ale paradoxně jen když jsou extremní vedra a auto je na slunku, tak to musí točit dýl, než obvykle, se zimními starty absolutně všechno OK.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.03.02  06:48

Muj soused ma Weekend 105 JTD a ma najeto asi 150.000 km (hlavně na dlouhych trasach), a nema jediny problem.Ja jsem mel Tempru SW 1.9 TD a kdyz jsem ji prodaval mela 280.000 km a fungovala dobre, včetne startu v zime.
  • 00 Reagovat !

foto

01.03.02  09:23

« jirkav

mam Bravu 1.8. Menil jsem jen termostat a jinak za 2 roky spotrebni veci, jako pakny, desticky,lozisku vpredu, vzadu, ted momentalne vyfuk, ale ne original. Ceny ND jsou levne. O motorech 1.6 jsem slysel,ze jsou hodne ziznive (8-9), ja mam s 1.8 prumer na 30 tkm kolem 6.5 l/100 km. Pred 2 roky jsem za 1.8 16V, r.v. 96, ABS, 1 airbag zaplatil 185 tKc ( puvodne chtel 220 tKc ).
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.02  19:46

Jo ceny ojetech Fiatu jsou obecne super. Kdyz si da clovek s vyberem ojetiny praci a ma trochu stesti, tak udela kauf. Mozna do toho tak za rok prastim. Moje Tempra uz ma dost nejiste starty v mrazech a kombik by se hodil. No ale krome Marey WE (1.9JTD nebo 2.4JTD) mam mezi hlavnimi kandidaty jeste Focus Combi 1.8TDCi (ten se ale prodava zatim moc kratce) a Octavie (hatch 1.9TDI/81kW nebo kombi 4x4 TDI). Tak uvidim. Co ale jeste nevim, jak jsou na tom motory JTD s zivotnosti. Starsi Fiatacky turbodiesely v tomto ohledu zrovna moc nevynikaly.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…