Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« Re: benzín
nechtěl jsem ve svém příspěvku tvrdit, že někde je benzin lepší, někde horší, ale majitel když mi Bravu svěřoval, tak mě se slzou v oku prosil, abych jí neutrhoval její baštu z Aralu a OMV od nádrže. Jasně že jsem kejval, že jsem si málem zlomil vaz, leju do ní co najdu a jede. -
« Re: benzín
Na kvalité se taky podepisují pronajímatelé čerpaček, u nás má nejlepší benzín Aral a pozná se to hlavně v zimě.Mám osobní zkušenost s natankování u Shellu kdy pak auto mělo asi 75% výkonu a motor kolísal na volnoběh. V servisu mi vypustili nádrž, řekli že už sem tento týden třetí, a jel sem.... -
« Re:
Ale no tak. S tim benzinem to zase neprehanejte. Kdyz ceska rafinerska ma pres 50% trhu, a patri z casti Agipu a Conocu, tak asi se z ni nebude prodavat benzin jen v siti Benziny. Tezko si predstavit, ze britska Shell bude tahat benzin nekde ze zahranici, prave shell pry ze zahranici dovazi jen jen V-power, ktery dela jen v Rakousku. Ja benzin kupuju, kde muzu, 1 rok jsem tankoval v Polsku, 1/2 roku nejlevnejsi benzin v Carrefouru, a zbytek noname pumpy jako Karimpex, Ado, atd. Kdyz byl benzin za 30 Kc a nasledujici zimu za 23, atk jsem se predzasobil do kanystru, a na takto uskladneny a "ulezely" benzin jsem jezdil 1/2 roku. Nezmenila se ani prumerna spotreba, ani subjektivne motoricke vlastnosti. A kdybyste videli tu polskou cerpaci stanici na dvore statku, jak tam jezdi ostravsti podnikatele v bavoracich, tak byste k tomu meli taky duveru :-) -
wolff 16.08.02 20:38
« Bez nadpisu
No fakt je ten, že do naši Bravy sme jednou nalili benzin v Lipniku na benzině, či co to tam je a sekla se.Dojela domů a pak už ani krok.To není jak VW, kde máš milimetrový vůle a snese to všechno... Do těch aut musíš dávat fakt jen Aral nebo Shell. Prostě s levným benzínem neušetříš...To je pravda... -
« Re: Re:
Je to kus od kusu, já mám právě Bravu s 1,4, ale je po nějakým strýci, který tu Bravu měl asi radši než svoji starou, kupoval jsem ji ve 110,000 km, teď mám 155 tkm a pohoda, tedy doufám, ale na tom motoru je vidět, že do něj rval co měl nejlepšího, olej, benzin jen OMV nebo Aral servis až do prodeje, a u kámošovo 1,8 Bravo je to hrůza a natchometru 65.000, tak ti přeji šťasnou ruku. -
wolff 12.08.02 14:33
« Bez nadpisu
No pokud vím tak právě to větší opotřebení. A pak pro ten motor platí totéž co tžeba pro Astru 1,4 16V. Papírově jakž takž pěknej výkon při rozumné spotřebě, ale opak je pravdou. Auto nejede a žere. Toť vše. Nebyl to zrovna povedenej motor od Fiatu. Je to prostě takovej pokus, na kterej lépe zapomenout. Nicméně taky jezdí a taky slouží. No, ale spíš si ho dovedu představit v Bravu, než v Bravě... -
Adyn 08.08.02 12:27
« Re: 1.8
Já mám 1.6 a se spotřebou jsem spokojen. Naposledy jsem ji sledoval, když jsem jel do Německa. Tam po dálnici bez klimy za silného protivětru cca 140-150 km/hod - 7,25 l/100km. Zpátky s klimou místy 180 jinak 140-150 - 7,6 l/100km. Motor je do 4.000 otáček nic moc a od 4.000 je jak torpédo... -
« 1.8
Ja vzdy spis o 1.6 slysel horsi nez lepsi. Pokud jde o spotrebu, firemni 1.6 mela prumer 8.8, kolega se soukromou 1.6 7,6, ja mam na 1.8 prumer 6.4, pres 7 jsem se dostal az letos v zime pri -25. V teto rubrice tu taky psali majitele 1.8 a pochvalovali si spotrebu. Takze moje volba by byla zase 1.8. Kdybys nahodou kupoval auto z roku 1999, tak klima se tam davala v ramci akce nejakeho vyroci Fiatu zdarma. Takze kdyby nekdo u auta tohoto rocniku ( myslim, ze to bylo cely rok ) zvednout cenu ...
[odkaz]
www.lamino.cz
[odkaz] - ale tam bych si auto už nedal :-(
jinak plasty jsou bez pořádnejch kol a podvozku nanic :-)))