Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto

26.08.02  14:34

« Re: Tuning Bravy

co třeba:
    [odkaz]
    www.lamino.cz
    [odkaz] - ale tam bych si auto už nedal :-(
    jinak plasty jsou bez pořádnejch kol a podvozku nanic :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

26.08.02  11:40

« Re:

Jak říkám, záleží kdo to má pronajaté, a jaký je to "obchodník"¨, ale jinak myslím že Shell je OK.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.08.02  16:32

« Re: Tuning Bravy

to Tegen: Nepleť si pojmy, to není tuning, ale poleping.

to af: Zvláštní, tady v ČB má Shell jasně nejlepší palivo.
  • 00 Reagovat !

foto

24.08.02  14:52

« Tuning Bravy

Pánové, nevíte na netu o prodeji plastů na Bravu, nechci tuningovat komplet, na motor házim laso, chtěl bych jen pár plastů. Díkec
  • « 00 Reagovat !

foto

24.08.02  14:49

« Re: benzín

nechtěl jsem ve svém příspěvku tvrdit, že někde je benzin lepší, někde horší, ale majitel když mi Bravu svěřoval, tak mě se slzou v oku prosil, abych jí neutrhoval její baštu z Aralu a OMV od nádrže. Jasně že jsem kejval, že jsem si málem zlomil vaz, leju do ní co najdu a jede.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.08.02  09:11

« Re: benzín

Na kvalité se taky podepisují pronajímatelé čerpaček, u nás má nejlepší benzín Aral a pozná se to hlavně v zimě.Mám osobní zkušenost s natankování u Shellu kdy pak auto mělo asi 75% výkonu a motor kolísal na volnoběh. V servisu mi vypustili nádrž, řekli že už sem tento týden třetí, a jel sem....
  • « 00 Reagovat !

foto

23.08.02  10:36

« Re:

pri 187 tkm se mi zadrelo prase v zadnim bubnu, dymil jsem tank pri kourove clone.
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 22.08.02  18:10

« Bez nadpisu

S kvalitou benzinu mas pravdu, ale majitele jsou ruzni. A shell ma nejlepsi kontrolu...
  • « 00 Reagovat !

foto

22.08.02  09:55

« Re:

Ale no tak. S tim benzinem to zase neprehanejte. Kdyz ceska rafinerska ma pres 50% trhu, a patri z casti Agipu a Conocu, tak asi se z ni nebude prodavat benzin jen v siti Benziny. Tezko si predstavit, ze britska Shell bude tahat benzin nekde ze zahranici, prave shell pry ze zahranici dovazi jen jen V-power, ktery dela jen v Rakousku. Ja benzin kupuju, kde muzu, 1 rok jsem tankoval v Polsku, 1/2 roku nejlevnejsi benzin v Carrefouru, a zbytek noname pumpy jako Karimpex, Ado, atd. Kdyz byl benzin za 30 Kc a nasledujici zimu za 23, atk jsem se predzasobil do kanystru, a na takto uskladneny a "ulezely" benzin jsem jezdil 1/2 roku. Nezmenila se ani prumerna spotreba, ani subjektivne motoricke vlastnosti. A kdybyste videli tu polskou cerpaci stanici na dvore statku, jak tam jezdi ostravsti podnikatele v bavoracich, tak byste k tomu meli taky duveru :-)
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 16.08.02  20:38

« Bez nadpisu

No fakt je ten, že do naši Bravy sme jednou nalili benzin v Lipniku na benzině, či co to tam je a sekla se.Dojela domů a pak už ani krok.To není jak VW, kde máš milimetrový vůle a snese to všechno... Do těch aut musíš dávat fakt jen Aral nebo Shell. Prostě s levným benzínem neušetříš...To je pravda...
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.02  19:43

« Re: Re:

Je to kus od kusu, já mám právě Bravu s 1,4, ale je po nějakým strýci, který tu Bravu měl asi radši než svoji starou, kupoval jsem ji ve 110,000 km, teď mám 155 tkm a pohoda, tedy doufám, ale na tom motoru je vidět, že do něj rval co měl nejlepšího, olej, benzin jen OMV nebo Aral servis až do prodeje, a u kámošovo 1,8 Bravo je to hrůza a natchometru 65.000, tak ti přeji šťasnou ruku.
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 15.08.02  18:02

« Bez nadpisu

No, ale bacha, furt je to ve stejným stáří, ve stejné kubatuře jeden z nejlepších motorů (s vyjímkou Hondy a Toyoty...
  • « 00 Reagovat !

foto

14.08.02  11:23

« Re:

Hm, takze diky. 1.4 nebrat :-) No uvidim, co koupim...
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 12.08.02  16:17

« Bez nadpisu

To sem myslel tím opotřebením. No prostě se nezadařilo...Ale i tak se s tím opotřebením počítalo kolem 160 000. takže pokud to auto má najeto do - můžeš s tím počítat a pokud přes, tak už je s největší pravděpodobností po opravě...
  • « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 12.08.02  15:20

« Re: Re:

Na motor 1.4 si dříve v této diskusní skupině stěžovali zejména díky značnému opotřebení vačkové hřídele již po relativně krátké době.
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 12.08.02  14:33

« Bez nadpisu

No pokud vím tak právě to větší opotřebení. A pak pro ten motor platí totéž co tžeba pro Astru 1,4 16V. Papírově jakž takž pěknej výkon při rozumné spotřebě, ale opak je pravdou. Auto nejede a žere. Toť vše. Nebyl to zrovna povedenej motor od Fiatu. Je to prostě takovej pokus, na kterej lépe zapomenout. Nicméně taky jezdí a taky slouží. No, ale spíš si ho dovedu představit v Bravu, než v Bravě...
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.02  10:41

« Re:

Diky vsem... Jeste ale maly dotaz k te 1.4 (nikdo ji tu nezminoval).
    Matne si vzpominam na nejake problemy s ni...
    Mam vlci mhu, nebo mela nejakou vyrobni vadu?
    Oni se toti z povetsinou prodavaji prave ty 1.4...
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 08.08.02  15:18

« Bez nadpisu

Tak nějak...Ta 1,6 má ve městě zcela jistě nižší spotřebu než ta 1,8. na dálnici se ten rozdíl maže...
  • « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 08.08.02  12:27

« Re: 1.8

Já mám 1.6 a se spotřebou jsem spokojen. Naposledy jsem ji sledoval, když jsem jel do Německa. Tam po dálnici bez klimy za silného protivětru cca 140-150 km/hod - 7,25 l/100km. Zpátky s klimou místy 180 jinak 140-150 - 7,6 l/100km. Motor je do 4.000 otáček nic moc a od 4.000 je jak torpédo...
  • « 00 Reagovat !

foto

08.08.02  08:50

« 1.8

Ja vzdy spis o 1.6 slysel horsi nez lepsi. Pokud jde o spotrebu, firemni 1.6 mela prumer 8.8, kolega se soukromou 1.6 7,6, ja mam na 1.8 prumer 6.4, pres 7 jsem se dostal az letos v zime pri -25. V teto rubrice tu taky psali majitele 1.8 a pochvalovali si spotrebu. Takze moje volba by byla zase 1.8. Kdybys nahodou kupoval auto z roku 1999, tak klima se tam davala v ramci akce nejakeho vyroci Fiatu zdarma. Takze kdyby nekdo u auta tohoto rocniku ( myslim, ze to bylo cely rok ) zvednout cenu ...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…