Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• 00 Reagovat !

foto

09.10.02  11:59

« Sit na Mareu WE

Dnes jsem videl na ulici Mareu Weekend se zajimavou siti pred zavazadlovym prostorem. Nebyla to zadna mriz, ale jen sit s manzetou nahore, uchycena na strope ve dvou bodech. Nevim jestli byla navinovaci nebo ne (zaroven byla natazena i roleta kufru). Nevite nekdo, kde se da takova sit sehnat?
  • 00 Reagovat !

foto

08.10.02  16:08

« Bez nadpisu

jinak si myslim, ze Brava je pres elektriku v pohode. No, ale uz jsem menil 2 x zarovku na osvetleni SPZ. Takze stesti.
  • 00 Reagovat !

foto

08.10.02  16:02

« Bez nadpisu

dost blbe, ja jsem mel s timhle problem ma eRku i na Formanu, uprostred jizdy, nejlepe v noci, mi zhasla palubka, nekdy byl citit i smrad, jako kdyz se pali pertinax. V obou pripadech jsem mel povoleny hlavni uzemnovaci kablik od skrine s pojistkama na kostru. Vzpominam si, ze kdyz jsem takhle prijel bez svetel k tchanovi, sundal kryt pojistkove skrine, a prstem sahal na vsechno, na co se dalo sahnout a pohybat s nim, tak jsem se o ten sroubek s uzemnovacim kablikem dost popalil.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.02  09:21

« Re: Tesneni dveri

Tys to privolal :-) Stavalo se mi, ze kdyz jsem
    nechal auto stat a byl vlhky vzduch (mozna to tim neni, a byla to souhra nahod), trebas pres noc,
    tak mi blbly blinkry. Stacilo auto zahrat, aby z vyduchu sel teply vzduch a pak sly normalne... Stalo se mi to cca 5x pred a pak uz ne.

Pred cca 100 km se mi stalo, ze mi pri jizde na
    cca 0.5 s prestala svitit svetla (asi 2x v rozmezi 10 km).
    To uz melo byt pro mne varovani... 

Pak se mi po cca 50 km stalo, ze mi na 5 s prestal jit vetrak (mozna i neco jineho, trebas i ta svetla, ale niceho jineho jsem si nevsiml a nesvitil jsem)... Dalsi varovani... 

Dnes rano prijdu k autu, zapnu sterace, setru predek a zadek, zapnu ofuk skla a chci rozsvitit...

Otacim vypinacem, zapinaji se obrysovky... Otacim o dalsi
    polohu a... podivne "klapnuti" a svetla nesviti.
    Sterace se vyply, ventilator ztichnul, nefunguje vyhrivani okna, ovladani sklonu svetlometu. Funguji predni i zadni mlhovky a blinkry.

Kontroluji pojistky, vsechny O.K. Rozebiram panel volantu, kontroluji kontakty prepinace svetel...

Po cca 10 minutach davam vse dohromady a zkousim vse.
    Sterace jdou, ventilator take. Zkousim svetla (je pul sedme rano). Opet divne klapnuti (mozna to je normalni, a nikdy jsem si ho nevsiml, ale pro mne je zlovestne, protoze... Protoze vse opet zhasina... 

Tak jsem sel domu a cekam, az se rozedni a budu moci jet bez svetel...

V 8:00 vyrazim, mam pustene jen obrysovky (jeste je trochu tma a vsichni sviti). Nic nefunguje. Pri jizde stale zkousim, jestli nepujdou sterace.
    Najednou se vse rozbehne, sterace funguji, vyhrivani zadniho skla jede, ventilator krasne vrni, ofukuje mi predni sklo, abych videl...
    Ze bych zkusil svetla? Tak jo... zkouska zvuku (svetla)...
    Asi jsem to nemel pokouset -- opet klapnuti a vse umira :-( (ja naiva).
    Zacina se mi mlzit zadni i predni sklo, alespon ze neprsi...
    Do prace dojizdim s uplne nepruhlednym zadnim sklem, predni se drzi (otevrel jsem si bocni okenka).

Ted obtelefonovavam servisy...
  • « 00 Reagovat !

foto

07.10.02  15:02

« Re: Tesneni dveri

Na to bych kaslal, zvenku to videt neni, nerezavi to, pri nastupovani se na to nedivam, kdysi jsem to prestrikal nejpodobnejsi barvou od Motipu a myslim, ze to drzi dodnes. Ty gymy bych tam nechal, bal bcyh se treba prachu, vody a aerodynamickeho hluku. Fakt bych na to kaslal a venoval se dulezitejsim vecem, pokud ovsem jsou, ze jo. Radsi aby nebyly.
  • 00 Reagovat !

foto

07.10.02  08:36

« Tesneni dveri

Predpokladam, ze se vsem na Brave osoupava
    barva na prazich od tesneni na dverich... Docela mi to vadi, mam to uz na plech
    Zkousel jste nekdo dat ty gumy ze spodu dveri dolu?
    Nepujde tam bordel? Ty horni gumy by asi nesly
    sundat (byla by tam mezera mezi strechou a dvermi).
    Ale ty spodni, co udiraj ty prahy, asi dam dolu...
    Ma je nekdo pryc? A mate nekdo nejake "listy" na
    prahy? Nechrani zrovna to misto, kde to dre ta guma?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.02  19:29

« Re: Servis

BoBe, naštěstí zatím ne, mám přece Fiata a jaký pán..., myslel jsem to výhledově, mimochodem, zjistil jsem od Fiaťáků, že někde u Domažlic k Plzni je chlap, kterej už asi 20 let dělá Fiaty, prý i dílnu nabil nějakými diagnosťáky a ceny má takový, že u Ricarda by ti za to umyli tak sklo. Dělal v rajchu a před pár lety to rozjel doma. Má zlatý pazoury a miluje Fiaty, jestli jejich majitele nevím. Dám vědět kde to je a jak je to s tou jeho orientací. Zdarec.
  • « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 27.09.02  15:53

« Re: ramecek na autoradio

Já mám tu novější verzi rádia(po 1999) a tam se opravdu v SetUpu, nebo jak se to jmenuje, musí aktivovad fader. Nevím ovšem jestli tím nastavením mysleli tohle. Jo a ten tapecírung se nemusí sundávat celej. Stačí odšroubovat co se tá a odspoda vyklopit. Šrouby u repráku jdou povolit šroubovákem skrz mřížku.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.02  07:47

Naprogramovat??? To by mne tedy zajimalo... Myslim, ze je to blbost. Ale kdo vi...
    Mel jsem ho venku, odpojene a hralo i potom
    stejne jako pred tim (tedy na 6 repro)...

Takze je to takovy danajsky dar? Koupis si radio a musis si koupit repraky ;-))

Jo a schovavat neco do prostoru kazety je fakt vtipny ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.02  12:47

Nejak to blbne, nezobrazilo to prispevek, ktery jsem psal v 8. A byl tak krasne dlouhy. Radio hraje a hraje dobre. Ale s tim mi pribyvaji problemy, ostoset mi drnci repraky ve dverich, takze budu muset sundat tapezirung a pritahnout, zavazelinovat, ucpat hadrem vse co se hybe. Kdyz je v aute 6 x repro, davaji se dozadu basaky, do palubky vysky a do dveri stredy, nebo se vsude davaji 2-,3- pasmove ? Original Fiat 1 repro stoji dozadu 666 a do palubky 735 Kc, uvazoval jsem ze bych si dozadu koupil nejake ze slevy, ktere mivaji retezce s elektronikou, musim si je ale poslechnout, abych misto repraku nekoupil sumitka. Borec v servise rikal, ze to radio nestaci pripojit fyzicky, ale ze se musi i naprogramovat, aby hralo na 6 beden, to se mi ale vubec nezda. Vi k tomu nekdo neco ? Diky
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.02  13:39

« Re: Servis

Tegen: tak jak, byls v nejakem servisu? Nejaka
    zkusenost? (Tedy ne ze bych nejaky servis potreboval,
    ale informace se hodi.)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.02  10:28

Tak jak mfilipe? Hraje?
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.02  11:53

To ja uz si zjistim vsechno, musim se ale dostat zase k autoradiu, dost blbe se vyndava. Kdyz uz uvidim kabely, neni problem je promerit. Chtel jsem se jen presvedcit, ze to radio by melo pocitat se zadnimi repro.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.02  10:54

Promin nacelniku, promin :-)

Tak jeste vyzkousej "promerit" ten konektror --
    bud nejakym multimetrem (jestli je tam tech 4-8 ohmu +/- impedance vedeni),
    nebo to primo vyzkousej nejakym zdrojem napeti
    (1,5 V by mohlo stacit) -- mel bys v repracich slyset lupani.
    Normalne to napeti pripojis na odpovidajici par v tom druhem (repro) konektoru
    (sedy a sedocerny, pak zeleny a zelenocerny, fialovy a fialovocerny...).
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.02  10:32

Tak sorry :-) Omlouvam se.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.02  10:26

Nekdo si tu mysli, ze bych cekal zvuk zezadu aniz bych se presvedcil, ze mam vzadu repro ?!?
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.02  10:25

Na Brave mam reproduktory jen ve dverich. Vcera jsem obchazel s 1 reproduktorem konektory pro repro v palubce a vzadu pod platem, ale hral jen ve predu v palubce. Takze chyba je asi, ze ty konektory vzadu nebudou napojene na konektor, ktery se strka do radia. Fading jsem mel na maximum a ani maly zvoucek zezadu, snad nevadi ze jsem zkousel 3-pasm. repro MTC z Formana. Kdyz hralo v palubce, melo by hrat i vzadu.Diky.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.09.02  09:42

« Taky rámeček na radio

Sháním rámeček (redukci) na klasické 1DIN radio na Barchettu. Origo Fiat je za litr :-(

Anebo origo Barchetta radio.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.02  09:20

No, radio hralo... Dobre... Vyzkousej kdyztak
    to svoje puvodni, jestli opravdu hraje i do zadnich,
    popripade zkontroluj jejich fyzickou pritomnost ;-) (nema ta tvoje Brava jen ty predni repro?)

BTW: myslim, ze to, co je na palubovce, jsou
    vyskace a dole ve dverich jsou stredy. V zadu
    jsou to neobhlizel, ale predpokladam, ze to budou
    normalni stredy, popripade kompozity (stredy a uprostred
    vejskace).
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.02  07:27

V aute je 6 reproduktoru, ale je dost pravdepodobny, ze jestli tam bylo radio na 4 repro, tak tam nejsou nainstalovany. Mely by byt 2 v pristrojovce, 2 ve prednich dverich a 2 po stranach zadniho plata v kufru.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…