Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
« Končící záruka
Mému Fiatu Brava 80 SX se blíží konec plné jednoleté záruky (další dva roky již jen na vybrané díly). Mám najeto cca 36 tis. a zatím jen výměna předních tlumičů a klepání v oblasti uchycení zadních sedadel - odstraněno v servisu dotažením všeho možného. Teď to klepe jen někdy, což se špatně reklamuje. Poradíte někdo, co si ještě nechat v záruce zkontrolovat a případně opravit nebo vyměnit? Myslím, že nejsou úplně v pořádku tlumiče, což nechápu, protože jezdím po docela obstojných silnicích, ale netuším zda to nepatří k běžnému opotřebení a nedá se to tedy reklamovat. Kdysi jsem poprvé měnil tlumiče na Puntu v 80-ti tis. a mechanik se strašně divil, jelikož mu tam jezdí Bravy po 20-ti tis. Nyní to chápu a došlo mi také to, proč mi při koupi Bravy říkali, že až nebudu spokojen s tlumiči, mám si tam koupit Monroe Sensatrack. Poradí někdo? -
« Re: > BoB_
Cau, tak to jsem rad :-)) No ja jsem si uvedomil, zes mi rovnou mohl dat o to min a ja si to pak vyberu. Tak prilezitostne, az pujdu kolem posty to poslu, jeste do vanoc, nerad mam nekde nejaky dluhy :-))
V patek kolega celkem spechal na vlak, ktery nakonec teda o fous stihnul, ale docela prskal. Tak proto ten odjezd... Dekovat nemas zac.
Vidis, tak jsi to dotahl az tak, jak si to predstavovali vyrobci. Ja mam trosku strach rozbijet ten modrej klic, abych z nej dostal ven ten cip. Problikavani blinkru by se mi taky moooc libilo, zatim jsem na to ale nekoukal a cas na to budu mit asi az o vanocich. Kdybys na to kapnul, tak dej vedet. Cau Jirka -
« Re: > BoB_
JirkaV: Aaaanoooo, vse funguje tak jak ma :-)
Mel jsem hodne prace, tak jsem se zdrzel (a stejne
jsi rikal, ze to budes resit az po novem roce, takze na co spech?).
No nic. Timto ti verejne dekuji a jsem rad,
ze existuji lide, kteri dokazi pro druhe trosku
neco udelat a ze ne vsichni jsou *, co se snazi nekoho ojebat. Snad to s touhle zemi neni tak spatne, jak jsem si myslel... V ten patek jsi vystrelil tak rychle, ze jsem ti ani nepodekoval. Takze diky :-)
Jinak jsem si nechal udelat kopii klice za 100 Kc
(bez imobilizeru), urizl ho, provrtal, ze stareho
osoupaneho klice jsem vybral cip imobilizeru,
vlozil to spolu s ovladacem DO do hmozdire,
poradne jsem s tim zaklepal, prostouchl, zabouchal
a vypadl mi z toho klic s ovladacem DO :-). Jeste
zkusim popremyslet, jak udelat problikavani
blinkru pri zamceni/odemceni a bude ma spokojenost
maximalni. -
« Re: Radio a zadní repro
V Brave je na repro elipsovity kryt, ale uchyceni je na 3 sroubech, je to na repro s prumerem uchytu 13 cm. Po namontovani jsem se zdesil, jak ty repaky zpusobovaly nejakou rezonaci, po badani jsem prisel na to, ze to dela takova kulata mechovina prave v krytech na repro. Ono tech 13 cm byva dost takovy standard, divil bych se, kdyby v Marii bylo neco jineho -
Adyn 02.12.02 09:56
« Re: Radio a zadní repro
Škoda, že jsem ti nepomohl. S tou velikostí repráků si to budu muset ještě někde zjistit, protože se obávám, že do Marey jsou jiné, než do Bravíček. Podle tvaru prohlubně se domnívám, že budou spíše oválné. Jinak ceny repráků jsem dlouho nesledoval (naposledy tuším v '97) a tak jsi mě s uváděnou cenou vcelku mile překvapil. -
« Re: Radio a zadní repro
Ja to mam jinak. U r.v. 96 bez repro vedou k radiu jen 4 draty ( z palubky a ze dveri ). Draty od zadni pripravy na repro vedou do pojistkove skrine do velkeho bileho konektoru, ze ktereho uz ty draty nejsou napojeny, odtud je to potreba natahnout k radiu. Dozadu potrebujes 13 cm repro, ja jsem koupil od 2-pasmove od Sony ( tusim F1332 ) za 1290, v makru jsem videl Clariony za 950 Kc, nebo podobne. Zvuk jsem cekal lepsi, ale je to spise radiem od Fiatu. Ani nejvetsi basy nejsou dost basove, budu muset na predek napojit nejake sirokopasmove a dat je neakm pod palubku. -
Adyn 02.12.02 08:23
« Radio a zadní repro
Tak jsem o víkendu vyndal rádio (díky za rady mfilipovi) a přišel na to jak jsou zapojeny ty repráky. Takže dráty k zadním reprákům jsou dovedeny až do rádia, ale u toho kdo zadní repro nemá je tam ještě jakýsi "mezikonektor" který je odizolovává a naopak zapojuje přední repro křížem. Asi jsem se nevyjádřil přesně: Konektor má osm jazýčků (elektrikáři prominou)ve dvou řadách, přičemž mezikonektor propojuje dva krajní kontakty v horní řadě a dva vniřní kontakty v dolní řadě. Když jsem ten bazmeg vyndal a zapojil přímo, tak šel zvuk normálně k zadnímu repru (vyzkoušeno), nicméně jsem ho tam vrátil, protože zadní repro zatím nemám a s tím mezikonektorem má rádio prostorovější zvuk. Takže, vydávám se koupit nové repro a bohužel i nové zadní plato s mřížkami. Doporučíte mi někdo značku repráků? -
« tak uz ji mam (Mareu WE)
for Adym et al: Tak jsem se stal (zatim) stastnym majitelem Marey WE 2.4JTD. Je to r.v. 2001, najeto 20.000 km, dovoz bouracky ze Svycarska, opraveno pro jeden Budejicky autobazar, ktery postupne doklesal s cenou az na 310.000 Kc. Ma to par musek, ale to je s ohledem na pokles ceny (cena nove = 710.000 Kc) vice nez prijatelne. Geometrie je v poradku, jizdni vlastnosti podvozku prekvapive dobre, zvuk petivalce JTD lahodny (uz jsem si to zaslouzil po tech letech s 1.9TD v Tempre), 4 airbagy, klimu, ...
Jsem zvedavy na zimu - jak to bude jezdit na snehu (?). V tom byla Tempra perfektni a i kdyz Maree koupim o dost lepsi gumy (UG6 oproti Polariskam na Tempre), tak pocitam s tim, ze velky zadek kombiku bude delat trochu problemy a budu se muset ve svych snehovych radovankach mirnit. -
Adyn 29.11.02 09:42
« Re: Fotky Bravy
Nojo, všechno má něco, ale máš to tam moc pěkný. Hlavně je to ideální prostředí na pucování auta. Moje představa příjemné soboty či neděle: Sluníčko svítí, auto stojí ve stínu pod stromem, voda i elektrika v blízkosti a já se jej chystám vysát, něčím napatlat a přeleštit... V Brně takové prostředí nemám (panelák) ale na baráku u rodičů, kam jezdím takřka každý víkend, mám vše dle svých představ. Vlastně ne, ten stín mi trochu chybí... -
« Re: Fotky Bravy
jojo, jsou to 2 roky stare fotky, kdy Brava mela jeste stary vyfuk. Prostredi je pekne, sak to taky stoji casu a penez, ale neni videt ze 3 m od baraku je hlavni tah z Ostravska na Slovensko a Polsko a 100 m od baraku na druhou stranu jsou 3 koleje zeleznice:-((.