Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
« Re: Ranní startování (JTD)
Samotnyho by mne to zajimalo ;-)) ... do prace autem nejezdim, takze nevim. Zatim jsem startoval jen v nedeli v cca -5 C a to vis, to je houby mraz, to by se i moje staricka Tempra mozna jeste probudila. Ale zitra rano v -15 C, to by byla pro Mareu zkouska.
Jinak je v tom novy vzduchovy filtr a razem 2.4JTD ozil i v nizsich otackach. Je to peknej drak. Pokud se neobjevi nejaka vetsi skryta zavada, tak to bude skvely auto a milacek rodiny ;-))) -
Adyn 06.12.02 12:37
« Re: Problém
Diagnostika by zjistila, co na ty zkraty řekl počítač apod. Jinak ta stodvacítka byla ještě po našich a pak v '95 jsem si koupil své první Punto 55S. Ještě teď cítím tu vůni nového vozu... Punto poctivě a spolehlivě sloužilo 160 tkm a pak v '01 jsem pořídil zánovní Mareu, která opět slouží k mé maximální spokojenosti. -
Adyn 06.12.02 09:35
« Re: Problém
Možné je, že rozsypanej startér pouštěl do kostry proud, vždyť je k němu taky nejtlustčí kábl přímo od baterky, tak to musela být síla. Mě se něco podobného stalo kdysi na mé staré 120 L. Jedu, najednou začnou rafiky lítat sem a tam (samozřejmě krom rychloměru - ten byl poháněn bowdenem), pohasínala palubovka a světla, jakmile jsem vyřadil tak to chcíplo a konec. Nakonec to byla úplná hloupost - upadl elektromagnet od jehly co udržovala volnoběh v nízkých otáčkách a ten se válel po motoru a jak se tak válel tak sem tam zkratoval atd. A tím že nefungoval, tak motor chcípal při volnoběhu. Tenkrát jsem si také myslel, že je v * celá elektrika a nakonec to byla v celku blbost.
Osobně bych diagnostiku tvojí závady dal pro jistotu do autorizovaného servisu. Kdyby nic tak aspoň přečtou chybové hlášení z počítače. -
« Problém
Mám Bravu 98 1,6 16V,najeto asi 40000km a stala se mi tato věc.V klidu si jedu a najednou všechno začalo blikat a zhasínat vypnul motor a všechno.No děs.ak jsem vypnul klíček a šel zjitit příčinu.Pod kapotou nic divného vidět nebylo.Tak jsem zkusil nastartovat.Otočil jsem klíčkem všechno se v pohodě načetlo a pak do druhé polohy a všechno začalo blikat ručičky vystřelovaly k 200km/h.Pak přijel kámoš a zkusil mě roztáhnout a povedlo se jelo bez chyb.Dojel jsem dom a zkusil nastartovat a opět všechno blikalo a skákalo. Tak jsem se vrhnul na starér.Vymontoval ho. A podíval se dovnitř. Totální šmelc všechno * totálně rozbité, všude měď.Prostě 3sv. válka. Pastorek v pohodě.A kolo na setrvačníku taky.Tak si myslím že se asi nezasunul startér a po těch asi 5km co jsem dojel od domova se roztavilo ložisko a uvnitř startéru něco způsobilo zkrat.A nebo se startér vysunul. Nebo něco. Fakt nevím přesně co se stalo.Nic jsem neslyšel protože jsem měl puštěné rádio. Nový startér 10 000,- starší 2000-4000,-
Proto prosím o radu co by mohlo být příčinou tohoto problému a jestli to třeba nemohla být řídící jednotka. A nerad bych koupil nový startér a stalo se mi to samé. Jo a koupil jsem si dálkové startování ale člověk který mi ho prodal a montoval vyloučil pochybení tohoto zařízení.
FAKT PROSÍM O POMOC.
Ps: jinak fakt skvělé auto.
« Re: Končící záruka
Vzhledem k mým požadavkům na barvu a vybavení jsem měl možnost si vybrat ze dvou aut, obě měly najeto nula km a lišily se jen odstínem čalounění. Stály tam sice již nějakou dobu, ale myslím, že je nelze považovat za předváděcí. Ta doplňková záruka na díly je poskytována jakousi firmou, jejíž název si nepamatuju, ale nevím o tom, že bych za ni platil. Je jasné, že díly, na které poskytují tuto dodatečnou záruku, asi budou patřit k těm poruchovým, tedy doufám. :-))) Pokud se ovšem dvouletá záruka vztahuje na všechny vozy prodané od 11/01, jak tady bylo uvedeno, je to docela ... Myslím, že se pokusím vytočit tel. číslo na Fiat ČR, pokud ovšem nějaké mají. :-) -
« Re: Končící záruka
to není pravda,záruka byla na všechny modely stejná, můj bratranec má Bravu od prosince 2001 a záruka tam samozdřejmě je dvouletá.Zavolej na FIAT čR, tam ti to musí potvrdit.Pokud ovšem nemáš předváděcí auto,nebo tak něco.Co se týká další záruky, jestli se nepletu, jmenuje se to Car-Live a platí se to,ne?
No, rano bylo bohuzel jen -12 (teplomer na okne doma) nebo -10 C (teplomer v aute). Start v pohode, bez plynu. Doufam, ze to bude stejny i pri -20 C.