Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto

10.12.02  08:17

« Re: Ranní startování (JTD)

Dnes jsem vzal auto vyjimecne do prace, abych TO vyzkousel. Jednak slibovali az -15 C a navic manzelka mi po svych vcerejsich jizdach hlasila nejaky rozporuplnosti :-))).

No, rano bylo bohuzel jen -12 (teplomer na okne doma) nebo -10 C (teplomer v aute). Start v pohode, bez plynu. Doufam, ze to bude stejny i pri -20 C.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.12.02  12:16

« Re: Ranní startování (JTD)

Samotnyho by mne to zajimalo ;-)) ... do prace autem nejezdim, takze nevim. Zatim jsem startoval jen v nedeli v cca -5 C a to vis, to je houby mraz, to by se i moje staricka Tempra mozna jeste probudila. Ale zitra rano v -15 C, to by byla pro Mareu zkouska.

Jinak je v tom novy vzduchovy filtr a razem 2.4JTD ozil i v nizsich otackach. Je to peknej drak. Pokud se neobjevi nejaka vetsi skryta zavada, tak to bude skvely auto a milacek rodiny ;-)))
  • 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 09.12.02  09:22

« Ranní startování

To Pavel KR5: Tak co ranní startování u nového dieselu?
  • « 00 Reagovat !

foto

09.12.02  08:25

« Re: Radio do Bravy

Jestli budes, tak hodnej a posles mi to foto na adresu martin.lucny@mbtech-group.com, budu vdecnej. Dik
  • « 00 Reagovat !

foto

07.12.02  15:58

« Re: Radio do Bravy

Nedavno jsem tady nabízel střešní nosič na Bravu, mohu poslat foto e-mailem, napište svoji adresu, nebo zavolejte na 603468099.
  • « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 06.12.02  12:37

« Re: Problém

Diagnostika by zjistila, co na ty zkraty řekl počítač apod. Jinak ta stodvacítka byla ještě po našich a pak v '95 jsem si koupil své první Punto 55S. Ještě teď cítím tu vůni nového vozu... Punto poctivě a spolehlivě sloužilo 160 tkm a pak v '01 jsem pořídil zánovní Mareu, která opět slouží k mé maximální spokojenosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.02  10:45

No jo ale diagnostika asi nic nezjistí páč startér je zapojený napřímo od baterky?
    A co jsi si koupil po 120?
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.02  09:41

To bohuzel nevim. V zivote nechci zazit neco podobneho.
  • « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 06.12.02  09:35

Možné je, že rozsypanej startér pouštěl do kostry proud, vždyť je k němu taky nejtlustčí kábl přímo od baterky, tak to musela být síla. Mě se něco podobného stalo kdysi na mé staré 120 L. Jedu, najednou začnou rafiky lítat sem a tam (samozřejmě krom rychloměru - ten byl poháněn bowdenem), pohasínala palubovka a světla, jakmile jsem vyřadil tak to chcíplo a konec. Nakonec to byla úplná hloupost - upadl elektromagnet od jehly co udržovala volnoběh v nízkých otáčkách a ten se válel po motoru a jak se tak válel tak sem tam zkratoval atd. A tím že nefungoval, tak motor chcípal při volnoběhu. Tenkrát jsem si také myslel, že je v * celá elektrika a nakonec to byla v celku blbost.
    Osobně bych diagnostiku tvojí závady dal pro jistotu do autorizovaného servisu. Kdyby nic tak aspoň přečtou chybové hlášení z počítače.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.02  08:53

Jo přesně.A můžu si i třeba zatroubit a nebo rozsvítit.Ale ten startér nevíš nic?
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.02  07:56

to nevim, k cemu je dalkove startovani ? K nastartovani z okna a pak si sednes do odmrazeneho a vytopeneho auta ?
  • 00 Reagovat !

foto

06.12.02  07:35

« Problém

Mám Bravu 98 1,6 16V,najeto asi 40000km a stala se mi tato věc.V klidu si jedu a najednou všechno začalo blikat a zhasínat vypnul motor a všechno.No děs.ak jsem vypnul klíček a šel zjitit příčinu.Pod kapotou nic divného vidět nebylo.Tak jsem zkusil nastartovat.Otočil jsem klíčkem všechno se v pohodě načetlo a pak do druhé polohy a všechno začalo blikat ručičky vystřelovaly k 200km/h.Pak přijel kámoš a zkusil mě roztáhnout a povedlo se jelo bez chyb.Dojel jsem dom a zkusil nastartovat a opět všechno blikalo a skákalo. Tak jsem se vrhnul na starér.Vymontoval ho. A podíval se dovnitř. Totální šmelc všechno * totálně rozbité, všude měď.Prostě 3sv. válka. Pastorek v pohodě.A kolo na setrvačníku taky.Tak si myslím že se asi nezasunul startér a po těch asi 5km co jsem dojel od domova se roztavilo ložisko a uvnitř startéru něco způsobilo zkrat.A nebo se startér vysunul. Nebo něco. Fakt nevím přesně co se stalo.Nic jsem neslyšel protože jsem měl puštěné rádio. Nový startér 10 000,- starší 2000-4000,-
    Proto prosím o radu co by mohlo být příčinou tohoto problému a jestli to třeba nemohla být řídící jednotka. A nerad bych koupil nový startér a stalo se mi to samé. Jo a koupil jsem si dálkové startování ale člověk který mi ho prodal a montoval vyloučil pochybení tohoto zařízení.
    FAKT PROSÍM O POMOC.
    Ps: jinak fakt skvělé auto.
  • 00 Reagovat !

foto

05.12.02  08:28

« Radio do Bravy

Nedavno sem si koupil Bravu a je v ni obycejne radio. A shanim ten typ, na ktery je mozne pripojit CD Changer. Vymenim ho i s doplatkem. A jeste by se me siknul stresni nosic. Jinak s autem jsem nad miru spokojenej, doufam, ze to vydrzi.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.02  17:23

« Re: Končící záruka

to bude asi nějaká zajímavá akce tvého dealera :-o
    číslo na FIAT je 224806111
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.02  16:12

Vzhledem k mým požadavkům na barvu a vybavení jsem měl možnost si vybrat ze dvou aut, obě měly najeto nula km a lišily se jen odstínem čalounění. Stály tam sice již nějakou dobu, ale myslím, že je nelze považovat za předváděcí. Ta doplňková záruka na díly je poskytována jakousi firmou, jejíž název si nepamatuju, ale nevím o tom, že bych za ni platil. Je jasné, že díly, na které poskytují tuto dodatečnou záruku, asi budou patřit k těm poruchovým, tedy doufám. :-))) Pokud se ovšem dvouletá záruka vztahuje na všechny vozy prodané od 11/01, jak tady bylo uvedeno, je to docela ... Myslím, že se pokusím vytočit tel. číslo na Fiat ČR, pokud ovšem nějaké mají. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.02  13:04

to není pravda,záruka byla na všechny modely stejná, můj bratranec má Bravu od prosince 2001 a záruka tam samozdřejmě je dvouletá.Zavolej na FIAT čR, tam ti to musí potvrdit.Pokud ovšem nemáš předváděcí auto,nebo tak něco.Co se týká další záruky, jestli se nepletu, jmenuje se to Car-Live a platí se to,ne?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.02  11:52

Ale ne na Bravy. Dostal jsem jednoletou plnou záruku a k tomu další dva roky záruku na vyjmenované díly. V lednu 2002, kdy jsem Bravu kupoval, se dvouleté záruky dávaly na Stilo a snad Punto.
  • 00 Reagovat !

foto

04.12.02  09:46

« Vačky

nevíte kde sehnat vačky na 1.6 16V co nejlevnějc?
    díky moc
    M.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.02  16:37

jak to že ti končí teď jednoletá záruka??? Od 1/11/2001 jsou přece záruky dvouleté?!
  • « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 03.12.02  15:14

« Re: Radio a zadní repro

Tak jsem se mrkl do návodu a zadní repro mám mít v rozměru - 130x180 mm.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…