Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 13.12.02  15:40

« Re: BRAVO - venkovní teploměr

Tak jsem teď zavolal do svého sevisu, kde že je ten teploměr přesně. Je v pravém zrcátku, a je to takový "čudlík" na spodu zrcátka. Já ho tam mám, ale doposud jsem nevěděl k čemu přesně je.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.12.02  15:03

« Re: BRAVO - venkovní teploměr

Tak tenhle problem mam taky. Mam Stilo 1.6 a prijde mi, ze ten teplomer ukazuje blbe. Tuhle jsem jel a pod dlouhym kopcem jsem tam mel 1 stupen (i to mi prislo vic nez skutecne bylo) a kdyz jsem vyjel nahoru (asi 1 km), tak tam razem bylo 3,5 coz se mi nezda. Nevim, kde to cidlo je. Myslel jsem treba jestli to nezahriva vyhrivani zrcatek,ale to jsem nemel zapnute.
  • 00 Reagovat !

foto

13.12.02  13:57

« BRAVO - venkovní teploměr

Ahoj, měl bych taky dotaz ohledně teploměru. Mám Bravo GT s venkovním teploměrem, ale nějak nechápu jeho funkčnost. Pokud je motor studený, je vše ok a teploměr ukazuje správně, pokud se teplota blíží bodu mrazu nebo je pod bliká mi na displeji ujetých kilometrů chvíli po startu výstraha námrazy s uvedením teploty (např -7C). Nicméně pokud zahřeji motor nebo ujedu pár kilometrů najednou i když je venku -10 svítí třeba +2C, pokud zmáčknu tlačítko teploměru na palubce. Kde je čidlo? Já bych řekl, že v pravém zrcátku, ale zdá se mi, jako by ho třeba zahříval motor :-). Díky za odpověď. Má toto čidlo vliv na funkci klimatizace, řekl bych, že ano. Mám tam automat. klimu (nastavím teplotu a udržuje se sama).
  • « 00 Reagovat !

foto

13.12.02  12:28

« > BoB_

Cau, penize jsou na ceste, uvidis, za jak dlouho je posta dopravi... Cau Jirka
  • « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 13.12.02  08:31

« Re: filipovo rádio

Jestli máš rádio Model AD 185H s ovládáním cd měniče, nebo 185M to obyčejnější, tak ti můžu poslat, nebo lépe nafaxovat návod.
  • 00 Reagovat !

foto

13.12.02  08:07

« Bez nadpisu

Po 10 mesicich slysim motor zpredu a ne zezadu. Jsem spokojen. Radio uz jsem taky ovladl. Vcera byl uspesny den
  • 00 Reagovat !

foto

13.12.02  08:05

« Bez nadpisu

Ja mam vybavu ELX a teplmer tam neni. Ani jsem nevidel moznost za priplatek.
  • 00 Reagovat !

foto

12.12.02  22:22

« Bez nadpisu

Měla ten venkovní teploměr i některá z verzí Bravy nebo jen Marea? Stejně tak by mne zajímalo, jak je to s přední loketní opěrkou - byla i v Bravě?
  • 00 Reagovat !

foto

12.12.02  10:25

« Bez nadpisu

Tak mam Bravu v servise na namontovani prostredniho dilu, to jsem zvedav, to jsem zvedav. K prasknuti. Mam otazku, jak se da na radiu Fiat ( s RDS - typ nevim ) nastavit, aby mi na display svitil nazev stanice a nezobrazoval se po chvili aktualni cas. Driv po namontovani mi svitil nazev a hodiny se zobrazily nakratko, kdyz jsem zmacknul tlacitko s hodinami. Ted mi sviti hodiny furt a nazev stanice jen nakratko, kdyz zmacknu treba RDS. Rad bych vedel, jak se to ovlada, diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.12.02  10:16

« Re: Marea - Tempra

A ja mam cidlo externiho teplomeru vytazene podel nadrze a prisilikonovane pod zadnim prahem:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.12.02  09:20

Taky tipuji, ze to bude jako v Tipu :-))) tj. v levem. Moje Tempra ma ale teplomer kupodivu v prednim narazniku.
  • « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 12.12.02  08:59

Díval jsem se na ceník neoriginálních náhradních dílů a tam nabízejí jen pravé zrcátko. Takže tipuji, že to bude v levém tak jako v Tipu.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.02  19:36

to af: v L nebo P? Jinak diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.02  18:13

čidlo teploměru je ve zpětném zrcátku
  • « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 10.12.02  16:02

To bohužel nevím, ale poptám se v servise. Kdybys to zjistil sám, tak mi dej vědět. Loni v zimě se mi stalo, že teploměr po nastartování ukazoval značně vysokou teplotu (cca 30 st.) a pak se snížila. Připadlo mi to, jako by byl nějak vyzkratovaný tou sračkou se solí a při startování dostal ránu. Po skončení zimy se to už nikdy neprojevilo a i letos v zimě ukazuje poctivě. Když se tak nad tím zamyslím, tak je to vlastě zatím jediná závada (a samoopravitelná)která se vyskytla co je auto v mém vlastnictví. Kdyby to tak šlo dál tak mohu být jen spokojen.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.02  15:42

Ty mensi prihradky jsou logicky a nelze je Maree vycitat - souviseji s airbagy.

BTW, nevis kde ma Marea umisteny venkovni teplomer?
  • « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 10.12.02  13:33

Zde vidíš, že konstruktéři myslí na budoucnost. Už se těším jak budou v budoucnosti designeři opěvováni za větší kapsy ve dveřích a větší přihrádky...
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.02  12:17

« Marea - Tempra

S tim zda-nezda, fakt je ten, ze v par vecech je Marea "horsi" nez Tempra (parkovani, vnitrni prostor pro cestujici, mensi kapsy ve dverich, mensi prihradky, ...).

Samozrejme v dalsi "100" vecech je Marea lepsi.

• « 00 Reagovat !

foto

10.12.02  12:14

« Re: Ranní startování (JTD)

Rozumis tomu dobre. Bohate nam staci jedno auto (stacilo by i cca 7/10 jednoho auta ;-))).

Ne ze by se ji neco nezdalo, ale je holt zvykla na startovani s Temprou (vickrat zhavit, startovat s plynem,...), takze mi vcera nebyla schopna podat dost potesujici zpravu o startovacich schopnostech naseho "noveho" auta (Marey). Tak jsem to dnes rano vyzkousel radeji sam.

BTW, kdyz uz jsme u ty manzelky. Sice je to docela dobra ridicka, ale ty ruzny tlacitka a packy na palubni desce apod. ji ani po 6 letech s Temprou nerikali tak uplne "pane" :-(((. Takze kup Marey byl i z tohoto hlediska vhodnejsi nez treba Oktavky. Marea to ma dost podobny jako Tempra a tu uz manzelka zhruba na nejakych 80% zvlada.
  • « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 10.12.02  09:19

« Re: Ranní startování (JTD)

To Pavel KR5. Rozumím tomu dobře, že manželka jezdí tvým novým autem? A ještě se jí něco nezdá?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…