Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 30.12.02  07:27

« Frajeřinky, frajeřinky a geometrie je v p*deli

Tak jsem si o svátcích užíval zasněžených silnic s ruční brzdou až mi to jendou krapet nevyšlo (kdo měl vědět, že to už zamrzlo!) a vzal jsem předním kolem obrubník. Výsledek - trefenej ráfek (naštěstí zimní, plechový) a geometrie v *, teda v lepším případě, v horším to odneslo rameno, čep, případně těhlice. Ach jo, holt frajeřina něco stojí...
    Nemáte náhodou někdo, byť jeden, plecháč na Mareu, či Bravy v rozměru 5,5Jx14" ET 37?. Nebo víte, jestli to někde umí opravit?
  • « 00 Reagovat !

foto

28.12.02  22:44

« Re: CZ nebo EN návod na Bravo namísto Deutsch

OK
  • « 00 Reagovat !

foto

28.12.02  21:52

AF: Díky, mrkni se a kdyžtak mi prosím pošli email na 7thatom@wo.cz nebo napiš sem do diskuze. Dík!
  • « 00 Reagovat !

foto

28.12.02  11:58

český návod bych měl mít, pokud vydržíš do 6/1 kdy půjdu do práce tak se ti podívám, u FIATu by to mělo jít objednat jako náhradní díl, zeptej se u dealera
  • « 00 Reagovat !

foto

27.12.02  23:25

Nebo nemáte to někdo v elekronické podobě?
  • 00 Reagovat !

foto

27.12.02  23:23

« CZ nebo EN návod na Bravo namísto Deutsch

Chlapi nevíte jestli lze objednat ve Fiatu český návod na Bravo (cena?)? Mám auto dotažený ze Švýcarska a je k tomu žel německy psaná knížka. Případně nechcete ji někdo vyměnit za anglickou, pokud máte? Žel německy si nepočtu, pouze English. Je to Bravo rok 2000.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.12.02  23:17

« Re: rozvoďák

no nevím, ale u plastových napínacích kladek je to prý samozřejmost. Jo a to ještě nevím, jestli jsem jim jí nezacáloval. Zdarec
  • « 00 Reagovat !

foto

26.12.02  20:19

« Re: rozvoďák

Jestli to chapu dobre, tak spatne asi bylo, ze ti preventivne nerekli, ze by bylo treba asi vymenit napinaci kladku. Jinak vse nej v Novem roce.
  • 00 Reagovat !

foto

24.12.02  23:40

« rozvoďák

Zdravím všechny vespolek, jen malá zkušenost a snad i rada. Protože jsem "uživatel" Bravy a ne spec tech., byl jsem na výměně rozvoďáku u Fiat Ricardo v Plzni. To bylo asi před 12.000 km. Pohoda, výměna, účet, zaplaceno. Asi před týdnem jsem od motoru slyšel nějaké pleskání, bylo to od víka rozvoďáku, zajel jsem tedy za kámošem do servisu a ten šel do vrtule. Na rozvoďáku je napínací kladka samostavitelná, která je samostavitelná, mimochodem je Made in Canada ??? a ta protože je plastová tak je předpoklad vymačkání a výměny a moji *...í přátelé v Ricardu na ní hodili laso. Na rozvoďáku mi chybělo od mlátící kladky asi 8 cm zubů a prej snad ani není možný že to jelo a nepřeskočilo to. Ani nevím, jestli mi ji napočítali, neb účty někam zasekla má drahá. Takže bacha při vekslu řemene na kladku.... Jinak hezký Vánoce, Novej rok a mnoho sqělých km samozřejmě s Fiaty.
  • 00 Reagovat !

foto

22.12.02  19:52

« příčníky na střechu Marey WE

to Adyn et al: Maš koupeny "příčníky" na svůj kombík? Kolik Tě stály?

Origoše na Mareu WE by mne u Dojačka přišly na cca 7500 Kč, což je dost. Ale asi na to pasují i příčníky z jiných aut s hagusy - např. z Octavie Combi (ty by měly být za něco přes 3000 Kč).
  • « 00 Reagovat !

foto

17.12.02  08:23

« Re: BRAVO - venkovní teploměr

Jak říkáš, může se jednat o kapku vody (jinovatku apod.).Díky za radu.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.12.02  08:21

To máš pravdu, myslím si, že v létě to bude ukazovat ok. Musím se sám pořádně podívat kde je nebo udělat pokus a obalit zrcátko nějakým kusem látky a uvidím, co to udělá (odizolovat ho od proudění teplého vzduchu). Pokud to pomůže, je to tak jak říkáš.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.12.02  07:23

kdyz jsem montoval svoje cidlo, mel jsem jej zhruba pod nadrzi, 40 cm od vyfuku. Behem jizdy mi teplota stoupla o pars stupnu, vetsinou o 3-5°C. Tak jsem jej vytahl co nejdal, mam jej nalepene pod zadnim prahem vne vozidla. Casem mi zacala teplota kolisat vyrazne, z 5 st. bylo treba 70 st. apod. Bylo to vodou, cidlo dobre netesnilo a pri kontaktu s vodou blblo. Nemuze se stat, ze to vase cidlo ovlivni treba kapicka z ostrikovace, nebo ciste teoreticky kdyz v zime je v aute 20 st, venku - 5 a cidlo je treba 10 cm od skla, muze jej trebas teplota, ktera "sala" z oken ovlivnit. I kdyz pri jizde to bude zanedbatelne, ale kdovi jak proudi pri jizde teplo z motoru, atd.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.12.02  20:27

Přesně stejné chování. Uklidňuje mě, že to dělá i nové Stilo, i když nikomu to nepřeji :-). Asi to bude vadné čidlo - snad. Nové stojí mám pocit do 500 Kč, takže kdyžtak žádná tragedie.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.12.02  12:02

« Re: > BoB_

JirkaV: Diky za poslani :-) Mel jsem dovcu, tak jsem trosku nereagoval.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.12.02  10:58

Presne tak, me to taky vadi. Kdyz sednu do studeneho auta, ukazuje dobre, rozjedu se, ohreje se motor a po par kilometrech to zacne ukazovat ukrutny nesmysly. Treba vcera jsem jel ze Sumavy a kdyz jsem nasedl, teplota -7, stejna jako na teplomeru u hotelu. Po hodine jizdy jsem zastavil u pumpy, jejich teplomer -3 (zima subjektivne opravdu byla), muj klidne +3 :-( V servisu jsem to rikal, jenze ac jsem zduraznoval, ze to dela kdyz se auto ohreje, oni to jen nechali venku a ani s tim nejeli. Pak mi rekli, ze jim to ukazovalo dobre. Jen kvuli tehle blbosti tam nepujdu, ale az bude neco vetsiho, hned jim to omlatim o hlavu.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.12.02  10:11

Ne, mě to dělá i v noci a navíc mám GT ve žluté barvě, takže o nějakém zahřívání sluncem nemůže být řeč. Jenom jedno, pokud se to čidlo vyjme, hlásí na displeji ERR CLMA (chyba klimatizace), proto jsem se ptal na klimu. Mám auto nastavování teploty (nastavím teplotu na otočném kolečku a větrák se reguluje dle toho, jak je třeba foukat na požadovanou teplotu sám). Mě to měří přesně, pouze pokud sednu do studeného vozu. Naštěstí nic jinýho s autem není, je to volovina, ale vadí mi to.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.12.02  09:54

No vyhřívání zrcátek to určitě neovlivňuje, mě to měří naprosto přesně a to ho používám pořád. Druhá věc je, že mám bílé auto a zrcátka v barvě karoserie. Možná pokud je někdo má tmavé tak by se mohlo zahřát sluníčkem ?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.12.02  23:22

To čidlo venkovní teploty by nemělo mít vliv na autoklimu, pochybuju, že by v autě byla ekvitermní regulace (to snad v nějaké vile za pár milionů)
  • « 00 Reagovat !

foto

13.12.02  21:49

Má někdo další zkušenosti s teploměrem? Je to dobrá věc, ale nechápu, jak se může čidlo zahřívat během jízdy. Jinak mám Bravo GT 1.8 16V rok 2000.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…