Subwoofer pod sedadlo
všechny z 7
« Re: pod sedadlo ??
Souhlasím. Dodal bych jen, že u dole zmiňovaných subwooferů pod sedadlo zřejmě hraje velkou roli i velikost reproduktoru. Do těchto boxů se montují subwoofery o průměru 100 mm. V posledním čísle Autohifi jsou testy subwooferů. Asi bych na ně dal a obětoval místo v kufru. Možná by stál za úvahu nějaký Free-Air woofer do plata. Nedávno jsem měl možnost slyšet předváděcí vozidlo (Golf) výhradního dovozce komponentů firmy Dragster pro Rakousko. Celkem jsem si nevšiml středů a výšek. Ale oni do toho Golfa narvali šest zesilovačů, nějaké kapacitory a v zadu za hlavou a v prostoru pro zadní sedadla (byla pryč) tepalo dvacet (číslem 20) 30-ti centimetrových subwooferů. Neznám celkový výkon zařízení, ale hladina zvuku dosáhla (naměřených) 160 dB. Takový zemětřas jsem ještě neslyšel a doufám, že už nikdy neuslyším. Myslím, že stačí jeden slušný subwoofer.
Ještě doplním, že Blaupunkt o kterém jsem se zmiňoval se jmenuje CMS 265. Cena podle Autohifi je 5790,- Kč, podle www.Blaupunkt.cz tuším těsně pod 4500,- Kč. -
« pod sedadlo ??
Muj odbornik na muziku v aute mi subwoofer pod sedadlo okomentoval slovy: Dam ti to tam, jestli chces, ale nehraje to....podle toho, jakou muziku mi do auta udelal, na nej spoleham. Podotykam, ze i kdyz v autohifi nejsem kovanej, s domaci muzikou zkusenosti mam, mel jsem jeden cas Hifi studio....Rekl bych, ze problem bude v nevyhodnem tvaru ozvucnice. -
« Re: Subwoofer pod sedadlo
taky jsem uvažoval o subwooferu pod sedadlo, ale jen do té doby než jsem si přečetl upozornění v návodu k vozidlu. Píše se tam, že reprodoktory umístěné pod předními sedadly mohou negativně ovlivňovat funkci předpínačů bezpečnostních pásů. Nerad bych se nechal kvůli muzice "uškrtit". Co vy na to??? -
« Re: Subwoofer pod sedadlo
V katalozích jsem viděl to, co žádáš od firem Panasonic a Blaupunkt. Bohužel si nepamatuju typy.
Protože nyní pomaličku ozvučuju auto, zajímal jsem se o tuto problematiku. Mám dojem, že zmíněný subwoofer od Panasonicu není určen pro český trh. Zkus se podívat na www.panasonic.cz a na www.autohifi.cz.
všechny z 7