Volkswagen CLUB
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Volkswagen
« Mám si koupit Passata
Ahoj všem. Končí mi leasing meho současneho auta -opel vectra - a chcic něco nového. Zkoušel jsem se projet s Citroen c5, Mondeo, Primera a Honda Accord. Musím se vám přiznat že jsem zatím naprosto nadšený z Hondy a velice zklamaný z Mondea. S Passatem jsem jel s motorem TDI. Mám úctu k Passatu a jeho- asi- kvalite. Vůbec se mi ale nlibi jeho interier hlavne to ze je vše takový ošklivě hranatý. Máte někdo zkušenosti s novým Passatem s motorem 2,0 ? Je to nový motor nebo nějaký "starý výprodej" ? Slyším chválu, i od konkurence na motor 1,8 Turbo, ale asi na něj nebudu mít. Děkuji za Vaše doporučení a komentáře a přeji hezký den
« Elektrika v VW Polo 1.0,r.v.1999
Nazdar VW šílenci.Mám problém:potřebuji sehnat plánek elektroinstalace na model VW Polo 1.0 rok výroby 1999.Můj problém tkví v zapojení mlhových světel.Chtěl jsem to dát opravit do servisu,ale ti parchanti neví,co by si za to naúčtovali.Dík za každou drobnost Mačo. -
« Re: TDI - zklamání
Vento a teď Bora mají označení Jetta pokud vím ve státech, v Jižní Americe, ale i v JAR.Jenom nevím, jestli se v Africe už dělají taky Bory nebo jestli se ty jejich Jetty podobají stále Ventu. Jo, ty Jetty měly označení v římských číslech ( aspoň v Americe ) : Vento = Jetta III. Mišmaš v názvech má VW už delší dobu. Na některých evropských trzích se prodávaly Feldy pickup jako VW Caddy. Auto bylo Škoda, jenom znaky a nápisy byly VW. -
« Re: TDI - zklamání
V cervnu 1999 jsem koupil VW Jetta TDI vyrobena v Puebla, Mexico.
Primo z prodejny [North Vancouver,Capilano VW] jsme jeli pres Albertu,Saskatchewan,Manitobu,Ontario,Mi… do Chicago,Illinois coz je asi 4 000km.
Zpatky do Vancouveru pres Iowu,Nebrasku,Wyoming,Utah,Idaho,Oregon and Washington.
Vice nez 8 500km.
Jetta jela jako vitr zadny problem!
Dnes mam 80 000km bez jednoho problemu.
Pouzivam Mobil-Delvac 1 5W-40,full synthetic.
Pred mesicem jsem delal Upsolute chip tuning a Piper X cone filter s CCV filter bypass.
Z 90HP na 125HP a velice silna torque az na 5000rpm.
Jeden z nejlepsich motoru co jsem kdy mel! -
« Re: TDI - zklamání
Prispevek specielne pro TU: hochu, kdyz uz se divas i do jinych temat, tak porad, prones neco konstruktivniho nebo se radeji zdrz hlasovani. Ale abych byl konkretni: Je fakt, ze toho casu resim problem kourivosti u Sierry 1.8 TD, ale to sem myslim nepatri. Tento dotazek jsem nadhodil v jine diskusni skupine. A co se Peugeotu tyce, tak sleduj kamosi: dovezl jsem shodou okolnosti loni 2 P406 HDI, obe auta najeto cca 120 - 150.000. Vsechno by sedelo, jenom, kdyz jsem zkousel vule ojnic, tak chodilo dost nad normal a tlaky byly taky kazdy valec uplne nekde jinde. Ale nerikam, i Peugeot se muze obcas vydarit.
Jsem cerstvym 'majitelem' ridicaku a snad i VW Jetta (Rodice rozhodnou :o). Nemate nekdo zkusenosti s tunningem? Pro zacatek bych to videl na rozperu pred. vzper, otevreny sani... Jak moc jsou tyhle veci znat?? Pozdeji treba ladeny parohy, chip (1.8/66kW), jinej lak...
Chtel bych si udelat vlastni narazniky (laminat) - ma to smysl (mam znamy, ktery by mi pomohli s vyrobou kopyta i laminovanim). Ma to smysl??
A to nejdulezitejsi: Kde na to vsechno vzit?? :o))