Volkswagen CLUB
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Volkswagen
« Re: Touran
to snapbar: No jestli chceš porovnávat vozy s motory 1.6 s 2.0, tak to asi moc neporovnáš. O Peugotech jsem slyšel, že dílenské zpracování hodně pokulhává. V 307SW jsem taky seděl a podle mne má krátký rozvor. Nepíšeš, jaký máš motor a tak počítám benzín. Osobně jsem seděl v SW s HDI 66kW a to teda taky vůbec nejelo. A pokud jde o cenu, tak stejně vybavené SW s motorem HDI 80kW, není o moc levnější jak Touran TDI 74kW s chipem. A to tam je 6ti kvalt. A co se týče designu, tak mám radši spolehlivost a užitečnost, než nějaké stylové kreace. -
« Re: Touran
hmmm , mam Peugeot 307 SW 2.0 a tiez som sedel v tom Touran-e. Myslim ze je to podstatny rozdiel. To auto (VW) je bez duse , ani stopa po design-e a snaha vytlct z toho max. praxy. Po zatazeni 7 ludmi (5 dospelych,2 deti) a batozinou sa to auto prestalo hybat. Sorry , ale trapny pokus dohonit SW ... -
« Problémy se starty.
Mám Polo 1.3 55kW z roku 1993 a když jsem dříve nastartoval studený motor, tak šel na chvíli do otářek (cca 1500ot) a po chvíli klesl na volnoběh. Taď mi po nastartování chvilku škube na 600ot a pak chcípne. Napodruhé zase naskočí na 600ot a ty pomalu vylezou na 900. Když se ohřeje, je vše v pohodě. Co to může být? -
« Re: Touran
Tak jsem se svezl v Turanu 1.6FSi a musím říct, že se mi líbil. Motor je v nízkých ot velmi tichý, nad 4000 má slušnej záběr, ale hodně duní. Interiér je velmi zajímavej. Působí hodně robusně. Jezdil jsem s 5-ti míst. verzí a tak i kufr je dobrý. Akorát je hodně úzký. Jinak řazení, pedály a volant super! Viditelnost z vozu taky dobrá. Ovládání, na to jak je auto vysoké, tak je slučné. Když to porovnám se Zafirou, Picassem, tak je VW o třídu výš. Tomu samozřejmě odpovídá cena. Příští rok mě čeká koupě nového vozu a teď mám Mondeo 1.8 kombi. Tak chci nějaký vyšší TD. Zafira je drahá a nelíbí se mi, Picasso je super, ale výkon motoru 66kW je na dnešní dobu dost málo a dílenské zpracování taky nic moc. Tak přichází v úvahu Turan a nebo C-MAX od Forda, pokud do té doby bude. Musím říct, že už jsem jezdil s hodně auty, ale VW považuju za nejkvalitnější z cenově dostupných a jejich životnost je taky velká. Měl jsem dva Fordy, ale u obou šla cena rychle dolů a po 3letech byly neprodejné. Ford se nesmí kupovat jako nový vůz ale jako ojetina. 3roky staré Mondeo je za 50% pův. ceny - 3roky starý Passat je za 80% pův.ceny. -
Jo, a jak tak procitam starsi prispevky: Mam podobny problem jako tu uz byl. Za studena pri volnobehu otacky vyrazne kolisaji (nevim o kolik, nemam otackomer), za tepla je to lepsi, ale furt patrny. Uz jsme s tim autem delali vsechno, ale vsechno malo platny. Jo, a da se otackomer dodelat? (Sehnat ho nekde na vrakarne, je otazka jak funguje cidlo)
to ALEX: Zdravim, Dragstere. Nekdy se ozvi. Syncro4motion. (na Imolu) -
« VW Jetta - Tunning
Zdravim!
Jsem cerstvym 'majitelem' ridicaku a snad i VW Jetta (Rodice rozhodnou :o). Nemate nekdo zkusenosti s tunningem? Pro zacatek bych to videl na rozperu pred. vzper, otevreny sani... Jak moc jsou tyhle veci znat?? Pozdeji treba ladeny parohy, chip (1.8/66kW), jinej lak...
Chtel bych si udelat vlastni narazniky (laminat) - ma to smysl (mam znamy, ktery by mi pomohli s vyrobou kopyta i laminovanim). Ma to smysl??
A to nejdulezitejsi: Kde na to vsechno vzit?? :o))
« Mám si koupit Passata
Ahoj všem. Končí mi leasing meho současneho auta -opel vectra - a chcic něco nového. Zkoušel jsem se projet s Citroen c5, Mondeo, Primera a Honda Accord. Musím se vám přiznat že jsem zatím naprosto nadšený z Hondy a velice zklamaný z Mondea. S Passatem jsem jel s motorem TDI. Mám úctu k Passatu a jeho- asi- kvalite. Vůbec se mi ale nlibi jeho interier hlavne to ze je vše takový ošklivě hranatý. Máte někdo zkušenosti s novým Passatem s motorem 2,0 ? Je to nový motor nebo nějaký "starý výprodej" ? Slyším chválu, i od konkurence na motor 1,8 Turbo, ale asi na něj nebudu mít. Děkuji za Vaše doporučení a komentáře a přeji hezký den
« Elektrika v VW Polo 1.0,r.v.1999
Nazdar VW šílenci.Mám problém:potřebuji sehnat plánek elektroinstalace na model VW Polo 1.0 rok výroby 1999.Můj problém tkví v zapojení mlhových světel.Chtěl jsem to dát opravit do servisu,ale ti parchanti neví,co by si za to naúčtovali.Dík za každou drobnost Mačo. -
« Re: TDI - zklamání
Vento a teď Bora mají označení Jetta pokud vím ve státech, v Jižní Americe, ale i v JAR.Jenom nevím, jestli se v Africe už dělají taky Bory nebo jestli se ty jejich Jetty podobají stále Ventu. Jo, ty Jetty měly označení v římských číslech ( aspoň v Americe ) : Vento = Jetta III. Mišmaš v názvech má VW už delší dobu. Na některých evropských trzích se prodávaly Feldy pickup jako VW Caddy. Auto bylo Škoda, jenom znaky a nápisy byly VW.