Volkswagen CLUB
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Volkswagen
« Re: To Jarous
Ta cena Passata se mi nějak nezdá, protože známý má Passata 2.9 V6 Syncro s klimatronicem, tiptronicem, kůží alcantra/lambs, a spoooustou dolňků a ladil něco kolem jednoho melounu, tak se mi zdá ta cena pro TDI trochu zcestná. Neřekl ti tu cenu vč. leasingu?(..takových lidí je dost, chlubí se třeba, že za Polo dali skoro půl melounu....jenže i s Leasingem a pojistkama za tři roky) -
« Re: To Jarous
Ta přístrojovka pro Polo je totiž střižená pro příští model Pola na platformě shodné s Fabií, takže možná není tak designově sladěná jako celek. Jinak 156-tka je moc hezký kočár, a kvalita interiéru by měla být standardu Audi, takže taky super. Dost lidi diskutujou o úniku olejové náplně a následnému poškození motoru (..nemyslím však ,že by to byla plošná výrobní vada)..ale co mne zaráží je přístup prodejce k uplatňovaným zárukám. Co se mi ale moooc nelíbí je 156 Sportwagon. Dost možná že je to z mého pohledu jedno z nejošklivějších kombi současnosti...ale je to jen věc vkusu. -
« RE:Golf vs. Octavia
Více méně to záleží na tvém vkusu, ale pokud ti mám poradit tak bych ti doporučil Golfa. Já si ho teď také kupuji. Octavka se mi také líbí, ale např. mi vádí že jich u nás jezdí opravdu moc. Golfů je sice také dost, ale není to tak strašné.
Přeji štastnou volbu. -
JTF 12.06.00 14:45
« Re: To RSD
Já Ti samozřejmě namám důvod nevěřit. Ten novější interiér je sice hezčí, ale přijde mi "šitej horkou jehlou", podobně jako u prvních verzích Punta II(věřím, že se zlepší). Můj skoro soused si koupil Passata 1,9TDI(85KW)Varianta za cca 1,3 mil.Kč. Jezdí se v tom opravdu dobře, ale opět ta cena. Je pravda, že má max. výbavu včetně kůže, ale stejně se mi to zdá hodně. Zajímalo by mne, jaký máš názor na 156 ku? Můžu Ti říct, že co jsem jí koupil, jsem stále nadšený. Ještě se dotknu té kvality zpracování interíérů, myslím si, že cestou kterou se vydala Alfa je ta správná, alespoň se o tom každý den přesvědčuji na té mojí(mimo 145,146). Prozatím mi nic nedrnčí -
« Re: To RSD
Já jsem jel v Polu 1.0 v roce 1997, a opravdu tam nebylo vůbec nic slyšet (možná ani ten motor:o), ale ona v posledním půlroce vůbec politika VW-ČR je nějaká na levačku. Nejprve to začlo tím, že lidé, kteří si objednali takové a takové auto najednou museli zaplatit ještě navíc za doplňky, které si u svého auta ani neobjednali, pak začali s tím, že PASSATA 2000 -85Kw TDI si prostě už od jara nikdo nekoupí až do nástupu modelového roku 2001.-to je další věc no a za poslední bonbónek bych uvedl právě ty ceny novýho Pola, kde Variant a Classic se vůbec nezměnili (krom. interiéry) a cena tradičně stoupla. Prostě se mi zdá ,že VW začíná být sebevědomý jako Mercedes (...jenomže ty ceny naopak někdy snižujou) -
JTF 10.06.00 10:34
« To RSD
Pamatuješ jak jsme se bavili o tom litrovým POLU? Teď jsem četl nový Auto Tip a popisují tam poodobné postřehy jako jsem měl já z dílenského zpracování interiéru. Doslova se tam píše" při jízdě po nekvalitní vozovce rezonují plastové díly interiéru". A opět ta "příznivá cena". Za ty peníze můžeš mít slušně vybavenou Octavii, Focuse, Mareu, Megana..... Ta cenová politika VW mě pokaždé znovu udivuje. -
« Re: to: RSD
1, Ak máš v TP VW nieje ti to blbé mať na motore nalepený ten úžasný zelený výplod ingenierov?
Radšej si to odtrhni a nalep si tam "benzín"
2, Ak máš v TP Skoda tak to je teda bezhraničná drzost zelených ingenierov.
3, Idem na dovelenku tak vám dám chvílu pokoj.
4, Na moje otázku odpovedz pravdivo lebo tolko času si nájdem aby som si to s tým TP zistil. -
« to: Korzičan
tak za prvé jsem ti už na otázku co je českého na motoru 1.6/55Kw odpověděl. Za druhé tu uvádíš různé hypotetické úvahy o originalitě automobilek. Dobře ,sám jezdíš s Corsou, která se jinde prodává jako Vauxhall Corsa, nebo dokonce (což je docela komické) Chevrolet, a podotýkám, že to je celý auto, a ne auto s originální karoserií využívající třeba jenom podvozkových a motorových skupin silnějšího a technicky vyspělejšího koncernu jako je třeba Škoda Octavia a Fabia. Navíc obě auta používají i české motory.
Ptám se tě tedy přímo : Připadá ti divné , že téměř 90% automobilek využívá komponentů, konstrukčních prvků a hlavně motorů od jiných dodavatelů? (tuto otázku jsem ti už položil, ale bohužel jsi nereagoval...) Za tvým nacionalizmem čiší akorát zbytečná nenávist a závist....občas si své příspěvky zpětně pročti a pak možná pochopíš...bohu dík u vás není tolik lidí, kteří by Čechy takto zatracovali. -
« Re: Re:pre kamila o golfe 4
kamil*: nerad by som ti bral iluzie o "supr skode", ale vedz, ze i o bratislavky automobilovy zavod zvadzali tiez tvrdy boj prave tieto dve automobilky
neviem ale, ci rozhodli o tej spravnej, mozno by sme tu vsetci jazdili vsetci v novych cliach za 150.000, mozno nie, pravda vsak je, ze debilny sposob "exporto-importu" - vsetko vyrobene sa najprv exportuje z SK a nasledne sa auta importuju pre predaj i ked boli vyrobene v SK (a to aj fyzicky !!!) so vsetkymi poplatkami co k tomu patria - nie je prave najlepsi...