Lancia Delta HF Integrale

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

26.02.03  23:15

« Re: Dva (dotazy) v jednom

Ja ti nevim, volal jsem kamaradovi do Svajcu. Neni to zadnej garazovej sudlal, ale prohlasil, ze vsechny Integraly v CH co za neco staly uz jsou davno po smrti. Ze sezenu jen poslepovanou pastiku. Krome toho EVO II za 220k je sci-fi.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.02.03  15:43

Taky voz mozes porovavat len s dalsimi rally 4x4 a nie nejakou Mazdou!
    Mat peniaze a cas, tak mi jedna vedla Imprezy stoji a mam ju na weekendy a to som zaryty Imprezista :)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.02.03  15:05

Nevim, jakej ses mechanik, ale pokud disponujes 200 litrama sezen kamose a privezte si neco ze svycar. Auta se tam prodavaji v nejlepsim stavu a naocesane. Za ty penize budes mit 100% EVO. Kamos odsud privezl Pred rokem EVOII (240k), perfektni stav radio, zesilovac, OZty 17" suma sumarum 22000,- KC. Problem bude s papirama, nemel bych to moc vykrikovat ale zaklad vinu je stejnej s obyc Deltou HF takze ti musi udelat vymenu kastle i kdyz jim potece voda ze zubu.
    Jinak nevim, proc by se mela Lanca vic sypat, kdyz bude dobre udelana, bude drzet, kdyz to usijes stylem "dej tam nejt a naech to bejt/barva nejde" tak uvidis. Never tomu, ze je neco lepsiho nez lanca, ta ma jedinou bolest a to jsou sedacky. Jsou to sice Recara, ale spatny. Obudikovani, zatah a komfort ma nejlepsi. 323F treba taky maze, ale je to kostitras. Ja mit misto v garazi, tak uz mi tam jedna lezi. Mam ale jeste jednu vetsi uchylku a to je trabant, takze snad priste..
  • 00 Reagovat !

foto

19.02.03  16:51

« Integrale

Cau lidi!
    Shanim Lancia Delta Integrale 16V. Mela by byt v dobrem stavu co se napr. koroze tyce, jinak muze byt i mirne bourana a klidne i bez dokladu. Taky to muze byt nejaka stara zavodni s homologaci i bez. Diky za vsechny tipy!!
    mail: martin.usela@seznam.cz
    tel: 777661527
  • 00 Reagovat !

foto

17.02.03  19:05

« turbo

Ahoj lidičky! Sháním turbo na Lancii Deltu 1,6HF Turbo r.v. 89. Nevíte, kde se nějaká povaluje? Díky Hrbol
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.02.03  09:22

To auto by teoreticky mohlo jit hned, jenom jeste nema doklady. V jednani jsou na GT a original Integrale. Jenomze na ni jsou jeste nejaky drobnosti (radeji bych udelal predni ramena a jeste nejaky drobnosti na sani, aby me pak novy majitel nemohl pomlouvat). Puvodne jsem mel s tim autem uplne jiny zamery, ale jednam ted o ackovy Integrale, takze by se penize hodily. Mail: integrale@centrum.cz, tel.: 604 700 764
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 13.02.03  00:00

« ad alfa147

nahoda to asi nebola, keby bola tak poziadaju este o jeden test.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.02.03  14:36

magic: V neco takoveho jsem doufal. Takze paralela s Huqvarnou a jeji povesti je vhodna...Velmi rad opustim myslenku na GT-R a necham se vest srdcem. Priznavam, ze do konce leta bude tezke vydrzet, ale radeji koupim dobry kus s relativne jasnou historii, nez rychle nejakou navonenou zdechlinu...Zbytek asi radeji proberemem mailem, co?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.02.03  09:25

Mazdu 323 GT-R znam velmi dobre. Zvlastni na ni totiz je, ze je jasnym dukazem tvzeni: kdyz dva delaji totez, neni to totez...; maji temer stejnou stavbu, temer stejny podvozek, temer stejny system pohonu vsech kol, Mazda ma dokonce od zacatku motor 16v (Lancia az od 1989), atd. Presto se svez a poznas ten zasadni rozdil. Delta tahne odspodu jako blazen a drzi se silnice jako pribita. A k te spolehlivost: u aut tohoto razeni je nezbytne nutne pocitat s podstatne vyssimi naroky na servi, nez u Fabie. Je to dano podstatne vyssim namahanim vsech soucasti, protoze kola jedou po zemi (!), brzdy brzdi a vubec vsechny casti auta delaji to, co maji (coz u beznych aut neplati). Proto je logicke, ze jejich zivotnost je podstatne nizsi, byt jsou velmi velkoryse dimenzovany. Co se osobne tyka me zkusenosti, je Delta ze vsech techto aut nejspolehlivejsi. problem je v tom, ze do CZ se dostala tato auta vzdy az jako vraky, ktere nekdo na oko poslepoval za ucelem zisku. V tom ma Mazda vyhodu, prodavala se i u nas a tak pravdepodobnost, ze narazis na dobry kus je vyssi. Integralu doporucuji kupovat zasadne v Italii (Mantova, Trento, Cremona...), z roku 90 a 100.000 km bude stat cca 4.000E. Pokud chces auto pro radost, radeji doporucuji kult zvany Integrale. Koncem leta bych ti jednu mohl nabidnout, je to sice jen puvodni Integrale s motorem 8v (upravenym na cca 210 koni), ale je nebourana, ve velmi dobrem stavu (co je trochu horsi, bude nove), s kompletne novym motorovym el. uzlem a motormanagementem, sportovnim vyfukem, stavitelnymi tlumici Koni. V provozu je od r. 1989, mel ji opravdovy fanda. Jinak jsem videl peknou fotku 16v nekde od Melnika, take z Italie a vypadala na te fotce moc hezky. Pokud ti zbydou penize (jako ze by mely), neves hlavu, na to auto je takova sposta ruznych vyfikundaci, ze ti zmizi, ani nebudes vedet jak!
  • « 00 Reagovat !

foto

12.02.03  09:22

Jednu máš v čerstvé Annonci:Lancia Delta HF Turbo Integrale 16V, r.v. 1991, sport. tlumiče, Recaro, al 16", zvýšený výkon 250PS, stavitelné křidlo, černá grafitová met., absolutně bez koroze, super stav, čerstvý dovoz CH, STK + E 2005, cena 99.000 Kč, Praha. Ale nejlíp ti stejně odpoví magic...
  • 00 Reagovat !

foto

12.02.03  00:00

« Dva (dotazy) v jednom

Rad bych si poridil sviznejsi ctyrkolku. Nikoliv jako dopravni prostredek, ale v podstate jako "hracku". Jinymi slovy - neni podstatne kolik zere, pocitam s nadprumernou potrebou pece, vyssi cenu ND apod. Uvazuju o cenove kategorii zhruba do 200k CZK. Zcela neznaly veci, jsem se pohrouzil do inzeratu a padla mi do oka prave Delta HF Integrale. Krome toho, ze jsem se nebyl schopen zorientovat v modelech a protoze tohle vozitko je zjevne castou obeti garazovych ladicu jsem se rozhodl vyhledat pomoc odbornika (na auta, nikoliv psychiatra). Zatim jsem zadneho nenasel, ale v patrani po nem, jsem zaslechl tisic a jednu pohnutou historku o tom, ze Integrale je bez pochyby jedna z nejcharismatictejsich "turboctyrkolek", ale ja takzvane "nezivotna" - neustale se na ni neco sype. Jsem naklonen tu pomluvu brat s rezervou, nebot kdyz jsem kupoval enduro a rozhodl se pro Husqvarnu, provazela ji stejna povest (hodina jezdeni - hodina sevisu), ale pro me hobika, ktery vyuziva neco kolem 20-30% vykonu stroje je to s trochou pece bezproblemove a zartoven spickove sportovni naradi. Zajimalo by me tedy za prve co je pravdy na tom, ze na Delte HF Integrale se porad neco rozbiji. Chapu, ze bude asi rozdil mezi "uzkou" a EVO verzema, ale pokud hovorime o kategorii 200k, tak EVO neprichazi v uvahu. Takze spis uzka 8V/16V.......A pak me napadlo, zkusit se k mrknout po nejake alternative, ktera by podle povesti byla mene poruchova. Volba padla na Mazdu 323 GT-R. Nasel jsem tady ve starsich prispevcich , ze ma horsi brzdy, je mekka a ma slabsi motor. V inzeratech se objevuje zridka, ale v zasade nekdo kolem 130k CZK. Napadlo me koupit dobre GT-R, dat nejaky peniz do brzd a podvozku a zacit se s ctyrkolkou seznamovat jejim prostrednictvim - slabsi motor pri seznamovani nebude na skodu. Takze druhy dotaz zni - Co si o GT-R myslite a pripadne neumite me nasmerovat na nekoho, kdo toho o GT-R vi hodne a nejlepe je opravuje a ladi? Diky
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.02.03  17:15

« Re: To magic

To mas samozrejme pravdu, ze pokud jsou elektrody zeleny tak nesvaris nic. Nevim ale, ktery to byl konkretni pripad. Nemyslim si ale, ze by plamen zarucoval mene pevny spoj, byt v otazce koroze to je samozrejme pravda. Mel jsem na mysli princip, ne konkretni zpusob.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.02.03  13:27

Magicu, nerad se s Tebou pouštím do polemiky,ale dovol mi nesouhlasit.Počet bodovejch svárů určuje konstruktér a když někdo zanedbá údržbu elektrod na bodovce tak svár utrhneš v extrému i rukou.Každopádně se po destrukci pozná jestli to bylo malým počtem svárů a nebo jejich mizernou pevností.Plamen se v sériový výrobě už skoro nepoužívá,hlavně kvůli tomu ,že je pomalej a navíc tepelně ovlivní materiál(oduhličí nebo naopak) a výsledkem je ke korozi značně náchylnej a míń pevnej spoj.Řešením by byla metoda MAG nebo i TIG, ale ten je rovněž pomalej.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.02.03  10:47

No, asi to nebude jenom jeden kus - pocet svaru urcuje technolog a ten musi byt shodny pro vsechna auta na lince, takze spis doslo ke spatnemu vypoctu svarovych spoju. Na druhe strane je paradoxne prave takovato zavada nejsnaze resitelna - upravi se pocet svaru a je to. Vetsinou to ani nemiva zasadni vliv na takt linky. Otazkou je, proc takova pricka jako prase neni varena plamenem???
  • « 00 Reagovat !

foto

06.02.03  09:45

Ostuda ten test je, nezbejvá než doufat,že ty prasklý bodový sváry byla jenom záležitost testovanýho kusu.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 06.02.03  02:16

magic> Test Euro-NCAP sice nedopadl nejlepe u predniho narazu, u bocniho vsak naopak dopadl skoro nejlepe - tak pak si vyber

kazde auto co ma hlavove a bocne airbagy dostane v bocnom naraze takmer plny pocet bodov. crashtest (celny) 147 je strasna hamba. no napriek tomu by som to auto rad vlastnil.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.02.03  10:36

Prestoze Stilo ma treochu vetsi uzitnou hodnotu, kvalitou zpracovani, rizenim a podvozkem ma Alfa hodne navrch. Ja osobne bych ji volil, nebot ten cenovy rozdil je zcela zanedbatelny (cca 40.000 pri stejne vybave).
  • « 00 Reagovat !

foto

05.02.03  10:10

Díky, že jsi reagoval,já se rozhoduju mezi Fiatem Stilo 1.8 a právě tou zmíněnou Alfou.V Alfě jsem jel a doslova mě nadchla.Fiat je docela příznivej cenou.Jasně,že bych rád dvoulitra(Alfu),ale nevím jestli +100000 navíc stojí za to,že to pojede místo 195 cca.230 a z nuly na sto to bude a 1.5 sec. dřív.Navíc tu cenu už nejsem schopnej skousnout.Jen pro zajímavost teď mám Feldu 1.6 s vačkou a ŘJ od Motor Excelu+filtr,hladkej střed a koncovku Laityng.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.02.03  09:17

Diky, nepovazuji se za odbornika, proto me ber s rezervou. Pokud vybiras mezi podobnymi auta, tak ti 147 vrele doporucuji. Test Euro-NCAP sice nedopadl nejlepe u predniho narazu, u bocniho vsak naopak dopadl skoro nejlepe - tak pak si vyber! Slusne prostorny interier (na rozdil od 156 je tam vice mista), vynikajici rizeni, nadprumerna spolehlivost (zejmena nulove potize s agregaty) a rozumne zpracovani. Nevidim dnes v teto tride jinou konkurenci, nez Audi rady 3, tam ale chybi ta zadni naprava a rizeni, naopak lepsi je zpracovani interieru a servis. Nejslabsi 1.6 se casem da elektronikou a vyfukem ponekud "popohnat", ale nemyslim si, ze by dynamika tomuto vozu chybela. Spise si libuje v pasmu vyssich otacek, cemuz je nutno prizpusobit styl jizdy.
  • 00 Reagovat !

foto

05.02.03  07:05

« To magic

Vím,že to sem nepatří,ale magicu zajímal by mně Tvůj názor na Alfu 147/1.6 TS-88 kW.Z minulejch příspěvků jsem nabyl dojmu,že jsi na italy odborník.Sorry,že to píšu sem,ale nikde jinde se moc nevyskytuješ.Jinak vím,že se Ti tahle Alfa moc nelíbí a taky vím,že je lepší dvoulitr,ale cenovej rozdíl je hrozivej.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…