Lancia Delta HF Integrale
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 10.01.07 22:56
« Re: prisma
Je tam vzadu stejnej TorSen, jako na Deltě Integrale. Prisma měla atm. motor 115 koní, ale za určitých okolností by tam šel "šoupnout" i turbomotor, ale nebylo by to asi úplně laciný. Obecně to bylo nespolehlivý auto, který je jen výjimečně nesežraný korozí skrz naskrz, protože je vyrobený z ruskýho plechu a i přes důkladnou protikorozní ochranu ten plech trpěl mezikrystalickou korozí. Na denním pořádku byly poruchy elektriky od drobných po kompletní vyhoření, problémy byly i s uložením kliky a kompresema prostředních 2 válců (motory Lancia 2.0 8v stály za starou belu - platí i u Dedry a Themy, neplatí pro turbo). Je tam stejná zadní (i přední) náprava jako na Deltě - tzn. obvykle předchozí majitel kašlal na její uložení či geometrii a tlumiče jsou na to poměrně drahý (4x Pherson)... takže asi tak. Ale za 10.000 kč si neumím představit auto, který by bylo nějak výrazně lepší. -
"-- skrytý --" 10.01.07 17:15
« prisma
Za desítku na blbnutí na sněhu budíž , jen aby se ti to do té doby něž napadne sníh nerozpadlo >:D , jinak předek volnej , prostřední viskoza a vzadu tuším elektromechanická uzávěrka ( tak to aspoň měla dedra ) . U Prismy to nevím na 100% , Magic bude vědět . Ale hlavně je to atmosférickej 2l , tak se to moc nehýbe . ;-) -
"-- skrytý --" 28.12.06 10:46
« Perla
No kluci , cena odpovídá i u toho druhýho , pravda je že to auto nemá najeto 177 km ale "už" 306 >:D , na jaře jsme to viděli a cena odpovídá stavu a především vyjímečnosti toho kusu - je jen jeden na světě !!! To auto vzniklo jako prototyp limitované edice La Perla . A Guido říkal že to měl někdo z rodiny Agneliu a podle toho se ktomu choval - volant obalenej v igelitu a sklopený opěradlo sedadla aby neošoupal boky ... Interiér je celej v alcantařě ... když říkám celej , myslím i palubovku a řadící páku .. Mít ty prachy tak jsme ji odvezli už na jaře , to za ni chtěl jen 70 tisíc ... Fotky mám jestli někdo chcete .. -
"-- skrytý --" 29.09.06 09:09
« Re: ekodaň
No právě...takže tím se opět vracíme spíš k tomu dovozu...Mimochodem podle čísel se sem vozí taky docela technický libůstky - celkem dost starých Maserati a Lancia byla někde velmi vysoko (ale spíš se to asi týkalo Delty typu 836, která se v 1.6-1.8-2.0 sá koupit kolem 1.000-2.000 Euro jako nová a udělá člověku podstatně větší službu, než nová Fabia za 300.000 Kč). Nicméně bych se vsadil, že modelu Integrale a Turbo HF tam taky nebude asi úplně málo. -
"-- skrytý --" 25.09.06 19:33
« Re: Re:
RedBaron: to nevím, ale hovořilo se na tom ministerstvu výslovně o dovozu. Možná daň bude nakonec uvalena na provoz (což by bylo logičtější - ale to by se pak muselo vztahovat i na starý auta v ČR - což zase na schůzce nevyznělo). EU proti tomu neprotestuje, prtože zase jiná rada má takovou inicictivu jako předpis. Údajně snad Slovinsko a Estonsko tak fungují již několik let.
555: to je jednoduchý - Castrol RS mám vyzkoušenej a vím na 100 %, že po 100.000 km bude ten motor jak novej, hřídelka turba taky. Dával jsem schválně jedno turbo Garrett TB0367 na diagnostiku ke Garrettu po 98.100 km a nechal techniky hádat, kolik mělo auto najeto. Nejvyšší odhad byl 65.000 km...Nehodlám experimentovat, nestojí mi to za to. Kupuju ho za 350,- Kč/l což mi nepřijde jako nic strašnýho.