Lancia Delta HF Integrale
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 14.08.03 22:36
« Re: HF integrale EVO III
To ja uz ani nevim, ze je ten intercooler u tebe. To je ten modrej, nebo ten s ostrikem vodou? Jak s Barumkou? Turbo je hotovy, cekam jeste na pop-off ventil a regulacni ventil (dohrmady 11 papiru) a uz to snad pojede. cely WasteGate jsem musel udelat podomacku, ted jsem byl na serizeni tlaku a fouka to presne 1 bar. Pry to prijde do konce tydne. Jinak rozpera od OMP jeste neni...nezapomen se pripomenout o prachy za to turbo, at na to nezapomenu! -
"-- skrytý --" 31.07.03 18:28
« Re: HF integrale EVO III
Mam takovy pocit, ze se jedna o byvale Mikesovo auto, soude podle ty liziny (je totiz trochu divny tenhle plech vydavat za lizinu, ale na druhy strane lepsi, nez nic). Potom by tech 300 koni byla hola utopie, tak 240-250. A ty dva kotrmelce pres boudu....jedna hezka evoska serie Martini 6 v CR jezdi a je na prodej. Pry za 34.000 Eur... -
"-- skrytý --" 31.07.03 10:18
« Delta a Fabia
Dneska jsem se dočetl že se konstruktéří a designeři Fabie WRC nechali inspirovat legendami jako Audi Quatro a Lancia Integrale . Škoda že se nenechali inspirovat i inženýři a motoráři a Fabia nevyhrála aspoň nějakou RZ už při prvním startu.:-))) -
« Re: Lancia Delta HF pro Pavla.H.
Musim potvrdit Magicova slova ohledne Delty HF prvni generace. Mam ji neco pres rok a mel jsem rozebranych ca. 70 % auta, nejvetsi problemy s elektrikou - izolace kabelu zpuchrela, kabely se misty lamou, diky check-control na kazdou blbost je kabelaz o dost zamotanejsi... Torzni tuhost karoserie je mizerna, korozi asi nejvic trpi predni dvere a vnitrky prednich podbehu. Brzdy vadnou po mene jak 30km relativne ostre jizdy....Atd., vseobecne sama negativa. Na druhou stranu s ohledem na rok vyroby poskytuje svizne svezeni a v porovnani s Kadettem GSi nebo Golfem II Gti kterych je vsude mraky je to o necem jinem...Ale Integrale to neni... -
"-- skrytý --" 03.06.03 08:32
« Lancia Delta HF pro Pavla.H.
Predevsim jsi neuvedl, jestli shanis Deltu HF I. nebo II. generace. Nekdo mi nedavno o jedne II. rikal, byla i za celkem slusny peniz, ale nevidel jsem ji. Musel bych se zeptat. V pripade potreby je mozny se na ni mrknout. Myslim si, ze by nemel byt zasadni problem to auto i privezt z venku, melo by byt normalne prihlasitelne, protoze splnuje normy z roku 99 (jen HF a TDS). Auta z Evropy byvaji lepe servisovana a mene vytlucena, protoze nejezdi na samych dirach jako u nas. Nejsou nijak extra drahy (cca 4.000 Eur) a diky tomu, ze je to prekvapive spolehlivy auto byvaji i v lidskem stavu. Prvni verze HF s petidverovou kastli se trochu neprijemne krouti (tu mam ja). Motor 836 vychazi z 831E5.046 (Integrale Evo II) a lisi se hlavne sacim traktem, intercoolerem, vstrikovanim a elektronikou. Takze lze docilit parametru motoru Integrale za celkem nizky peniz. Vubec motor a jeho potencionalni laditelnost je perfektni, bezna spotreba me mile prekvapila. Ma to speru, ale podvozek hodne nestiha, byt proti normalnim autum to je parada. Seriovy Sachsy doporucuji okamzite vymenit za Koni (stejna cena, 100% rozdil), u tech s ASP to jen tak nejde (jina tehlice) a dokud fungujou, neni duvod, jsou perfektni. Dokonce i rozdil rezimu Auto/Sport je fakt citelnej. Jen je potreba casteji menit predni ramena a ulozeni stabilaku, ten motor je hodne tezkej. Ja osobne mivam potize s tim, ze casto uvarim brzdy (do plamenu), ale to je moji zalibou extremni jizde. Sada souteznich kotoucu + desticek pro sk. N od OMP stoji celkem kolem 17.000 vc. DPH, coz je cena standardnich smejdu a rozdil nekolika trid. Pak je po problemu. Vymena leve zarovky potkavaciho svetla si vyzada rozebrani pulky sani...Starou Deltu 1.6 HF bych radeji vynechal, i kdyz chapu, ze na prvni pohled vypada jako super kara za hodne malo penez, ale to ma sve racionalni priciny, provozne drazsich a nespolehlivejsich aut je malo. -
wolff 13.05.03 09:31
« Bez nadpisu
ten bazar má jeden můj známej (že by byl Ital to nevím) a tahají pokud vím italský auta z Německa no a někdy i z Itálie. Jo ta 155 tam byla a myslím, že tam je furt. Byla trochu jetá...ale nebylo to tak strašný. Nový gumy, popravit plasty a byla jak nová, měla klimačku, jo kdyby ten 6-válec někdo chtěl živit tak to nebyla tak špatná koupě... -
"-- skrytý --" 12.05.03 10:08
« Re: Opravdu HF Integrale???
Tak na reklamu Benziny na tipcars nemam trpelivost. Jinak radeji zvol Dedru od roku 1994 nahoru (myslim fyzicky r.v.) a AR take. Je tam spousta vychytanych problemu, ktere mely starsi modely. Dedra se delala jen do atmosferaku 2.0 16v/144 koni (Turbo 2000 a Integrale skoncily v 93), v 16v turbu uz pokracovala jenom nova Delta HF (93-94 i v 5 dverich, od 95 jenom kupe do 99). Stejny motor mela i Alfa 155 Q4 (190 koni, pohon vsech kol, agregaty Lancia Integrale, motor Lancia 836, vsestranne laditelne auto) do 1996. Bohuzel sis vybral auta, na ktery u nas nejsou papiry (resp. jsou drahy), takze dovoz by skytal mnohe problemy. Presto bych se nad nim zamyslel (slusna 155 TS 2.0 16V se da sehnat v Italii kolem 2500-3500 Eur). Nevim, jestli je u auta z roku 1997 problem s legalnim prihlasenim. Ted jsem nekde kolem Trenta zaznamenal v inzerci prave 155 Q4 za velmi nizky peniz (snad 3500 Eur), ale nevidel jsem ji. -
"-- skrytý --" 06.05.03 12:33
« Opravdu HF Integrale???
Zkuste se mrknout na Tipcars.cz, je tam "Lancia Delta HF Integrale 2.0i Turbo 4*4" (asi takhle je to tam psany). Na prvni pohled me zarazila cenou 73.000Kc, ale kdyz sem prohlizel fotky, nejak se mi tam par veci nezda a nevim jestli neblbnu. Mel jsem za to, ze Integrale i 8V ma vzadu dva vyfuky ve smeru "vodorovne podelne". Tahle ma ale jenom jeden vlevo a pod uhlem velmi mi pripominajici moji 1.6 Turbo. Stejne tak interier je stejnej. Pak sem si vsimnul drobnyho nedolicovani predniho narazniku pred levym prednim kolem... Je to opravdu HF Integrale?
Jinak ja ted uvazuju mezi Dedrou - 155 - Mondeem Ghia - Probe II 2.5V6, ale kvuli prachum to asi vyhraje nejprijatelnejsi Dedra... Osobne bych nejradsi tu 155, z 96. roku sou uz pod 150.000Kc. -
"-- skrytý --" 06.05.03 10:37
« Re: Lancia
Jo, pred 14 dny jsem v Brne videl 155 V6 za 55.000 Kc. To je bomba, jen doklady se prodavaji za polovic. Mozna uz nebude. Bylo to v nejakym bazaru co ma Ital, stala tam i Thema 16v Turbo PIII, nedaleko Azzurry. Brnaci by poradili, neni problem se zeptat. -
"-- skrytý --" 06.05.03 10:33
« Re: Lancia
Deltu 1.6 at GT ci HF bych nedoporucil ani nepriteli. Karoserie z ruskyho plechu je zkorodovana behem neuveritelne kratke doby, prepaluje se elektrika, zavady na dobijeni, alternatoru a elektrice vubec jsou na dennim poradku. Poruchy dodavky paliva, obcas to i shori plamenem. Zalezi na tvych financnich zdrojich. Pokud chces neco sviznyho, ted je v Trentu k mani AR 75 1.8 Turbo America; za symbolickych 65.000 Kc ji muzes mit tady. Musi to byt ale fofr, je to mimoradna nabidka, ktera bude platit max. 3 dny (bezna cena cca 5.000 Eur)! Ma to kastli v zinku, motor vpredu, prevodovku vzadu a samosvor. 0-100 za 7,5 s, max. 220 km/h. Miva detsky nemoci (prevodovka, kardan, palivova pumpa), ale lze si s nimi poradit a udelat i preveci. Pokud jsi majetnejsi, byvaji k mani nove Delty 1.8/130 koni (cca 110.000), 2.0/144 koni (cca 120.000) nebo HF/190 koni (cca 150.000). Jsou spolehlive a bezproblemove, spotreba paliva i u HF velmi prizniva (ja jezdim v lete 10,5 a v zime 11,3 l/100 km pri hodne slusnym temperamentu). Pokud jsou samozrejme z dobrych rukou. Dneska neni problem treba na leasing, vyjde te to stejne draho, jako stara HF + jeji udrzbarske naklady. AR 155 je dost tezka, TS 16V se da koupit za cca 2-2500 Eur, ale papiry jsou nesehnatelne (na rozdil od 75) nebo drahe (30.000). 155 V6 moc nedoporucuju, chlasta, jede jako TS 16V a kazda drobna zavada je porod. Cislo na me: 604 700 764