Lancia Delta HF Integrale
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Co si myslite???
EVO II za 440 000 SK - 103.000 km, 158 kW (215 PS), 06/92, ABS, Klima a dokonca Stabilizacny program (pocujem prvy raz), koza a este nejake drobnosti??? A co si myslite o funkcnosti klimatizacie (po tolkych rokoch)? Skuste napisat nejake krizove miesta Delty (predsa je ten thread dlhy na cele precitanie). Dik -
"-- skrytý --" 05.10.04 14:22
« Bez nadpisu
Toho znám, byli jsme u něho před nákupem toho Hoermana. Problém je v tom, že tam je udělaná GO motoru (podle jeho slov) a to auto se ani nehne. Ale on samozřejmě za tu opravu dal těžký peníze a chce je logicky zpět. Tipuju, že sotva pude pod kilo a bez motoru ji dát nebude chtít -
"-- skrytý --" 04.10.04 09:10
« Re:
Je tu opět poptávka po Deltě Integrale, nejlíp Kat s vadným nebo slabým motorem na CZ dokladech za rozumnou cenu. Očekávámn dobrou kastli, bez kororze a bez vážnějších bouraček, brzdy, zavěšení a další spotřebka nezájem.
Anebo naopak nabídka motoru Lancia 836A2.000 (16v turbo z Delty Nuova) s převodovkou, diferákem se samosvorem a poloosama. Motor je kompletně nastrojenej včetně turba, alternátoru, svodů a komplet elektrikou vč. řídící jednotky. K motoru ECU pro BA 95/190 koní nebo BA 98/226 koní (Hoermann motorsport), možno udělat i na přepínač. Mechanicky sériový. Stav perfektní, najeto cca 86.000 km, prav. servis, olej jenom Castrol RS 10W/60, žádný prasárny. Původ od koncesionáře Lancia v Itálii. Kauza zbořený auto na bok (cizí zavinění). Možno předvést v chodu (auto normálně jezdí). -
"-- skrytý --" 30.09.04 10:11
« Re: ferrari
To asi teda nešel (i když jde vlastně všechno) a hlavně mi je trochu utajen smysl této výměny. Chtěl bych jenom upozornit, že kromě toho, že ten osmiválec je made by Ferrari, nemá nějak moc výhod. Motor 16v turbo považuju za mnohem lepší, jediný jeho mínus je hmotnost.Takovou výměnu bych pochopil (místo 1.6T dát 2.0 16v T), ale nevydrží to spojka, převodovka, diferák poloosy a nepůjde to ubrzdit. Vyprd bych se na to. -
« Bez nadpisu
Trochu historie co ja vím tak:r93Valoušek LD HF int.16V CW oil
Sivík LD HF int.16V Cowitra
94 Deila-Scalvini
Křeček-Krečman
Valoušek-Jirátko všichni V.I.P sEVOIII
95r.S EVOIII od V.I.P jel p.Vaškůj na Barumce a dojel desátý a p.Dolák jel Śumavu výsledek neznám. -
"-- skrytý --" 25.09.04 15:31
« Bez nadpisu
No,netvrdím že to musí být na těch akcích o kterých jsem mluvil,asi to bude chtít domluvit se hodně dopředu,aby měli všichni čas.Klidně Pražský rallysprint ( představa jak se ženu v Integrale po dalnici do Prahy ja pravda trochu stresující,ale snad to oba vydržíme :mrgreen: )
Sivík jel za VIP s bílou Evo RAC v roce 93 , za komančů nevím jestli fungovali . VIP = Houšť ne ? -
"-- skrytý --" 25.09.04 10:37
« Bez nadpisu
Ten nápad je naprosto senzační! Má jen jednu malilinkatou chybičku. Je sobota, 10:24, Příbram v plným proudu a já jako totální idiot sedím v práci a mezi tím, než Hewlet Packal (* firma, proč ji a Microsoft nemůžou teroristi proboha srovnat se zemí?) vyplivne na 67 pokus 4 listy A4, píšu tohle. Tím chci říct, že s časem to stojí za starou belu a do nějakýho konce listopadu to lepší nebude. Takže to vidím tak na Pražský rallysprint, což je taková zábavná akce, ideální pro podobný setkání. Ale to by Aleš nesměl pořád spěchat domů! Loni jsme třeba poseděli v Pizerii na kulaťáku v Dejvicích a bylo to prima. Mimochodem, Aleši, Láďa Milionář (už oškubanej a zchudlej, bez ženy, bez dítěte a bez baráku) už možná bude rozvedenej, takže třeba zase nějakou bestii pořídíme dohromady. Občas o tom zase začíná mluvit, že to bývalo docela fajn. Radkovi včera Slovák z AAA Auto Praha rozmlátil Deltu (jel na červenou a narval mu to do boku), takže taky asi bude mít do něčeho chuť....a když to nevyjde, budeš mít zase nějakej ten materál....
Mimochodem, nejezdil s V.I.P taky někdo už za komančů? Teď úplně střílím, ale mám pocit, že někdo s nějakou Integrale v letech 88-91 jezdil, hlavně venku (Sivík???? ale to už opravdu vařím z vody....)? -
« Bez nadpisu
O.K jsem pro oboje varianty,nebo by jsme se mohli sejít někde úplně jinde jen tak někde pokecat.Bude asi problém všechny dát dohromady v jeden čas na jedno místo.Já osobně jsem pro nějakou míň hektickou akci něž je rally,ale na Horáckou jedu určitě.Jestli tam vezmeš Lančku tak já taky i kdyby bylo hnusně ;-) -
"-- skrytý --" 24.09.04 18:54
« Bez nadpisu
Ještě mně tak napadlo....Co kdybychom si dali spicha někde někdy abychom se sakra už po těch letech potkali všichni ...Myslím Magic , Dalin s Tomášem, Jokr , Brubo ... a další co nám něco říká legenda integrale.Každej určitě ještě někoho znáte,myslím že by to mohlo být fajn..Roman má určitě číslo na Svačinu,i když ten by asi nejel,já bych řekl Pavlovi a Ivošovi z Hradce , Pavel zná další dva pacienty , David by vzal Víťase ( aby byla :mrgreen: >:D ) . Napadá mne třeba Horácká rally nebo jestli se bude zavírat okruh v Brně.Co vy nato? -
"-- skrytý --" 16.02.04 11:19
« Re: to magic:
Z Integrale do Coupe ani do 836 zadni naprava nejde, je uplne jina! Coupe a 836 ma shodnou napravu s 155Q4, tzn. lze pouzit ramena (stejny ukotveni), zadni diferak (musi se navarit vylisky na uchyceni) a kardan z AR 155 Q4 (zase nema uchyceni. Potom jsou 2 moznosti: bud pouzit kompletni spojku s prevodovkou a mezinapravovym diferakem z AR 155 Q4, nebo z Integrale. Spojka i prevodovka jsou jiny, takze to chce zvazit. Oboji ma sve vyhody a nevyhody: vyhoda kompletu z AR je to, ze pasuji predni poloosy a i predni ramena jsou stejny. Ale je tam potom problem s dilama, uz treba spojka je na AR 155 Q4 jina. Navic ma Alfa kratsi staly prevod (3,35 misto 3,111). Pokud ale pouzijes robustnejsi spojku a prevodovku z integrale, musis udelat redukci na predni poloosy a je uplne jinak udelany system razeni. Jeste je potreba uplne jiny vyfuk, musi se bud udelat nebo pouzit docela komplikovany a ztratovy z AR 155 Q4. V cely tyhle prestavbe je nekolik drobnosti, ktere do sebe uplne nezapadnou, da se to ale vyresit. Je ptreba si ale uvedomit, ze hodne vyleze spotreba paliva(2-6 l/100km). ECU se da ale napsat tak, aby motor sel uz od 2500 a ne od 3400, cimz auto ziska hodne na akceleraci a vyrazne se zlepsi trakce hlavne na vyjezdu ze zatacek. Zlepsi se i brzdeni, protoze ta ctyrkolka diky vetsim odporum a prenosu brzd. sily prostr. pohonu brzdi se stejnyma brzdama vzdycky lip nez predohrab.
Těžko nějak vyjmenovávat krizová místa, většina mechanických součástí je předimenzována a karoserie řady AB0204 - tedy Evoluzione je hodně tuhá a pevná. Takže hlavní problémy mohou spočívat v prodělaných haváriích, korozi karoserie, zničených agregátech, atd. Drahé je turbo, takže je nutno dát pozor na jeho kouřivost a plnicí tlak (asi na 3.000 min musí ručka tlakoměru při akceleraci ukazovat 1,0 baru), atd. Repase přijde zhruba na 5-20.000 Kč podle stavu. Motor musí vykazovat plynulý zátah od 3.000 do 6.000 min a nesmí kolem 3.000 cukat (může být jen závada elektroniky, ale třeba taky ohoblované vačky). Nesmí tlouct na klice, což se projevuje až po zahřátí oleje na provozní teplotu (za studena to často není poznat).
V případě nákupu rozhodně doporučuju vzít si s sebou někoho, kdo ví, jak to auto má fungovat, protože ze zkušenosti vím, že lajk bývá nadšen i totálním vrakem :-)
Věk nemá na klimatizaci žádný vliv, pokud je pravidelně doplňovaná a není nijak poškozená nebo neuniká.