Lancia Delta HF Integrale
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 18.03.05 17:44
« Re:
Tak za prvé: Deltu S4 vynechávám, je to moc drahý auto a asi si ho nikdo nekoupíme. I je fakt, že Skyline je prit tomu líná popelnice.
Lancia Delta HF 4 WD (1985-1986) ozn AB019 byla první sportovní quattro značky, motor 8v ozn. 831B5.000, 165 koní, vzhledově jako HF Turbo, akorát čtyřoká maska a delší rozvor. Šířka 1570 mm. Potom přišla první Integrale (1987-1989) ozn AB024, motor 8v ozn. 831C5.000, 185 koní, měla vyboulený blatníky ale rovnou haubnu, stovka za 6,8, max. 215 km/h, 1 km za 27,8. Šířka 1700 mm. Bez zásahu do motoru laditelná na cca 250 koní. Série Competizione Limitata měla turbo Garrett T0385, který se používalo ve všech áčkových továrních autech. Potom přišla Integrale 16v (1989-1991) ozn AB026, motor 16v ozn 831D5.000, vyboulený blatníky a haubna, žádnej kat, 200 koní/294 Nm, 0-100 za 5,7 s, max. 220 km/h, 1 km za 26,1 s. Bez zásahu do motoru laditelná do cca 280 koní. Zároveň s ní přišla Integrale Kat ozn AB024S, motor 8v ozn. 831C5.046, 181 koní, kompresní poměr 7,5:1 (ostatní 8:1), bez zásahu do motoru laditelná na cca 230 koní. Těch je u nás nejvíc, protože se prodávaly v Německu, Švýcarech a Rakousku. Ta nejširší se značila Evoluzione (1991-1992) oz. AB027, nazývaná EvoI a měla motor 831E5.000, 16v/205 koní, jen v drobnostech odlišnej od Integrale 16v, zato kastle byla úplně jiná (šířka 1770 mm). Lišila se čtyřpístkovejma brembama vepředu a uložením předních vzpěr do ložiska na 3 šroubech a zadní diferák byl v ochranný kleci. Bez zásahu do motoru laditelná na cca 280 koní. Zároveň s ní přišla Evoluzione Kat ozn. AB028 opět motorem 831C5.046 = 8v/178 koní. Poslední byla oficiálním názvem Lancia Delta HF Integrale 16v Kat (1993-1994), značená AB029, lidově jako Evo II a ta měla úplně jinej motor 16v, 215 koní/308 Nm ozn. 831E5.046, bez rozdělovače. Kastle byla v drobnostech pozměněná. Bez zásahu do motoru laditelná na cca 260 koní. Většina z nich byly limitovaný edice (celkem 11, ale některý byly i EvoI). Všechny 1770 mm široký s čtyřmi výdechy na haubně se nazývají v I jako Deltona (velká Delta).
A teď k tomu inzerátu: do Integrale 16v LZE dát řídící jednotku z Evoluzione, ale NELZE použít ŘJ z Evo II (kat), protože je úplně jiná a má jinak rozmístěný piny (navíc ji 5 pinů chybí). I zapalování je jiný (Evo I má rozdělovač, EvoII ne). Problém je v tom, že tento člověk rozlišuje jen Evo1 (Delta HF 4WD), EVO2 (Integrale a 16v+Kat) a Evo3 (Evoluzione a EvoII). Takže přeloženo do firmeních údajů: autor zřejmě prodává Deltu Integrale AB026 s ŘJ z motoru 831E5.000. U těchto vozů stačí dát lepší výfuk, odstranit vyvažováky, dát bavlněnou vložku sání a upravit ECU + BOV ventil a potom vychází na cca 260 kní na 5750/min a 338 Nm na 2850/min. Pokud není něco v háji, měla by se minimálně vyrovnat ve zrychlení Impreze STi. Akorát rychle odchází spoková lamela. Pokud se ještě dají ostřejší vačky s větším zdvihem, dá se na sériovým klikovým mechanizmu zajistit min. 280 koní, ale musí se použít kovokeramická spojka. Nad 300 koní už buď klesá životnost (přes 350 Nm), nebo se dávají odlehčený písty a ojnice (originál jsou strašně těžký). Motor 831E5.046 byl přestavěnej na 836A2, kterej se používal ve Fiatu Coupé 16v Turbo, Lancii Deltě Nuova HF a AR 155 Q4. Tenhle motor měl ale jiný sací trakt (nebyl tak rovnej a nemusela se vyboulit haubna jako u Integrale), jiný vstřiky, jinou ŘJ a jiný vodní čerpadlo. AR 155 Q4 GTA měla zase další derivát, ale sání bylo úplně rovný, modrý vstřiky a kovaný písty, 286 koní, odlehčená kastle s jinou zadní nápravou než 155 Q4. -
"-- skrytý --" 17.03.05 13:14
« Bez nadpisu
Magicu, mame na nasom fore nejake prispevky, mozes k tomu napisat prosim svoj nazor?
Nema ,nahodou niekto s vas zaujem o Lanciu Deltu Integrale Evo2,cervenej farby v perfektnom stave s prevodovkou,motorom a computerom z Evo3 original bezkatalyzatorova verzia(cca 250-300 Hp). Motor ma najazdenych cca 700 km !! Auto nebolo nikdy havarovane,karoseria je v povodnom stave+celkovo auto je v 100% stave,co je u tychto aut dost,zriedkave... cca 260,000.-sk
reakcia:
to : zonixx (ad.1 - ad.99) - som velmi rad,ze tu niekto aspon trosku ziniciativnel v právnicko-lekarskych formulach,terminologiach a vetnych spojeniach ako je(ad. a podobne)..dakujeme...
Zonixx,trosku ta naucim,ako to vlastne je s tymi Integralami,ked si uz tu tak nahle ozil...
Takze,pokial je tu rec o lancii delte 4x4 turbo (5dverovej) nie S4,tak:
prva: sa vyrobila 86-89 iba ,ako 8v s presnym oznacenim Lancia Delta 4WD turbo (bola uplne rovna) s ludovym oznacenim (EVO1)
druha: sa vyrabala 89-91 s presnym oznacenim Lancia Delta Integrale 8,alebo 16v s kat alebo aj bez (bola stredne siroka) ludove oznacenie (EVO2)
tretia: posledna verzia sa vyrabala 91-95 s tovarenskym oznacenim Lancia Delta integrale Evolution (Evoluzione) 8v alebo 16v s jednou indukckou,alebo styroma (bola najsirsia tj,presne 1770mm,ako je dnes limit pre WRC) mala ludove oznacenie (EVO3)...
a stym katom je tak,ze ked niekto ,ako ja kupi computer z EVO3 Gr.A a prisposobi elektroniku tomu,netusim,preco by mal byt problem,ked rally svet jazdili v tom case iba bez katu...
ZONIXX : pochopil si ??? ak este nieco nevies ohladom delty,tak napis a dovysvetlim tebe,aj tvojmu pieskovisku...
a dalsia reakcia na pochybovanie o tom aute a datach
to : elvis - existuje?? kde? v Lancii v Torine o tom nevedia,zeby vyrobili nejaku Evo1 alebo Evo2 ,mam od nich detailne cd Spare Parts Lancia Delta na poziadanie a ani tam ziadne take auto nieje a su tam pritom aj niektore diely zo sutaznych specialov az do roku 94... ale evo1 ani evo2,veru nie... caff. :o) -
"-- skrytý --" 02.03.05 08:35
« Re: Re: Re: Galerie HF Integrale
Q4 dobrý, ale přijde mi líná. Problém je v tom, že vypálit EEPROM 27C256 asi nebude tak jednoduchý. Jedna firma mi je tady v Praze vypalovala, ale už skončili v propadlišti dějin a já teď sháním po republice, kdo to je schopnej vypálit. Každej elektrotechnik se strašně diví, co je to za obvod a proč tak složitej šváb chci, když jsou i mnohem jednodušší. Blbě se to potom vysvětluje. Teď jsem byl v Orlických horách a na těch letních, totálně sjetých Pirelli P7000 jsem se docela vyřádil. To se s Deltou HF nedá srovnat, i když měla zimní Micheliny a špéru vpředu. Ta Alfa prostě zatočí v mnohem větší rychlosti, jenom nezabrzdí, ani když člověk prosí - což je těma gumama. Ale je to teda nenažraná mrcha - když jsem si před asi dvěma týdny užíval sucha a pořád jsem ji nutil do smyku, otáčení na akceleraci a podobný blbinky, "odměnila" se mi spotřebou 19,7 l/100 km. Tak jsem se zase hodil do klidu... 8-s S Deltou jsem se přes 13,5 snad nikdy nedostal!