Lancia Delta HF Integrale
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 27.06.06 14:05
« Re:
Taky myslim ze tuningparty nic moc pro Delty... Poslouchat nejakyho hejska ze je to jen blbej ital a ten Golf o kus dal je "bombastickej"..... Asi nic pro me... :*)
Kdy je presne ten Pacov nevim, ale urcite to bude na [URL=[odkaz] lanciaklubu [/URL].
Myslim, ze kluci tam budou za kazdyho novyho majitele Integrale radi. -
"-- skrytý --" 27.06.06 10:48
« Tuningparty HK
No , borci , jestli to tady ještě někdo čte , tak pokud budete mít chuť a čas v pátek nebo v sobotu je v Hradci Králove na letišti Tuningparty . Budu tam a rád bych se tam potkal se spoustou nadšených majitelů Integrale - původně nás mělo být víc , ale z různých příčin ( a výmluv >:-[] ) pojedu asi sám tak rád poznám nový tváře . Poznáte mně podle auta >:D [odkaz] -
"-- skrytý --" 12.12.05 17:41
« Bez nadpisu
pred kratkym casom som videl v Darexe HF Integrale na predaj. neviem o aku islo verziu ale bola tam. Bola normalne na predaj nie len ako rekvizita (mala cenovku). Pozeral som len v akom je stave a vyzerala zvonku celkom slusne. Pamatam si len ze mala Bremba, trubkovy ram a bojove farby:-). Ide o Darex na Hradskej v BA. Kto ste ju tam videl a viete ze je to nejaky kram tak sorry za blbe info -
mezek 07.12.05 13:46
« Bez nadpisu
Taky by to šlo.
Koukal jsem na ty předpisy a máš pravdu. Normální rally auto na silnici mimo soutěže nesmí /ani trénink a doprava po vlastní ose/, veterán by mohl, ale jen když projde testační komisí a jenom na cesty na akce veteránů a zpět. Musí se vykazovat do knihy jízd. -
mezek 07.12.05 13:08
« Bez nadpisu
No vidíš, přesně o tomhle jsem mluvil. >:D
Seznamovací jízda a trénink... U rally aut nebyl klasický OTP, jen "velký techničák" /homologační list/. Právě kvůli těm sportovním úpravám mají jen výjimku /emise, hlučnost.../.
Na FAS a historiky juknu. No ten rok výroby 82 by byl v pohodě.
Ale zajímalo mne, jak by se dala přihlásit homologační /civilní/ verze speciálů sk.B. -
"-- skrytý --" 07.12.05 13:00
« Re:
mezek: teda teď jsi mě absolutně nachytal, protože na stránkách FASu nejsem schopnej najít příslušná ustanovení :*) Každopádně nemáš k autu OTP, ale sportovní průkaz, v němž je to omezení provozu taky uvedeno (jenže já jsem ho dal k autu, takže ani to ti tu neodcituju). Je tam něco ve smyslu, že smíš používat veřejné komunikace jen v době závodů, kvalifikací či tréninků na ně nebo v případě seznamovacích jízd. V podstatě každý auto s rámem musí mít sportovní průkaz, neboť se jedná o zásah do konstrukční části vozu, podléhající zvláštním předpisům. Praxi ale známe všichni...
U těch historiků to nevím, je v tom dost zmatek, protože se mi zdá, že různé dokumenty přinášejí různé výklady. Mrkni na stránky FASu a třeba z toho budeš moudřejší. Jestli jsem to dobře pochopil, pro sportovní vozy (skupina B) je tam uveden poslední možný rok výroby 1982 včetně. -
mezek 06.12.05 19:13
« Bez nadpisu
Tak asi změnili předpisy. Já pamatuju, když strýc jezdil normálně se Š 110 sk. A k nám na návštěvu. A vůbec tehdy se jezdilo hodně po vlastní ose, jen museli mít obuty gumy se vzorkem a zaplachtovanou světelnou rampu.
A když bych tedy dotáhnul sem k nám Deltu nebo 037, Ford 200, Renault 5 Turbo a další starší vozy /v civilních verzích/ a přihlásil je jako veterána, jaké jsou podmínky provozu?
/Mimochodem, dnes jsem koupil časopis Automobil s DVD nejslavnějších vozů rally - 34 aut. Audi Quattro, Fiat 131, Lancie, Fordy, Peugeoty..../
[odkaz]
:roll: