OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• 00 Reagovat !

foto

08.10.05  19:26

« Prima

Nový videoweb s testy au?ák? na [odkaz] Dnes Masserati Quatroporte, H2 a Honda Civic osmé generace - testováno první auto dodané do st?ední Evropy! Stream v nejlepší kvalit? na ?eském internetu! Fotky, diskuze.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.10.05  09:14

« Re: Re: stiera?e

P?esn? tak! Riziko, že st?ra?e odejdou v moment?, kdy je nejvíc pot?ebuji, je totiž p?íliš veliké. Jednou mne to v praxi postihlo (v cizin?, za pr?trže mra?en, v níž jsem jel už 200 km a dalších 400 km cesty p?ed sebou) a rad?ji nikdy více...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.10.05  10:09

« Re: stiera?e

Ppodle zkusenosti je lepsi nez mazat a kazdy rok rozcilovat ze chodej pomalu tak koupit komplet nove sterace ktere maji uz lepsi pouzdra. :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

26.09.05  12:42

« stiera?e

k tym stieracom, ja som to mazal uz 2 krat, prvy krat len obycajnou vazelinou a tak mi to vydrzalo 4 mesiace, 2. krat uz grafitovou a zatial to drzi nejakych 8 mesiacov, snad to bude drzat co najdlhsie
  • 00 Reagovat !

foto

19.09.05  16:23

« Bez nadpisu

410 tisíc km-spot?eba narostla o 1l/100 km, emise atd. jsou o n?co horší, zvýšená kou?ivost. Ten motor je ale kvalita, je precizn? ud?laný. K životnosti: spojka na Feld? mi vydržela 120 tis. km, na O I 245 tis. km, náprava pod t?žkým dieselem (stabilizátory) 190 tis. km, pak 340 tis. km
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.09.05  09:03

« Re: Re: Životnost TDI

T?ch 250 tis. km bude nejspíš "projektovaná životnost" (bez GO). To samoz?ejm? neznamená, že nem?že vydržet více, ale i mén?.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.09.05  22:46

« Re: Životnost TDI

410 000 km je hezkých. Jak se chová motor po takové dávce. Co spot?eba paliva, oleje, emise, výkon? ?íkal mi to jeden automechanik, který to vy?etl. Osobní zkušenost s takhle jetými diesly nemá (takhle mi to i p?iznal) Vzhledem k tomu, že se mi auto od známého líbí (má 66 ?ipnutou na asi 85kW), tak jsem se radši cht?l zeptat, než pak t?žce financovat GO turbodieslu. Jaká je cca životnost ostatních ?ástí auta? Kolik cca vydrží p?ední náprava, nebo spojka (vím, že je to specifické, ale každé info dobré)
  • 00 Reagovat !

foto

18.09.05  16:34

« Bez nadpisu

Nevím, kdo ti ?íkal, že TDi vydrží 250 tis. km-možná tak p?i stylu brzda-plyn za studena... já mám na OI r.v. 99 již 410 tisíc km a motor šlape jako hodinky
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.09.05  13:49

« Re:

Až do p?íštího roku to ur?it? nevydrží - s tím nepo?ítej!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.09.05  12:36

« Bez nadpisu

to Mitsi:
    pocitam, ze otinu tak za rok strelim, tak snad to nejak vydrzi, nechce se mi za to zbytecne utracet
    BTW: vzal jsem na silnici nejakej klacek a odrbal jsem pravy prah - az na kov, tj. odrbal jsem i takovou tu PVC hmotu. Staci to pretahnout lakovou tuzkou nebo je treba napatlat jeste nejakou vrstvu pres to?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.09.05  09:22

« Re: St?ra?e

Bohužel opravdu jen velmi krátkou chvilku...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.09.05  20:41

« St?ra?e

Zdar všem,
    díky za info ke st?ra??m (nebyl jsem te? dlouho na netu). Promaznul jsem je WD-?kem: prost? jsem bez jakékoli demontáže nast?íkal na horní stran? pouzder WD-?ko a nechal jsem to vzlínat a proto?il jsem st?ra?e.
    Ud?lal jsem to takhle n?kolikrát a pohoda, šlape to.
    Snad to n?jakou chvilku vydrží.
    Tom
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.09.05  08:30

« Re: Životnost TDI motoru

Já jsem se zbavil Oct 4x4 TDI která m?la 180000 Km. Auto bylo v tak dobrém stavu že jsem se ho dával pry? s t?žkým srdcem. .. Pokud je to z dobrého zdroje nem?j obavy.
  • 00 Reagovat !

foto

15.09.05  18:00

« Životnost TDI motoru

Ahoj vespolek, známý mi nabízí TDI Oktávku 4x4 s 200 tis km na tachometru. Ježd?ná jedním ?lov?kem, pravidelný servis ve Škoda servisu. Z doslechu jsem slyšel, že TDI motory díky Turbu mají znateln? menší životnost než b?žný benzín - prý okolo 250 tis. Jaké jsou vaše zkušenosti, máte n?kdo najeto p?es 200, jede auto v pohod?, nežere olej, nekou?í, neztrácí výkon? Díky za vaše zkušenosti.
  • 00 Reagovat !

foto

06.09.05  18:29

« Promazání st?ra??

Ke? sa mi to stalo prvýkrát, dal som si ich premazat v servise, ale upozornili ma že sa to ?oskoro bude opakova? a mali pravdu po cca 6 mesiacoch sa stiera?om opä? nechcelo hýba? a tak si myslím že najlepšie je kúpi? hne? nový mechanizmus s ktorým bude pokoj aspo? na 3 roky a vyjde to aj lacnejšie.
  • 00 Reagovat !

foto

06.09.05  12:03

« špatné starty p?i teplot? nad 5 C

Prosím Vás, mám následující problém. P?i "letních" teplotách, kdy se nezapíná žhavení tak trvá cca 2-3 vte?iny než naskoší motor. Pokud se ale vypne senzor teploty a simulují se studené starty, motor nabíhá okamžit?. Máte n?kdo podobnou zkušenost ? Startér i palivové ?erpadlo jsou zcela funk?ní (nové a nastavené). D?kuji
  • « 00 Reagovat !

foto

05.09.05  16:30

« Re: Pazvuky - rucna brzda

tino :
    JÓÓÓ, to tedy znám, když to za?alo, málem m? z toho ranila mrtvice, jen když jsi vzpomenu, jak jsme se ženou za jizdy lozili po aut? a hledali zdroj, tak ot?esného a na nervy stále lezoucího zvuku.
    Když jsme na to nakonec po dlouhé dob? a hledání (v?etn? zoufalého a extrémního úklidu interiéru :*) ) p?iliš jsme tomu necht?li v??it.
    Asi by pomohlo n?jak tomu zm?nit hmotu (evidetn? to rezonuje na n?jaké vlastní frekvenci shodné s n??ím v aut?), t?eba zevnit?, ale já to nakonec vy?ešil prodejem této O1, a? si to vy?eší další majitel.
    Po aut? se jen zaprášilo, takže mu tento sic ozdobný, ale docela ?ábelský detail až tak nevadil...
  • 00 Reagovat !

foto

05.09.05  09:03

« Pazvuky - rucna brzda

Co sa tyka vrzgania a pazvukov – jeden tichy ale neunavny (na Octavii r.v. 2001) pochadza z chromovaneho tlacidla rucnej brzdy.
    Ma niekto s tym skusenosti a vie mi poradit, ako sa ucinne zbavit toho drncania?
    Vdaka.
  • 00 Reagovat !

foto

04.09.05  22:41

« SPORTmotor ZKUŠENOST a DOPORU?ENI ?

Asi každý kdo má TDI si po delší dob? zvykne na výkon a už mu auto nep?ipadá tak dynamické a rychlé a to také ?lov?k musí zohlednit i to že t?eba generace OCTAVIE I. a OCTAVIE II., je také v TDI motorech d?ív se tam dával nejslabší TDi 66kw 210Nm nyní nová generace má nejslabší "jen" 74kw 240Nm Chci se zeptat vybral jsem si SPORTmotor jelikož nabízí nejlevn?jší chipování TDI (je ale kvalitní ta firma? Mám strach u TDI motoru to že mi tam bude n?kdo pájet chip! co když to špatn? spojí ? (chipování staršího TDI bohužel lze jen p?epájením a dáním nového chipu kdežto u nové Octavii II, to lze p?eprogramovat. Mám se bát? a co ?íkáte na toto fimu (zatím sem nenšl špatné preference na www
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.09.05  18:28

« Re: Promazání st?ra??

jen rozd?lat, vytlouct h?ídelky, prostružit pouzdra, odleh?it h?ídelky uprost?ed....namazat smontovat. Za rok znovu. Pom?že jen vým?na za nové (už mají jinak ?ešené pouzdra takže nezarezaví...)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…