OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
Howard 11.02.04 09:45
« Re: ASR
to fija: Bud se ti nechce cist, myslet nebo provokujes (taky je mozne, ze delas vse v jednom :-) O deceleraci ci akceleraci se preci nebavim. Bavim se o informaci o stavu vozovky, kterou mi ASR muze sdelit, cimzto prispiva k bezpecnosti (a kategorie pomocnici versus bezpecnost si strc za klobouk ;o) -
je to o pojmech. Bezpecnost je spojena s deceleraci. Ostatni veci, co se uplatnuji pri akceleraci, tak ty radim do kategorie "pomocniku". Ve finale je to jedno, magor v aute se vsema vinama se treba vymele a klidas v aute bez cehokoliv tamtez ne, bo treba pojede pomaleji a opatrneji. Ja nemam ABS ani ASR a zatim (tuk tuk tuk na drevo) jsem se nevymlel nikdy. Koncim timto debatu o bezpecnosti ABS a ASR s konstatovanim, ze jsem vam tu vasi debatu po delsi dobe zase trosku ozivil :-) -
Howard 11.02.04 00:00
to fija: ASR a predjizdeni - tak jsem to nemyslel. Nekdy mas povrch, o kterem nepredpokladas, ze nedrzi (mokro s nekvalitnim asfaltem, male namrazky, pisek na silnici...) a pak ti najednou pri zrychlovani (jen proto jsem psal o predjizdeni) problikne ASR. Tim padem dostavas informaci o spatne adhezi, o ktere bys bez ASR nemel ani tucha nebo kterou bys v horsim pripade zjistil az v nejake kriticke situaci. A ver, ze parkrat me uz ASR takhle varovalo a i proto jsem se zatim do zadne krizovky nedostal.
Toz tak jsem to myslel ;o)
Stejne tak te vlastne varuje ABS pri brzdeni. I kdyz ja, kdyz si nejsu jisty, jak to drzi, tak uz nebrzdim, ale slapnu na plyn - je to prijemnejsi metoda testu :c) -
« Re: Koupě
realna cena na inzerat je kolem 260-280tKc, v bazarech vic. 155tkm je *, motor o tom nevi. Ale zjistil bych si stav tlumicu, brzdovych kotoucu a predni napravy (ulozeni ramen, kulove cepy, uchyceni stabilizatoru atd.) A mozna by uz mohla byt nacnuta spojka nebo oblozeni zadnich brzd - jinak by celej zbytek auta mel bejt v cajku. Uz to neni S120 ... -
« Koupě
Na co je třeba si dát pozor při koupi 3,5 roku staré Octavie? Je v naftě (slabší), 155 000 km, první majitel, serviska, klima mech., konstruct, okna zrc. v elektrice, nehav. Co by v nejbližší době byly za výdaje ? Tlumiče, brzdy, ....?? Kolik je rozumné za ni dát? Není bílá. Díkes. -
« Re: to tomcat
huf> ja vim, ze je ti to proti mysli, ale zkus si to predstavit - ve slabsim aute proste nejedu za tou avii 5m, ale treba 30 - a toho silnejsiho vzadu muzu pustit nejdriv pred sebe, aby mel to predjizdeni usnadneno. A na 300m bych mel tu Avii i s rezervou predjet taky, i s ubohym TDI 66kW :-))