OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 11.02.04  09:45

« Re: ASR

to fija: Bud se ti nechce cist, myslet nebo provokujes (taky je mozne, ze delas vse v jednom :-) O deceleraci ci akceleraci se preci nebavim. Bavim se o informaci o stavu vozovky, kterou mi ASR muze sdelit, cimzto prispiva k bezpecnosti (a kategorie pomocnici versus bezpecnost si strc za klobouk ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.04  08:24

to Howard: S tím testováním to dělám stejně, šlápnu na plyn, počkám, až uhlák zvedne páru a když to neproblikne, vím, že je to jakž takž O.K. Testování s ABS má tu nevýhodu, že se moc nedá použít, když jede někdo za tebou.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.04  08:02

je to o pojmech. Bezpecnost je spojena s deceleraci. Ostatni veci, co se uplatnuji pri akceleraci, tak ty radim do kategorie "pomocniku". Ve finale je to jedno, magor v aute se vsema vinama se treba vymele a klidas v aute bez cehokoliv tamtez ne, bo treba pojede pomaleji a opatrneji. Ja nemam ABS ani ASR a zatim (tuk tuk tuk na drevo) jsem se nevymlel nikdy. Koncim timto debatu o bezpecnosti ABS a ASR s konstatovanim, ze jsem vam tu vasi debatu po delsi dobe zase trosku ozivil :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 11.02.04  00:00

to fija: ASR a predjizdeni - tak jsem to nemyslel. Nekdy mas povrch, o kterem nepredpokladas, ze nedrzi (mokro s nekvalitnim asfaltem, male namrazky, pisek na silnici...) a pak ti najednou pri zrychlovani (jen proto jsem psal o predjizdeni) problikne ASR. Tim padem dostavas informaci o spatne adhezi, o ktere bys bez ASR nemel ani tucha nebo kterou bys v horsim pripade zjistil az v nejake kriticke situaci. A ver, ze parkrat me uz ASR takhle varovalo a i proto jsem se zatim do zadne krizovky nedostal.

Toz tak jsem to myslel ;o)

Stejne tak te vlastne varuje ABS pri brzdeni. I kdyz ja, kdyz si nejsu jisty, jak to drzi, tak uz nebrzdim, ale slapnu na plyn - je to prijemnejsi metoda testu :c)

• « 00 Reagovat !

foto

10.02.04  20:16

« to Hufnagl

Parkovala tam vedle mne černá Fabie RS se zlínskym číslem, tak jsem si řikal, jestli to nejseš ty.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.04  18:22

« to fija

No, ono 300m není od okamžiku vzruchu (tedy motivace předjet) po zařazení se zase až tak dlouhá doba (časově). Teda pokud se nechceš při zařazování otřít o protijedoucího kolegu ;o)

Každopádně to byl jen příklad.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.04  18:16

« to tomcat

Nebyl. Proč?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.04  15:46

« Re: Koupě

mam zkusenosti s inzeraty, posledni zkusenost mam s autobazarem. Zatim klepu na drevo.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.04  15:34

Nevim, znamy ma oktávku 66 kW s najetejma 410 tkm a je porad v pohode, jen bezna udrzba. Prevodovka, motor, turbo a vsechny tyhle zakladni veci jsou OK. Kupoval ji, kdyz mela nalitano 130 tisic.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.04  14:24

ona stala asi 650 nova a za 200 ji asi nenecham.
    Jinak je nutny si uvedomit, ze auta v bazaru jsou vetsinou pasti. Takze spis pokud neco schanis, radeji koukni nekam k proejci nebo tak podobne.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.04  14:19

mno to rikam, Octavie jsou v kursu. Osobne bych ale 370 tKc nedal za max. 2 roky stary silnejsi TDI v plne palbe.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.04  12:44

to mfilip: ja jednu Octavku prodavam je pekna najeto 65 tis. , konec leasingu za 2 mesice. Cena asi 370.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.04  11:33

mnou uvadena cena byla autobazarova, nedavno jsem se dival na vsemozne internetove autobazary. Ovsem ani na mem oblibenem avizo.cz jsou ceny noveho modelu s dieslem blizko nebo stejne autobazarovym.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.04  11:09

realna cena na inzerat je kolem 260-280tKc, v bazarech vic. 155tkm je *, motor o tom nevi. Ale zjistil bych si stav tlumicu, brzdovych kotoucu a predni napravy (ulozeni ramen, kulove cepy, uchyceni stabilizatoru atd.) A mozna by uz mohla byt nacnuta spojka nebo oblozeni zadnich brzd - jinak by celej zbytek auta mel bejt v cajku. Uz to neni S120 ...
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.04  10:31

Je to nový model. Jinak pěkný rozptyl: STAVROS 200 000, mfilip 300 000 Kč. Nečekal jsem až takový rozdíl.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.04  10:02

mno nevim, pokud je to uz novy model, bude asi kolem 300 tKc, starsi model kolem 280 tKc. Ja myslim, ze 155 tKc nic neznamena, sam bych ale radeji priplatil 10-15 tkc za mene km ( treba 90 tkm ).
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.04  07:53

ja bych za ni dal tak 200 000,- a cekej, ze s takovou porci najetejch kilaku do ni budes uz jenom sypat penize. Holt na skodovku je to uz trochu moc. Jinak zase vsechno sezenes za par korun.
  • 00 Reagovat !

foto

10.02.04  06:44

« Koupě

Na co je třeba si dát pozor při koupi 3,5 roku staré Octavie? Je v naftě (slabší), 155 000 km, první majitel, serviska, klima mech., konstruct, okna zrc. v elektrice, nehav. Co by v nejbližší době byly za výdaje ? Tlumiče, brzdy, ....?? Kolik je rozumné za ni dát? Není bílá. Díkes.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.02.04  16:11

« Re: to tomcat

huf> ja vim, ze je ti to proti mysli, ale zkus si to predstavit - ve slabsim aute proste nejedu za tou avii 5m, ale treba 30 - a toho silnejsiho vzadu muzu pustit nejdriv pred sebe, aby mel to predjizdeni usnadneno. A na 300m bych mel tu Avii i s rezervou predjet taky, i s ubohym TDI 66kW :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

09.02.04  15:01

« Re: to tomcat

to Hufnagl: Jasně, souhlas. Sám jsem ale prodělal přechod z rychlýho auta na šneka a nemám pocit, že by tim moje bezpečnost trpěla, spíš naopak. Prostě se do některejch věcí nepouštim a je to v klidu. Btw: nebyl jsi minulý týden na Slovensku na lyžích?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…