OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Re: ASR
Zajimava debata o ASR, nejak porad dokola. Myslim, ze kazdy kdo nejezdi jenom v sobotu do supermarketu je schopen rozeznat, ze pri razantnim zrychleni ztraci trakci i bez ASR, ale jak chapu Howarda, mysli nejspis situaci, kdy je napr. kolem 0, tma, silnice vlhka a pri zrychleni za vesnici mu problikne kontrolka. Tzn. bacha neni to jen vlhke, ale namrzle. Tohle je podle me od ASR uzitecna informace. Podobne ABS, kdyz si nejsem jisty jestli to uz neni namrzle, tak to zaslapnu (s ohledem na situaci) a vim hned. Myslel bych si, ze to tak dela kazdy, ale vidim, ze je to tu predmetem dlouhych diskusi. -
Technicky dotaz. Mam takisto vozidlo s ASR aj ESP. Mam za to, ze ked zapina ASR tak okrem tej kontrolky to je fyzicky evidentne citit - ako keby preskakovali kolesa. Ked preblikava kontrolka bez nejakych sprievodnych javov tak v ten moment podla mna zasahuje ESP (pocitac detekuje jemny smyk vozidla): pribrzduju sa kolesa.. ale mozno sa mylim. Octavia TDI. -
howard>KOUKAM, ZE SES PILOT ... kdy pri zrychlovani kratce proklouznou kola, nepotrebuju kontrolku ASR, abych to poznal. Nevim, z ceho usuzujes, ze diskutuju o necem, co jsem nezazil .. asi mas kristalovou kouli, ne ? A styl jizdy ma na jeji bezpecnost mnohem vetsi vliv, nez cely slavny ASR. Preju ti, abys neboural - a pokud ano, abys neublizil pokud mozno ani sobe, ale predevsim ne nikomu jinymu v provozu. To pro pripad, ze zas nekdy budes ASRkem zkouset prilnavost vozovky ... -
« Re: Bouchání na nápravě + kotouče
jo, to je fakt s tou zimou. Mě to v létě jak bylo sucho dost vrzalo i při přejezdu malých nerovností (jak 20 let starý kolo - třeba Ukrajina). Po návštěvě servisu to přestalo, ale začalo to hrozně bouchat. Zcela nečekaně třeba když přibrzďuju, lehce zatáčim a najedu na retardér, tak rána jak když rupne tyč. V servisu jsou totálně neschopný, už mne serou, asi zsusim nějakýho malýhoi soukromníčka. Taky mi to spolehlivě zavrže když ráno vyjíždim. -
"-- skrytý --" 11.02.04 19:29
to verstappen:
ja mam ten samy problem, ale vsiml jsem si zajimave veci: kdyz je zima, tak to boucha dost vyrazne, kdyz je teplo tak ani moc ne. Nobo po delsi jizde uz to taky byva OK.
Take netusim cim to je, v servisu jsem s tim jeste nebyl, mel jsem prave obavy ze vymeni vse mozne a zavadu neodstrani. Zatim to resim tak, ze dam vice nahlas muziku :o)
-
čau Fijo, dlouho jsem tě neslyšel. jak se máš? Už jsi vyřešil ten problém s boucháním na nápravě? Já to řeším už od jara a připadám si jak *, když je v servisu pořád buzeruju. Oni to ale nejsou schopni vyřešit. Gumičky na stabilizátoru mi už vyměnili. Teď jsem v tom servisu byl na STK a už mi ta náprava dokonce i hučí, hlavně při zatáčení doleva. "Budu muset asi změnit salón, když jsou jinde lepší služby". Ale nechám si to dát aspoň do původního stavu před jejich "přípravou na STK". -
Howard 11.02.04 13:57
to Karizma: 1.8T 132 kW a ver mi, ze pokud se ti protoci pri zrychlovani kola (ci kolo) jen kratce, na zrychleni to nepoznas a dozvis se to pouze z ASR. Mam to vyzkouseno - az to budes mit vyzkouseno taky, muzeme se bavit.
to fija: Miluju, kdyz nekdo diskutuje o necem, co sam nezazil... Az ti to jednou nekde uklouzne a ty se budes divit, protoze bys to na dane ceste necekal, pak si mozna vzpomenes. A * styl jizdy na to nema zas takovy vliv (pokud se ovsem porad neplazis 30kou, k cemuz se hlasis, kdyz, citace, pokazde povazujes vozovku za kluzkou :) -
Howarde, prosím tě čím jezdíš, že ti při zrychlování na asfaltu, byť mokrém, proklouznou kola? To musíš mít buď tak výkonný vůz nebo absolutně necitlivou nohu. No a pokud jezdíš v autě, které má alespoň minimální zpětnou vazbu, tak musíš poznat i bez blikající kontrolky ASR, že přenos výkonu na vozovku není v dané chvíli zrovna optimální. -
howard> aspon ze to. Nicmene ... stav vozovky ti ASR muze zprostredkovat pro dany misto, ale pokud z toho vyvodis, ze za 1 km to bude stejny, tak si koledujes. Kdezto ja, bez ASR, pokud vzdycky povazuju vozovku za kluzkou, tak uroven bezpecnosti bude stejna, jako bych to ASR mel - tudiz ASR mi na bezpecnosti neprida. Ale ty meles porad o necem jinym, tak si ku*va svuj nazor nech - mame prece demokracii ... a ja ti nic vymlouvat nehodlam. Jen doufam, ze se tvym prikladem jini ridit nebudou.