OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

16.02.04  09:43

« Re: Bouchání na nápravě + kotouče

Jos> to snad musel byt v autoriz. servise - mne to stalo i s praci 1500 ...
    No a nejaky pokrok s tim bouchanim ? Kolik mas najeto ? A jak je na tom zadni brzdove oblozeni ?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.02.04  07:41

« Re: ASR

to: fija Ten Radešín je Radešínská Svratka ?? Mno, mohl jsi to popotáhnout kousek dál k nám do ZR a tam by jsi se v ten pátek vyřádil :-) Státní cesty holý a místy s náledím, odbočíš na městský- břečka, kousek dál rozbředlý sníh na pevným podkladu ještě kousek dál místy ujetý sníh s dírama od upadanýho sajrajtu ze zástěrek a tak dál... porůznu ... :-) A když odbočíš z tý státní na tu městskou tak na 50 metrech všechny ty povrchy vyzkoušíš navíc v levotočivý zatáčce, která se ztočí rovnoběžně s tou státní... a ta kontrolka ASR jen bliká a bliká a ty jedeš a jedeš...a v pohodě :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.02.04  22:47

To fija: ASR považuji za prvek, který "mi zchladí hlavu" - když mne někdo nase.., pak ztrácím cit v pravé noze...
  • 00 Reagovat !

foto

15.02.04  21:12

« Mřížka

Nevíte prosím někdo, jak vyndat na Octavii (2001) mřížku na palubní desce - tu oválnou, která je vpředu uprostřed na palubce a ofukuje se skrz ní přední sklo?

Uprostřed je nějaké čidlo (asi klimatizace), to je na jednom šroubku a vyndat jde, ale nevím, jak vydloubnout celou tu mřížku.

Dík.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.04  18:13

Fijo, dik za radu - huceni odstraneno (ložisko) stálo mě to 4 klacky.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.04  20:21

« Re: to fija

fija: Žes to vysvětloval přesto že nikdo nevyslovil žádnou pochybnost. Vypadá to jako bys chtěl chytračit s nějakým laudo, laudáre :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.04  18:10

rbaron> nepochybuju o tom, ze to huf pochopil. Proste udelal narazku, docela vtipnou. A ja ji tedy beru. Pro ty, kdo by nechapali, jsem uvedl vysvetleni. V cem je tedy jeste problem ???
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.04  14:08

fija: Přečti si to pořádně, huf to tedy napsal. Jenom asi nemohl uvěřit tomu, že i skladník ze šroubárny bude recitovat Vergilia v originále :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.04  13:23

huf>vzdelanec jako ty jiste vi, ze ergo=tedy. Ovsem latinsky nevladnou vsichni, proto jsem pouzil i cesky vyznam :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.04  13:21

mitsi> v tom pripade bych si tipnul, ze povazujes i ASR za prvek zvysujici bezpecnost - nicht wahr ?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.04  08:14

« to fija

Co je to ergo tedy? ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.02.04  17:14

"Neco jako klima - kdyz ji mas, muzes to pouzit, ale neni to o lepsi bezpecnosti jizdy." Tak to bych se hádal: jestli má něco v létě zásadní vliv na bezpečnost jízdy, tak je to právě klima! Asi v tom smyslu, že řidič, který má místo hlavy "vajíčko natvrdo", s největší pravděpodobností není příliš v pohodě, tudíž ani příliš dobře neřídí...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.04  15:42

ladao> nikomu nezakazuju ASR pouzivat ke zjisteni, jestli to klouze. Ani nikomu netvrdim, ze muj nazor je jedine mozny a spravny. Proste ze zkusenosti vim, ze ASR ke zvyseni bezpecnosti nepotrebuju - ergo tedy bezpecnost jizdy nezvysuje (vzdy a za vsech okolnosti). Stejne tak jsem pripustil, ze pri jistem stylu jizdy to pomoct muze, ale soucasne jsem rekl, ze stejne urovne bezpecnosti lze dosahnout nejen pomoci ASR, ale take zmenou stylu jizdy. A at si kazdej udela obrazek sam - muze to vzit, nebo na to * (jako howard). K Vysocine - bydlim na jejim okraji, zrovna ted jsem v Radesine (coz myslim, ze na Vysocinu patri urcite) a stejne musium rict, ze bez ASR jsem se sem dostal naprosto vpohode, bezpecne a za celou cestu mne predjelo jen jedine auto - ne ze bych jel tak rychle, ale obvykle na suchu maj vsichni "piloti" odvahu, ale na snehu holt jsou priposrani - a ja ne. Jezdim svym tempem a meni se jen muj odstup od bezpecne hranice - na snehu se hranici proste blizim vic. Ale neprekracuju ji, ani ji nezjistuju ASRkem. No a muj nazor na ASR se nezmeni - je fajn ho mit, ale nutnost to neni. Neco jako klima - kdyz ji mas, muzes to pouzit, ale neni to o lepsi bezpecnosti jizdy. :-)))
  • 00 Reagovat !

foto

13.02.04  10:54

« zrcátka

Zdravim, nevite někdo jak jsou zapojeny elektricky ovládané zpětné zrcátka, už jsem rozebral pul auta ale jak jsou tam ty draty zapojene a odkad fakt nevim. Proste se ani nehnou a to u ridice ani netopi a ten blbej ovladac ani nesviti. Kdyby nekdo vedel odkaz na zapojeni elektriky tak by me vazne potesil. nechce se mi to davat do servisu, kdyz to bude urcite nejaka kravina. Dik
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.02.04  09:41

To Tommy78: S tím ABS je to přesně tak, jak píšeš - právě v těchto situacích výrazně prodlužuje brzdnou dráhu! Proto mě mimořádně se..!!! Ale ASR (samozřejmě vypínatelný) byl bral.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.04  07:39

to: fija to co jsi napsal ""...howard> spravne. Jeste mne napada - nejses ucitel ? Ze se za kazdou cenu snazis ostatni ucit, a navic ses sebestrednej a myslis si, ze vis vsecko nejlip ... No nic. Najdi si nekoho jinyho, kdy ti bude verit tve rozumy. ....."" pasuje především na tebe, většina z těch kdo ASR maj nebo s ním občas jezdí tvrdí úplně ale úplně něco jiného než ty... :-))) Já to tvrdím pořád, stačí aby jsi jel po cestě kde je kapka ledu sněhu břečky a to včechno na 5 km cesty u nás na vysočině a jen vidíš jak kontrolka bliká a bliká a bliká a autíčko (Fabia 1,4-50) jede jako po kolejích a ty jedeš v pohodě a s úsměvem na tváři :-))) a vůbec nejlepší na tom všem je, že to ABS (který je k tomu ASR nutný) vůbec ale vůbec při tý jízdě, co jsem popsal nepoužiji... A pak že to néní zařízení který slouží k bezpečnosti :-) A to MSR u 1,2 HTP jsem jaksi ani nezaznamenal... jaksi nebylo kdy ...jako to ABS. Já vím fijo že se vyřádíš na motokárách a na silnicích jezdíš v pohodě ... ale přijeď k nám na vysočinu, momentálně je u nás -8 st a mrholí... kupy sněhu, břečky, suchýho asfaltu... já ti tu fabku pučím a uvidíš jak změníš názor na to ASR :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.02.04  17:51

to verstappen:

tak to máme stejné příznaky, já to bouchání zatím neřeším, auto se chová stabilně (resp. stabilně v rámci možností u oktávky :-(, takže mě to zas až tak netrápí. Problémy s vrzáním ani moc nemám, i když co si budem povídat - vrže každá oktávka, některá méně, některá více, ale podle mě to nemá cenu moc řešit. Je fakt, že když je vypnuté radio, působí to rušivě, ale já mám stejně puštěný (neříkám "vyhulený") radio, takže to není moc slyšet. Prostě "na vrzání" to nejezdí :-)

ASR:

Měl jsem ASR na služebáku (1.8T) a také jsem to v zimě používal jako indikaci náledí. Prostě se krátce a razantně přidá a hned se ukáže. Velikou výhodu spatřuju v tom, že se to dá použít i v "provozu" bez nebezpečí že ten za mnou skončí v mém kufru. Samozřejmě, že se to dá zkoušet i bez ASR, ale když to tam je, proč toho nevyužít...

Moje Otina je 1.6-ka 74 kW a přece jen již nejde u tohohle motoru použít razantní přidání plynu ke zkoušce "lehké" námrazy. Nezbývá než prostě ostře přibrzdit (nemám ABS). Jenže tohle se dost těžko praktikuje v hustším provozu. Zvlášť když se hodně střídá terén (les apod.) a člověk neví, zda se jen leskne nový asfalt nebo je to jen námraza přijde mi "zkouška prohrábnutím" jako přínosná...

Teď jsem zase jezdil se služebákem a měl jsem čas si trošku hrát, tak jsem měl možnost si pěkně vyzkoušet třeba ABS-ku. Překvapuje mě jedna věc, několikrát jsem to zkoušel a nevím zda je to jen mů subjektivní pocit. Když jedu pravou stranou na kluzkém povrchu a druhou na relativně suchém asfaltu, brzdím co to dá (fakt stojím na brzdě), ABS cvaká (a dělá rachot) jak o život, auto jede rovně dál, a nezatáčí, ale přišlo mi že to málo brzdí. Později jsem zkusil stejný úsek se svojí károu, při brždění se mi auto stáčelo, ale na druhou stranu brzdilo podstatně razantněji. Obě zkoušky proběhly při rychlostech 80-100 km/h. Zajímalo by mě, jestli je to jen subjektivní pocit nebo mám pravdu. Samozřejmě tím nechci zpochybňovat význam ABS (o její velké (!) užitečnosti jsem se několikrát již přesvědčil), jen mě to zajímá.

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.02.04  16:59

Svého času jsem měl auto, u něhož stačilo (když jsem chtěl zjistit, zda a jak moc to klouže, dát plný plyn, a když se to utrhlo (předohrab), bylo jasné, jak je na tom povrch vozovky. Fungovalo to kupodivu i na pětku při jízdě po dálnici! Teď musím za tímtéž účelem šlapat na brzdu (mám holt jenom 110kW a 225 Nm a hóóódně "dlouhou" převodovku...).
  • « 00 Reagovat !

foto

12.02.04  15:34

dinar> jo, jsou to hezke informace, ale to je vse. Ja tvrdim, ze ASR samotne neprispiva bezpecnosti, ale jen poskytuje "pridanou hodnotu". Pokud problikne, plati ta informace pro dane misto, kde to probliklo, ale o 200m dal uz to platit nemusi. Totez ABS, akorat ze to zafunguje kdykoliv, a vetsinou ti umozni prezit pocatecni krizovy okamzik, kdy hrozi (bez ABS_) potencialni ztrata kontroly nad autem.
    No a pilot HOWARD to zda se nechce prijmout, bohuzel ovsem s tim, ze podava svuj nazor za jediny spravny.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.02.04  15:31

howard> spravne. Jeste mne napada - nejses ucitel ? Ze se za kazdou cenu snazis ostatni ucit, a navic ses sebestrednej a myslis si, ze vis vsecko nejlip ... No nic. Najdi si nekoho jinyho, kdy ti bude verit tve rozumy. U mne opravdu nepochodis. No a s tomcatem polemizovat nebudu, protoze mi zatim nic nevnucuje.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…