OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Re: shrnutí 1.6 55kw
Trochu Octaviemu závidím. Před dvěma lety jsem byl s Felicií 1.6 v jižní Francii a měl jsem tu čest předjet kousek od St.Tropez Ferrari F50. Musím říct, že pocit vítěze jsem neměl :-) Škoda, bejt Octaviánem hned by mi bylo jasný, že na Felicii žádný Ferrari nemá ... -
« octavie
napiš mi kdy zäse pojedeš po dálnici na to bych se rád z bezpečné vzdálenosti podíval. 1.6/55 jsem měl taky, ale bohužel jsem neměl tak ohleduplné závodníky, aby mě nechávali předjíždět :-) takže teď se svojí 1.8T bych tě klidně nechal předjet protože vvím co je to pocit méněcenosti :-) a hlavně by tu bylo zase o jeden vtipný článek navíc. -
« shrnutí 1.6 55kw
Dnes jsem absolvoval trať o délce 380 km ze Zlína do Velkého Meziříčí potom zase zpátky směr Přerov a potom do Brna a domů. 200 km přes dálniční úseky a jsem velmi zklamán. V pátek jsem se setkal s dvěma Octaviema TDI 66kw a jeli jsme na plný plyn a to je poprvé co mě naše 1.6 55kw velmi zklamala. Ty TDi na dálnici nemá šanci se ani držet sice do 170km/h se držela ale víc jak 179km/h to neudělalo ani z kopce. Další jsem potkal 20v tak tento motor nic moc. A ještě jsem měl možnost se pohonit s Vectra 1.6 16v 74kw tak to je obdobné jak s tím TDI ale řek bych že 1.6 16v byla rychlejší než TDI. Dneska jsem ale velmi naštvaný!!!
Ale Felicie 1.6 55kw na dálnici nemá ani nejmenší šanci s jednou jsem se taky honil a jede to skoro stejně jak Octavie ale na předjetí nemá.
ps: Ale nevím možná to mohlo být zimní gumy, máme 500 km před výměnou oleje. -
Diamant 09.03.00 23:47
« Pneumatiky
Ja by som teda také široké gumy nechcel. Ja neviem, či je to móda, alebo čo, ale ja mám na Golfe z fabriky 195 a je to už priveľa. Auto lieta a v záktutách je pretáčavé. Ešte aj Felicia sedí lepšie a znesie nešetrnejší prejazd zákrutou. Pri vyššej záťaži je všetko ok. Ale kto chce kam ... -
« Re: Majitelé 1.6 55kw
OCTAVIA: uz jsem na tve prispevky nechtel reagovat, ale prece jen:
175/14" jsou kola pro LX, a maji disky se 4 srouby.
195/15" jsou kola pro GLX a SLX, maji 5 sroubu.
Nelze je vzajemne zamenovat. Rozhodujici je tedy, kolik mas sroubu na kole - pokud 5, pak si tam klidne svy 205/15" dej. -
« Majitelé 1.6 55kw
Víte co jsem zjistil při vybírání pneumatik??? To že máme ve velkém techničáku napsané pneu o rozměrech 175/80/r14!!!!!!!!! Z toho vyplývá že se nevejdu do 1.25 procent limitu s pneu co jsem chtěl 205/60/r15!!!!! Je to chyba u modelů 97??
Co máte napsané v TP jako pneu???? Jen u modelů 1.6 GLX!! Díky . V info mají mít 1.6 GLX standartně 195/65/r15 no a to kdybych měl tak mi limit vyjde a mohu mít ty 205/60/15. -
« Re: Je tu
Jak si to myslel že nejde točit do červenej?? Z mé zkušenosti je omezovač hned u prvních dílku červeného pole hned jak začíná první dílek červeného tak konec no jak se to vezme konec jenom to trochu upozornuje jako by vypínaním plynu , ale když se na tom zamyslím tak ten otáčkoměr je na nic protože na co tam dělají 7 tisíc když to stejně víc jak 5 600ot. nejde hlupáci. o ()))))))) o ())))) -
« to Petrrr
mně zase znatelně připadala horší Felicia 1.6 než Octavia 1.6. Nejen motorem a posazem za volantem, ale např při brždění z rychlosti 140Km/h hučela jako když se má rozpadnout. Myslím, že Felicia není na tento motor určena, protože v servisu mi řekli, že to dělají u Feldy oba motory VW (1.6 a 1.9D). Octavia má i lépe odstupňovanou převodovku (viz max. rychlost) -
« Bez nadpisu
Díky za informace ale jak vidím už jsem se hodně dozvěděl a na naše disky 6j x 15 asi nic jiného jak 195/65/r15 nejde to by byla hrůza kdybych jsem koupil pneu co by se muselo sundat na TK ale velicemně lákají 205/60/r15 ale ty jsou zase na disky 6,5j x 15. -
"-- skrytý --" 07.03.00 05:58
« Je tu "OCTAVIE"?
Jak si tak listuji ve Fronte,nasel jsem vysledky testu USMD(vydavaj mimo jine certifikace vozidel).Tam je u Oktavky 1.6 55 kW udano zrychleni 17.3 km/s a pruznost motoru na IV. z 50-90 km za 14.1 s.Teda mimo jine.Nebyt to renomovany ustav silnicnich vozidel,tak neuverim.I ten TDI 66 kW 4x4 byl rychlejsi.Je to mozny?Jak vlastne ta 1.6 jezdi. -
« Re: Re to OCTAVIE
No a o to prave jde, pokud by OCTAVIEmu slo o zachovani stejneho obvodu kola, tak pri ruznejch pomerech od /65 do /50 nebo kolik tam psal by tam musel dat dost siroke gumy, ktere by na plechace z Oktavky moc nepasovaly. Jinak pokud jde o tu technickou, tak asi zalezi jak kde - kdyz jsem si sel pro SPZ loni pred vanocema a v priruce na zimu byly doporuceny zimace 195/65 R15 s rychlostnim limitem T(do 190 km/h) a ty jsem tam taky mel obuty na plechacich. Jenze milej policajt sel ocihnout novy auto, cumi do technicaku a tam byl uvedeny rychlostni limit pneu V (do 240 km/h) a SPZ a OTP ze neda. A nic ho nezajimaly doporuceni vyrobce a atd. Tak jsem to druhej den postavil na hlinikace s letnima gumama se spravnym limitem a byl spokojenej (zkratka nejakej magor). Jak by asi vyvadel, kdybych prijel s jinym rozmerem. Proto jsem si taky ty 17" ted nechal do technicaku zapsat a ostemplovat na STK, ze vyhovujou normam a muzu je tam mit.
Octavio, ty si fakt myslis, ze kazdy auto, ktery nekde "potkas" a "predjedes" je automaticky horsi nez to tvoje ? Uz jsem na cestach potkal par blaznu, kteri se s mym TDi 81 kW chteli se svejma feldama honit. Meli vylozene radost, kdyz mne s pedalem na podlaze nekde z kopecka predjeli, zatimco ja se kochal prirodou :-)))). Mozna ted take na nejakem chatu pisou, ze "potkali" TDi s cervenym "i" a "tento motor nic moc"... :-))))