OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

13.03.00  09:13

« Re: shrnutí 1.6 55kw

Octavia:"Další jsem potkal 20v tak tento motor nic moc"

Octavio, ty si fakt myslis, ze kazdy auto, ktery nekde "potkas" a "predjedes" je automaticky horsi nez to tvoje ? Uz jsem na cestach potkal par blaznu, kteri se s mym TDi 81 kW chteli se svejma feldama honit. Meli vylozene radost, kdyz mne s pedalem na podlaze nekde z kopecka predjeli, zatimco ja se kochal prirodou :-)))). Mozna ted take na nejakem chatu pisou, ze "potkali" TDi s cervenym "i" a "tento motor nic moc"... :-))))
  • 00 Reagovat !

foto

12.03.00  00:00

« PROČ nejede...

Ono záleží taky na pneumatikách a je jasné že ti to nepojede stejně jak v létě! A s tím olejem jen mimochodem ježdění na starý olej má za následek větší spotřebu a snížení výkonu až o několik kilowat. Tak se nediv že ti to nejede jak s novým.
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 11.03.00  15:17

« Motory Škoda

Konečne som "nasúkal" svoju stránku na web. Nájdete na nej všetky krivky motorov, ktoré mám a všeličo iné. Prajem veľa zábavy.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.00  12:59

Trochu Octaviemu závidím. Před dvěma lety jsem byl s Felicií 1.6 v jižní Francii a měl jsem tu čest předjet kousek od St.Tropez Ferrari F50. Musím říct, že pocit vítěze jsem neměl :-) Škoda, bejt Octaviánem hned by mi bylo jasný, že na Felicii žádný Ferrari nemá ...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.00  12:20

Kup si KLOBOUK!!!!!
  • 00 Reagovat !

foto

11.03.00  10:20

« octavie

napiš mi kdy zäse pojedeš po dálnici na to bych se rád z bezpečné vzdálenosti podíval. 1.6/55 jsem měl taky, ale bohužel jsem neměl tak ohleduplné závodníky, aby mě nechávali předjíždět :-) takže teď se svojí 1.8T bych tě klidně nechal předjet protože vvím co je to pocit méněcenosti :-) a hlavně by tu bylo zase o jeden vtipný článek navíc.
  • 00 Reagovat !

foto

11.03.00  00:00

« shrnutí 1.6 55kw

Dnes jsem absolvoval trať o délce 380 km ze Zlína do Velkého Meziříčí potom zase zpátky směr Přerov a potom do Brna a domů. 200 km přes dálniční úseky a jsem velmi zklamán. V pátek jsem se setkal s dvěma Octaviema TDI 66kw a jeli jsme na plný plyn a to je poprvé co mě naše 1.6 55kw velmi zklamala. Ty TDi na dálnici nemá šanci se ani držet sice do 170km/h se držela ale víc jak 179km/h to neudělalo ani z kopce. Další jsem potkal 20v tak tento motor nic moc. A ještě jsem měl možnost se pohonit s Vectra 1.6 16v 74kw tak to je obdobné jak s tím TDI ale řek bych že 1.6 16v byla rychlejší než TDI. Dneska jsem ale velmi naštvaný!!!
    Ale Felicie 1.6 55kw na dálnici nemá ani nejmenší šanci s jednou jsem se taky honil a jede to skoro stejně jak Octavie ale na předjetí nemá.
    ps: Ale nevím možná to mohlo být zimní gumy, máme 500 km před výměnou oleje.
  • 00 Reagovat !

foto

10.03.00  12:51

« Klimatizace

Poradte, kde si nechat levne domontovat klimu do TDi. Predem dik za info. (Praha a okoli)hajek@jtfg.sk
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 09.03.00  23:47

« Pneumatiky

Ja by som teda také široké gumy nechcel. Ja neviem, či je to móda, alebo čo, ale ja mám na Golfe z fabriky 195 a je to už priveľa. Auto lieta a v záktutách je pretáčavé. Ešte aj Felicia sedí lepšie a znesie nešetrnejší prejazd zákrutou. Pri vyššej záťaži je všetko ok. Ale kto chce kam ...
  • « 00 Reagovat !

foto

09.03.00  20:18

« Re: Majitelé 1.6 55kw

OCTAVIA: uz jsem na tve prispevky nechtel reagovat, ale prece jen:
    175/14" jsou kola pro LX, a maji disky se 4 srouby.
    195/15" jsou kola pro GLX a SLX, maji 5 sroubu.
    Nelze je vzajemne zamenovat. Rozhodujici je tedy, kolik mas sroubu na kole - pokud 5, pak si tam klidne svy 205/15" dej.
  • 00 Reagovat !

foto

09.03.00  13:48

« Majitelé 1.6 55kw

Víte co jsem zjistil při vybírání pneumatik??? To že máme ve velkém techničáku napsané pneu o rozměrech 175/80/r14!!!!!!!!! Z toho vyplývá že se nevejdu do 1.25 procent limitu s pneu co jsem chtěl 205/60/r15!!!!! Je to chyba u modelů 97??
    Co máte napsané v TP jako pneu???? Jen u modelů 1.6 GLX!! Díky . V info mají mít 1.6 GLX standartně 195/65/r15 no a to kdybych měl tak mi limit vyjde a mohu mít ty 205/60/15.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.03.00  08:59

« Re: Je tu

I love you Octavia, ty jsi proste bozi.
    Kdy uz si konecne vyberes na pokec jiny server ?
  • « 00 Reagovat !

foto

09.03.00  00:00

Jak si to myslel že nejde točit do červenej?? Z mé zkušenosti je omezovač hned u prvních dílku červeného pole hned jak začíná první dílek červeného tak konec no jak se to vezme konec jenom to trochu upozornuje jako by vypínaním plynu , ale když se na tom zamyslím tak ten otáčkoměr je na nic protože na co tam dělají 7 tisíc když to stejně víc jak 5 600ot. nejde hlupáci. o ()))))))) o ()))))
  • 00 Reagovat !

foto

08.03.00  20:04

« to Petrrr

mně zase znatelně připadala horší Felicia 1.6 než Octavia 1.6. Nejen motorem a posazem za volantem, ale např při brždění z rychlosti 140Km/h hučela jako když se má rozpadnout. Myslím, že Felicia není na tento motor určena, protože v servisu mi řekli, že to dělají u Feldy oba motory VW (1.6 a 1.9D). Octavia má i lépe odstupňovanou převodovku (viz max. rychlost)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.03.00  15:40

Octvalka s 1.6 55Kw me pripadla znatelne horsi nez felicie Mpi, obe auta mela nalitano okolo 20TKm a ani jedno jsem nesetril jo a jeste octavku nelze tocit do cervenejch - omezovac.
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 07.03.00  23:49

« to OKTAVIE

naco sa vypytujes na nejake hlupe barumy, ked si spokojny s tym, co si tam mal doteraz. sak kup to iste...ja ked som s niecim spokojny, tak kupim to iste...
  • 00 Reagovat !

foto

07.03.00  08:36

« Bez nadpisu

Díky za informace ale jak vidím už jsem se hodně dozvěděl a na naše disky 6j x 15 asi nic jiného jak 195/65/r15 nejde to by byla hrůza kdybych jsem koupil pneu co by se muselo sundat na TK ale velicemně lákají 205/60/r15 ale ty jsou zase na disky 6,5j x 15.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.03.00  05:58

« Je tu "OCTAVIE"?

Jak si tak listuji ve Fronte,nasel jsem vysledky testu USMD(vydavaj mimo jine certifikace vozidel).Tam je u Oktavky 1.6 55 kW udano zrychleni 17.3 km/s a pruznost motoru na IV. z 50-90 km za 14.1 s.Teda mimo jine.Nebyt to renomovany ustav silnicnich vozidel,tak neuverim.I ten TDI 66 kW 4x4 byl rychlejsi.Je to mozny?Jak vlastne ta 1.6 jezdi.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.03.00  20:57

« Obvod kol

Pro vypocet obvodu muzes si muses stahnout kalkulacku z www.volny.cz/tuning
  • « 00 Reagovat !

foto

06.03.00  19:42

« Re: Re to OCTAVIE

No a o to prave jde, pokud by OCTAVIEmu slo o zachovani stejneho obvodu kola, tak pri ruznejch pomerech od /65 do /50 nebo kolik tam psal by tam musel dat dost siroke gumy, ktere by na plechace z Oktavky moc nepasovaly. Jinak pokud jde o tu technickou, tak asi zalezi jak kde - kdyz jsem si sel pro SPZ loni pred vanocema a v priruce na zimu byly doporuceny zimace 195/65 R15 s rychlostnim limitem T(do 190 km/h) a ty jsem tam taky mel obuty na plechacich. Jenze milej policajt sel ocihnout novy auto, cumi do technicaku a tam byl uvedeny rychlostni limit pneu V (do 240 km/h) a SPZ a OTP ze neda. A nic ho nezajimaly doporuceni vyrobce a atd. Tak jsem to druhej den postavil na hlinikace s letnima gumama se spravnym limitem a byl spokojenej (zkratka nejakej magor). Jak by asi vyvadel, kdybych prijel s jinym rozmerem. Proto jsem si taky ty 17" ted nechal do technicaku zapsat a ostemplovat na STK, ze vyhovujou normam a muzu je tam mit.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…