OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

17.03.00  18:22

« Re: dodatek

Mako ty mi chceš říct že mé nové žárovky teď jejich parametry jsou 12v 60/55watů berou víc energie než původní 12v 60/55 to je blbost ???? snad mají stejné parametry tak to je stejné ne ???
  • 00 Reagovat !

foto

17.03.00  16:47

« Test Oktavie 1,6 kombi v Autobildu

Mrkněte na autobild.de, je tam srovnávací test Oktavie kombi (74 kW) s Mazdou 626, Mareou a Lagunou. Celkově skončila druhá. + za cenu, pružnost motoru na 5, nejlepší brzdy a jízdní vlastnosti, bezpečnost a minus za příliš vysokou nakládací hranu kufru, špatné členění kufru, málo místa vpředu a vzadu.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.00  16:19

« Re: dodatek

Modré žiarovky LUCAS Blue Bulk svietia síce lepšie ako pôvodné ale si musíš okrem iného všímať aj ich príkon
    Pôvodné H4:60/55W,12V
    LUCAS Blue Bulk H4:100/80W,12V
    a to je dosť veľký rozdiel v príkonoch takmer 100%.Takže niet divu o väčšom svetelnom výkone.ale máš na takýto výkon stavaný alternátor,dimenzovanú poistku a to najpodstatnejšie vôbec celý reflektorre???
    Problém je i v tom ,aby parabola reflektora vedela dobre smerovať svetelný tok,aby bola dostatočná prirodzená cirkulácia vzduchu cez reflektor pretože s tým skoro 100% nárastom elektrického výkonu skoro 100% rastie aj výroba druhotného tepla ktoré vyrobí žiarovka pri výrobe svetla.I keď je to halogénová žiarovka a tá má o čosi väčšiu účinnosť ako klasika aj tak pripadá na výrobu svetla len pár percent z celkového elektrického príkonu.To druhotné teplo totiž spôsobuje nadmerné prehrievanie paraboly ,ktorá je z plastu a na jednej strane kvalitne pochrómovaná,táto parabola sa týmto teplom deformuje až tak ,že sa môže pri nadmernom tep. namáhaní roztiecť.Mám totiž s tým dobré skúsenosti.
    Takáto výmena žiaroviek je možná ,ale treba to konzultovať s odborníkmi a určite treba potom znova nastaviť svetlomety.
    P.S to mám takých frajerov najradšej ,ktorý si takto výmenu urobia a mzslia si ,že sú pretekári. Oni vidia dobre a všetko ,ale ja ,čo idem oproti nevidím nič.Ale to už ich netrápi ,lebo oni sú majstri športu.
    Nemysli si že na nových autách (svietiacich svetlometmi do modra sú použité tie tvoje LUCAS žiarovkyň tam sa používajú špeciálne výbojky integrované v parabole alebo aj nie)ale podstatný rozdiel je v príkone je to cca.40-60W a oveľa lepší koeficient (účinnosť) pri prevode výrobz el.energia svetlo t.j.podstatne menšia výroba druhotného tepla.Ale i tak je celý ten reflektor dimenzovaný na túto výbojku.Je menší pre menšiu výrobu druhotného tepla.To si ešte nevidel špeciálne reflektory (chladenie náporovým vzduchom za jazdy )stáva sa pri nich i to keď je reflektor zle dimenzovaný, žiarovka je vysoko tepelne namáhaná a často odchádza.To by som Ti vedel rozprávať story na túto tému.
  • 00 Reagovat !

foto

17.03.00  10:08

« dodatek

Nedělejte ze mě závodníka já to auto šetřím a nepleťte si to že jezdím pořád jak píšete na plný plyn Vždyť za 6,7 l/100 jed do Brna je slušné ne?
    Jen když to chci rozjed tak to rozjedu ale to není moc často hlavně teď ne v zimě. S tím plynem v gumách ano tyto vlastnosti jsou napsaány i na info o tom plynu jen jednu maličkost raději žádný vzduch oni říkali že stačí dojed a dofoukají to zdarma. O těch modrých žárovkách oni svítí ůplně bíle jen ten rozdíl že mají světlunkou vrstvu modrou a ta napomáhá za deště lépe pronikat světlu. A myslím že svítí taky o něco líp "subjektivní pocit" Ale nikdo zvás mi neodpověděl jesli mohu motor bez obav točit s novým olejem.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 17.03.00  08:25

« Re: new OCTAVIE 1.6 xx kw

Fija, úplne s tebou súhlasím. Je to tak. Ja len dodávam, že Audi A2 má servisný interval 30.000 km a už sa na tom ani nedá otvoriť kapota motora (jdeine v servise). Takže olej vydrží aj o niečo viac, než úbohých 15.000 km. Ale do do značnej miery závisí od kvality jeho filtrácie (a to už dnes nie je problém) a samozrejme aj od toho, ako dlho sa jazdí s plynom na podlahe. Taktiež množstvo studených štartov je zaujímavým faktorom, a samozrejme aj opotrebenie motora. Keď sú vo valci väčšie vôle, prenikne do oleja viac sadzí. Ja tvrdím, že kedy sa s autom jazdilo sústavne, t.j. bez štartov a maximálne do 3/4 max.otáčok, tak by tam ten olej vydržal aspoň 50.000 km. A ešte pre OCTAVIU. Už si bežím kúpiť modré žiarovky. To mi maximálka stúpne minimálne o 10 km. A len tak na okraj. Absolvoval som na vysokej aj Fotoniku a Projektovanie osvetľovacích sústav a viem, že bežná žiarovka vyžaruje biele svetlo. T.j. pokrýva celé spektrum farieb. Pokiaľ však dáš na ňu akúkoľvek vrstvu, tak z nej defakto odfiltruješ niektoré zložky spektra. V konečnom dôsledku teda dopadne na cestu menší výkon. Je síce pravda, že oko je najcitlivejšie práve na vlnovú dĺžku 470 nm (modré svetlo), ale tvoja úprava by oku nepomohla ani vtedy, keď by ľudské oko bolo citlivé jednine na túto frekvenciu. Skutočnosť je však taká, že oko je citlivé na frekvencie 390-770 nm. Takže filtrácia ľubovolnej viditeľnej zložky znižuje úroveň osvetlenia. Ten plyn nie je žiadny zázrak. Na Slovensku sa to volá tuším Pneumix. Zabraňuje vzniku korózie vnútorných častí pneumatiky a disku a je menej citlivý na zmenu teploty. Iak to nemá žiadny vplyv na rýchlosť.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.03.00  23:05

« Re: new OCTAVIE 1.6 xx kw

Nazdar Ludo!
    my holkY sice cekalY na gumy dlouho (onY nam je nechtelY prodat) ale taky jsme se dockalY.
    To byl rozdil! Hned jak nam to nahustilY superextraspecialnim plInem, tak jsme jelY rychleji nez startujici stihacka ;-)
    A ted vazne: plyn ma "snizit opotrebeni, nebot se pri provozu a zahrati pneu tak nerozpina". Muze se dohustovat normalnim vzduchem, pokud nepresahnes pomer 1:3 vzduch:plyn
    Zadny vyznam na rychlost nema! Klidne otci toc to auta kam az to pujde; jen potom az odejde treba rozvodak, tak napis, kolik melo auto na tachometru. Tipuju ze pri tomhle zpusobu jizdy vydrzi max. 120-130 tkm. Teda do generalky (pokud se nerozsype uplne).
    Jo a jeste nezapomen seridit svetla, aby svitily vys nez u originalu. U techto spec. zarovek to totiz jinak nevyuzije jejich modre spektrum (hlavne moc lidi neoslnis a tak si nikdo superextraspecialnich modrych zarovek imitujicich xenony nevsimne).
  • 00 Reagovat !

foto

16.03.00  21:29

« new OCTAVIE 1.6 xx kw

Dneska jsem se poprvé projel s novým olejíčkem, řemenem,gumamy(Bravura) Pozor tyto gumy se u nás nevyrábí a jsou dovezené z Rakouska. "kategorie V" v Barumu jsme na ně čekaly 2 dny a nové světla H4 Lucas blue bulbs +. Teda to byl rozdíl v dynamice hmmm. Zajímalo by mě jestli se motor může po výměně oleje může zase točit k maximu, já ho sice točil nejvíc k 4000. A jen tak mimochodem abyste nezáviděly ty Bravurky (do 240) máme nahuštěný závodním speciálním plynem. Jedna pneumatika stála nahuštění myslím 80 kč. Ale zase nám dali záruku 2 roky při pravidelných kontrolách po půl roce. A opravy píchlé jsou zdarma.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.03.00  14:10

« Re: fija

To s tím Luďou sedlo... připojuji se a kdyžtak taky někoho odpálím...:-)))...
  • « 00 Reagovat !

foto

16.03.00  12:15

Lucasm:
    prosim te, jel jsi nekdy autem ? Menil jsi nekdy olej ? A pneu letni za zimni nebo naopak ?
    Absolutne vazne: nemuzes srovnavat OCTAVII (ridice) s ostatnima - vetsina lidi ma auto ne na zniceni, ale na jezdeni. Nicmene tvuj prispevek byl psan obecne, ne na auto Mr. OCTAVIE (alespon jsem ho jako obecny pochopil).

A dale - kazdy rozumny clovek ma v Octavii plnou syntetiku (je jedno od jakeho vyrobce, vyjde to nastejno). Tyto oleje samy o sobe jsou tak kvalitni, ze by vydrzely 25000-30000 km. Protoze ale vyrobce (pro jistotu) predepisuje 15000 km do vymeny (nebo 1 rok, pokud ujedes min), tak ten olej nemuze mit zadny vliv na vykon. Mnohem vetsi vliv ma treba kvalita pohonnych hmot a pod. Pokud uz by nejaky vliv olej mel, tak by slo o stav "studeneho" oleje, kdy neni motor spravne mazan. Proto se taky doporucuje plna syntetika, ktera "zaolejuje" motor nekolikrat rychleji nez mineralni olej.
    Poznamka - myslim ze Ford uz doporucuje vymeny (tech stejnych oleju) kazdych 20000 km, takze to ty oleje asi budou opravdu kvalitni.
    A pneu: pokud dorzis rozmery pneu stejne jak u zimnich, tak u letnich, neni vliv na max. rychlost vetsi nez 0.1% (cucam z prstu). Proc ? No protoze letni pneu v lete maji mit stejny vlastnosti jako zimni v zime (tedy na normalni silnici, maximalne na silnici mokre). Aby se projevil vliv, musel by byt vzorek "extremne hruby" a nebo by musela byt guma sirsi (vetsi treni a valivy odpor). Letni gumy v zime "tvrdnou" a nemaji adhezi, ale valivy odpor je stale stejny! A prave tento odpor ma vyrazne dominantni vliv v nizsich rychlostech - u vyssich rychlosti ne, tam prebira vliv "aerodynamicky odpor" - ten roste se ctvercem rychlosti (tedy 2x vyssi rychlost = 4x vyssi aerodynamicky odpor).
    Rychlostni kategorie pneu je uz zcela mimo misu - jediny problem je, ze pokud pojedes s gumou urcenou do 160km/h treba 200 km/h, tak muze guma taky rupnout a ty se zabijes. Ale na rychlost jizdy to vliv nema ...
    Toto jsou fakta. Postav se k nim celem a nedelej ze sebe Ludka Sobotu. HOWGH.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.03.00  10:08

Za první nevím jaký olej Octavie má, ale pokud má najeto 14500km a jak jsem četl tak ho nijak moc nešetří je pokles výkonu nejspíš znatelný takže z takových 55kw minimálně na 50-51kw a zimní gumy nevím jaké má rychlosti ale podle těch příspěvků bych typl minimálně do 190km/h a to už si myslím že je poznat" samozřejmně ve městě to nepoznáš ale na dálnici a při rychlé jizdě to jde určitě pocítit.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.03.00  09:46

To lucasm:
    klidne te odpalim... :-)
    Nejak te to vzalo, kritika ti nevoni, co ?
    No nic, asi jsi HiTech inzenyr a rozumis tomu. Takze my vsichni od ted zacne peclive vybirat gumy a menit olej ne v predepsanych intervalech, alebrz nejmene 2x casteji, abychom o ty kilowatty a kilometry za hodinu neprisli.
    Je mi zkus priblizit, o kolik si predstavujes, ze ti zimni gumy snizi max. rychlost takove Octavie 1.6/55kW a o kolik kilowattu by mel poklesnout jeji vykon pri oleji, ktery ma najeto rekneme 14000km ? Zeby se max. snizila z uvadenych 170 na 150 a vykon z 55kW na 47kW ? Nebo jeste vic ? Zkus pouzivat misto vykricniku argumenty, lidem to vic rekne. A pro lidi prece konference jsou, ze ?
  • 00 Reagovat !

foto

16.03.00  08:48

« fija

Chytrouši odpal!!!!!!!!!!!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

14.03.00  10:25

« Re: Projízdka.

Koukám, že krmič OCTAVIE zase exceluje :-)))... pěknou zábavu vám všem přeju.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.03.00  07:57

« Re: to OCTAVIE - Projizdka

No, taky jsem moc nepochopil, proc si nedo kupuje pneu do 240 kmh, kdyz mu to nejvic jelo (navic zrejme za idealnich podminek) 190 kmh. Jinak, i muj TDI 81 kW dostane za par dnu novy olej a prezuje na letni pneu, tak uz mne pak snad nebude predjizdet tolik OCTAVII s 55 kW :-))) (leda by meli pneu do 240 kmh, na ty samozrejme mit ani nadale nebudu, to je jasny... :-)))))
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 13.03.00  23:33

Všetci, čo máte 80 kW alebo viac, zahoďte to. Aj tak s tým nikoho nepredbehnete!!! Ale takých 55 kW, to je niečo. Len to chce pneu do 240 (nie menej)! A ja sa už s vami pomaly lúčim. Idem hľadať vhodný útes, z ktorého by som mohol to moje TDI s 81 kW zhodiť. Už sa nemôžem pozerať na to, ako ma každý na diaľnici predbieha. Mne to ide len 130. Čo ja s tým budem robiť?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.03.00  20:14

No jasne. Ale pozor! Ne jen pneu, ale hlavne (asi PREDEVSIM olej). To, ze starsi olej je "hustsi" pri studenem motoru vi asi kazdy, ale ohromujici zjisteni "pouzity olej pred konce intervalu vymeny snizi vykon az o nekolik kW", to by zaslouzilo Nobelovku. No to museli "vedci" dlouho (ne badat, ale chlastat) nez na to prisli.
  • 00 Reagovat !

foto

13.03.00  17:55

« to OCTAVIE - Projizdka

Tak panove, tad uz je mi to taky vsechno jasne. Zadny tuning motoru, ladené svody vyfuku, sportovni vzduchove filtry atd., ale gumy je to hlavni !!! Mate Felicii 1,3 50 kW ? Kupte si Bravury s rychlostnim limitem V do 240 km/h a budete jezdit min. 200 km/h. Nebo tomu OCTAVIE "spatne" rozumim ?
  • 00 Reagovat !

foto

13.03.00  16:44

« Projízdka.

Aby bylo jasno jsem srovnával jen to co vím ze se mnou jelo na plný plyn. A to byly jen TDi 1.6 16v a Felicie 1.6. A proč to jelo tak blbě je jasný zimní gumy olej který má uz skoro 15 000km jsou jasné odpovedi. Do dvou týdnů budou nové pneu Bravury (240km/h) a celková kontrola auta. Pak už zase pojede jak dríve a nebude pro neho problém tech 190 km/h co je zatím max. co jsem jel v léte.
    A ten 20v je na dálnici pěkná šumka má totiz tak blbe zprevodovaný motor ... proto tento motor uz nedelají.
    ps: píši to v natscape a proto blbnou háčky a čárky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.03.00  11:09

« Re: shrnutí 1.6 55kw

bezva překlad, díky, konečně jsem "TO+HO" pochopil. Už se těším na "JEHO" další příspěvek
  • « 00 Reagovat !

foto

13.03.00  10:54

« Re: shrnutí 1.6 55kw

Panove, vsichni OCTAVII strasne krivdite. Konecne jsem to pochopil - ten clovek pise jak prase! Ale na druhou stranu, spatny sloh nevadi, hlavne ze obsah je OK, takze shrnuti:
    jeho 1.6 55kW ho ZKLAMAL - to uz je co rict.
    jeho 1.6 se drzela toho TDI az do rychlosti 170km/h (i kdyz zpovzdali), ale pak to uz neslo, max z te 1.6 vyzdimal 179km/h (sice to odporuje predchozim recem o omezovaci a 210km/h, ale treba si koupil brejle a vidi na palubovku).
    potkal 1.8 20v a jeho 1.6 motor nic moc
    a nakonec potkal tu Vectru 1.6 16v, a ta byla jeste o chloupek lepsi nez 1.9TDI (taky ma o 10 koniku navic).
    na, jeste ze na uplny zaver se s nim chtel honit nejaky manik s felicii 1.6, a ten ho radeji nepredjel. Takze OCTAVIE ma pocit, ze je svet zase radostnejsi ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…