OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

28.03.00  14:55

« Re: NIKA to Toledo

Toledo, prosim, napis mi nejake zapory bio.
    Teda krome toho, ze od 1.4. nam ho asi zakazou :-(
    A jeste, proc zrovna ne do noveho ? Mnohem nebezpecnejsi je zacit s pouzivanim bio u jeteho motoru, ktery ji predtim nepouzival - uvolni se necistoty a muze se ucpat olejovy a palivovy filtr... Jedine zname zapory jsou nepatrne vyssi spotreba a nizsi vykon (ale nepoznas to pri normalni jizde).
  • 00 Reagovat !

foto

28.03.00  14:29

« NIKA

Ahoj Niko, také ti musím pogratulovat k TDi (66kW), je to motor pro řidiče, kterému stačí ekonomická jízda a nelpí na rychlosti jako OCTAVIE. Jen , jestli je to fungl nové, nepoužívej jako palivo bio naftu, má své klady, ale je jich méně než záporů.
    Přeji ti příjemné kilometry bez nehody a potíží za volantem.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.03.00  14:21

« Bez nadpisu

Hele, nezáleží na objemu, ani na výkonu, záleží na jezdeckém umu a na tom, jak si který řidič za volantem veří.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.03.00  14:16

« Re: Octavia 1,8T 110 Kw - Automatic Laurin a Klement

Můj názor na věc je, že by si měla zvolit Škodu.
    Jednak, je 1.8T rychlejší a živější než 2.0, jednak je vlivem přeplňování turbodmychadlem nižší spotřeba, dále náhradní díly jsou levnější a kvalitnější, jelikož je Škodovka už vesměs Německé auto, a potom bude za auto 1.8T platit nižší zákonnou odpovědnost.
    Přeji pevnou volbu.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.03.00  09:32

« TO AVENGERQ

Milý Avengere. Jak vydno, ještě jsi nevydejchal tu naší debatu o Tvém skvělém Berlingu, že? Samozřejmě bych Ti mohl vyjmenovat tucet důvodů proč 1,8T a ne Tvé Berlingo... Samozřejmě to není jen o rychlosti či bezpečnosti. Ale Tobě to nebudu vysvětlovat, když používáš i po těch měsících "ošklivých a urážlivých" slov... Fuj, takový inteligent přece toto nedělá, nebo se pletu? Můj příspěvek byl namířen pro pana Octavii, kterýžto mne opravdu baví svými výroky jak solí TDIčka, Range Rovery atd. ve své Octavce 55KW... Neměl si náhodou také 1,6 55KW??? Možná proto ta přehnaná reakce, takže Ti odpuštím milý Avengere... Abych Ti to vysvětlil, sám Octavii nemám, ale chtěl bych jí. Motor mého auta nemá 150PS, ale pouhých 90PS. Nestojí 500,000 i když bych ho mohl klidně mít. Je to otázka priorit, ale jsou důležitější věci než auto. Ale co nesnáším je, když někdo mele nesmysly či když někdo jako Ty si nemůže uchovat takový nadhled aby přestal po té době výřit prach... Ale to je na soukromou diskusi... Lukáš
  • « 00 Reagovat !

foto

27.03.00  22:09

« Re: TO OCTAVIE

To LUKAS99: teda Lukášku, Ty seš ten největší votrava, kterej může být. Tvůj jediný a pouhopouhý argument proč je 1.8T lepší než cokoli slabšího je...Co??? no přece BEZPEČNOST! Takže je mi to zcela jasný. Všechny bouračky, který jsem za svůj život viděl na vlastní oči v reálu či v televizi byly s vozy o výkonu čítám 75-1 koník. Je to tak? Tvůj mozek je zcela vopuchřelej a s touto tvojí letitou argumentací si jdi opruzovat někoho jiného. Jen teda nechápu, proč si lidi kupujou tak výkonný auta, 150-400 koníků, když s tím stejně bourají. Nebo že by po koupi takového audi A6 dali motor na řetěz a místo něj tam foukli půllitra z fiata? Pak teda skláním před jejich chtíčem a Tobě dávám za pravdu.
  • 00 Reagovat !

foto

27.03.00  20:41

« Octavia 1,8T 110 Kw - Automatic Laurin a Klement

Znama by si do Prahy chtela koupit auto s automatem + obcas vylet do Nemecka! Co byste doporucili Octavii Laurin a Klement 1,8T 110Kw aut. nebo Renault Scenic 2,0 100Kw aut.!??????? Potreboval bych rychle vedet vas nazor, do konce brezna musi byt objednano!!!!
  • 00 Reagovat !

foto

27.03.00  19:47

« to OCTAVIA

na druhou stranu pochybuji nad IQ vysokoškoláka, co seká hrubku za hrubkou a nezvládá interpunkci.
    P.S. Znám jednoho 14ti letého excentrika, co psal, vydávajicí se za důchodce, milostně výhružné dopisy své 30ti leté sousedce.
    Až by člověk nevěřil, jak výborně improvizoval a ovládal sloh a slovní zásobu důchodce. Nicméně po odhalení taky nevypadal "špatně"!
  • « 00 Reagovat !

foto

27.03.00  19:39

« Re: MOTORY OCTAVIE pro konec roku 2000 a začátek 2001.

OCTAVIE píše:"No proto že TDI 81kw je na nic když za stejný peníz je 85kw mnohem lepší ve všech vlastnostech, 1.674kw taky to samé když je nový moderní 16v s lepším výkonem a klasické čtyřválce nemá cenu měnit jelikož jsou dobré a proto zůstávají." Takže podle "OCTAVIE" TDI 110PS, 1.6 100PS jsou 6-ti válce a BARUM BRAVURA obouvá příští sezonu FERRARI F1! Ovšem nejlepší motor je zajisté 1.6 55kW, 200kg! Benzinový "DIESEL" co točí 4500/1 min a VW ho jako protipól GTI montoval už v roce 1984 do GOLFU II. Možná se jich omylem vyrobilo přespříliš a tak ho podědila ŠKODA pro své sociálně slabší zákazníky odchované na Š1000-130.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.03.00  15:07

No my bychom mu snad měli otevřít novou rubriku...ale musíte uznat, že hned je tady tak nějak veseleji. Každý se těší, co z něj zase vypadne. A v tom nadšení, že se máme na co těšit, jsme úplně zapomněli , že NIKA je snad úplně první ženská návštěva na našich odborných Octávia- stránkách. Takže , NIKO, já Tě oficiálně a slavnostně vítám mezi námi. Jsme tady samozřejmě proto, abychom řidičky v nových Octáviích milovali.... Jen se ptej , všechno víme ..:-))))
  • « 00 Reagovat !

foto

27.03.00  14:22

Nenapadlo vás, že může Octaviemu být taky 10-12 let? Jestli tomu tak je, jeho výkon a znalosti zase nejsou tak špatný. Jenom mi do toho nesedí některý časy jeho příspěvků, kdy by měl sedět ve škole. OCTAVIE vylez s pravdou ven, nakonec si možná ještě získáš obdiv!
  • 00 Reagovat !

foto

27.03.00  13:42

« TO OCTAVIE

Octavie, čtu to tady již dost dlouho, ale už to nemůžu vydržet :))))... Ty jsi fakt úplnej demagog... Ujíždět si na 1,6 55KW je fakt obdivuhodný... Buď si recesista, a pak smekám s jakou výdrží si tady ze všech děláš *, a nebo Tě lituju pro tvé choutky s každým závodit. No já mít žihadlo jako ty, a ještě k tomu ty nový gumy, tak asi taky závodím s každým o sto šest... Musí to být úžasnej pocit s těma 55KWattama roštovat, točit to k omezovači a předjet 1,8T co??? Pak řekneš že on jel fakt naplno a měl s Tebou co dělat. Tohle dělaj zakomplexovaný lidi. S 1,8T bych Ti vůbec nevěnoval pozornost, protože bych si ho nekoupil proto, abych s lidma závodil, ale pro jeho bezpečnost, nemůsím snad vysvětlovat proč. Lidem jako ty co mě tak "nandávaj", bych jen v klidu pokynul na šťastnou cestu. Jo ten Range Rover, to je ale * co, zase jeden co Ti nestačil... Jestli Tě urážím omlouvám se, třeba je to fakt jen recese :)))
  • 00 Reagovat !

foto

27.03.00  10:57

« To NIKA

take se pripojuji ke gratulaci ke stastne volbe.
    Sam mam TDI 66kW, a jsem max. spokojen. Spotreba, dynamika i schopnost jezdit na Bio. OCTAVIE je samosebou rychlejsi (hlavne na okreskach a ve meste), ale to si tak neberu - on je trosku jako Ludek Sobota - Jeste vetsi blbec nez jsme cekali.
  • 00 Reagovat !

foto

27.03.00  09:58

« Bez nadpisu

Jak si tak listuji katalogem tak jsem tam uviděl RANGE ROVER
    Jen jsem si vzpoměl že před zimou jsem "závodil" s range rover 4.6 HSE byl to starší auto. A řeknu Vám že na to jaký to má objem výkon tak teda nic moc. Jelo to skoro stejně jak 1.6.
  • 00 Reagovat !

foto

27.03.00  09:37

« MOTORY OCTAVIE pro konec roku 2000 a začátek 2001.

Do konce roku se přestanou montovat motory 1.9 TDI81kw 1.6 74kw a přibude motor 1.9TDI 85kw a nová 1.6 16v se 105koňmi. Zůstávají motory 1.6 55kw 1.4 44kw 1.9 TDI66kw 2.0 85kw a 1.8T a dvěmi verzemi jedna pro 4x4.
    Je to trochu zklámání pro majitele 1.6 1.9 jelikož jejich motory končí tímto rokem a budou nahrazeny. "už dost zastaraly" a proč ? No proto že TDI 81kw je na nic když za stejný peníz je 85kw mnohem lepší ve všech vlastnostech, 1.674kw taky to samé když je nový moderní 16v s lepším výkonem. a klasické čtyřválce nemá cenu měnit jelikož jsou dobré a proto zůstávají.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.03.00  14:24

« Re: 1.6 1.8 = žena ===> .....

Niko, gratuluji-bezva volba!! A OCTAVIA si prostě nevšímej! Myslím, že budeš moc spokojená s TDIčkem! Mnoho šťastných a bezpečných kilometrů Vám všem!! I Tobě OCTAVIE, ale bacha abys tu svojí formuli moc nerozjel a pak nebrzdil o stromy!!
  • 00 Reagovat !

foto

25.03.00  20:58

« NIKA tdi

Ten TDi co jsi si pořídila je VELMI špatná volba to poznáš až budeš chtít jed rychle. I 1.6 55kw je mnohem rychlejší kromě na DÁLNICI kde se zněho víc jak 175 a když na rovině nefouká protivětr tak 180 a z kopce nebo klesání tak to už jede hodně ale to každé auto.
  • 00 Reagovat !

foto

25.03.00  20:53

« 25.3.00

Tak jsem se včera VRÁTIL projížďky celkově najel 308km. Auto jelo báječně a už jsem se ujistil že je opět skělé a jede jak žihadýlko. Na dálnici jsem jel sice nejvíc 180 jelikož byl velký provoz inu v pátek se nejde ani divit. A tentokrát jsem si všímal hlavně motoru a otáček. Při údajné maximálce točí 4900 otáček za minutu ve 180 točí 5050 a dál jsem nejel. Na čtyřku má smyl jed tak maximálně do 140km/h pak to moc nezrychluje i když by jela do 160 kde jsem zkoušel podřadit a přidat ale to je už 5000 otáček a vůbec nulová akcelerace. 1 2 3 to jsou chuťovky tohoto motoru nic jim nejde vyčíst jdou pěkně zhurta až po omezovač. To byla asi moje poslední projížďka tak daleko další pojedu až někdy v květnu. A nové pneu BRAVURA mohu jen doporučit perfektní styk s vozovkou parádně brzdí a jsou tiché v zatáčkách ještě nevím jelikož jsou nové a tak jsem nezkoušel a ani ještě nepršelo takže ani za deště nevím.
    ps Kdo se díval dnes na NOVU na zprávy a viděl ty závodníky co se vybourali, tak takovým je lepší uhnout zpomalit a být rád že Vás minuly. Jinak je špatný že ještě mnoho řidičů jezdí na pneu zimní v těchto podmínkách jsou nebezpeční!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

24.03.00  15:28

« Octaviánovi

Až dospěješ a budeš se poprvý milovat s holkou, kterou máš rád. Možná objevíš, že je na světě plno krásnejch věcí. A pak snad trocha tý nenávisti v tobě ubude.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.03.00  13:20

« Re: 1.6 1.8 = žena ===> .....

Ježíš, to je ale idiot, ... vidíte a já myslel, že už ničím nepřekvapí,... přesto překvapil.

Ad NIKA a TDI, skvělá volba, co dodat. Jinak se přidávám a říkám, že jediné akceptovatelné motory u Oktávie jsou 1.6 74 kW, 1.8 T a obě TDIčka (sorry OCTAVIE, starej VW 1.6 je pěkná sračka, někdo ti to říct musel).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…