OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Re: Od NIKY to ano
To neni pravda, ano. Asi casto potkavas OCTAVII s jeho raketou (nebo jemu podobne). Ja se skoro s nikym nehonim - kazdy ma sve tempo a pokud prekazim, rad uhnu i Favoritu. Nicmene pokud bych mel jet naplno, troufam si rici, ze OCTAVIE bude s otcovym 1.6/55kW pomalejsi... -
« Re: Od NIKY
To se teda musím taky přidat. Ne že bych toho moc v oktávce najezdil (pouze 1.6 a automatem, a to byla hrůza), ale jak to tak sleduji, když někoho předjíždím, tak lépe jedou ty nafťáky. Ani nevím, ta 1.6 je 16V? .Je zajímavý, že řidiči Okjtávií se často hrozně cukaj a nechtěj se nechat předjět (no to by taky bylo, kdyby jejich miláčka něco předjelo). -
OCTAVIÁNE: Nechápu, proč by 1.9 TDI neměla být silným autem? Už jsi se někdy mrknul, jaký máš kroutící moment u své 1.6? Ne? Tak to ti vřele doporučuju, a hned potom se podívej na 1.9 TDI 66 kW.
To já bych asi umřel nudou, když by se můj diesel rozjížděl tak pomalu jako Oktávka 1.6 tvého papá... :-) -
No jasne, Octavio, my vime, tuhle jsi na silnici potkal porschaka, a v pohode jsi ho se svou 1.6 (s novym olejem a barumkama do 240 kmh) predjel, vubec se nechytal, fakt, reknu Vam, to porsche taky nic moc... A pak se ukazalo, ze to porsche bylo zaparkovany... :-)))) -
« Vsem:Otevreny boj...
> > > Nesoulozte 30. dubna !!!
> > >
> > >Prectete si prosim tuto zpravu a predejte ji dale, mohla by se z ni
> stat
> > >genialni akce, pokud budou vsichni spolupracovat!
> > >
> > >Toto je protestni akce proti stale klesajici podpore mladych rodin s
> > >detmi, ze strany naseho statu.
> > >
> > >Neustale stoupajici ceny a zivotni naklady rodin s detmi ziskavaji
> > >pomalu zastrasujici rozmery, zatimco podpora statu neustale klesa.
> > >Je nejvyssi cas na reakci postizenych.
> > >Celosvetove klesa ochota pocit dite neakceptovatelnym zpusobem, i kdyz
> > >jsou miliony spermii v zasobe. Nyni se muzi rozhodli
> > >snizit svou produkci o dva milony spermii denne, aby umele snizili
> > >porodni krivku v Ceske republice.
> > >Vsechny postizene zeny jsou nutne vyzvany k protitahu.
> > >Rozhodujici den je 30. dubna 2000.
> > >Pokud tento dne nebude nikdo soulozit, nemuze si stat teto skutecnosti
> > >nepovsimnout, nebot za chvili by jiz nebyl nikdo v produktivnim veku,
> > >kdo by prinasel penize do statni pokladny.
> > >Musime si povsimnout toho, ze mame moc - meli bychom si ulevit.
Dnesni
> > >moderni komunikacni prostredky umoznuji informovat o teto akci ve
> velice
> > >kratke dobe obrovske mnozstvi lidi..
> > >
> > >Soulozte pred, nebo po 30. dubnu 2000, ale:
> > >
> > >NESOULOZTE 30. DUBNA 2000 SE ZADNOU ZENOU!!!
> > >
> > >Tato akce je nutna proto, aby par milonu lidi ukazalo Zemanovym
> > >prestarlym estebakum, ze se jim prejida neustale placeni
> > >cim dal vice penez za alkohol a cigara a maji toho tak akorat po krk.
> > >
> > >Spolupracujte!!! Predavejte tuto zpravu dale!!! Poslete tuto informaci
> > >svym pratelum a znamym.
> > >Pomozte udelat z 30. dubna 2000 pro nase zeny nezapomenutelny den!
>
>
-
« Re: Octavia 1,8T 110 Kw - Automatic Laurin a Klement
S tím Passatem máš samozřejmě pravdu! My máme doma Passat 1,8T Tiptronic a je super, ale ta Octavia L&K AUTOMAT má fakt super výbavu a my ji dostaneme za super cenu! Je totiž krapánek ojetá, jezdil s ní majitel jednoho nejmenovaného autosalonu, ale je velmi zachovalá!!! Ted jsem Vám všem vlastně prozradil, že jsme zvolili toho Laurina namísto Scenica, už jenom kvůli těm ušetřeným 150 000Kč!! -
« Re: Octavia 1,8T 110 Kw - Automatic Laurin a Klement
Tato verze je o dost levnější, než když si objednáš 1.8T SLX - Automatic a necháš si jí dovybavit stejnou výbavou, a navíc má prvky, které ani u tohoto provedení nemůžeš získat (čirá skla světlometů, kliky v barvě vozu a pod. Podle mne je to super volba, i když cenově na dvojnásobku základního modelu (ale to byl Golf VR6 svého času také ne?) Za tuto cenu ale už získáš i podvozkově lepší Passat 1.8T (pokud ale oželíš tu hromadu výbavy kterou má L&K) -
« ano hlupáku
jestli je místo v octávce jako v trabantu tak to bude možná tím, že jsi asi ještě v jiném autě neseděl. vyzkoušel jsem si hodně aut v ceně okolo 500 tis. a v octávce jako jediné nehobluju kolenama přístrojovku. je pravda, že za mnou už si nikdo pohodlně nesedne, ale rodinu zatím nemám tak mě to netrápí. a potom ten velký kufr na nakupování. po vyhození sedaček se to dá předělat na docela slušné dvoulůžko :-) -
« ano hlupáku
jestli je místo v octávce jako v trabantu tak to bude možná tím, že jsi asi ještě v jiném autě neseděl. vyzkoušel jsem si hodně aut v ceně okolo 500 tis. a v octávce jako jediné nehobluju kolenama přístrojovku. je pravda, že za mnou už si nikdo pohodlně nesedne, ale rodinu zatím nemám tak mě to netrápí. a potom ten velký kufr na nakupování. po sklopení sedaček se to dá předělat na docela slušné dvoulůžko :-) -
Na bio jezdim zatim 5 mesicu - od chvile, kdy jsem koupil svou novou Octavku 1.9 TDI/66kW
S jinymi naftaky mam najezdeno mnohem vic a dyl, taky jsem nikdy bio neveril, dokud jsem si ji jako povolene palivo nenasel u Octavky bio. A muzu rict, ze pri svem stylu jizdy nepoznam rozdil - mozna pri plne nalozenem aute a pozadovanem max. vykonu by to mohlo byt o neco malo (do 5%) slabsi a mit zase o chlup vyssi spotrebu (zase tak do 5%), ale jinak super - hlavne cenove. Skoda, ze od 1.4. bude na bio uvalena DPH 22% misto nynejsich 5% a pribude spotrebni dan (od ktere je zatim bio osvobozena). Prispevky na tema bio hledej take pod tematem "BIO nafta nebo motorova nafta" -
« Od NIKY
Teda panove, Vy se prekonavate. Dekuju za mile privitani, ale myslim, ze nejsem prvni na Vasich ryze panskych strankach. Prvni asi byla Anete, ktera si povida nekde jinde o Fordech. Ta mi dodala trochu odvahy, abych se zeptala. Jinak ted jsem se vratila z delsi projizdky s novym autem a jsem moc spokojena. Neni to sice superrychlik, ale svoje zrychleni to ma a kdyz chci jet rychleji, treba vic nez 130 na dalnici, tak to jede a rychlost si to drzi. Hlavne me mile prekvapuje, ze nemam takovy vitr v penezence. Nekdo tady zminoval bionaftu.
Nejsem znalec aut, ale nekdo nabizel, at se klidne ptam, takze bych se chtela zeptat, co to je zac? Jak to ovlivnuje dynamiku auta a podobne. Je to moje prvni auto na naftu, tak jestli jste gentlemani, tak mi uz nebudete vytykat, ze jsem zena a nehadam se s vama, ktery auto je nejrychlejsi. Diky moc. Vase Nika.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!