OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Re: Jezdím MIKEt
¨COKES to je tvoje auto ???? No když jsme u těch fotek jak se oteplý tak ho vyšperkuju a vyblejsknu tak to 3 týdnů dám fotku na net musím se podívat jestli nemáme nějakou i z minulého roku. Když se dívám na tu fotku no řeknu Vám že ta Octavie vzadu vypadá jako mnohem větší auto až na tu barvu, Už se těším jak dám naše auto na net abyste viděli jak vypadá. -
« Zhrnutí
Konečně je auto ve 100 procentní kondici. Pneumatiky jsou zajeté "mají už 1200km za sebou" Zatím jsem sice nebyl na delší trase víc jak 30km Ale zítra to vypadá slibně. Díval jsem se také pořádně na grafy mezi 1.6 a 1.9 TDi v (kulatých je to 1.6)A jen tak mimochodem při 3500/ (49kw135nM.) /63kw128nM/
4000(52kw124nM)/66kw106nM/ 4500(55kw116nM) /58kw100nM/ Jak se oteplilo tak se dá jezdit už i za 5,9 l/100km což je slušné. Dynamika parádní co přímo pekelná. Jak jsem říkal 1,2,3 už tu kdosi říkal že jsou u těchto motorů dobré . čtyřka je slabá ale !! Jel jsem sní 160 minulý týden po přeřazení z 5 , sice to mělo dynamiku muchy ale aspoň vím že tento motor není na 4 stupeň vůbec vyladěný ono totiž 4 je tak dobrá maximálně do 140 pak 5. Závodní plyn je opravdu bomba všem doporučuji jednak jsem viděl že má i 10 sekundovou reklamu na PRIMĚ v dny kdy se jezdí MOTORSHOW a AUTOSALON jmenuje se RESCUE nebo tak nějak. Pneumatiky BRAVURY za cenu 1kusu 3400kč i s plynem geometrií a montáží paráda.Jejich přilnavost je velmi dobrá ještě ani při prudkém brždění nenastoupilo ABS naco dávat tolik peněz za nějaké MICHELINY vždyť tyto jsou na naše cesty jak dělané. Jinak doufám že nás všechny OCTAVISTY vizve MB k předělání zámků je u toho dost rozruch. Včera jsem tankoval AGIP Zlín cena naturalu je 26,60kč -
« POZOR!!!!
"OCTAVIA je druhy ID Cokese, Wolffa nebo Magice a dela si z vas * a vy mu na to skáčete.." tenhle úryvek je vyjmut z rubriky kdekoliv kdykiliv hlavně přes 200. A i já už na tom začnupracovat takže bych měl brzy zjistit toho kdo má stejné ID a + další věci existují jak na to přijít.
-
« §!!!!!!!!!POZOR"""""
OCTAVIA NEVÍM KDO JSI ZAČ ALE SI UBOŽÁK A MYSLÍM SI ŽE S TÍM SOUHLASÍ VŠICHNI KDO SI TOHO VŠIMLI. DÁT SI VLASTNĚ STEJNÉ JMÉNO OCTAVIA JE TU JEN HÁČEK JELIKOŽ JSI PODVODNÍK A OCTAVIE NEMÁ NIKDY TAKOVÝ NÁPIS VZADU. A UŽ JSEM BYL NA TEBE UPOZORNĚN V RUBRICE PŘES 200 KM. A JSEM RÁD ŽE JSEM SE DOSTAL TAK BRZO K POČÍTAČI. -
« Re: Audi 2,5Tdi
BTW Bravury, to se ještě načekáš, než je zajedeš, řekl bych, že musíš najet ještě tak 50.000 km, pak z nich budou slicky a možná to trochu vylepší příčnou přilnavost té šílené směsi.
Jestli chceš s někým závodit do zatáček, mám pro tebe jednoduchou radu, Bravury out, cokoliv jiného rozumného in... -
Ten OCTAVIÁN je fakt šilenej... Řekněte mi, prosím vás, může mít takovýhle názory a takovýhle vyjadřování někdo normální, kdo má řidičák a komu je už pravděpodobně 18?
Jinak OCTAVIÁNE, vysvětlil bych ti to tak, že ten řidič v té Audině prostě jel pohodovou, naprosto normální jízdou (včetně tech zatáček), nesnažil se závodit, ba dokonce bych i řekl, že si tě vůbec nevšímal. Zatímco ty jsi měl oči nalepené když ne na skle, tak alespoň na jeho zadku a myslel sis' kdoví jak tě ten chlapík zkouší.
Jinak takový blábol, jako že 2.5 TDI od Audi je nicmoc, to může říct snad jen řidič Octavie 1.6 55 kW s Véčkama Bravurama...
...BTW heč, já mám na autě 225tky ZRka, tudíž mi to logicky musí jet rychlejc, než tobě s Véčkama ;-)... -
OCTAVIE - kolik myslis, ze ten motor 2.5TDI ma vykon ? Nebudu te napinat - 150k. Takze to asi ridil nejakej pohodar (nekdo jako ja), ktery se, kdyz jsi ho predjizdel, smal tak, ze malem spadl do prikopu. Zvlast kdyz zahlid vytresteny voci nalepeny na prednim skle, krecovite sevreny ruce na volantu v poloze "za deset dve" a hvizdajici gumy BRAVURA do 240km/h na aute s maximalkou 175km/h. Kdyz te tolik bavi predjizdeni - mame tady v Brne docela velky parkoviste, na nem spousta pneumatik, ja ti tam postavim 2-3 auta na obvod okruhu, a muzes jezdit dokola a uzivat si predjizdeni - muzes si vybrat, co chces predjizdet. Treba i Patrol 2.7TDI, Fabia 1.4MPI, Octavia 1.9TDI/66kW, Berlingo 1.9D nebo 1.4i, Almera 1.4i, proste vsehochut. Je te musim upozornit, ze zadny nema gumy na vic nez 210km/h .... ale treba ti to ten zazitek nezkazi. -
« Audi 2,5Tdi
DNES SEM JEL PROJET MOJI OCTAVIENKU A POHONIL SE
S AUDI 4 2,5 TDI. TEDY TEN MOTOR NIC MOC.
DIVIM SE SICE ŽE MU TO LÍP SEDĚLO V ZATÁČKÁCH,
ALE TY BRAVURY ASI EŠTĚ NEJSOU ÚPLNĚ ZAJETÝ.
NA ROVINCE SEM HO ALE VZAL!!! MYSLÍM ŽE ANI TEN
1,6 16v 74kW NEMÁ NA MOU 1,6. -
-> Avengerq. Beru, Octavie je asi rozumne auto pro 1-2 lidi + naklad do kufru. Zadni rada je jen nouzova. Je to zajimave auto dilem nizsi stredni (interier, rozvor, motory) a dilem stredni tridy (celkova delka, kufr). Na doma pro rodinu jsem si ji take nekoupil. Jsem pripraven se za tento nazor tomu vozu omluvit, ridil jsem zatim jen LX a to 10 metru na zpatecku do garaze, ale co jsem v tom sedel a bavil se s kolegy, tak si myslim co jsem napsal. -
OCTAVIE já Ti fandím. Stůj si za svým. Rád bych juknul na žihadla těch, co tu tak vznešeně píšou o svejch rádoby autech. Já jsem rád, že už jsem octavii po 2 letech a 30tkm prodal. Taky nikomu nebudu vnucovat že je to *. Ale něco na tom bude. Hlavně a především je to pro mně a 2 děti zoufale malé auto!!! Jo kufr to má, ale jinak hrůůůůza. Na různý pazvuky od motoru už jen vzpomínám. Podvozek dost dobrej. Jinak ničím nevybočuje. Jo a pro rejpaly jsem jí měl v max výbavě bez klima. -
Po pravde receno ja bych se skoro vic bal noveho 1.6 16V, protoze ten stary (74KW) maji u VW docela odzkouseny (bratranec s nim toci A4 pres 200.000). Vzpominam si na nabeh Favoritu a nejvetsi terno tehda byli 125-ky, protoze se je konecne naucili delat. Na druhe strane se rika, ze darovanemu koni na zuby nehled a na sjezdeni za 2 roky to bude snad OK.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
A ted ke skutecnym hodnotam (dle grafu DIAMANTa):
prvni hodnota plati vzdy pro 1.6/55kW, druha pro 1.9TDI/66kW;
3500/min -> 48 kW/ 135 Nm - 60 kW/ 170 Nm
4000/min -> 52.5 kW/ 129 Nm - 64 kW/152 Nm
4500/min -> 55 kW / 115 Nm - 65 kW/ 128 Nm
5000/min -> 55 kW / 102 Nm - neuvedeno
tedy i v oblasti max. vykonu a toc. momentu 1.6/55kW je na tom TDI stale lepe. Ale porovnejme jeste oblast max. toc. momentu 1.9TDI:
1500/min -> 20 kW/ 117 Nm - 25 kW/ 186 Nm
2000/min -> 28.5 kW/ 125 Nm - 40 kW/ 210 Nm
2500/min -> 37 kW/ 130 Nm - 47.5 kW/ 201 Nm
takze dynamicke vlastnosti ma v grafech lepsi 1.9TDI - o skutecnosti te ale stejne nikdy neprasvedcime (vis vubec, co jsou to ty tve "nM" ? - to neznamena "ne MAMO" ale Newton metry, psano tedy Nm! obdobne "kw" neni "kiwi" ale "kilo Watty" - jmena piseme s velkym pismenem na zacatku, ucili nas to jiz ve DRUHE tride.... GRRRR proc se necham vzdycky tak rychle vytocit ?!).