OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Záruka na příslušenství
Po roce mně začal blbnout(chrchlat) levý repruduktor ve dveřich u řidiče na Octavce. Od r.03 je uzákoněná záruka 2 roky, nejsem si ale jist zdali tato záruka platí i tehdy pokud bylo auto vyrobeno v r.02 a prodano v lednu 03. Pokud by byla záruka jen 1 rok pak mam tedy smůlu:( Stal se někomu z vás tento problem s repráky? -
« Re: Loketní opěrka
Opěrky z úložným prostorem mají v Brně v DaM vedle Zagrebu. K vidění též na www.autodoplnky.cz. Je bratru za 1590,-(černá či šedá). Mám ji namontovanou.Typ mám taky GLX 97. Vrtat se ovšem musí (4 šroubky), ale není to moc vidět. Koupil jsem ji loni a vypadá pořád dobře. -
« Re: ztráta výkonu
Já si octavii nemůžu vynachválit mám ji 3 roky a šlape jak hodinky jen váha odešla, jinak najeto přes 70 000 km v TDi 81 kw (nyní cca 100kW ) bez jakéhokoliv dalšího problému.
PS. Tak se oktávky zbav a kup japonce. Alen myslím, že i tam prostě můžeš mít smůlu a může se auto *. -
"-- skrytý --" 17.02.04 23:04
Když chceš investovat účelně, proč sis kupoval Oktávku! Do dva roky starého auta (dvoulitr benzín) s cca 30 tis. najetými km (byť převážně po městě) jsme za poslední rok nasypali přes 100 tis. Kč na opravách (váha vzduchu v tom byla taky). Je tohle normální, nebo je to tím, že se ty váhy dělají v Polsku? Nikdy jsem se nemusel řešit problém, že by váha vzduchu např. u japonských aut vůbec kdy odešla, a to mi hlavně oněch "Japonců" prošly rukama desítky... -
Jen píšu možnosti které mohou nastat.
Nevím jestli máš třeba představu jaké jsou výrobní náklady a prodejní ceny v distribuční síti Škoda auto. Ať jde o náhradní díly nebo oleje, prostě ty ceny co jsou u dealerů jsou šílenost.
Olej který já kupuji ve velkoskladě kde už oni na tom mají zisk stojí 357,- kč a u dealera škoda cca 700-800,- kč a to ještě není jisté, že ti ho tam nalejou. Taky jsem slyšel jak se dělají garančky, jen se vagem vynuluje interval a toť vše a materiál se pod rukou prodá ( olej, filtry atd. ).
A netlachám. Však pokud máš dost peněž, tak si váhu kup u dealera a budeš mít dobrý pocit. Pro mě je lepší pocit, když si váhu koupím za 2500 a zbytek do 9500 investuji třeba do svého potomka a koupím mu slušné kolo a přilbu ať se má na čem vozit.
a vo tom to je. O prioritách. -
rostam > no jasne, prave ze to kradou z fabriky i s tema krabickama :-). Ve Vrchlabi se kradly hlavne vahy vzduchu a ridici jednotky - skoda 20mil. V Boleslavi pred tremi tydny - totez. Vahy a ridici jednotky - skoda 2mil. Ty si vazne myslis, ze pri prodejni cene 9500 to budou zamestnancum prodavat za 1500 - 2000? Ale ty spis jen tak zvanis, vid? -
Já zase nechápu myslení tvoje.
Za pět prstů a budou mít třeba 20 váh i v krabičkách ???
Jestli nevíš, tak váhy vyrábí bosch v Polsku a jednoduše to poláci sem vozí. Jestli to ve fabrice nějak pokoutně získávají nebo kupují jako zaměstnanci za výrobní náklady, to nevím, ale v každém případě jsou nové se vším všudy.
Takže klídek s těmi tvými pěti prsty.
Ono je rozdíl zaplatit za úplně stejnou věc 2500 oproti 9500 !