OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• 00 Reagovat !

foto

31.05.00  21:51

« Bez nadpisu

A to je Vás tu tak málo že nikdo pořádně nepozoroval otáčky a rychlost u 1.6 55kw . ??? Ví někdo v kolika km/h je omezovař na 5 a taky na 4?? 1.2.3 mám odzkoušené. jediné co jsem vypozoroval je že při 180 /5000. A kdo jezdí po dálnici Ví že když se jede směr Praha Brno tak pár km před Brnem je dost zúžená dálnice na jeden pruh / zákaz předjíždění . Celkem jsem byl naštvaný te%d je to před Brnem a pak směr Brno Ostrava tak zase za Brnem před exitem na UH!!!
  • 00 Reagovat !

foto

31.05.00  21:47

« Buchlovský kopce A8 O 1.6

Ten kdo zná Buchlovice A když pojedete směr Brno UH ví že na konci Buchl. kopcí je rovinka dolů a potom pár zatáček které jsme jeli 150 a na vyjezdu z Buchl. je velice široká a dlouhá cesta až k UH kde není problém jet 180 je to hodně z kopečka a nechci nic říkat ale Octavie má dost dobrý podvozek který je stejný jak A 8 při započítání že A8 je větší težší. A když jsme jeli od B až k Uh tak při rychlsoti 180 se o nic víc dát jet nedá!! Neříkám že nemá větší maximálku ale když prostě auto před Vámi jede na maximum co se dá jet na té či oné cestě asi těžko využijete svou vyšší rychlost!!! A nemyslím si že se chtěl jen držet z počátku se hodně lepil ale jak viděl že jedu HODNě rychle zjistil že by to bylo velice riskatní !!! A taky nemůže vědě´t co mám za motor . To je to samé jako Felicie 1.6 když si to odlepí a nalepí Lx tak se vklidku bez váhání pustím do předjíždění ale když mi na to šlápne tak jsem na tom skoro stejně .
  • 00 Reagovat !

foto

31.05.00  21:03

« Bez nadpisu

Jeste jste mi nikdo neodpovedeli na ty polepy/klicky a listy/.Nema to snad nikdo z Vas??
  • 00 Reagovat !

foto

31.05.00  20:59

« Spotreba:

Jeste k te spotrebe:Je tedy pravda,ze to tocim dost.Chci to mit dobre zajete.Prvnich tisic km jsem jsem sel max. na 3500 ot.Ted uz obcas i k 4500.Jinak nejcasteji 4000 ot.Podil dalnice a mesta je tak 50 : 50.Prumerna rychlost,na to jak jezdim je jen 76 km/v TF 2/.Myslite,ze je to duvod k reklamaci.Dosud jsem se domnival,ze je to zajizdenim a spotreba po 5000 Km vyrazne klesne.Jak to tady tak ctu,tak jste mi to nikdo nepotvrdil.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.05.00  19:32

« Re: Climatronic

To zírám, takže to maj vymakaný...
  • « 00 Reagovat !

foto

31.05.00  13:08

Já si skoro myslím, že to umístění tam není ani kvůli navigaci ani rádiu ale z mnoho prozaičtějšího důvodu. Kdyby tam totiž byla ta schránka, tak by byla zrovna nad popelníkem a v případě, že se při klepání popela malinko mineš...........
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.05.00  10:54

Umístění Climatronicu je opravdu na h..o. Na displej je špatně vidět, ale už jsem si zvykl. řekl bych, že je přímo nebezpečné při jízdě studovat co který čudlík udělá za reakci na displeji. To samé je u některých přečudlíkovaných autorádií. Nevím co Škodovku k tak blbému umístění vedlo (nechci věřit tomu, že je to kvůli eventuální montáži navigace, nebo audií v rozměru 2x DIN). Čau LN
  • « 00 Reagovat !

foto

31.05.00  10:45

« Re: Re:

No, upřímně řečeno, v 1,8T pro normální rychlosri kolem 100-140 potřebujete asi tak 1 cm dráhy plynového pedálu a když jsem jel na jih Itálie - pořád po dálnici - tak pravá noha, která se vůbec ani nehne a musí být pořád na stejném místě se zalomenou špičkou nahoru, docela bolela . Mimochodem, nezdá se vám být plynový pedál zbytečně vysoko ?? Takže možná že ten tempomat nemusí být zas tak úplně na nic. Climatronic nevím, nemám zkušenost, ale točítko je točítko, to se jen tak nezkazí a mohu ho kontrolovat hmatem, když chci třeba foukat na přední sklo. Nelíbí se mi navíc to umístění těsně před řadící pákou..........
  • « 00 Reagovat !

foto

31.05.00  08:15

« Re:

Jo, mam tam skoro vsechno, ale tempomat ne, to jsem povazoval v nasich podminkach a na nasich cestach za nepotrebnost. Nejsme v Americe...
  • « 00 Reagovat !

foto

31.05.00  08:13

« Re:

7l/100 km je dost, to jsem nemel ani na zacatku. Po prvnich par stovkach kilaku jsem mel spotrebu 6.3 l/100 km, pak se to LEHCE snizilo plus minus na tech sest. (A i to jen diky tomu, ze jezdim kratkou streku do(z) prace pres mesto se studenym motorem, kde ta spotreba na ty ctyri kilaky dela klidne i kolem osmi, bez toho by ta spotreba byla mensi). Jinak na delsi trasy jezdim vetsinou tak od 4.9 do 5.7., po okreskach min, po dalnici, kde to kalim, vic. Jo, mam TDI 81 kombi...
  • « 00 Reagovat !

foto

30.05.00  22:49

« Re:

kdyz uz mas to SLX TDI/81kW, kolik ti ukazuje pal. pocitac prumernou rychlost pri prumerne spotrebe 7l/100km ? Neni to treba nekde kolem 150km/h ? Pri prumeru 106 km/h (na asi 180km cesty, pul dalnice, pul 1. trida, ale pres obce a mestecka se snizovanim rychlosti na cca 65km/h) jsem se dostal na 6.1 l/100km, s GLX TDI/66kW. Nechapu, jak se lze dostat vys ?
  • 00 Reagovat !

foto

30.05.00  21:42

« Automat vs. TDI

Jeste neco:Nevi nekdo,proc na silnejsi TDI nemontuji automat???
  • 00 Reagovat !

foto

30.05.00  21:37

« Bez nadpisu

Chlapi,ma z Vas nekdo i tempomat?Sedacky jsem tam dal,Climatronic taky ,ale tempomat mi prisel jako zbytecna snobarna.Jinak libi se mi na cernou Octavku chromova lista nad SPZ a chromove kliky.Prodavaji to ve forme takovych polepu,celkem za slusne penize.Mate to nekdo?Neodlepuje se to po case,nebo neopriskavaji se?
    Daji se sehnat i original chrom??
    Dalsi otazka je na spotrebu.Po kolika zajezdovych kilometrech se snizi?Mam TDi 81 Kw/najeto 1700 Km/ a stale se drzi na 7 l/100 Km
  • « 00 Reagovat !

foto

30.05.00  15:11

« Re: Volba klimatizace u Octavie 1.9 TDi 66kW/90k SLX

Ja mam digital, ale asi je to jedno. Kazdymu vyhovuje neco jinyho. Za ty penize muzes mit treba jiny kola......
  • « 00 Reagovat !

foto

30.05.00  13:22

« Re: A mám ji zpět

správně česky mělo být MNĚ a ne MĚ, to jenom že by se chtěl Octávie naučit psát tak ať v tom nemá hokej ....:-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

30.05.00  13:20

Mě při garanční opravě právě převodovky dali Octávii Combi SLX 1,8 ZADARMO na dobu opravy okamžitě . AUTO Alper, Ostrava Vítkovice. Ale jinak z nich taky nejsem dvakrát odvázaný.......
  • « 00 Reagovat !

foto

30.05.00  12:15

Moje zkušenost je taková, že většinou nemají žádné auto, ani když jsem ochoten půjčení zaplatit.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.05.00  12:09

ale jo reklamaci uznali. Ale náhradní auto jsem si zaplatil. Zdarma jsou jen první 3dny (záruka mobility) + při delší opravě se dá Škoda pumpnout na další 4 dny (ale jen něco). Platil jsem 260.- za den auta a 2,10 za ujetý km. Celkem 8500.-
    A to jsem jezdil Feldou LX. Výměnu servisu začnu zvažovat. Očekával jsem od prodejce u kterého jsem si koupil auto za 640 kKč vstřícnější jednání. Myslíte že by mi některý s dealerů Škody půjčil auto zdarma? (samozřejmě po dobu záruční opravy). Čau LN
  • « 00 Reagovat !

foto

30.05.00  10:09

Jsem to moc nepochopil : neuznali Ti reklamaci ?? Máš zaplatit 105 000,- ?? Náhradní vůz Ti nedali zadarmo ?? Není čas vyměnit servis ??
  • « 00 Reagovat !

foto

30.05.00  07:55

« Re: Opel Vectra VS Skoda Octavia

No, v realu je to prece jen trochu jinak: dnes rano Diesel 10.45, super 13.00 ATS.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…