OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Re: a co tohle ?
Ten pojem "po meste" je velice spekulativni. Neni pomeste jako po meste. Podle starych norem ma 1.8 T spotrebu pri 90 km/h tusim 6.0 l/100 km. Myslim si, ze s kazdym autem (50 - 110 kW) se da jezdit kolem 6-6.5 l na 100 km. Mesto nemesto. Denne najezdim do prace za svoje penize 65 km tam a zpet a kazda uspora se projevi v penezich. -
« Re: a co tohle ?
Pokud se mu občas podaří takouvouhle spotřebu docílit, je to možné. Za předpokladu, že má všude zelenou, jede po hlavní a plynule 50 - 60km/hod., tak určitě. Ale tomu se přece nedá říkat jízda po městě. Minulý týden jsem jel večer přes celou Prahu z letiště v Ruzyni a při výjezdu z Prahy na Brno jsem měl průměr 6,7l/100km. Když to ale jedu přes všední den za normálního provozu, tak je to mezi 9,0 a 12l/100km a někdy i více. -
« OCTAVIE GLX
Je rozdíl Lx a Slx ale mi máme Glx s hodně nadstandartní výbavou takže co tvůj kombík má oproti našemu??? nic jen větší kufr a silnější motor. elektrika atd. věci máme i my v Glx. Mám pro Vás nejnižší spotřebu od Zlína do Brna 5,6 l/100 no není to skvělé ale to jsem musel jet i na dálnici 120-130. A z kopců brzdit motorem a nebo neutrál jinak mimo obec 90 na 5 . a v obcích pěkně dobrzdit motorem na 60 a na 4. aktuální spotřeba se pohybuje kolem 5,2-6,4 při těchto rychlostech záleží na sebemenším sešlápnutí plynu.
Už mám po škole dneska jsem doumýval auto a taky navoskoval a posekal trávník zítra jak se otec vrátí z práce udělám pár fotek nechám vyvolat neskenavat a šups na net už se těším co na to řeknete!!!!! -
« Re: Re:
To vladap: nelituj, Tobe by ta LX/55kW byla houby platna, zalezi to na ridici. A takovej super bouchac jako Oktavie urcite nejsi. Ted jsem nekde od nej cetl, ze na rovince hrave udela 1.8T, kdyz preradi na ctyrku ve 100 km/h, zatimco ta zoufalkyne v 1.8T bude drtit petku. -
« Re: Klima, 1.8 T
No, tak sa mi zda, ze klimatizacia je u Octavii velmi slabou strankou (zapach). Mne to zacalo smrdiet az asi po 20t. km, avsak zato mi to smrdelo aj po 3x (opakujem 3x) vydezinfikovani antibact. sprayom. Nakoniec mi to urobili este 4.x pri sucasnom celkovom rozobrati a vycisteni aj WAP-kou. Zatial som to moc neskusal, bolo trochu chladnejsie a v meste klimu radsej nepouzivam uz (tam totiz asi najskor dojde k tomu, ze sa vyparnik akurat casto zvlhci a potom asi dochadza k jeho zosmradeniu), takze uvidim. Nepocul som od majitelov inych znaciek tolko krat o probleme so zapachom z klimy, akurat od majitelov Octavii. Zaujimave, vsak? -
« Re:
Panove, jsem znicen a zdrcen... Ja jsem vyhodil takove penize za combika 1.8T a pritom jsem mohl usetrit skoro 300000 a koupit si (vlastne dle "Octavia" pri stejnych jizdnych vlastnostech) Octavia LX 1.6 55kw. Octavia, takze ty si na to prisel a my vsichni jsme vlastne idioti... Ach jo, az to reknu manzelce, tak me vyhodi na ulici a budu muset bydlet v aute... :-))) -
« jízda čt2
díval jsem se www mercedes a ono to M320 není zase nic špička to se ani nedivím že nám to jelo stejně maximálku má 195, a zrychlení 9,5. A teď co mě nejvíce šokovalo u Octavií je test jízdy www. ... najdi si to v seznamu je to čt2 a oni napsali že octavie 1.6 74kw jede o dost hůř v dynamice než 1.9TDi81kw Zajímalo by mě jaký ... to testiov al to snad tu 1.6 ani netočil!!! Vždyť i 1.6 55kw když se točí tak se vcelku drží i 1.9 81kw. -
« Bez nadpisu
Už mám prázdniny !!!! Jsem ve druháku na výšce!! A dneska se vrhnu na mytí auta a voskování . možná i na prahy. Jinak všem doporučuji zajít do Autoriz. prodejců koupit tvrdý vosk pro vozy škoda pak vám nebude vadit ani déšť , protože to steče i se špinou a bude minimálně o jeden deštivý den o dost čistčí!!.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!