OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• 00 Reagovat !

foto

14.06.00  12:45

« Bez nadpisu

Ale v jednom máš pravdu fija v když jsme jel na dálnici směr Praha tak jsem to valil před Octavii SLX TDi 66kw pražák a bylo vidět že se chce ukázat za Brnem jestli to víš je dost stoupání a potom zase klesání a až do toho stouání od konce Brna neměl šanci tam mi uznávám !!!! Výrazně ujel i ze stoupání i když jsem jel 180 jsem ho nikterak nedoháněl je přece jenom o něco větší maximálka která se hlavně projeví v těchto situacích. ALE v normálním úseku mimo dálnici neexistuje cesta kde bys mě předjel naprosto bez šance. Inu dálnice je dálnice tam když opravdu pojedem na plno tak si piš že do 150km/h se ke mně ani nepřiblížíš!!! a pěkně ti ujede. A nikdy nebývá dálnice prázdná abys mohl úsek 2km jet na plný plyn vždy ti tam něco vjede. ...
  • 00 Reagovat !

foto

14.06.00  12:39

« MATCH

OK OK Já nejvíc znám Brno komplet kolem Makra dále Tesco a ty další obchodňáky. Většinou sjíždím na výjezdu těsně před křižovatkou na Makro kde mě to vyhodí buĎ na Makro nebo na Tesco. Do středu se moc nepouštím jelikož jezdíme nejvíc k babičce do Tuřan. Je tu jeden háček jelikož dost často jezdím do Brna TAK bych raději ne v Pátek kdy možná i Vy víte že je moc velký provoz na Dálnici co tak sobotu??? I když teď je už dost dlouho světlo ale dřív jak po 18°° nemá smysl jet na dálnici a pozor pokud by jsme se vraceli tak směr od prahy je to uzavený je to těsně před Brnem to vím z minulého týdne.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.06.00  11:03

« Re: To Octavie

DIMe, ja te beru :-) Ale nevim, co na to OCTAVIE - ten snad radeji do Brna prestane jezdit :-)
    No, pokud nepojedes na vyssi rychlostni stupen nez na 3., tak na dalnici bych te uz po 2 kilometrech pomalu mohl predjizdet :-) Doufam, ze te omezovac pribrzdi nekde na 150km/h :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

14.06.00  10:57

« Re: To Octavie

Chlapci, vemte mě s sebou :-))) Mám sice 1,8 T ale to je pro Octávia třešnička na tom dortíčku. Pro klid duše, Octávie, já bych se zavázal, že nebudu používat víc než trojku....
  • « 00 Reagovat !

foto

14.06.00  09:54

« Re: To:Cokes

No, ta Dedra měla už něco najeto, ten 1.9 TD motor šel jak řehtačka, ale jinak dobrý podvozek a zpracování celkem ušlo.

Ta Tempra, to bylo jiný kafe, dovezl jsem ji a měla najeto 35.000, skvělý motor, byla celá digitální, klima atd. - mile překvapila, až na běžný spotřební materiál jsem jen jednou měnil vodní pumpu (klasika - grafitový těsnění).

Obě auta měly strašně tenký plechy.
  • 00 Reagovat !

foto

14.06.00  09:37

« Bez nadpisu

Jeste bych se chtel zeptat, jestli bys mel stejne uchvatny pocit ( jaky mas u sve nove O ) z Octavky, ktera by nemela jasnou minulost, privezena odnikud, jezdil s ni buhvikdo, na konte takovych tachometrovych 100 000 km .... Taky bys mluvil o spatnem dilenskem zpracovani pri zavrzani plastu ?
  • 00 Reagovat !

foto

14.06.00  09:32

« Fiat

Kamile*, zase patras po nazorech na 8-10 let stare italske auta, jak na tom byla skodovka pred 8-10 lety ?
  • 00 Reagovat !

foto

14.06.00  09:09

« To Octavie

Davnejsie si tu napisal: "díval jsem se www mercedes a ono to M320 není zase nic špička to se ani nedivím že nám to jelo stejně maximálku má 195, a zrychlení 9,5."
    A teraz sa ta chcem opytat, aku papierovu maximalku a zrychlenie mas ty ????
  • « 00 Reagovat !

foto

14.06.00  09:05

« Re: to FIJA

OCTAVIE, budiz mi utechou, ze ze Zlina nejsem. Nejsem vlastne ani z Brna, ale to uz jsem kdesi psal a nehodlam se opakovat. V Brne pracuju, no a kdyz titata jednou tydne pujci auto a ty s nim jezdis ndo Brna a zpet, tak mas krasnou prilezitost porovnat auta v Brne (nebo na dalnici na Prahu). Mam 1.9TDI/66kW GLX a je MOJE vlastni. Jako k takove se k ni i chovam, vcetne zpusobu jizdy. Zadne "doplnky" nemam - jenom zamykani zpatecky a tazne zarizeni a radio, coz je vybavou "skoro" nutnou.
  • 00 Reagovat !

foto

14.06.00  00:00

« To:Cokes

Cokesi,vidim,ze jsi jezdil i s Fiaty.Jak hodnotis tato auta.Byl jsi spokojeny??
  • 00 Reagovat !

foto

13.06.00  23:29

« Bez nadpisu

Fija a k tomu něco o sobě mi taky napiš jaký přesně typ O máš slx glx.... A jestli máš na ní i nějakou sportovní a podobnou výbavu.
  • 00 Reagovat !

foto

13.06.00  23:27

« to FIJA

Tak ty jsi ze Zlína hmm tak to jsme dva. Jestli si chceš opravdu zkusit jak ti jede tvoje 66kw tak jdeme na to. Co tak tenhle pátek !!!!! Máš čas ? Kolik ti je roků a je to tvoje Octavie???
    Myslím že Tdi 66kw bude pochoutka. Dali by jsme sraz buď před Českou pojišťovnou nebo na parkovišti u Rya nebo u Obchodňáku.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.00  11:26

« Re:

OCTAVIE, seš fakt KING, tolik kilometrů a dokonce v Oktávii a žigulíkovi... to je drsný.

BTW 13000 km, to je můj běžný tříměsíční proběh (a to prakticky nikam na výlety nejezdím), pro srovnání moje přibližná kilometráž (řidičák mám od 93 roku) s vlastními auty:

1993 - Renault 5 '75 (tzv. Brčálník) - 20.000

1994 - Renault 5 '85 (tzv. Beruška) - 35.000

1994 - Lancia Dedra TD '90 - 50.000

1994-96 - Fiat Tempra 1.8 i.e. '92 - 60.000

1996-99 - Opel Calibra 2.0 16V 4x4 '93 - 100.000

1999-teď - BMW 325 tds '93 - 35.000

Tak si mne laskavě vyškrtni z toho svýho seznamu póvlu.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.00  11:15

« Re: Octavia

To bych neriskoval, třeba je to nakažlivý...

BTW na Dragrace jsem si všimnul, že jsi změnil typ vozu (ovšem nikoliv značku :-)...)
  • 00 Reagovat !

foto

13.06.00  11:14

« Bez nadpisu

Jeste jsem chtel rict, ze se mi strasne libil obrat o interface mezi pocitacem a zidli.
  • 00 Reagovat !

foto

13.06.00  11:12

« Bez nadpisu

BTW, je to *. S 13000 ujetyma km na skodovce a zigulu hazet ramena ....
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.00  11:01

« Re: Octavia - opravicka

Jestli se teda nepletu ja, tak OCTAVIE je ze Zlina. Nabizel jsem mu, ze muzem porovnat jeho otce auto 1.6/55kW s moji TDI/66kW, nereagoval na to. Mozna ani zadne auto nemaji, jen si vymysli. Hlavne ale nebude ochotny se s nikym setkat, protoze by pak mohl nekdo zasvecene potvrdit, ze OCTAVIE je bud

a) magor, co si vymejsli, nebo

b) magor, co neumi jezdit, nebo

c) magor, co by si moc pral silny auto, a boji se, aby se to jejich neukazalo ve skutecnosti jako slabe
    . Hlavne kdyby mu ujela nejaka Octavie TDI, to by asi neunes'. Ale prebytek vykricniku, otazniku, velkych pismen (ze by se zasekaval i CAPS LOCK?), tecek a pravopisnych chyb, toho tady bude jeste dlouho hodne. Bohuzel.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.00  10:59

Jestli se teda nepletu ja, tak OCTAVIE je ze Zlina. Nabizel jsem mu, ze muzem porovnat jeho otce auto 1.6/55kW s moji TDI/66kW, nereagoval na to. Mozna ani zadne auto nemaji, jen si vymysli. Hlavne ale nebude ochotny se s nikym setkat, protoze by pak mohl nekdo zasvecene potvrdit, ze OCTAVIE je bud

a) magor, co si vymejsli, nebo b) magor, co neumi jezdit, nebo

c) magor, co by si moc pral silny auto, a boji se, aby se to jejich neukazalo ve skutecnosti jako slabe
    . Hlavne kdyby mu ujela nejaka Octavie TDI, to by asi neunes'. Ale prebytek vykricniku, otazniku, velkych pismen (ze by se zasekaval i CAPS LOCK?), tecek a pravopisnych chyb, toho tady bude jeste dlouho hodne. Bohuzel.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.00  09:07

Ja se obetuji za vsechny a s Octavianem se sejdu, pokud se nepletu on je z Brna a ja take....
    Tak pokud ma Octavie zajem muzem se sejit a mrknout na jeho Ochcavku, tedy jeho tatuldy...:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.00  08:23

Taktak se drzim, abych nereagoval. Ale nevim, jak dlouho to jeste zvladnu ....
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…