OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

26.02.04  12:22

« Re: TDI 81kW r.v. 01- ztráta výkonu,někdy při rozjezdu cuká

No, přímo 17965 tam není.Alespoň v mém seznamu. Nejbližší je :
    17966-462E-Pohon škrticí klapky - elektrická závada obvodu-Jednotka ovládání škrticí klapky.
  • 00 Reagovat !

foto

26.02.04  11:41

« TDI 81kW r.v. 01- ztráta výkonu,někdy při rozjezdu cukání

na VAGu ukazuje závadu č.17965 - kde může být
    problém?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.02.04  02:18

« Re: Záruka na příslušenství

to bluedream:

dobre rady se daji sehnat na www.autohifi.cz Co se tyka kabelu k zadnim repro: pokud tam nejsou, neni problem to tam natahnout. Ja jsem to vedl pod prahy: musi se povolit oblozeni u nohou ridice a spolujezdce, vycvaknout prostredni sloupky, zadni plastove oblozeni a pak vycvaknout prahy. Vypada to pracne, ale je to bez problemu. Pak jsem k originalnimu kabelovemu svazku pridal kabely pro repro. "Dutinky" do ISO konektoru a konektory se koupi v kazde auto-moto prodejne. Zadni repro jsem dal do pripravenych pozic - prumer 130 mm, dvoupasmove ROADSTAR (typ si nepamatuji, muzu zjistit) asi za 1500,-.

Samozrejme se da zvuk udelat daleko lepe (viz odkaz), ale i tak to hraje vcelku slusne. Skutecne oproti pouze prednim reproduktorum je to zazrak. Mam CD prehravac a vcelku uz se to necha poslouchat, sam jsem byl velice prekvapen.

Predni repro jsem nechal original, vyuzivam spise zadni.

• « 00 Reagovat !

foto

25.02.04  22:09

« Re: TDI 66kW žere - 7-8 litříku

speedyvento> mě se obdobně - citelný záběr - chovalo TDI (85 kW) taky. Kolem 3.000 ot motor jakoby zabral. Ale na 2.000 ot., kde by mělo být maximum, nic... takový ničemný pozvolný zrychlování. Na vině byla váha vzduchu. Spotřeba byla kolem 7,5l při jízdě po dálnici, čili o něco víc, než teď při stejným jízdním stylu.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.02.04  20:17

taky uděláno a zkontrolováno, furt nic :-(((
    Dneska jsem to zase přeměřil, pohoda jízda 7,5litru grrrr.
    Byl jsem s tím ve dvou servisech a všude samí "inženýři" čumí na to jak vrány a hádají co to může být. Neměří, nezkoumají jen polemizují co bych měl všechno vyměnit.
    Možná jsem odhalil jednu závadu v tahu (a jen v tahu) nad 3 tis. ot. to při přidání plynu zrychluje skokově cca po 500 ot. žádný plynulý záběr spíš sinusoida. Jestli s tím máte nějakou zkušenost poraďte . Díky
  • « 00 Reagovat !

foto

25.02.04  14:28

Já mám v octavii předek
    Pioneer TH-S 1703 ( teď přesně nevím jestli jsem napsal ty písmena v typu správně ale 1703 jsou 100% - jsou to komponentní repro ( výškač zvlášť a dole basák) a vzadu v platu 3-pásmové Pioneer 6968. A hrají skvěle.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.02.04  13:27

jak vypada vzduchovej filtr ? Jde tam dost vzduchu ? Nebo to ma odpor, kterej spotrebu logicky zvysuje ? Anebo - neprosakuje nektera palivova hadice ???
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.02.04  12:45

ake repraky je dobre kupit dopredu? a co dozadu? kde vedia urobit kable? alebo to zvladam aj sam?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.02.04  12:35

Zkontrolováno a nic, vše OK. OPak je otázka co u staršího motoru 1Z pozná VAG. Můžeto dělat váha? Nekouříto, chytáto na škrtnutí.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.02.04  11:55

Proc by byl problém vyměnit původní repro ? Je pravda že jsou méně hluboké ty originály, ale klasickému repro tam vadí pouze růžek plechu který drží jeden šroub s mechanismem stahovaní oken. Stačí ten růžek ubrousit a je to. Pevnost držení stahování zůstane stejna a vleze se tam v poho repro. Já tam mám např. po úpravě Pioneer 1703 a no problem.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.02.04  11:20

tommy 78 + kolega pravnik: mno v kdejakem spotrebitelskem servisu rikali zakaznikum, ze pokud prodejce vylozene neupozorni na kratsi zarucni lhutu, bere se to jako uvedeni zakaznika v omyl. Viz vynatek:
    Jak to funguje
    * Záruční doba začíná běžet od okamžiku nákupu, tedy v momentě, kdy převezme zboží kupující.
    * Ještě letos se uplatňuje přechodný režim. Platí pro výrobky vyrobené do 1. ledna 2003. U nich může prodávající uvést v záručním listě nebo v paragonu upozornění, že mají šestiměsíční záruční dobu. Musí však na to zákazníka výslovně upozornit.
    * Od 1. ledna příštího roku musí být všechno nové spotřební zboží bez výjimky prodáváno s dvouletou záruční dobou.
    * Kromě takzvané zákonné záruky existuje obchodní či smluvní záruka. To znamená, že prodávající může v záručním listě poskytnout záruční dobu delší než dva roky.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.02.04  10:27

Je pravda, že škodovka poskytovala už 2letou záruku od podzimu 02 ale v servisní knížce MUSÍ být zasunut DODATEK-jeden list, kde tě "UPOZORNÍ" na to že záruka je 2letá...jinak smůla... :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.02.04  10:16

no, uprime receno, ozvuceni Octavie je na ho*no. Teda alespon ty nizsi verze co maji repro jen ve predu. Ja jsem natahal kabely dozadu a do tech plastovych bocnic jsem pridal 130 mm repro, nejaky obycejny ROADSTAR a je to nebe a dudy. Uz se v tom necha poslouchat i CD.

Ty predni repro jsou pekny smejdy. Problem je dat tam nejake lepsi, protoze ty original maji malou vysku a univrzalni se tam nevejdou. Pak je pochopitelne nutne sahnout hloubeji do kapsy :-(

• « 00 Reagovat !

foto

25.02.04  08:22

to tomr: Buď rád. Mně začal trochu chrchlat pravej, tak jsem to vzal jako impuls pro koupi novejch a jsem maximálně spokojenej.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.02.04  19:49

Já bych asi začal tím nejjednoduším-zkontrolonat
    vše VAG-COMem.Prostě všechny parametry, jestli odpovídají doporučeným hodnotám.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.02.04  19:25

Jak jiz receno, dvouleta zaruka u Skody platila uz pred koncem roku. Vzpominam na PR "...poskytuje zaruku 4x delsi, nez vyzaduje zakon...".
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 24.02.04  17:08

No ja bych to v kazdem pripade zkusil a pokud je to seriozni prodejce, tak ti to uzna. Dokonce nekdy nektere veci uznavaji i po zaruce (i kdyz nevim, jak presne to pak papiruji :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.02.04  16:50

ptal jsem se kolegy právníka: pokud to bylo vyrobeno v roce 2002, tak máš záruku pouze 6 měsíců (+ dalších 6 co Škoda Auto poskytovalo navrch). Čili i když to bylo prodáno v r. 2003 a prokazatelně je to vyrobené v r. 2002, záruka se na to nevztahuje.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.02.04  15:00

nevim, skoda myslim na tu 2 letou zaruku presla uz v rijnu 2002 nebo tak nejak. Nicmene, pokud ti prodejce nedokaze, ze te na 1 letou zaruku upozornil, ma smulu a ty mas zaruku 2 roky.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.02.04  14:14

« Re: Kontakt na váhu

Ne, bohužel. Vůbec nevím od čeho začít hledat (váha, čerpadlo, turbo, EGR). Jen poznámka - vůbec to nekouří v žádném režimu. Prosím zkušené ladiče o radu
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…