OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
"-- skrytý --" 26.02.04 02:18
« Re: Záruka na příslušenství
to bluedream:
dobre rady se daji sehnat na www.autohifi.cz Co se tyka kabelu k zadnim repro: pokud tam nejsou, neni problem to tam natahnout. Ja jsem to vedl pod prahy: musi se povolit oblozeni u nohou ridice a spolujezdce, vycvaknout prostredni sloupky, zadni plastove oblozeni a pak vycvaknout prahy. Vypada to pracne, ale je to bez problemu. Pak jsem k originalnimu kabelovemu svazku pridal kabely pro repro. "Dutinky" do ISO konektoru a konektory se koupi v kazde auto-moto prodejne. Zadni repro jsem dal do pripravenych pozic - prumer 130 mm, dvoupasmove ROADSTAR (typ si nepamatuji, muzu zjistit) asi za 1500,-.
Samozrejme se da zvuk udelat daleko lepe (viz odkaz), ale i tak to hraje vcelku slusne. Skutecne oproti pouze prednim reproduktorum je to zazrak. Mam CD prehravac a vcelku uz se to necha poslouchat, sam jsem byl velice prekvapen.
Predni repro jsem nechal original, vyuzivam spise zadni. -
« Re: TDI 66kW žere - 7-8 litříku
speedyvento> mě se obdobně - citelný záběr - chovalo TDI (85 kW) taky. Kolem 3.000 ot motor jakoby zabral. Ale na 2.000 ot., kde by mělo být maximum, nic... takový ničemný pozvolný zrychlování. Na vině byla váha vzduchu. Spotřeba byla kolem 7,5l při jízdě po dálnici, čili o něco víc, než teď při stejným jízdním stylu. -
« Re: TDI 66kW žere - 7-8 litříku
taky uděláno a zkontrolováno, furt nic :-(((
Dneska jsem to zase přeměřil, pohoda jízda 7,5litru grrrr.
Byl jsem s tím ve dvou servisech a všude samí "inženýři" čumí na to jak vrány a hádají co to může být. Neměří, nezkoumají jen polemizují co bych měl všechno vyměnit.
Možná jsem odhalil jednu závadu v tahu (a jen v tahu) nad 3 tis. ot. to při přidání plynu zrychluje skokově cca po 500 ot. žádný plynulý záběr spíš sinusoida. Jestli s tím máte nějakou zkušenost poraďte . Díky
-
Proc by byl problém vyměnit původní repro ? Je pravda že jsou méně hluboké ty originály, ale klasickému repro tam vadí pouze růžek plechu který drží jeden šroub s mechanismem stahovaní oken. Stačí ten růžek ubrousit a je to. Pevnost držení stahování zůstane stejna a vleze se tam v poho repro. Já tam mám např. po úpravě Pioneer 1703 a no problem. -
tommy 78 + kolega pravnik: mno v kdejakem spotrebitelskem servisu rikali zakaznikum, ze pokud prodejce vylozene neupozorni na kratsi zarucni lhutu, bere se to jako uvedeni zakaznika v omyl. Viz vynatek:
Jak to funguje
* Záruční doba začíná běžet od okamžiku nákupu, tedy v momentě, kdy převezme zboží kupující.
* Ještě letos se uplatňuje přechodný režim. Platí pro výrobky vyrobené do 1. ledna 2003. U nich může prodávající uvést v záručním listě nebo v paragonu upozornění, že mají šestiměsíční záruční dobu. Musí však na to zákazníka výslovně upozornit.
* Od 1. ledna příštího roku musí být všechno nové spotřební zboží bez výjimky prodáváno s dvouletou záruční dobou.
* Kromě takzvané zákonné záruky existuje obchodní či smluvní záruka. To znamená, že prodávající může v záručním listě poskytnout záruční dobu delší než dva roky.
-
"-- skrytý --" 25.02.04 10:16
no, uprime receno, ozvuceni Octavie je na ho*no. Teda alespon ty nizsi verze co maji repro jen ve predu. Ja jsem natahal kabely dozadu a do tech plastovych bocnic jsem pridal 130 mm repro, nejaky obycejny ROADSTAR a je to nebe a dudy. Uz se v tom necha poslouchat i CD.
Ty predni repro jsou pekny smejdy. Problem je dat tam nejake lepsi, protoze ty original maji malou vysku a univrzalni se tam nevejdou. Pak je pochopitelne nutne sahnout hloubeji do kapsy :-( -
"-- skrytý --" 24.02.04 16:50
ptal jsem se kolegy právníka: pokud to bylo vyrobeno v roce 2002, tak máš záruku pouze 6 měsíců (+ dalších 6 co Škoda Auto poskytovalo navrch). Čili i když to bylo prodáno v r. 2003 a prokazatelně je to vyrobené v r. 2002, záruka se na to nevztahuje.
17966-462E-Pohon škrticí klapky - elektrická závada obvodu-Jednotka ovládání škrticí klapky.