OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• 00 Reagovat !

foto

16.06.00  21:56

« FELDA

Kamile, daji se sem posílat obrázky? Ukázal bych Feldu s kterou se na Masarykově okruhu nemusely používat brzdy.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.06.00  21:53

« Re: MATIZ

To by byla teprv legrace koukat na ty udivene pohledy panu Feldaku a spol.Jeste snizit podvozek,namontovat Recaro a byla by to voda co ma drzi nad vodou.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.06.00  21:43

« MATIZ

Ja jsem o něm přemýšlel. Má docela hezký oči a pěkně tvarovaný lemy blatníků, pro 17" kola jak dělaný. Tříválcová chudinka by dostala malinký turbo+mezichladič, chodilo by to tak na 0,6-0,7 baru. Myslím, že by to mohlo mít tak asi 75-85PS a 120-130Nm. Při váze Matize 780kg by to byla velká sranda. Felicie je o 200kg težší, no asi by to kazilo hodně lidem sebevědomí a podporovalo prodejnost korejské značky. Kdybych měl 18-ti letou, drobnou sestru, tak bych jí to pořídíl. To i Ty bys musel hodně přišlapovat plyn, abys ujel. Pravda, asi by to moc nevydrželo, typuju 50tis. km maximálně, ale zase než by se to s tím najezdilo. No a nakonec co, ty tři písty, výbrus, přebrus a šálky by byla radost dělat.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.06.00  21:27

« Re: převodovka

Ze ja blbec nekoupil Daewoo Matiz...
  • 00 Reagovat !

foto

16.06.00  21:21

« převodovka

Kamile klid. To je nesmysl. To by si ani korejec nedovolil, to by znamonalo bezpečnostní koeficient 10% a to by si nikdo nevzal na triko. Nehledě na to, že TDI PD 115PS a 285Nm má tu stejnou převodovku.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.06.00  21:18

« Re: převodovka

Ktera tam je?Nechces se o prevodovkach trochu rozepsat?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.06.00  21:17

« převodovka

260Nm? A která 02K nebo 02J?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.06.00  21:16

« Re: Continental

Co ta prevodovka o dva prispevky niz?Mysliz,ze mi ten chlapec chce jen zkazit radost z chipu,nebo na tom neco je??
  • « 00 Reagovat !

foto

16.06.00  21:11

« Re: Continental

Kamile, Kamile, no to jsi se teda optal toho pravého! Nezapomeň v jaké souvislosti se vedla debata o Continentálkách. Nemýlím li se, hodnotilo se jak sedí a brzdí. Ještě jednou, adhezní vlastnosti-nic moc, kilometrový průběh-super. Když nevěříš, otestuj pár jiných pneu nebo si zajeď do Kuřimi za panem Michlem (až přijede z veteran rally) a podebatujte o seriových pneu na Octáviích.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.06.00  21:11

« Re: Chiptuning

Kde jsi to slysel?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.06.00  20:48

Slyšel jsem, že převodovka Oktavií je dimenzovaná na maximální krouťák 260 Nm. Zkus se zeptat toho pána, co je na tom pravdy.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.06.00  20:37

Auto jsem si nechal nacipovat prave u brnenske firmy AUTOKOMPLEX.Parametry po precipovani jsou tyto:140 PS,305 Nm,zrychleni bych typoval tak na 9 sec./0-100.Evidentni je pokles spotreby(dnes opet 500 km najeto) a potvrzuje se mi to-NELZE PREKROCIT 6l/100 a to jsem jezdil dnes obzvlast jako prase.Oproti serii je opojne zejmena zrychleni na druhy a treti stupen a i prubeh zrychleni trva dele.Obrovsky zatah trva plynule az do 4800 ot./min.Maximalku nevim ,protoze tacho konci na dvestedvaceti a tam se to i zastavi.Software tuningu je licencovane od firmy Kerscher a provadi ho p. Nad od ktereho se o technice auta dozvite mrak uzitecnych informaci.Dale jsem pred cipem porovnaval samozrejme jeho konkurenci a po mem soukromem pruzkumu tuningoveho trhu vychazi hrube nejlacineji(muj chip 17.000 vc.DPH).
    Mimochodem Michale nedalo mi to a sel jsem se informovat primo k Rosovi k tem Continentalkam.Dealer me presvedcoval,ze ty gumy patri mezi spicku na nasem trhu.Ty jsi mel na to jiny nazor.Nechces to tady verejne probrat?
    Kamil
  • 00 Reagovat !

foto

16.06.00  20:10

« AUTOKOMPLEX

to nevím, kde jsi byl, ale AUTOKOMPLEX CZ s.r.o. má stránky WWW.CHIPTUNING.CZ, a Kamilovo auto 1.9TDI 110 "tunil" právě AUTOKOMPLEX za cenu 17.000,-Kč s DPH.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.06.00  18:52

« Re: Autokomplexcz

Bol som na stránke autokpmlex.cz a nenašiel som tam ani zmienku o tuningu. Ktorá firma teda tunila to Kamilove TDI a za koľko?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.06.00  18:02

« Re: Tuning

Michale, na jeho příspěvky nemá cenu ani reagovat. Je to těžký, já taky nechápu, že takovýhle duševní zvratky může vyplodit někdo, kdo údajně studuje vysokou školu...
  • « 00 Reagovat !

foto

16.06.00  15:59

« Re: TDi a živostnost

to DavidZ a Našrot:
    taky jsem si myslel, že každý motor je materiálově někde jinde, ale není tomu tak.
    Asi se vyplatí vyrábět obrovskou sérii z jednoho materiálu, tak jako uniformita podvozků v rámci koncernu. SDI je skutečně nesmrtelný motor a na druhou stranu spíše vyplňuje mezeru na trhu po svém předchůci 1.9D 47kW, který byl materiálově trošku slabší a nedominuje v prodejnosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.06.00  15:51

« Re: motory 1.9 SDI a TDI

to Ghost:
    A6 2.5TDi po chiptuningu 142PS a 308Nm, max 205 km/h, cena 21.250,-
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.06.00  15:24

« Re: TDi a živostnost

Jestli si kolega třeba neplete materiálově - množství - a materiálově - typ. A upozorňuju, že není litina jako litina a hliník jako hliník...
  • 00 Reagovat !

foto

16.06.00  14:07

« Bez nadpisu

Skoda, ze nejde precipovat babeta.
  • 00 Reagovat !

foto

16.06.00  13:20

« TDi a živostnost

To Autokomplex: určitě jsou motory SDi a TDi materiálově totožné? Překvapuje mě to vzhledem k tomu, že výrobci se obvykle snaží ušetřit na každé hovadině. V tom případě ale vzhledem k nesrovnatelně nižšímu zatížení musí být SDi prakticky nezničitelný. To Kamil*: jaké jsou parametry Tvého chipu, kdo to dělal a za kolik?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…