OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Re: Spojka
Jen doufam, ze mi dva mali kluci, az jednou vyrostou, nebudou stejne bezohledni ke svymu tatikovi jako Octavian. Kdyz uz jezdis v pujcenym autaku, studentiku, tak se k nemu podle toho chovej. Az si vydelas na svuj vlastni, muzes se s nim klidne ugumovat k smrti, ale takto se chovas jako rozmazleny a bezohledny fracek, nemajici poneti o cene (cizich) penez. Tedy choval by ses, kdyby to byla pravda. Spise si myslim, ze si tady honis triko a kecas. Neverim, ze by ty blbiny, co tady pises, mohl nekdo myslet vazne... :-) -
« Re: turbo matiz
>1. Na 17" by vypadal bombasticky. Stačilo by >7x17" a pneu tak 205/40 17", aby se to tam >vlezlo. Vypadalo by to asi jako 165cm >kulturista.
no ved prave :)
ad turbo: mas pravdu za to by to stalo uz len pre ten jediny exemplar :), avsak zakladna otazka - CO by to stalo? a aka by bola zivotnost motoru pri slabsej variante turba?
-
« to OCTAVIE
Proboha proč sem pořád plete to porovnání s Mercedesem c220 CDI. Mě se kolikrát stane, že i s mojí Fiestou 1.1 předjedu silný BMW. Ale ten chlap, kterej v tom sedí nikam nepospíchá a jede třeba jenom 100. Já si pak nepřipadám jak nějakej hrdina, ale závidím mu to pohodlí, ten klid jakej tam uvnitř auta je a taky tu klimatizaci a ještě ty koně pod kapotou. A myslíte, že bude chtít soutěžit kdo je rYchlejší ? Ani náhodou. To dělaj jenom ty volové jako je OCTAVIE nebo co maj straý vraky, který maj maximálně 1.6 a myslej si, že maj bůh ví co. Já pro soutěžení uznávám od obsahu 2 litry a výš.Octavie prober se, kdby ti jenom trochu přišlápl plyn, tak akorát uvidíš jak se ti vzdaluje. On prostě nemá potřebu jet na maximum, nehledě na to, že maximálka u tohoto auta je daleko od maximálky 55kW Octavie. Chlapi musíme najít OCTAVIho, ať nám ukáže tu svoji, pardon taťkovu Octavii. -
"-- skrytý --" 21.06.00 09:37
« Re: To Octavie
To je sice pravda, ale začínám mít pocit, že bych mu ujel i s traktůrkem od Mountfieldu...:-))) Oktávko, když otáčíš volantem na místě na volnoběh, nechcípá ten motor občas? Předpokládám, že servo tam je...Začínám si myslet, že má tatínek 1.4i 44kW a tim pádem si myslíš, že 55kW je ohromný dělo...Zatim si myslim, že se dobře bavíš. A jestli náhodou Octavie nemám pravdu, tak promiň, ale potom seš opravdu idiot. -
« Re: To Octavie
Neblazni, kdyby o tom nekdo vedel, ze je za nim Octavian, tak by mu zkazil dalsi zapis carecky hrebikem na pazbu radici paky za predjeta auta. A propo bych se velmi divil, ze by mu taťka neproplácel internet, kdyz mu financuje ty jeho spanile jizdy na hranici vykonu. Jak mu to Octavian tu zvysenou spotrebu vysvetluje, kdyz sam tatka jezdi normalne ? Mozna jablko nepada daleko od stromu. -
"-- skrytý --" 21.06.00 07:53
« To Octavie
Hele Oktávko, už tě taky někdy napadlo, že ne každej kdo jede po silnici má chuť s tebou závodit? Nandal by si to i mě? (Sierra 2.0i DOHC, 88kW/5500, 172Nm/2200) Asi by si mi ujel, viď? Dyk máš přece těch 55kW...
P.S. Než s někym začneš na silnici "závodit", zkus mu to taky říct, aby o tom věděl... -
V servisu nic poznávat nebudou, buď ji chceš vyměnit nebo ne. Ta spojka už není 100%, Tobě to bude vadit, protože rychlejší rozjezd nic moc a otec, jestli že jezdí pomalu a plynule, na to nepřijde a nevysvětlíš mu, že je nutná výměna.
A moc do něho neryj nebo hrneček přeteče a budeš pozorovat Octavie tak akorát z autobusu a založíš tady téma KAROSA LC 731 aneb kdo má větší krouťák něž autobus (840Nm) a ještě Ti bude nafta vonět. -
« Spojka
A jak to poznají v servise protože když jsem to řekl otci tak mi řekl bůhví co jsem dělal a že mu to nedělá ale On taky se nikdy moc na plný nerozjíždí. Nemůže to být tím že tu spojku pustím a to dělám sice plynule ale moc brzi a do toho plný plyn?????? Ale stejně se mi to nezdá !!Opravdu mě to dost štve zatím jsem nezkoušel druhou variantu hodně plynu a pomaleji pouštět spojku. -
Tu spoječku máš s prominutím v *, pardon tatínek. Nachystej si 8.500,- a hurá do servisu, no Ty, tatínek ne, ten určitě nezkoušel přilnavost Bravur. Jinak si z toho nic nedělej u 1.6 ty spojky vydrží fakt málo. Octaviane víš vůbec, že Octavia 1.6 má ojedinělou věc, asice v obráceném pořadí setrvák, lamelu a přítlačák a vypínání spojky se dejě pomocí tyče vedoucí durch hnací hřídelí? -
« SELA
Nemám rád TDiáky sakra žádný Tdi ve škodovce mimo dálnici si nemůže hrát na silnější než 1.6 Po mojich zkušeností s doposud nejposlednější jízdou s mercedesem c220 CDI kde jsem zjistil že nemá 95kw ale 105kw a točitý moment 335 nejak tak a vůbec mi neujel !! sice v kopci bylo cítit jak se vzdaluje ale jak sem říkal na okrskách se nedá jezdit 160 a více takže 66kw a 81kw nic moc. Prosím SDIáky aby radší přelepily zadní štítek neboŤ je to komické. Astro 1.7 TDi nevíc co máš pořád s tou 120 -130km /h nevím ale při této rychlosti to jezdím na 4 takže bych byl rád že jsi mě nepotkal neboť bychom asi na sebe mávali oba dva ale já bych si vykroutil ruku protože mávat dozadu je vcelku velmi nesnadné sela!!!!! -
« Tuning
Kdo si koupil Auto tuning nebo aspoň prolistoval 6/2000 tak koukal tam je Octavie snad v té nejvybavenější tuningu jaký lze koupit úplná bomba!!I s takovýma detailama jako v motoru vymeněné trubky za leštěné stríbrné kompletně vyklepané zadní dveře po vzoru WRC na takové široké pneu!!! nádhera. -
« Spojka
1.6 není žádný motor pro chalupářky !!!! Vždyť je to nejsilnější motor který se dával do Felicií i dnes. To je to samé jako Golf když vezmeme nejsilnější a dá se do Passatu akorát s tím rozdílem že je to jiná koncepce kterou má .W. A jinak s tím 1.7 Tdi je pravda ten má 16.5 sekundy i na stránkách Opel. Jinak až nebudete mít 24 hodin internet v práci tak vás doma nebude zajímat pravopis spíš rychlost textu viz Telecom tarif. TEˇD TO NEJDŮLEŽITĚJŠÍ MÁ NEBO MĚL NĚKDO PROBLÉM SE SPOJKOU že by mu jako by při rozjezdu když ju pustí a v ten moment dá plný plyn jakoby dělala že je sešlápnutá a motor se točil pomalu do otáček a pomalé zrychlení JAKO BY BYLA SEŠLÁPLÁ ALE ONA NENÍ!!!!! možná mám takový pocit a je to tím že Bravury mají mnohem lepší přilnavost a tak přenáší sílu, stalo se mi to až teĎ na bravurách na Firestonkách to při těchto rozjezdech párkrát prohráblo zapištělo a vyrazilo. ??? -
« Re: turbo matiz
1. Na 17" by vypadal bombasticky. Stačilo by 7x17" a pneu tak 205/40 17", aby se to tam vlezlo. Vypadalo by to asi jako 165cm kulturista.
2. Turbo: viděl bych to na nejmenší Garrett T03 nebo T25. V podstatě by to bylo něco jako SMART.
Práce asi na týden v dílně a týden vývoje.
Ale stálo by to za to. -
« turbo matiz
zdravim, autokomplex, pisal si prednedavnom ako by si natunil matiza, skutocne by ste vedeli namontovat na ten motor turbo? od akeho vyrobcu, vobec ako? co by sa vsetko muselo menit?
mimochodom - aj keby sa ti nahodou podarilo tie 17" na toho skrcka napasovat, fakt si neviem predstavit ako by to vyzeralo... :) -
« Re: Tak kdy to rozjedeme OCTAVIANE???
Nevěřím tomu, že individuum pod loginem "OCTAVIA" někdy někam vůbec přijede. Nicméně bych taky rád viděl "vysokoškoláka" s pravopisem a slohem víše zmíněného. Jinak je docela prdeloidní kam až se někdo nominuje s motorem určeným na přesun chalupářů. -
« Tak kdy to rozjedeme OCTAVIANE???
Cus chlapy a kluci. Ja bych byl pro ten sraz s Octavinem, abycom zhledli, co to vlastne ten jeho fotrik ma. Ja muzu kdykoli a kdekoli o vykendu. Kdo se prida??? OCTAVIANE, JEDES TAKY??? Jen tak mimochodem. Mam 1.9 TDI 100 kW 310 Nm od Skoda Eurosport. Lovu zdar -
« Re: Haldex
No, tou úpravou bych se asi u dealera nechlubil a stejně ve své podstatě by ani nebyla identifikovatelná. Mě šlo jen o to, aby byla jistota, že haldex nečekaně nezapne a tím zbytečně rázem nezatěží převodovku. Jinak v drtivé většině případů je stejně haldex rozepnutý (točí se naprázdno) a pouze v momentě rozdílu rychlostí kol přední a zadní nápravy se zapíná.