OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

11.07.00  18:36

« Re: silné velké .....

pokud to řekne bývalý majitel malucha a pod. tak mu ten pocit docela věřím....
  • « 00 Reagovat !

foto

11.07.00  02:29

« Re: zkusenosti s 1.6

Nemam sice auto, ktery ma najeto 100 Mm, ale vzhledem, ktomu co pises o spotrebach, a rychlostech, kterych dosahujes ti radim navstivit
    emise a obetovat cca 300 kc, aby ses ujistil, zda mas v poradku lambdasondu.
    Velice podobne se u myho auta projevovala odchazejici.("ten pravy zatah" od 3500 ot,Vmax skoro 190 tacho ,sptreba o 1-2 l vyssi oproti normalu) a to jsem ty novy lambdasondy vyzkousel celkem tri.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.00  18:07

« Re: prevodovka to AlesK

Jo je, a jakej!!!Hohenester dělá od 250PS úpravy pro 1.8T pouze na Quattro(podle mne to má opodstatněnou logiku), jenže cena úpravy 38.000 DM za 320PS(sic 6-tikvalt) je dost nechutná :o((((
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.00  12:29

« Re: Prosba o radu.

V testu MFDnes si u testovane Octavky stezovali na neprijemy zvuk ze strany PZ kola, ale neprisli nato, cim to muze byt. No ale az zas bude Kamil* vyskakovat jak jsou italske auta nekvalitni ...
  • 00 Reagovat !

foto

09.07.00  14:31

« Prosba o radu.

Přátelé, vlastním 1,9 TDI 81 kW. Vůz je cca 8 měsíců v provozu a má naběháno 32,5 tis.km.Před servisní prohlídkou ve 30 tis.se objevilo velmi nepříjemné skřípání někde ze zadní pravé strany.Při prohlídce jsem na to servis upozornil a problém zhruba na týden zmizel.Reklamoval jsem a po celodenní opravě byl pokoj zhruba 14 dní. Dnes se nepříjemný zvuk projevuje sice asi o oktávu výš ale vždy, když pravá strana vozu přejede přes nějakou nerovnost na silnici. A že jich je! Samozřejmně budu znovu reklamovat ale chtěl jsem požádat o nějaké tipy či skušenosti, abych v servisu nevypadal jako kverulant!
    Díky Fransoa
  • 00 Reagovat !

foto

09.07.00  10:55

« silné velké .....

OCTAVIE jak myslíš toto : ,,ve městě zase pohodlí v silném velkém autě má taky něco". Jestli považuješ jízdu v tatínkově Octavii 1.6 za jízdu ve velkém silném autě, tak to snad nemyslíš vážně. To jsi mě fakt rozesmál. Jo kdyby jsi mluvil např. o MB S600 L nebo BMW 750i, tak bych to pochopil, ale takhle to radši zabal OCTAVIane.
  • 00 Reagovat !

foto

08.07.00  23:12

« Bez nadpisu

Prosím majitele 1-6 aby napsali kteří mají najeto víc jak 100000km jestli mají nějaké závady a atd..
  • 00 Reagovat !

foto

08.07.00  23:03

« Bez nadpisu

A jak jste na tom Vy? Moje přání je jednou řídit Zlín Praha to musí být vcelku paráda. Ale dneska to už není vůbec sranda benzín za 31.70kč
  • 00 Reagovat !

foto

08.07.00  23:00

« prázdninová sezóna

Jak jistě všeci víte je tu jedno z období kdy dochází spíše než čas na internet tak na cestování, ale já jsem raději zvolil místo ježdění dlouhé trasy raději častější jízdu ve městě, má to své výhody i nevýhody, na delší trase se jde líp odreagovat a taky rozjet a ve městě zase pohodlí v silném velkém autě má taky něco ale zase jízdní dojmy jsou většinou monotóní kvůli omezení pro obce a taky proto že abych mohl jet na dálnici musím ujet 98 km a pak teprve mohu trochu projet pořádně Octavii a tak 200 km je jízda jen tam a zpátky a pak něco na dálnici což je zhruba tak 350 km což při spotřebě 9,5 l/100 900 korun A TO JE DOST I NA MĚ !!!!!!!! PROTO JSEM UŽ NEBYL NA SVÉ OBLÍBENÉ TRATI SKORO 4 TÝDNY !!! COŽ JE DOST A TO I PŘESTO ŽE MÁM PENÍZE ušetřené zase bych ale mohl jet střídmě až k dálniic za 6,5 l/100 a pak to rozjet ale stejně by spotřeba zůstala skoro stejná protože to při 150 a více km/h žere přes 11 litrů.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.07.00  11:32

« Re: prevodovka

Není pak problém s trakcí?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.00  16:56

to: vici...jenže já jsem četl tuším v časopise Tuning cenu převodovky z Autodumu vč. práce 140.000,- !!!.My děláme 286PS z 1,8T, když se převrtá na 2050 ccm, tak i na 300PS.
  • 00 Reagovat !

foto

03.07.00  16:47

« Bez nadpisu

Sic pěkné ale zas takový maniak abych jezdil 2x do Brna za jeden víkend nejsem. Ta sranda by stála 2x 450= 900 kč!!
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.00  11:32

6ti kvalt pro Turbo i TDi dela tusim Dum Automobilu - je to nekde v Praze, delaji i upravu Turba na 250 koni))))
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.00  22:29

firma ProSPORT z Durenu dělá 6-ti kvalty výměnným způsobem kolem 75.000,-kč(v přepočtu), a dělá je i na benzíny 1,8 a 1,8T. Problém je, že když jim řekneš, že to je do Čech a na Octavii, tak nějak ztrácejí zájem komunikovat. Za tuhle cenu bych raději volil jiný způsob úpravy. TIP na 6-ti kvalt: dost lidí co jezdilo OctaviaCUP na 1,8 bez sekvence se toho poměrně dost levně zbavují, protože teď se jezdí sekvence.
  • 00 Reagovat !

foto

30.06.00  19:21

« prevodovka

Chcel by som požiadať tých čo tomu rozumejú o názor na úpravu prevodovky namiesto zvýšenia výkonu tuningom. Niekde som čítal, že nemecká firma ProSport pridáva do prevodovky šiesty stupeň a optimalizuje ostatné stupne, takže výsledný efekt je, že pocit z jazdy je taký, ako by malo auto zvýšený výkon. Lepšie je využitá krivka krútiaceho momentu. Jednalo sa vtedy myslím o VW motory TDI. Máte niekto skúsenosti? Koľko by to prípadne stálo? Zniesla by to sériová prevodovka Octávky? Vďaka za odpoveď.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.06.00  11:51

« Re: Vibrace nad 140 km/h

Měl jsem také ten problém. Po podrobnější prohlídce jsem zjistil, že na vnitřní straně elektron. disku se usazují nánosy (v mém případě bahno-písek), které způsobují nevývažek. Po odstranění je to OK. Moje elektrony mají "debilní tvar", který usazování přímo podporuje. Pokud bych jezdil jen na silnici a v létě, asi by se nic nedělo. Čau LN
  • « 00 Reagovat !

foto

30.06.00  11:04

« Re: Vibrace nad 140 km/h

Může to být ono nebo taky prasklý kord v pneu. Vyměň přední kola se zadnímy a uvidíš.
  • 00 Reagovat !

foto

30.06.00  10:41

« Vibrace nad 140 km/h

Zdravím všechny. Mám dotaz. Byl jsem na servisní kontrole po 15000 se svojí octavií SLX TDi/66kw sedan a problém, který jsem jim nahlásil byl vibrace a následné "hučení" v kabině při rychlostech nad 140 km/h. Servisní prohlídkou nebyly zjištěny žádné závady, ale problém trvá. Nevíte někdo, čím to může být ? Není to nevyváženým kolem ? Za veškeré odpovědi předem Děkuji
  • « 00 Reagovat !

foto

30.06.00  09:57

« Re: UH-Brno

Octaviane, já můžu v nedeli.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.06.00  07:34

« Re:

patek je vsech blaznu svatek co? Oktaviane!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…