OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Re: zkusenosti s 1.6
Nemam sice auto, ktery ma najeto 100 Mm, ale vzhledem, ktomu co pises o spotrebach, a rychlostech, kterych dosahujes ti radim navstivit
emise a obetovat cca 300 kc, aby ses ujistil, zda mas v poradku lambdasondu.
Velice podobne se u myho auta projevovala odchazejici.("ten pravy zatah" od 3500 ot,Vmax skoro 190 tacho ,sptreba o 1-2 l vyssi oproti normalu) a to jsem ty novy lambdasondy vyzkousel celkem tri. -
« Prosba o radu.
Přátelé, vlastním 1,9 TDI 81 kW. Vůz je cca 8 měsíců v provozu a má naběháno 32,5 tis.km.Před servisní prohlídkou ve 30 tis.se objevilo velmi nepříjemné skřípání někde ze zadní pravé strany.Při prohlídce jsem na to servis upozornil a problém zhruba na týden zmizel.Reklamoval jsem a po celodenní opravě byl pokoj zhruba 14 dní. Dnes se nepříjemný zvuk projevuje sice asi o oktávu výš ale vždy, když pravá strana vozu přejede přes nějakou nerovnost na silnici. A že jich je! Samozřejmně budu znovu reklamovat ale chtěl jsem požádat o nějaké tipy či skušenosti, abych v servisu nevypadal jako kverulant!
Díky Fransoa -
« silné velké .....
OCTAVIE jak myslíš toto : ,,ve městě zase pohodlí v silném velkém autě má taky něco". Jestli považuješ jízdu v tatínkově Octavii 1.6 za jízdu ve velkém silném autě, tak to snad nemyslíš vážně. To jsi mě fakt rozesmál. Jo kdyby jsi mluvil např. o MB S600 L nebo BMW 750i, tak bych to pochopil, ale takhle to radši zabal OCTAVIane. -
« prázdninová sezóna
Jak jistě všeci víte je tu jedno z období kdy dochází spíše než čas na internet tak na cestování, ale já jsem raději zvolil místo ježdění dlouhé trasy raději častější jízdu ve městě, má to své výhody i nevýhody, na delší trase se jde líp odreagovat a taky rozjet a ve městě zase pohodlí v silném velkém autě má taky něco ale zase jízdní dojmy jsou většinou monotóní kvůli omezení pro obce a taky proto že abych mohl jet na dálnici musím ujet 98 km a pak teprve mohu trochu projet pořádně Octavii a tak 200 km je jízda jen tam a zpátky a pak něco na dálnici což je zhruba tak 350 km což při spotřebě 9,5 l/100 900 korun A TO JE DOST I NA MĚ !!!!!!!! PROTO JSEM UŽ NEBYL NA SVÉ OBLÍBENÉ TRATI SKORO 4 TÝDNY !!! COŽ JE DOST A TO I PŘESTO ŽE MÁM PENÍZE ušetřené zase bych ale mohl jet střídmě až k dálniic za 6,5 l/100 a pak to rozjet ale stejně by spotřeba zůstala skoro stejná protože to při 150 a více km/h žere přes 11 litrů. -
« Re: prevodovka
firma ProSPORT z Durenu dělá 6-ti kvalty výměnným způsobem kolem 75.000,-kč(v přepočtu), a dělá je i na benzíny 1,8 a 1,8T. Problém je, že když jim řekneš, že to je do Čech a na Octavii, tak nějak ztrácejí zájem komunikovat. Za tuhle cenu bych raději volil jiný způsob úpravy. TIP na 6-ti kvalt: dost lidí co jezdilo OctaviaCUP na 1,8 bez sekvence se toho poměrně dost levně zbavují, protože teď se jezdí sekvence. -
« prevodovka
Chcel by som požiadať tých čo tomu rozumejú o názor na úpravu prevodovky namiesto zvýšenia výkonu tuningom. Niekde som čítal, že nemecká firma ProSport pridáva do prevodovky šiesty stupeň a optimalizuje ostatné stupne, takže výsledný efekt je, že pocit z jazdy je taký, ako by malo auto zvýšený výkon. Lepšie je využitá krivka krútiaceho momentu. Jednalo sa vtedy myslím o VW motory TDI. Máte niekto skúsenosti? Koľko by to prípadne stálo? Zniesla by to sériová prevodovka Octávky? Vďaka za odpoveď. -
"-- skrytý --" 30.06.00 11:51
« Re: Vibrace nad 140 km/h
Měl jsem také ten problém. Po podrobnější prohlídce jsem zjistil, že na vnitřní straně elektron. disku se usazují nánosy (v mém případě bahno-písek), které způsobují nevývažek. Po odstranění je to OK. Moje elektrony mají "debilní tvar", který usazování přímo podporuje. Pokud bych jezdil jen na silnici a v létě, asi by se nic nedělo. Čau LN -
« Vibrace nad 140 km/h
Zdravím všechny. Mám dotaz. Byl jsem na servisní kontrole po 15000 se svojí octavií SLX TDi/66kw sedan a problém, který jsem jim nahlásil byl vibrace a následné "hučení" v kabině při rychlostech nad 140 km/h. Servisní prohlídkou nebyly zjištěny žádné závady, ale problém trvá. Nevíte někdo, čím to může být ? Není to nevyváženým kolem ? Za veškeré odpovědi předem Děkuji