OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• 00 Reagovat !

foto

16.03.04  01:26

« Bez nadpisu

nevejdou Passat má rozteč 5/112, Oktávie 5/100. Musíš mít kola z A3, Golfa IV, Toleda...
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 15.03.04  21:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ostřikovač světel K.O.

No vzdyt to taky delam (i kdyz ne v noci v silnem provozu :)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.03.04  18:38

« Octavia - 17-ky

Mám dotaz:
    kamarád mi nabízí 17-ky, který pasujou na Passata B5. Jsou to nízkoprofiláče (číslo nevím). Nevíte někdo, jestli má pašík stejnou rozteč šroubů jako otina, příp. vejdou se tam 17-ky? (když se vejdou do pašíka, tak snad i do oktávky...)
    Dík za odpovědi
  • « 00 Reagovat !

foto

15.03.04  11:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Ostřikovač světel K.O.

Kdyz vypnes na chvili tlumena svetla, ostrikne to jen celni sklo.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.03.04  09:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Ostřikovač světel K.O.

to Howard: Proto jsem taky hlásící se poruchu neviděl až tak černě. Na druhý straně trocha kapaliny do ostřikovače za pořád čistý světla asi stojí...
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 14.03.04  19:26

« Re: Re: Re: Re: Ostřikovač světel K.O.

To ja bych nejradei, aby se funkce ostrikovacu svetel dala vypnout - nekdy to jen zbytecne zere napln.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.03.04  09:45

« Re: Re: Re: Ostřikovač světel K.O.

aha, to je mozne. Ale myslim si, ze je tam jen 1. Protoze jinak nechapu proc ostrikovace ( svetla + celni okno ) nefunguji soucasne. U mne totiz nejdrive zafunguji ostrikovace na celni sklo a pak, asi s 1 sekundovym zpozdenim se ostriknou svetla.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.03.04  08:56

« Re: Re: Ostřikovač světel K.O.

to Mfilip: Myslim, že jsou tam motorky dva, každý pracuje v trochu jinym režimu a ten na světla generuje vyšší tlak. Tvůj závěr je ale správný - už se to probralo.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.03.04  08:20

« Re: Ostřikovač světel K.O.

kdyz ti to ostrikuje okna, tak je motorek v pohode. Zrejme mas stale asi primrznutou vodu v ostrikovaci svetel. Ale jinak mas pravdu - ZASRANA * ZIMA !!!!
  • 00 Reagovat !

foto

08.03.04  16:14

« Ostřikovač světel K.O.

Tak jsem si onehdy řekl, že už bude jaro a dal jsem do ostřikovačů málo nemrznoucí směsi a hodně vody. Přišlo nevyhnutelné. Ráno -10, zamrzlo to. No a když to zase rozmrzlo, okna to ostřikuje, ale světla né. Asi bude K.O. motorek. No co, světla občas utřu hadrem a aspoň nebude tolik ubývat ostřikovací kapalina.
  • 00 Reagovat !

foto

07.03.04  21:44

« Reklamace - leve repro ve dverich

Tak jsem reklamoval tu zavadu na prednim repraku, vybaven vasimi poznatky o reklamaci, jsem byl pripraven na tvrdy boj. Vse probehlo hladce, repro vymenili bez sebemensich pripominek. Zdar VISTACARu :-)
  • 00 Reagovat !

foto

06.03.04  19:17

« olej

Pri jizde do kopce normalnim tempem se mi po urcite dobe rozsviti cervena kontrolka (zatim dvakrat) oleje s jednim pipnutim ( nevim presne ktera to je ). Radsi jsem zpomalil a ona po chvili zhasla. Co mi tim teda naznacuje??? Olej mam novej a, ze by se prehrival se mi nechce verit... V lete jsem tomu v kopcich daval daleko vetsi cocku a nich neprotestovalo....
  • 00 Reagovat !

foto

27.02.04  11:23

« Bez nadpisu

cislo AUTOKOMPLEXCZ zije ?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.04  11:01

« Re: TDI 66kW žere - 7-8 litříku

speedyvento>jo, původně TDI 85 kW, teď cca 115kW/375Nm (ATX). V tomhle je váha Bosch.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.04  10:37

« Re: TDI 66kW žere - 7-8 litříku

Díky za radu - jezdíš v Passatu 85kw? Já to mám v A4. Váhu mám typu Pierbug. Nevíte někdo o nějaký.
    tady je možno vidět typy váh jak jsou v TDi.
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

27.02.04  07:52

« ATX

Zdravím tě ATX! Už jsi tady dlouho nebyl a jsem rád, že jsi se vrátil. Jsi to opravdu ty?

• « 00 Reagovat !

foto

27.02.04  06:23

« Re: TDI 81kW r.v. 01- ztráta výkonu,někdy při rozjezdu cuká

Klasická závada. Chybu hledej buď v zarezlém, nefunkčním pneumaticko-mechanickém ventilu na turbu, nebo v turbu samotném(zanešení karbonem).
    Žádné ventily N75, žádná elektronika...
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.04  20:49

Regulační ventil turba N75 to není,ten jsem měnil.
    Vypadá to opravdu na turbo.
    Pošli mi tel.č. na
    koba@volny.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.04  20:33

Já měl na TDI/81kW/model 01 velmi podobnou závadu:

Při rozjíždění, hlavně při studeném motoru, to někde kolem 1900 ot./min. 1-2x trošku vynechalo a přitom jsem slyšel jakési zadrnčení či zarezonování. Při prudší akceleraci (samozřejmě už u zahřátého motoru) se pak stále častěji stávalo, že kolem 3000 ot./min. to najednou přestalo táhnout a vůbec to nechtělo akcelerovat. Musel jsem motor vypnout a znova nastartovat, pak to zase jelo normálně.

VAG hlásil také něco jako "překročena mez plnicího tlaku". Konzultoval jsem to se 3 opraváři - jeden to tipoval na vadný regulační ventil turba N75 a ti další dva na zadřenou regulaci naklápění lopatek turba. Repasi turba mi moc nedoporučovali - prý je tak šance 1:1, že to po čase nebude dělat zase.

Takže jsem začal shánět turbo a naskytla se mi možnost výhodné koupě úplně nového turba, tak jsem neváhal - a opravdu, po jeho výměně to už měsíc jezdí dobře. U toho starého turba opravdu ta regulační tyč naklápění lopatek jde zatlačit tak do poloviny docela dobře, ale pak to jde dost ztěžka a dost to při tom skřípe.

Když jsem to turbo v lednu sháněl, tak jsem měl možnost koupit ještě jedno (asi za 7000,- Kč). Jestli bys měl o něj zájem, tak bych to mohl prověřit.

• « 00 Reagovat !

foto

26.02.04  13:27

Ukazuje to 17965. Regulace plnícího tlaku.
    Překročena horní mez regulace
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…