OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• 00 Reagovat !

foto

09.08.00  09:13

« Bez nadpisu

BTW: te spiny na sedadle je mi lito, mne si mechanik Skody pred 5 lety jeste na Erku rovnou v zmazanych monterkach sednul na fungl nove potahy. Calouneni sedadel bylo nastesti z kozenky. Nekolikrat jsem tu psal a svych vetsinou spatnych zkusenostech se servisy Skoda a vidim, ze je to s nima porad stejne. Vyjimky potvrzuji pravidlo.
  • 00 Reagovat !

foto

09.08.00  09:13

« Bez nadpisu

Na kliky ti muze stacit Alobal. Mel bys ubrat na vaze. Az budes lehky jako pirko, bude ti Oktavka rychleji akcelerovat a nebudes pri tom namahat ty svy. Beztak mas to bederni lanko pretrhnute z te maximalni akcelerace, kterou s 55 kW zazivas.
  • 00 Reagovat !

foto

08.08.00  21:54

« TUNING

Chci se zeptat na ty hliníkové krytky klik na Octavii u nás je mají za 600,- Jak se to tam instaluje asi lepí ale zajímá mě jestli to má na spodku už fólii lepící a nebo se to teprve musí namazat lepidlem a přilepit DOST SE MI TO LÍBÍ a tak uvažuji o koupi, za ty prachy dost muziky NEMYSLÍTE??
  • 00 Reagovat !

foto

08.08.00  21:50

« Bez nadpisu

Jinak jsem teď dost o hladu zatím jsem moc nejezdil ani se mi nechce kvůli bederní opěrce jelikož je tam propad o 10 cm do sedadla a tím je namáhaný šev mezi potahem. A myslím že tak za měsíc by se úplně rozjel šev. Už teď je vidět jak moc se to namáhá.
  • 00 Reagovat !

foto

08.08.00  21:47

« Bez nadpisu

Oni se ani v servisu moc nedivili ba naopak říkal nám že ve felicii se vyměňuje již při 40 000. Jinak až na to že po výměně spojky se vrhl na vnitřek a vcelku nám zašpinil umělé hmoty kolem sedadla. Nechápu jak může být někdo tak blbý, všeci znáte jaké svinstvo je maz olej atd.. a že to nejde smít z rukou. A místo aby šel první na sedadlo tak jde do motoru.
  • 00 Reagovat !

foto

08.08.00  07:47

« OCTAVIE

Na tu spojku jsi mel jeste chvili jezdit. Ale asi jsme to pokazili tim, ze jsme ti vysvetlili, ze to piskani neni od pneumatik pri rozjezdu. No, vypada to, ze budes kvuli spojky o vanocich bez darku, nebo si tatka mysli, ze je vymena spojky po 90 000 km normalni ?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.08.00  01:23

« Re: OCTAVIE

Tys nám tady chyběl.
  • 00 Reagovat !

foto

08.08.00  00:00

« SPOJKA

Tak a už nám Octavie jede zase jako dříve. Ta spojka byla opravdu pokažená!!!! A Víte co nám řekli že ještě tam 1500km a byla obroušená až na nýty (šroubky) a pak by zničila i další části. Cena opravy byla 8500 kč Dokonce jsem se šel i podívat jak vypadal ten díl ! Takový menší talíř a byl pěkně obroušený po celé délce. No teď nám zase prasklo lanko v bederní opěrce a to nám objednali takže za 14 dní bude opravené celé autíčko.
  • 00 Reagovat !

foto

« Bez nadpisu

Jinak se omlouvám všem za ty fotky Byl jsem na dovolené a ja jste si mohli všimnout i podle toho že jsem tu pěkně dlouho nebyl.
  • 00 Reagovat !

foto

« OCTAVIE

Dneska jsem se díval na orig. fotky www škoda na Octavii a je to něco nádherného !!!! Myslím že škoda Octavia bude jedno z nejhezčích aut z koncernu WV. A taky bude ještě MNOHEM větší prodej jednak získala důvěru a už si mnoho lidí rozmyslí jestli kupovat PAssat nebo Octavii. !! Protože bych Octavii s Golfem ani v nejmenším nesrovnával, To ani nejde golf je proti ní třída dolů "velikostně".
  • « 00 Reagovat !

foto

06.08.00  14:39

« Re: Hodnoty chipu TDI

1. ty hodnoty jsou super na to kolik máš najeto.
    Tvůj motor je ještě syrový a rozchodí se, jde o to, že ve vyšších otáčkách ho brzdí tření a proto taky to maximum výkonu ve 3700 1/min.
    Počítám, že v 50tis. budeš na 105kW a 305Nm.
    Jinak s naprosto stejným chipem Octavia TDI 110PS jednoho našeho pražského zákazníka AHY 17-17, najeto cca 70tis. km, brzda MAHA na Jarově, 101,0 kW /4350 1/min a 303Nm/2320 1/min. Nebo AUDI A4 1.9 TDI 110PS, SPZ BGL HE-48, brzda MAHA-Kerscher, 105kW/4520 1/min, 320Nm/2270 1/min.
    2. 3/4 hodiny zkoumali jaký dobrý chip tam máš a jestli by nešel okopírovat :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

06.08.00  14:26

« Re: questions to AUTOKOMPLEXCZ

nazdar Petře, nejdřív ti musím pogratulovat k titulu.
    1.8T:
    1. tento motor normálně chodí na tlaku 0,54-0,57 barů. 2,3 barů je dost velká hodnota a myslím si, že by měl tendenci se přetlačit. Myslím si, že tak zhruba 1,6-1,7 barů je maximum. Otázkou je, co všechno s tím motorem chcete dělat a co všechno vyměníte nad rámec série??
    2. overboost by určitě šel, ale měla by to být osvědčená kombinace s patřičným turbem.
    GARRETT dělá zajímavý hybridní turba s malou turbínou z keramiky a velkým kompresorem z titanu včetně overboost ventilu. Není to ale zadarmo!
    3. Klidně mailuj, stejně ti ješte dlužím odpověď na minulý email. Promiň, ale nedostal jsem se k tomu.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.08.00  14:22

Teď si to po sobě čtu a koukám, že píšu jak magor...:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

05.08.00  22:59

Michale,kdyz se na to tak divam.Neni ten max.vykon posazeny na moc nizkych otackach??
    vzdyt v serii tam je max.pri 4150 a po chipu na 3700?
  • « 00 Reagovat !

foto

05.08.00  22:13

Jinak taková kurizitka, bramborák má ktrouťák posazenej na 2200 a maximální výkon na 4800...
  • « 00 Reagovat !

foto

05.08.00  22:11

Já si myslím, že je to moc pěkný. I když jsme to s tím odhadem trošku přepískli, myslím, že je to v pohodě...
  • 00 Reagovat !

foto

05.08.00  19:04

« Hodnoty chipu TDI

Takze tady jsou:
    Stolice Hoffman-Bristle
    Podminky testu:
    Teplota 30 stupnu C
    Tlak 97 kPa
    Vlhkost 80%
    Prevodovy stupen 3
    Nejvyssi vykon:99,9 kW/3700min-1
    Tocivy moment:298,3Nm/2300min-1
    Michl tvrdil,ze ty hodnoty jsou velmi dobre na tak malo zajety motor.Dale rikal,ze pokud by zvysil teplotu na 40 stupnu,hodnoty by byly asi o 7% vyssi,coz by odpovidalo nasim predstavam.Uz mi nevysvetlil,proc tu teplotu nezvysil.Dale tvrdil,ze auto nadmerne kouri,coz se mi subjektivne nezda.Stejne by me zajimalo co tam s tim autem delali 3/4 hodiny bez me pritomnosti.Takovy pristup ve me mnoho duvery nebudi.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.08.00  18:17

« questions to AUTOKOMPLEXCZ

michale, potřebuji radu zkušenějšího.... Stavíme Golfa 1.8T na vrchy a chci se tě zeptat s jakým tlakem by se dalo pracovat(můj odhad max 2,3?), popřípadě jestli by nešel implantovat nějakej overboost s krátkodobým převýšením. Strach mám z toho, že svody k turbu jsou na tomhle motoru dost úský, tak aby to nezačalo kašlat....kdyžtak si můžem mailnout, ať tady s tím někoho nezatěžujeme jo?
  • 00 Reagovat !

foto

05.08.00  17:54

« TDI 115k

Do faceliftovanej Octavie by sa mal montovat motor 1.9TDI 115k.Može mi to niekto potvrdit?!
  • « 00 Reagovat !

foto

04.08.00  10:10

« Re: to fija

Diky. Stejne bych nemohl.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…