OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« R15 je mnoho druhů záleží na J !!!!!!!!!!!!
Ono zaleží na kolech a ne na pneumatice třeba na orig. GLX a SLX 15 discích nejdou dát jiné než 195 65 r15 jinak dojde k změně tachometru třeba i o pár procent 3 ale taky i 10. Ono totiž záleží jestli máte R15 s 7J nebo jiným J. To je nejdůležitější. -
-
« Re: PATNÁCTKY...
V oficiálním letáku (před faceliftem) není cena za 15'' kola na LX, takže fabrika je tam nedává. Každopádně je tam určitě dej, ty osmdesátiprocentní čtrnáctky jsou fakt na zabití. Teď jsem s tím párkrát jel a jsou to hrozný galusky, jízdní vlastnosti v zatáčkách srovnatelné se žebřiňákem. -
« PATNÁCTKY...
Domníval jsem se, že octávie LX má díky čtrnáctipalcovým kolům jiné převody. Na stránce škodovky je ovšem uvedeno zpřevodování stejné. Můžu tedy na LX namontovat patnáctky aniž by to mělo vliv na správný chod tachometru a pod? Případně lze si u prodejce domluvit namontování patnáctek už při koupi a kolik činí cenový rozdíl?
Ď. -
« Re: Novy facelift Octavie
Je to sice mimo Octavie, ale nekde jsem videl priplatek za xenony i nejakeho auta ve vysi 24 000 Kc. Nevim jak to ma udelana Oktavka. Ale obecne plati, ze xenon potrebuje zvlastni ridici jednotku, ktera pretransformuje 12 V na nekolik kV napeti. Bud ta ridici jednotka je externi nebo je integrovana ve svetlometu. V kazdem pripade dodatecna montaz xenonu bude dost draha. -
« Novy facelift Octavie
Zdravim vsechny a chci se zeptat, jestli nekdo nevi, jestli bude mozne nove dily z faceliftovane Octavky montovat i na dosud prodavanou Octavku. Jedna se mi hlavne o xenonova svetla (s tim souvisejici naraznik), zadni skupinovky a zadni sterac. Podle fotografii mi pripada, ze z vnejsku se jine dily nemenily (svetla vpredu a vzadu a predni naraznik). Pokud by i nekdo vedel ceny takove prestavby, budu mu vdecny. -
« Re:
Mno, u MF Dnes to máš težký. Píšou to, co se jim hodí do krámu, proto neberu jejich testy čehokoliv vážně. Mají velkou sílu, a svými rádoby znaleckými posudky jsou schopni napáchat spoustu škody. Pracuji v úplně jiném odvětví a s MF mám své zkušenosti. Že v roce 1999 napsali o Bravě úplný opak se vůbec nedivím. Ad TDI vs. JTD: Máš pravdu v tom co říkáš, spotřeba na stejné úrovni, TDI větší krouťák a výkon obecně, JTD s CommonRailem kultivovanější a tišší chod. Jsou to různé technologie, každá má svá pozitiva. Já jsem zastáncem benziňáků, ale jediné TDI od VW mi nejde proti srsti, asi proto že jako první dotáhli úroveň dieslů na úroveň benzínů, tak asi proto. :-))))... Ad podvozek Bravy: Několikrát jsem se svezl s 1.6 16V a je pravda, že nové podvozkové platformy jsou lepší, ale Brava je na trhu 5 let, toť jasný fakt. Jsem si jistý že až přijde nová generace, tak podvozek bude vycházet z 156, můj odhad a pak už nebude o čem... Navíc nová Brava na tom bude designově určitě skvěle. Jedno jsem na tý 1.6ce žral byl ten nabroušenej motor. Sto koní, ale subjektivně tak 130 PS :-)) Lukáš -
« Re: TO MFILIP
Ja jsem s cenou vychazel z udaju na imofa.cz
Octavie GLX uz neni, za 459900 je ted TDI/66kW Ambiente s ABS+MSR ve standardu, ze zvetsenym prostorem pro nohy vzadu apod. Pokud existuje nejaky "skutecne aktualni" web s cenami a vybavou Fiatu, napis mi ho. Kvalitou webu je Skodovka pred Fiatem o nekolik trid. -
« Re: TO MFILIP
Uz jsem to taky cetl. Je zajimave, ze kdyz 6.1.1999 delali test Bravy 1.2 80 SX vubec nekritizovali podvozek a k dilenskem zpracovani rekli jen klepave zvuky volantu na nerovnostech. Dokonce tato Brava dostala za podvozek 8,za tlumeni nerovnosti 7, odstupnovani prevodovky 7, brzdy 8. Dnesni Brava dostala 5,5,6,5. Co si o tom myslis ? Ja si myslim, ze az nekdy na podzim 2002 budou testovat Octavii, tak uz z ni taky nebudou nadseni jako v roce 1999. V motorech se moc nechytam a nikdy jsem na diessly od VW nerekl kriveho slova. JTD muze dotahovat TDi ve spotrebe. Tdi muzou dotahovat Common Raily v tichosti a kultivovanosti chodu. Jinak jsem ani jine hodnoceni necekal, jak jsem uvadel v MC pred tydnem. Pravdou, je ze hodnoceni mohlo byt lepsi. Jeste jedna vec je zajimava z meho pohledu. U Bravy s JTD za 423 900 ( fija napr. rikal, ze JTD je az za 479 900 ) chybi v zakladu ABS, bez ktereho si uz nekteri ridici nedokazi jizdu predstavit. Myslim si, ze by testeri pominuli bez povsimnuti fakt, za ani v testu porovnavana Octavia 1,9 TDI GLX za 444 900 nema ABS v zakladu. -
« TO MFILIP
Nic moc ten test Bravy v MF Dnes, co říkáš? :-))) Vzhledově pořád krásný auto, opravdu. Stále se mi zdá, že JTD se na TDI od VW stále jen dotahuje. Ovšem kritika podvozku Bravy mě dost zklamala, a dílenské zpracování taktéž. Tvá MF Dnes Ti tak trochu zabrnkala na strunu, nemyslíš??? :-))) Zdravím, Lukáš
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!