OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

29.08.00  14:37

« Re: No Octavie,

Ja nevim, ale ty si nemyslis ze si z nas O dela *? Takhle dementni projev muze mit dite, mozna tak nejaky starec po 80, ale ti by si asi sami nepustili pocitac...

Osobne jeho zpravy preskakuji a myslim ze mam o nekolik let prodlouzen zivot (nebo zkraceny, protoze se nesmeju? :-))

OCTAVIE JE BUUUUH a ZIVOT JE KRASNEJ :-)
  • 00 Reagovat !

foto

28.08.00  08:05

« No Octavie,

Fotr by ti mel poradne strhnout kapesne ... Co kurz cestiny ? Clovece, tebe bych chtel mlatit pres prsty rakoskou pri psani. Co ti cestina udelala, ze ji tak ku?vis ?
  • 00 Reagovat !

foto

26.08.00  09:47

« Bez nadpisu

pOSLEDNÍ OPRAVA TOHO POTRUBÍ!!!!!! A TO MNOZÍ ZVÁS NEVÍ!!!! JE ŽE VÁM NEDAJÍ DÍL ALE MUSÍTE KOUPIT CELOU SADU OD MOTORU PO VÝFUK !!!!ANO CELOU!!!!!!!!! A TO I Z KATALIZÁTOREM TAKŽE NÁS TO STÁLO 25000 !!!!!!!!!!! ANO 25000 STARÝ KATALIZÁTOR NÁM ŘEKLI ŽE SI MŮŽEM ODVÉZT. JINAK CELKOVĚ NÁS PŘIŠLI OPRAVY ZA POSLEDNÍ 3 TÝDNY NA 38 000!!!!!!!! ZAHRNUJE ==== KATALIZÁTOR VÝFUK SPOJKA ČERPADLO CHLAD. KAPALINY LAMBDA SONDA !!! JINAK NÁM ZNÁMÝ říkal že prý to 1,,6 motory dělají propalují potrubí!!!!!!!!!
  • 00 Reagovat !

foto

26.08.00  09:43

« Bez nadpisu

Včera už zase po týdnu v servisu opravily auto. Jel jsem s ním a otcem na služebku na Slovensko a tak mohu porovnat stávající stav. Auto už má zase výkon a to co se mi nejvíce líbí je že po překročení 3000 nastává takový sitý kovový zvuk jako když by seplo TURBO. Jinak ale zdáse mi že to s tou dynamikou nebude zase až tak dobré po rozjezdu na 2 asi v 60 kdy to točí těsně 5000 otáček se mi zdá že to předtím mělo větší výkon a zdá se mi že to jako předtím vytočit do 70 na 2° asi nepůjde!!!! Jinak taky 4° bych řekl že je skoro na nic od 100 km/h to jede a teď to řeknu otevřeně jako posrané!!!!!!! Jinak jsou to dojmy z trasy dlouhé 146 km ze Zl do PV na slovesko Pv je Povážská Bystrica. ALE JE TO JÍZDA KDE NEZNÁM TERÉN !!! TAKŽE NEMOHU POSOUDIT JAK TO POJEDE NA MOJÍ TRASE ZLÍN BRNO KDE MÁM NAJETO 70 PROCENT SVÝCH KILOMETRŮ. PROTO S TÍM HODNOCENÍM RADĚJI POČKÁM PO BARUMCE KDY NEBUDOU NA SILNICÍCH NA ZLÍNSKU TAKOVÝ ŠÍLENCI JAK VČERA !!!!!!
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 23.08.00  22:15

« Re: Facelift

Serus! Pôjdem sa na ňu budúci týždeň pozrieť, tak ti napíšem svoj názor.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.08.00  21:24

« Re: Facelift

cau Diamant, ktore fotky myslis? Lebo mne sa ten predok Octavie na Fabiu nepodoba. Ale mohol sa. Prave ma trapi dilema, ci nezrusim objednavku na Fabiu a objednam si Octaviu.
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 23.08.00  21:15

« Facelift

Skutočne neviem, prečo Škoda stiahla tie obrázky faceliftu Octavie z webu. Veď u nás už jeden taxi jazdí. Takže asi tam už nebudú žiadne zmeny. Ale na prvý pohľad ma ten predok skutočne zmiatol a čudoval som sa, aká Fabia to ide.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.08.00  18:40

« Re: Otevreni oken...

Preji hezkej den...
    Mas naprostou pravdu. Sehnal jsem si znameho v Boleslavi, ktery mi rekl to same. Pri odemykani zadnich dveri klicem, jsem stahnul ovokynka aniz bych si toho vsimnul, jsem vodesl. Na otazku, proc je to tak blbe udelane mi neodpovedel ani von... Nevedel.. Proste je to tak. A to jeste rikal, ze se to muze stat casteji pokud je zamek vevnitr trochu pootocen. Doporucil mi, abych vobcas klicem preventivne odemkl a zamkl vsechny zamky, aby byly zarovnane. Celkem se mi nelibi myslenka, ze bych zamknul auto, sel domu a pritom se mi sundaly vokynka...
    Zdar
  • « 00 Reagovat !

foto

23.08.00  15:39

« Re: Otevreni oken...

Octavia má takovou divnou "automatiku" na stahování/zavírání oken. Když jsi odemykal auto přes kufr, mohlo se stát, že jsi podržel o chvilku déle klíč v poloze odemknuto a okna jely dolů. Při odchodu sis toho nemusel všimnout.

BTW: když mi vykradli auto (klasicky vytržením vložky zámku) taky jsem našel všechna okna stažená. Nejdřív jsem si myslel, že je někdo všechny vymlátil (ani bych se nedivil po tom, co už jsem všechno zažil), ale pak jsem zjistil, že jsou "jen" stažená. Nic mi sice neukradli, ale stejně mě ta legrace přišla na 6kKč za výměnu zámků :-(.
  • 00 Reagovat !

foto

23.08.00  14:53

« Otevreni oken...

Zdar panove, Stala se mi takova zajimava vec. Sel jsem dneska takhle do TESCA (Letnany) mel jsem ho tam na parkovisti. Stalo mi tam celej den a sel jsem se k nemu jenom podivat, protoze mi nejak zlobila centrala, nechtelo mi to otvirat pate dvere. Dalkovym jsem to otevrel a pate dvere, protoze nesly mrchy, jsem otevrel klicem. Potom jsem zmacnul dalkove, vsechno se zavre a zadni dvere zacaly fungovat. Spokojene jsem proto zalezl do obchodaku. NAjednou slysim v rozhlase. MAjitel cerne oktavie SPZ... No proste jsem poznal, ze volaji me... Tak jsem dobehnul k autu a uz z dalky na me jecela ochranka, ze to jsem se snad pos... a proc jsem nechal stazene okna. Panove, vsechny ctyri vokynka byly stazene do poloviny. Ja na to cumel jak tele na strouhadlo. Musle jsem votocit klickem v zapalovani, abych je vytahl nahoru. No a potom nastala komedie, kde jsem na sebe rval s ochrankou a voni mi pousteli video zaznam, na kterem stejne nebylo nic videt... Co si vo tom myslite? Ted to vypada, ze vokynka jsou nahore, ale nejak tomu uz neverim...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.08.00  03:22

« to ladao

Tak na to zapomeň. Je úplně jedno, jestli pneu je na 6" nebo 8". Kostra a kord drží průměr a pouze boky pneumatiky mění úhel sklonu. Tisíckrát se to testovalo a je to stejné. Pochopitelně, že např. pneu 195/45 15 nenasadím na ráfek 12x15. Ad dragster: to ví kdekdo co udělá pneu tohoto auta při záběru, ale proč? Protože se na jedné straně zmáčkne a druhé vyboulí. Toť vše.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.08.00  16:27

« Re: Co pořád máš s tím J???????

BTW2 při uvažovaných rozměrech by se maximálně zdeformuje bok pneumatiky, ale ne běhoun, nebo dokonce kord...
  • « 00 Reagovat !

foto

22.08.00  16:23

BTW a v tabulkách v pneuservisu nic takového není, tam najdeš maximálně alternativní obutí na jiný průměr ráfku, případně kombinaci šířka/procentuální výška...
  • « 00 Reagovat !

foto

22.08.00  16:21

* Láďo, když vezmeš dejme tomu gumu 205/60 R 15, sundáš ji z šestapůlpalcového ráfku a dáš ji na šestipalcový, to si fakt myslíš, že změní obvod? Neříkej, že jsi tak blbej?

Ad dragstr, vzhledem k materiálu, šířce, konstrukci a měkkosti gumy se opravdu odstředivou silou lehce vyboulí, ovšem nechceš mi doufám trvdit, že podobné gumy se používají na soušasných osobních automobilech?
  • « 00 Reagovat !

foto

22.08.00  08:46

Pánové pozor.OCTAVIE má pravdu.Ale,aby byl ten rozdíl odvaleného obvodu markantní, tak by se musela ta guma natáhnout na disk např.7 a 10 palců.Ale,i potom by rozdíl v Km.na tachometru by byl zanedbatelný.To.AUTOKOMPLEX-viděl jsi někdy startovat Dragstr-jestli ano ,tak jsi musel vidět ,jak se guma při roztočení zúží a zvetší na průměru.A jestli ti tohle nepostačí jako důkaz ,že guma není na obvodu(a tedy i průměru)konstantní,tak si zajeď do pneuservisu ať ti půjčí tabulky pneu.Tam se to dočteš.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.08.00  01:16

« Co pořád máš s tím J???????

Octaviane kontrolní otázka: Změní se obvod válce tělesa při změně jeho šířky a zachování původního průměru? No!!!! Jen pro tvou již bohatou informovanost, to "J" je tvar patky ráfku, víš. (je to takovýto, co připomíná vlnitý plech tam, kde končí ráfek a začíná pneumatika)
  • 00 Reagovat !

foto

21.08.00  23:17

« Bez nadpisu

Na tom JJJJJ záleží a proč?? JE to jednoduché protože ať dáte dvě pneu se stejnými rozměri na 6J a 6,5J dojde ke změně udávané rychlosti!! Ale už se o tom nebavme. Protože na J6 bude mít jiný obvod než na 6,5j . Ale nic tak hrozného ale přeci.
  • 00 Reagovat !

foto

21.08.00  23:15

« Bez nadpisu

Teď už nám auto nedojelo ani do práce a muselo se nechat odtáhnout, protože začlo trhat a nejelo. Jinak tak to je pěkně na nic auto když i malá díra ve spojích výfukového potrubí způsobí absolutní ztrátu tahu auta a po 3 dnech dokonce nepojízdnost. Dneska jsem byl v AUTOSERVISU a tam mi potvrdil že pokud na OKTÁVCE DOJDE K PROREZAVĚBÍ POTRUBÍ ALE POZOR MUSÍ TO BÝT PŘED LAMBDA SONDOU DOJDE SKORO K NEPOJÍZDNOSTI podle rozsahu!!!!!! Mi máme díru v jakémsi spoji a když jsem jel tak se podržte jelo to tak do 4000 otáček ale stoupalo to a dynamiku to mělo asi jako když zrychlujete z 1500 otáček do 2500 tak takový to mělo odpych!!!!!!! A typl bych tak zrychlení z 0 - 100 asi tak za 27 vteřin. Ale snad říkali že by jim měli dojít součástky v půlce týdne a tak snad nebude ohrožena jízda v pátek na dálnici kde bych to otestoval po tolika oprav co měla naše OCtavie
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 18.08.00  19:20

« To Hafik

Si skvelý. Len si zabudol na "!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!… />P.S.: Ako dlho si to tvoril?
  • « 00 Reagovat !

foto

18.08.00  14:29

« Re: Na :-)

COOOOOOOOOOOOOOL! Hafik, ja ťa žeriem!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…