OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
« Re: ...reakce *
"Moje prispevky se vzdy vecne tykaly urciteho nadhozeni protioponujicich,samozrejme nekdy byly ovlivneny urcitou moji naladou toho ktereho dne,jindy zase prilis ostrou reakci toho druheho na muj nazor". S tim mi obcas nekorensponduje tvoje oblibena veta "Fiata si nekupuj, jsou to nejvetsi srace" na dotaz typu "Ma nekdo zkusenosti s Fiatem ....., chtel bych si jej koupit". "Nebudu se vsak nekonecne/a hlavne zbytecne/ hadat s jedinci typu Mfilip,Wolf..., kteri se timto zpusobem primo realizuji a u nichz cas a pocet jejich prispevku jasne dokazuji kde je jejich prava podstata. ". Ja nevim, kde je ma prava podstata, ale s tebou neslo nikdy vecne argumenty diskutovat, vzdy si placnul nejakou poradnou blbost, bez nejakych podpurnych faktu. Ty se proste vyzivas v popichovani. V tom je podstata mnohych tvych prispevku. Nicmene s mnohymi tvymi prispevky souhlasim. -
« Re: dojezd u motorů 1.4 - 1.8T a TDi
u TDI mam max. vyzkouseny dojezd (jeste to ani nepiplo) 1367 km. To uz jsem byl pod ryskou ctvrtiny nadrze, ale rikam, ze to jeste nepiplo. Odhaduju realny max. dojezd cca 1500-1600 km. Jinak jsem zacal porovnavat odaje o spotrebe PP a real dle natankovaneho mnozstvi paliva, a vypada to, ze si PP trosku "prilepsuje" - na PP mi to vychazi na 3.4-3.5l/100km, real na 3.67l/100km, takze rozdil 0.2-0.3l/100km - ale to asi bude "v toleranci". -
« RSD
Ne, ne opravdu jsi mne spatne pochopil. Ja jsem necekal, ze sklidim takovou bouri, kdyz zaseju malicky vitr. Hafik se snad ani nikdy s Kamil* o Ford X Skoda nehadal, ale jednou se kousli v rubrice "Kdykoliv, kdekoliv ... ". Kamil tam rikal, ze ma silne auto, a ze jezdi na dalnici tolik a tolik. Hafik mu reagoval, ze takovi lide jsou sobci, ze muzou zabit, atd ... No a kamil* zacal Hafika oslovovat "hafane", psal neco podobneho jako jednu dobu adresoval pomalym skodovkarum ... I kdyz se mne to osobne netykalo, proste se mi to nelibilo, to nebyla diskuse o rychlosti, ale jedno zesmesneni za druhym. Mne se libi kamil*uv sloh, ja se taky smeju, ale tentokrat to nebyla kamilova reakce na Octaviana, na jeho bludy, ale na Hafika, ktery ma v leccems pravdu. Ja nechci byt mravokarce a nemel jsem se do toho plest. Jen jsem se vzil do Hafika, kdyz napsal,ze ho v MC vytocili jen 2 lide, a hned jsem si rikal, ze jeden z nich musi byt Kamil*, prave za sve reakce na Hafika kvuli rychlosti. No a autokomplexovo hodnoceni ("Kamile davam ti deset bodu") za kamilovymi prispevky v te dobe, bylo jeste popuzujici. Nerikalo deset bodu za sloh, ale mohlo rikat, Kamil*e tys mu to nandal, ty jsi dobry. Proto jsem autokomplexe oznacil jako druheho, ktery Hafika vytocil. S kompromisy, ktere uvadis naprosto souhlasim, ja jsem nikdy vylozene nejake antipatie ke Skode nemel, ale nasel jsem je v sobe, kdyz jsem tu furt cetl, ze italska auta jsou srace,.... , ja jsem musel reagovat protoze s tim nesouhlasim a Octavie byl nejvhodnejsi objekt, na kterem jsem mohl demonstrovat, ze kazde auto ma chyby. V tom jsme naprosto stejni. Ja jsem nikdy nezacal diskusi jako Kamil*, danula, stylem "ty a ty auta si nekupuj, jsou to srace.". Jen jsem vzdycky obhajoval sve auto. Taky verim, ze bychom si lepe pokecali nekde u piva, bohuzel je republika velka. Ale jestli se tu budeme potkavat dalsich 10 let, urcite by setkani po 10 letech melo smysl. -
« Re: dojezd u motorů 1.4 - 1.8T a TDi
Bravo OCTAVIE.V poslední době jsi snad jediný,kdo se drží tématu.Ten tvůj ledový klídek,se kterým přecházíš invektivy na tvou osobu a dál popisuješ své zkušenosti s Octávií, bych občas potřeboval. TO: zbytek -Dejme si někde zcuka,tam si v klidu pokecáme o autech ,pak se pohádáme ,pak se ožerem ,dáme si do držky a v klidu se rozjedem domů.Navrhoval bych někde uprostřed republiky ,aby to měli všichni relativně stejně daleko. -
« dojezd u motorů 1.4 - 1.8T a TDi
Jen tak když už jsme u těch porovnávánní motorů tak by mě zajímalo od 1.4 - 1.9 Tdi maximální dojezd ALE TEN KOMBINOVANÝ tzv. průměr vašich ježdění k čerpadlu. Začnu u naší 1.6 55kw /orientačních určitě má mnohem víc typuji tak 60 kw / skoro vždycky začne pípat při 650 km a zhruba dojezd úplně na maximum kdy ručička klesá už k hranici končící červené pole na kokpitu je do těch 700 km víc s tím nejde dojed ale tak průměrně tankujem při 680------------------------------------*… 1.6 /55kw/ má 650 km ******* -
« to Mfilip
1. já jsem nikomu nepřitakával a ani to nemám zapotřebí.
2. pokud sis nevšiml, nesoudil jsem Kamila verus někoho, ale kladně jsem ohodnotil jazykovo slohové duševní vlastnosti Kamila, které mě velmi rozesmály až jsem si skutečně poprskal monitor.
3. Mfilipe, pokud to není tajemství, co vůbec děláš, že jsi tady tak často k vidění? -
« Re: ...reakce
Nerad znovu vstupuji do teto zbytecne debaty,ale moje jmeno zde bylo nekolikrat na pretres,tak bych se i ja rad vyjadril.
Moje prispevky se vzdy vecne tykaly urciteho nadhozeni protioponujicich,samozrejme nekdy byly ovlivneny urcitou moji naladou toho ktereho dne,jindy zase prilis ostrou reakci toho druheho na muj nazor.Pokud chapu dobre smysl tohoto fora/reakcne naucny/,nedomnivam se,ze ma vyznam vytvaret zde duchem svych prispevku svoji osobnost a na nekoho zde jakkoliv pusobit.Internet,jeho anonymita a moznosti je prilis nedokonaly nastroj k slechteni sama sebe,treba v motorcafe(jak to tady mnozi zkousi) a nejen zde-treba Xchat.Kazdy ma prece moznost zalogovat se pod ruzmymi nicky a diskutovat treba sam ze sebou.Je zde mnoho dalsich zneuziti tohoto systemu(podpora vlastnich nazoru pritakavajicimi prispevky pod ruznymi jmeny od tehoz jedince apod.).Rad si zde i nadale poctu,mnohe prispevky jsou opravdu poucne a na nekterych je videt,ze prispivajici jsou skutecne pro dannou oblast odbornici.Nebudu se vsak nekonecne/a hlavne zbytecne/ hadat s jedinci typu Mfilip,Wolf...,kteri se timto zpusobem primo realizuji a u nichz cas a pocet jejich prispevku jasne dokazuji kde je jejich prava podstata.
Nemam chut a hlavne cas zabyvat se podobnymi nesmysly a proto me omluvte,kdyz nadale do tohoto fora budu prispivat jen sporadicky.
Kamil -
« ...reakce
třeba právě tento výrok :" Jinak, oprav mne prosim, pokud se pletu, si myslim, ze te tady v MC nejvice vytocil ten s tou hvezdickou (*) a jako toho druheho bych tipnul toho slovenskeho kdysi popularniho zpevaka". Vyznělo mi to totiž, jako reakce na to, že tu hájí Michal a Kamil Škodovky před lidmi, kteří mají zažité ať již předsudky nebo zkušenosti s dříve vyráběnými modely, a nyní, aniž by měli nebo chtěli mít zkušenosti s novými modely je házejí do kvalitativního pytle třeba s Favority. Já vím, také mám své předsudky vůči Fiatům, ale díky oboustraně komunikující diskusi jsem třeba pozbyl své vyložené antipatie k Bravu - to je třeba ten kompromis , který jsem měl na mysli. Právě z tvých příspěvků , které reagovaly na mé poznámky jsem vyciťoval jakousi "oponenturu za každou cenu", což mne možná vedlo k výrokům, které jsem tu na tvou stranu napsal. Ono totiž ať si vezmeš danulu, wolffa ale třeba i Kamila* právě moc taktem nerozdávají, a tak mne to někdy přivádí také do varu. Jsem rád, že si tu někdy i docela pokecáme a věřím, že by znás tu , co tu spolu vedeme roztržky byla nakonec stejně dobrá parta. -
« RSD,Autokomplex
Co to prosimte vyvadis ? Dovolil jsem si poznamenat, ze si myslim, ze hafika nejvice vytocil kamil* a Autokomplex. Sorry, ale vubec se mi nelibilo jak kamil* "diskutoval" s hafikem ohledne rychlosti na dalnici stylem "hafane" a jinak ho, podle mne, urazel. Zkus se vžít do hafikovy situace a pokud by te i Autokomplexovo pritakavani a povzbuzovani za kamil*ovymi zesmesnovacimi prispevky nechavalo v klidu, tak jsi celkem dobry klidas. Ale ty klidas, jak vidim ohledne tve reakce, nejsi. Porad doufam, ze si muj prispevek spatne pochopil. Autokomplex je pro mne na uplne opacnem konci kladne popularity nez Octavian a rozhodne moje posledni veta prispevku 928 nemuze byt brana do souvislosti s predchozimi radky prispevku. Zadne hazeni do stejneho pytle.
Nerozumim tve vete "Z tohohle tvého nadhledu právě pramení možná ta neshoda mezi námi, protože neumíš uznávat kompromisy". Nevim, co mas kompromisy na mysli. Tot vse, snad te neurazilo trosku zabalene oznaceni loginu. U nas toto normalne delame, a neznamena to hanobeni. Vladimir Zelezny je v mem okoli ten, s tim zelezem. Petr Uhl - ten, co ma ty vcely, Vladimir Mlynar - Ten z mlyna. -
Až teprve teď nám opravili auto !! A proč až teď teď se podržte!!!!! NÁM TOTIŽ DALI STARÝ ŠROUB NA DRŽÁK MOTORU KDO SE V TOM VIZNÁ BUDE VĚDĚT JE TO TEN NA SPODNÍ ČÁSTI pak jsou ještě dva boční a ten spodní mi při jízdě s otcem upadl!!! Co to udělalo něco hrozného motor spadl dolů a mlátil do nápravy a taky šlo blbě řadit!!!!! Dojeli jsme do servisu. No po opravě zdarma už zase šlape, ale řeknu Vám je to dost hrozné zajímá mě jestli někomu se to už stalo!!!!????? Teď tento týden to jedu projet a zjistit jak utrpěla Octavienka ale jedno je jasné po jízdách ve městě jsem zjistil lepší akceleraci v otáčkách do 4500 pak už to dost divně řve ale musím to jet projet pořádně až na dálnici. Taky po tolika opravách není co divu. -
« MFilip o hvězdičkářích a slovenských spěvácích
...tak to vidíš Filipe. Tvá nestranost se fakt zase projevila. Pán z hvězdičkou , pan bývalý slovenský populární zpěvák a divím se , že si tu nezmínil i mne argumentovali každý odlišně na reakce typu Fiat nejlepší volba a Škodu nikdy nekupovat (někdo s nadhledem, někdo s emocemi) a hned, ač sebe považuješ za stoprocentního demokrata, házíš tyto lidi hodnotami svých příspěvků do pytle s Octaviem. Z tohohle tvého nadhledu právě pramení možná ta neshoda mezi námi, protože neumíš uznávat kompromisy. -
« Hafik
Tak nejak. Vzdycky se zasmeju, kdyz si vzpomenu, ze se O jednou vyjadril, ze uz ma na Zigulu a Octavii najeto 13 000 km. Pak asi za mesic, napsal, ze jezdi o hodne vic za mesic, nez my vsichni ostatni, co mame Favority, a ted nedavno se zase prekec, ze na trase Brno - Zlin ma najeto 70 % svych kilometru. Proste idealni zkusena kariera profesionalniho idiota. Jinak, oprav mne prosim, pokud se pletu, si myslim, ze te tady v MC nejvice vytocil ten s tou hvezdickou (*) a jako toho druheho bych tipnul toho slovenskeho kdysi popularniho zpevaka. -
« Parodie
Pánové, buďme rádi, že je na MC taky nějaká sranda. Já do rubrik, kde tento komik operuje chodím pravidelně, třebaže auto Octavia mě nechává chladným. A je mi úplně fuk, jestli je to nějaký tatíkem protěžovaný, silou vůle na VŠ udržovaný student, nebo prostě opravdový frajer co to na nás bezvadně hraje. Jeho příspěvky v časovém sledu jsou však myslím pravdivé, takže moje hypotéza zní: je to mladý kluk, co má rád auta, je z toho všeho strašně nadšen, tak nám to hned sděluje, já ho mám vlastně docela rád, nebude to špatný člověk (jen aby nás na silnici nezabil), jen nevím, jestli s tou češtinou si dělá jaksi navíc srandu, nebo jde o cizího státního příslušníka, nebo je to "jednoduchý typ".
Ale mějme se (tj. i jeho) všichni rádi. P.S. Přesto mě zde už dva lidi dokázali vytočit. To však tento srandista nemůže. AŤ ŽYJE !!!!!!!!!!
« bob_ e, vzdyt ja se mu furt musim smat.
"pOSLEDNÍ OPRAVA TOHO POTRUBÍ!!!!!! A TO MNOZÍ ZVÁS NEVÍ!!!! JE ŽE VÁM NEDAJÍ DÍL ALE MUSÍTE KOUPIT CELOU SADU OD MOTORU PO VÝFUK !!!!ANO CELOU!!!!!!!!! A TO I Z KATALIZÁTOREM TAKŽE NÁS TO STÁLO 25000 !!!!!!!!!!! ", ale nejlepsi a na cem zalezi je "JJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ"