OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

05.09.00  11:35

« Re: 1.8

72 l/100 km je fakt pěkný výsledek :-)) To jsi jel na zpátečku ?? Ono spotřeba a výkon je docela zajímavé téma. Pokud jedu tak jako ostatní, měl by mi, teoreticky, vyšší krouťák umožnit méně šlapat na plyn při změnách rychlosti...... Ale tím se dostáváme k účinnosti. Ale pokud mohu srovnávat z vlastních zkušeností, tak 1,6 55 KW má při srovnatelné rychlosti spotřebu jednoduše stejnou ( ale s tím, že ji kdykoliv nechám na půl cesty, když budu chtít ), 1,6 74 KW je víceméně totéž co do spotřeby ( srovnával jsem to na asi 3 000 km dlouhé dovolené s kolegou ), možná měl a nějakou desetinu spotřebu nižšší ale dynamiku na dálnici velice solidní, 1,8 bez turba má spotřebu méně rozkolísanou - připadalo mi že jede pořád mezi 8 - 9 litry, ale jezdil jsem s ní jenom 2 dny víceméně po městě. Oproti 1,8 T mají ale všechny motory pochopitelně horší dynamiku a především výrazně vyšší hlučnost. Kamenujte mě, ale 1,8T mi z hlediska spotřeby vychází vlastně nejlépe z benzíňáků....
  • « 00 Reagovat !

foto

05.09.00  11:26

« Re: Vymena loga na Octavii

Spis nez logo si dej zamek radici paky, alarm, cislo na skla atd. :)) S tim logem je to fakt "divny". :))
    Jak slape to TDI??
  • 00 Reagovat !

foto

05.09.00  08:55

« Vymena loga na Octavii

Aha , chybka . Ne nooko, ale naoko ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

05.09.00  08:53

« Vymena loga na Octavii

Cus all. Chtel bych na Octavii "nainstalovat" bezpecnostni opatreni proti zlodejum a nooko zdowngradovat Elegance TDI na 1,4MPI Classic vymenou zadniho stitku. Je to sice chujovina, ale mozna to nekoho od kradeze odradi, tak proc to nezkusit , ze. Nevite jestli se da koupit ten stitek co je na kufru a jestli se pri vymene nemusi rozebirat pulka auta (jsem manualne "velmi zrucny ;-)" a nerad bych, aby po mem zasahu musela jit Octula na tyden do servisu)
  • 00 Reagovat !

foto

05.09.00  08:46

« Vymena loga

• « 00 Reagovat !

foto

04.09.00  22:49

« Re: Dojezd

Kamil*e, uz jsme se kdysi o necem dohadovali. Proc myslis, ze si vymyslim ? OK - spocti si to sam: nadrz je 55l, spotreba 3.67l/100km => 1498 km dojezd. Pochybuju, ze by mi to pipalo, kdyz tam je jeste 9l, protoze pri tomto zpusobu jizdy zda se mi ponekud nemozne, aby ze zacatku cerveneho policka (pipnuti) mi to spadlo na konec na pouhych 100 km. Takze ja mam pocit, ze mam pipnuti pri cca 5-6l v nadrzi, a tedy odhadovany prubeh km pri pipnuti vychazi na 1350. Coz odpovida mnou pozorovanemu 1368km pri pipnuti...
  • 00 Reagovat !

foto

04.09.00  22:08

« Dojezd

Ten dojezd 1300+Km je naprosto nereálný.Zkoušel jsem to ze svým Tdičkem a povedlo se mi max.960 Km a to jsem jezdil tri dny jako snek.Normálně to pípne pri cca 600 Km.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.00  21:28

« Re: CokesPro mifilipa

RSD zná už spoustu nicků z tohoto fóra. Někteří mne znají osobně díky tuningu svého vozu, jiní pracovně i osobně, telefonicky či e-mailem. Za tu dobu, co sem lezu asi všichni znají i moje plné jméno, e-mail atp, stejně tak jako možná u Cokese, AUTOKOMPLEXE, King of the Roada atp....
  • 00 Reagovat !

foto

04.09.00  20:28

« 1,6 -74 KW

Tak koupil jsem si Octavku s timto motorem... Zjistuji ze je to velice zajimavy motor.. Spotreba je velice promenliva v zavislosti na jizde.. Dovedu zajet delsi trasy i za 6,5 ltr/100 km ale po meste dovedu dostat i 12 ltr/100 km.. Prumer dlouhodoby je okolo 7,8.
    Fakt zalezi na jizde.... Kdyz drzim rychlost okolo 80 km na petku je to velice slusny..
    Tento motor dovede být živý a také si vezme. Takhle bych to zhrnul..Takze než kupovat 1,6 55kw tak tu 74 a jezdit mirne..spotreba je stejna...ale mate moznost si vyuzit i sportovni jizdy..ale ta rychlejsi jizda je zaplacena DANI a to HLUCNOSTI.... ta je opravdu neuveritelna..
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.00  20:13

to DIM.
    Tu chvili jsem myslel jako jizdu s cihlou na plynu
    a budes tak na pulce okamzity spotreby ja mam rekord 72 l v tatovym passatu taky 1.8 T.
    Jinak vykon, ktery se vyuziva pri bezny jizde konst. rychlosti je maly ve srovnani i s 50 kw-
    proto ta nizka spotreba.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.00  11:12

Když chvíli postojím na plynu, tak už asi za 10 sekund neuvidím vůbec nic :-)))Ale jo, když jsem jel v Německu kolem 200, tak jsem měl 10,2..... No a ve městě , pokud bych jel pořád plný plyn a brzda - což je asi pořád na jedničku, jinak dvojka už jede 110, - tak se dá jet i za 20 litrů. Ale to se dá i s Feldou :-)))
  • 00 Reagovat !

foto

03.09.00  20:15

« Pro mifilipa

Myslím, že jsi si pro svoje úsudky nevybral ty správný lidi. Sice svoji chybu má leckdo, ale vynášet takové předčasné závěry...

Zajímalo by mne, když občas padají ta jména (resp. nicky), kolik z těch x lidí znáš třeba osobně? Jednoho, žádného?

Když už jsme u toho, Cokes zná Wolfa osobně, AUTOKOMPLEX osobně a s RSD jednou mluvil po telefénu ;-). Dál AUTOKOMPLEX se zná pravděpodobně s RSD a určitě s Kamilem. Koho zná RSD nevím...
  • « 00 Reagovat !

foto

02.09.00  13:56

Ale ruku na srdce těch 650 u pípnutí to je nic když se vydám v pátek na projížďku najedu 280 - 350 km jelikož jenom k dálnici je to od nás 200 km tam i zpět a potom něco na ní a je to hned těch 300 km. No a je konec pak už se nedá skoro moc toho najezdit o víkendu když třeba otec chce jet někam a je to dalších 200 a už se dá říct že se nedá nikam jet bezpečně bez natankování . 650 km je opravdu nic když s autem jezdí rodina. ps: pro jednoho je to dost.
    JINAK TDI a dojezd něco kolem 1300 km to už musí být supr
  • « 00 Reagovat !

foto

02.09.00  00:00

to DIM: Jen chvili postuj na plynu a uvidis.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.09.00  15:29

Spotřeba u 1,6 55 KW je u mého 1,8 T v podstatě stejná - pípnutí tak na 650 km na nádrž. ( Při přesně dvojnásobném výkonu, to se až věřit nechce ...:-))
  • 00 Reagovat !

foto

01.09.00  13:14

« 1.8

Octavie 1.8 rok vyroby 98 ma spotrebu, i s tim jak tvrdej nepovedenym motorem, cca 9 litru a nadrz tak tech 55. A to neni zady "setreni" spotreby.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.09.00  10:00

« Re: Re:

slusny dojezd.
  • 00 Reagovat !

foto

01.09.00  09:58

« Koupit?

Chtel bych koupi novou Octavii 1.6/55kW ve vybave Ambiente. Napiste nejake zkusenosti s timto motorem, spotrebu, jizdni vlastnosti atd. Nebo poratte jake jine auto koupit za stejnou cenu (404000) a pojisteni. Diky
  • « 00 Reagovat !

foto

01.09.00  09:31

« Re:

cca 55l
  • 00 Reagovat !

foto

01.09.00  09:14

« Bez nadpisu

Jaky je objem nadrzi u Octavii ?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…