OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

06.09.00  13:42

« Re: Octavie versus Almera

1. pojištění
    2. VW 1.6 74kW
    3. dostupnost servisu
    4. dostupnost ND oficiálně a neoficiálně
    5. prodejní cena po X letech
  • « 00 Reagovat !

foto

06.09.00  13:40

« Re: je libo tempomat???

Prosím Tě proč? Jednotka se ani nevytahuje ven z auta, programuje se diagnostikou přes diagnostickou zástrčku. Jediná operace spočívá v demontáži volantu a výměně levé páčky a zapojení 2 konektorů na patřičná místa. Tenhle ten tempomat je ve všech směrech stejný jako originální tempomat VW.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.09.00  13:40

Proc?
  • « 00 Reagovat !

foto

06.09.00  13:35

« Re: Dojezd

A z toho plyne co ? Ze by mel PP ukazovat vyssi, nebo nizsi spotrebu nez je realne ? A necha se to nejak nastavit, aby se real a PP zase "sesly" pri pouzivani stejneho paliva ?
  • « 00 Reagovat !

foto

06.09.00  13:33

A neprisel bych o zaruku ?
  • « 00 Reagovat !

foto

06.09.00  13:31

deficit reálné spotřeby vs. spotřeby na PP vznikne na základě principu měření spotřeby PP.
    V řídící jednotce je datové pole závislosti hustota nafty vs. teplota nafty. Vstřikovací čerpadlo měří teplotu nafty, na vstřiu 3tího válce jehla měří zdvih vstřiku, otáčkové čidlo na klice měří otáčky motoru a z převodovky se změří rychlost auta. Když se tyto údaje sejdou v řídící jednotce, vypočítá se na jejich základě spotřeba v litrech za hodinu nebo v litrech na 100km. V momentě kdy kolísá hustota nafty od jakéhosi etalonu ve Wolfsburgu vzniká rozdíl ve spotřebě reálné a spotřebě udávané. BTW bionafta je hustší něž klasická nafta.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.09.00  13:20

to fija: nemusela by Tě tak bolet noha..
  • 00 Reagovat !

foto

06.09.00  13:19

« je libo tempomat???

Horká novinka posledních dnů: přišel jsem na to, jak u TDI od VW naprogramovat do jakékoliv jednotky tempomat(5000,-) , stačí k tomu dokoupit páčku blinkrů s patřičným přepínačem tempomatu ( cca 1600,-) a 2 konektory (cca 700,-) a je na světě originální tempomat. P.S. mám informace, že by to mělo jít i na benzinové motory, ale musím to otestovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.09.00  13:15

já bych doporučil tu Octávii.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.09.00  13:11

« Re: BMW kobra 11

jedině M3
  • 00 Reagovat !

foto

06.09.00  12:38

« Octavie versus Almera

Rozhoduji se nad koupi noveho automobilu a to mezi novy Nisan Almera 1,5 Comfort 2ab/ac 5D benzin (407 000Kc) a Skoda Octavia Ambiente 1,6 MPI/74 kW benzin (424 900Kc).Nevim jestli mate nekdo zkusenosti i s Almerou, ale presto prosim o radu. Jsme zatim 3 clena rodina, ktera najede behem roku asi 10000km. Jezdime prevazne kratsi trate s nekolika delsimi vylety a dovolenou. Prosim o radu a o Vase nazory. Jakou maji auta spotrebu, kde se necha platit nejnizsi havarijni pojistka (ta pojistka zatim hovori pro Skodu)? (zatim jsem jezdil s Skodou Felicia 1.3 Lxi). Moc diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.09.00  10:12

« Re: Už si o tom i povídají....

No, Octavie, nechápu, proč bys nemohl ve 160 přeřadit na trojku ?? Já myslím, že mezi Zlínem a Brnem, v té zatáčce těsně před stoupáním vpravo, by se tam dala dostat i zpátečka !! Ale to bys asi musel jet bez tatínka , tuším :-))) Jinak i 1,8 T ještě těch 160 na trojku udělá....ale na zrychlování už to není.
  • 00 Reagovat !

foto

05.09.00  23:52

« Už si o tom i povídají....

Sierra 2.5 turbodiesel? ....asi nějaká speciální edice, kterou upravili pro závod s OCTAVIEM, a chudák Ford-motorsport to projel na plný čáře.... Onehdá jsem slyšel Enrica Bretoneho, jak se baví, vyděšenej s Michalem Gargulákem o nějaký zelený Octavii 1.6 GLX (ale je to vlastně SLX), jak jí při testování po dálnici na Zlín nemohli za žádnou cenu dojet. Nakonec zjistili, že nemaj nafoukaný kola Heliem, vyměněnou lambdasondu a hlavně , že to nemaj tak najetý a tak splakali nad výdělkem. Bertone se pak ptal Kresty, jestli nemaj v "továrně " ještě nějakou jednašestku zašitou, že sere příští rok na Forda a jde do Octávky, nejlíp 1.6/55 "jinak na tvou přitroublou otázku k 160 a přeřazení na 3 - já jsem jel s BMW E30, 325i na trojku 170 ....ale věřím, že na tu čtyřku a pětku by mi to na dálnici tolik nejelo jak tobě."
  • 00 Reagovat !

foto

05.09.00  23:10

« BMW kobra 11

Kdo se díval na Cobra 11 no dost se mi zbíhaly sliny si zajezdit na dálnici !! Jeden z těch nejlepších dílů . Jinak řeknu ale dost nereálný starý ušumtělý mercedes a má prý 200 koní myslím že to němci zase dost přehání ale jinak nechápu jak mohl a to jsem se díval ve 160 km/h v tom BMW přeřadit na !!!!! 3° a předjet je aby mohl rozbít bariéru se sudy s vodou ?? Podle odhadu to byla 3řada a i kdyby tam měl třeba 2,.8 litrů je možný??? přeřadit ??
  • 00 Reagovat !

foto

05.09.00  23:05

« Jízda

Mám kompletně projeté auto z cesty do Brna a jede líp než předtím a to o dost. Tak třeba 1.6 74kw Slovák co jel za námi si ani nevrznul jelikož náše Octavie je po opravě o kus líp a to si dovolím srovnávat takže 1.6 74 ani jedénkrát si nedovolil přiblížit na předjetí Potom chlápek v Sieře 2,5 Td tak to jsme jeli zrovna do kopce a byla to úplná hračka JENOM jediné auto mě předjelo na celé trase a to Opel Zafira 1.8 16v zrovna když jsme jeli do kopce já jel za ním on mě pustil já předjížděl tu sieru a hnal to na 3 asi tak těsně před 120 pořád na 3° se ani nepřibližoval pořád jel konstantně za mnou asi tak 3 m pak ale po přeřazení a to rychlém na 4° mu to jelo jaksi až moc rychle. Předjel mě a to dost bleskově. No díval jsem se na stránky opel a zase to nemá tolik koní Můj názor je ten že v kopci se projeví ten 16v kdy on to pořád hnal na 3° a to až do 130!! Jinak jízda na dálnici je paráda čtverka táhne úplně normálně dřív jí docházel dech při 130 dnes není problém 140 pořád bleskově dosáhnout a pětka má dynamiku okolo 150 kde není problém se dostat na 160 za pár sekund nevím jak to bude v dalších rychlostech nad 160 jelikož jsem jel s otcem a nemůžu s ním jezdit 180 a více stejně by mě řekl abych zpomalil.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.09.00  21:36

Kamil*e, Michal to vyjadruje skoro presne - velmi lehka noha. Te spotreby (podotykam, ze tankuju skoro vyhradne bionaftu - obyc. jenom kdyz se vyskytne "vyhodne" a to byva velmi zridka) dosahuju na dalkove trase; sice jezdim i po meste, ale to mi celkovou spotrebu zvedne max. o 0.2l. Takze pro ilustraci Opava-Brno jedu prumernou rychlosti 68km/h, ve meste to pak (v pondeli rano, kdy stojim na kazdem semaforu 2x, nez projedu na zelenou) klesne na cca 65km/h. Spotreba 3.2 dle PP, ve meste se zvedne na 3.3-3.5 l/100km. Na trase Opava-Tisa (za Decinem skoro na hranicich se SRN) prumerna rychlost 64km/h, spotreba 3.4l/100km dle PP. realna spotreba je proti PP o 0.2-0.3l/100km vyssi - naposledy jsem to spocital na 3.67l/100km na 1200 km. Celkovou spotrebu za 24tkm co ma auto najeto jsem zatim stlacil na cca 3.9l/100km. Zatim muzu rict, ze se mi stale dari spotrebu snizovat, jak se ucim vyuzivat vsech moznosti a lepe poznavam trasu a lepe odhaduju provoz. Jeste tip pro tebe: zkus si na dalnici pri ustalene rychlosti dejme tomu 120km/h trosku ubrat plyn a sleduj okamzitou spotrebu. Ta ti treba klesne o 0.6l/100km, ale rychlost zustane (skoro) stejna. Obecne - snazim se co nejmin akcelerovat (a kdyz uz, tak plynule), spis se snazim udrzovat konstantni, neprilis vysokou rychlost. Pro tebe by jizda jiste ztratila kouzlo (a jako velkopodnikatel na to ani nemas cas), ale pro mne to kouzlo ziskava a porad souperim sam se sebou, kam az se dostanu. Za vsechno muze PP - dokud jsem jezdival autama bez nej, tak jsem taky mel vysokou spotrebu (no, s P205 1.8D jsem jezdival za cca 4.2l/100km i bez PP a s prumerne 4 lidmi v aute, ale to je auto o polovicni hmotnosti nez Octavka), ale PP je pro mne drab :-) Jen by mne zajimalo, jestli bych byl schopen jet s 1.8T pod 6l/100km, ale zatim se mi ji nepodarilo od nikoho na test vypujcit.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.09.00  20:31

ale jo Kamile, fija má 90PS TDI a nohu má skutečně velice, velice lehkou. Sice nejede, ale ušetří..
  • « 00 Reagovat !

foto

05.09.00  20:29

« Re: Vymena loga na Octavii

to nedělej, zbytečně vyhodíš peníze a čas. Ten kdo ji chce ukrást, stejně pozná co to je podle zadních kotoučů, litých kol a interieru. Kup kvalitní alarm, případně konstrukt a auto dávej do servisu bez DO alarmu.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.09.00  20:28

Fijo,
    prozrad mi prosim zpusob jizdy za ktereho jsi tuto spotrebu dokazal.To jsi jel asi padesat po dalnici na petku v odstavnem pruhu a do zad ti foukal silny severak.Ne?
    Jinak kdo ma TDI at se zde vyjadri ke spotrebe.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.09.00  20:14

« Re: 1.8

Nee jenom na jednicku jsem predjizdel traktor, a mrknul se na displej.Jinak vzhledem k tomu, ze 1.8 T ma lepsi ucinnost, tak bude brat o chlup min, ale kdyz se na to slapne, tak to tam proste tece, protoze ten motor ma na to spalit vic smesi,a tim dostat vetsi vykon na kola.Tech 150 k je proste o tom jak mit moznost prevalcovat kde co.Jinak me napada tipni si aerodynamicky ztraty pri rychlosti napr 100 a 170 km/h.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…