OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

13.09.00  10:36

« Re: je libo tempomat???

Musím souhlasit s tím, že při delší jízdě mám podobné pocity jako ty, ale nejsem sám. Je to asi i tím, že člověk téměř nešlape na plyn a má tu nohu pořád stejně nastavenou....Ale sedadla by asi úpravu potřebovala, člověk už pak neví, jak ten plyn podržet. Já jsem se rozhodl dát na moje auto 1,8T 205 gumy ( to nemá s křečí v noze už nic společného :-)) Vybral jsem GOOD YEAR NCT 5 205/60 H asi za 3 900,- Kč. Na jaře bych stejně původní Continental už nenasazoval - a stejnou gumu Continental už ani náhodou. Co s tím udělá širší guma vám napíšu tak za hodinu :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

13.09.00  10:33

Musím souhlasit s tím, že při delší jízdě mám podobné pocity jako ty, ale nejsem sám. Je to asi i tím, že člověk téměř nešlape na plyn a má tu nohu pořád stejně nastavenou....Ale sedadla by asi úpravu potřebovala, člověk už pak neví, jak ten plyn podržet.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.09.00  22:31

« Re: BMW kobra 11

Jak to tu tak pozoruju Octavie si vzal me rady k srdci a je po nem..... nejsou vsechny cesty dalnice...........
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.09.00  13:44

« Re: Octavie versus Almera

zadní náprava: Nedávno jsem jel Octávkou Combi TDI 81kw. Jede to výrazně lépe než moje TDI66kW 4x4, ale.. mám takový (silný) dojem, že moje zdechlá 4x4 sedí lépe. Že by ta víceprvková zadní náprava byla tak super?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.09.00  13:31

Nezavisle zaveseni sice octavia nema,ale 1. pricka napravy je zkrutna,tudiz funguje castecne jako stabilizator u nezavisleho zaveseni,2. cela naprava je uzozena v pryzovych luzkach, ktera umoznuji jeji mirne nataceni v zatackach.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.09.00  10:40

« to horak

ano, ano, ztuhlá a zakřečovaná pravá noha, marné otáčení pánví na sedačce, kroucení pravé nohy na pedálu to je přesně ta situace na dlouhé cestě v přibržděném provozu. Jediná spása je tempomat.
    Hele, je velká naděje, že to půjde. Uvidíme časem.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.09.00  10:34

« to davidz

Tempomat by neměl zvyšovat spotřebu, právě naopak. Samozřejmě, že pokud pojedeš okresky a na 5° při 1800 1/min nastavíš tempomat a přijde kopec, tak se bude tempomat marně snažit přidávat plyn a tu spotřebu určitě nezlepší.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.09.00  10:31

« to mib

Právě ještě nevím jestli to bude fungovat, údajně by mělo. Přijeď, udělám z tebe pokusnýho králíka. Neboj, nic se nemůže pokazit, maximálně se funkce nedostaví.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.09.00  15:19

Jestli ten tempomat funguje i na benzíňáky, tak bych do toho asi šel, protože jestli něčeho lituji, tak že nemám tempomat, protože jízda na delší vzdálenosti po dálnici je utrpením, pokud jedu rozumnou rychlostí tak mě za chvíli tak bolí pravá noha, že mě berou křeče.Má někdo s 1.8T obdobné zkušenosti??
    Mimochodem, k diskusi o spotřebě, souhlasím s DIMem, že 1,8T je asi na spotřebu nejlepší z benzínu, protože při normálním provozu jezdím běžně při průměru 86 - 90km/hod se spotřebou kolem 6 l/100km, pokud nejsou v cestě obce tak není problém se dostat na 5,3 - 5,5 l/100km. Dlouhodobou spotřebu dle PP mám 7,4l/100km, ale to je vliv denního pojíždění po Praze a přece jen občas rychlejší a častá jízda po dálnici, kdy nad asi 150km/hod spotřeba dost leze nahoru, hlavně v kopcích, když držím stálou rychlost.
  • 00 Reagovat !

foto

11.09.00  10:11

« Diesel

Hrome připište něco do "Škoda Octavia - diesel motory", taky by mě zajímaly názory na tyto ojeté diesly.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.09.00  07:05

... a prečo má TT vzadu to isté čo octavia 1,4? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.09.00  00:00

...proč nemá Octavia TDI (a možná i některý jiný) vzadu nezávisle zavěšený kola?
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 09.09.00  12:11

jednoznacne almera - pruzny motor, male sikovne auto, servis nepotrebujes, lebo je to spolahlive, ND nepotrebujes tiez, a never tomu, ze po x rokoch bude mat oktavia vyssiu hodnotu.
    oktavie sa daleko viacej kradnu ako nissany, v almere mas vzadu mulitilink...
    3 roky zaruka atd.
    jednoznacne almera, momentalne najlepsie auto svojej triedy
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.00  15:23

Jak je to s tempomatem. Jestli se nepletu, tak to musí zvyšovat spotřebu, protože se to snaží až do plného plynu stále udržovat rychlost. Když jedu se stejným plynem, do kopce mi rychlost klesne, ale nárůst spotřeby myslím nestojí za malý rozdíl průměrné rychlosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.09.00  10:29

To nezní špatně. Když mi ho dáš do 1.8 SLX, jdu do toho .
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.09.00  10:22

« Re: 1.8

Ja mam 1.8 bez turba, dlouhodobě cca. 8.7l, jinak město 11-12l (Praha), smiseny delsi trasy a zkousim obcas setrit tak pod 7l a kdyz specham (dalnice, 1tř.) tak kolem 10l. Ale 1.8T je lepsi ...vic jede, i v mensich otackach, je tissi a spotřeba je o chlup lepsi. Bohuzel, 1.8T se zacala delat dva mesice pote, co jsem si koupil 1.8... to nasere
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.00  10:11

« Re: BMW kobra 11

Octavie po dalnici s plynem v podlaze to umi snad kazdej. Nechces si zkusit nejakou sotolinu nebo aspon poradny kopec?Samozrejme bez otce!Jeden mrtvy staci...
  • 00 Reagovat !

foto

08.09.00  07:42

« Nová Octavie - poznatky

1) Palubní počítač už ukazuje dojezd
    2) Senzor deště funguje perfektně, včera jsem ho měl možnost vyzkoušet (konečně pršelo), skvěle se přizpůsobuje hustotě deště a komu by to nevyhovovalo, může si u něj nastavit citlivost nebo ho může vypnout. Příplatek 2600,- za to stojí.(za senzor, ne za vypnutí)
    3)Vypadá mnohem líp než na fotkách, hlavně interiér v béžové u Elegance.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.09.00  15:17

« Cokes add 953

Ja jsem prece nedelal zadne predcasne zavery .... Jen jsem napsal, ze si myslim, ze konkretniho cloveka vytocili konkretni lide. Jak jinak uz to proboha mam vysvetlit, ze jsem to nemyslel nijak zle. Proc v tom vsichni vidi nejakou podlost, nejaky jiny skryty vyznam.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.09.00  13:57

« Re: Dojezd

1.pokud bude nafta hustší než etalon, bude PP ukazovat míň a naopak.
    2.myslím si, že nedalo, protože každý výrobce a každá vyrobená dávka nafty mírně kolísá na hustotě, nehledě na to, že spousta pumpařu s oblibou v měnším či větším poměru pančuje naftu bionaftou. Vem si to ještě takto: Tvůj motor když jede na volnoběh (850 1/min) vstřikuje na jeden válec zhruba 7 miligramů nafty. Teď když to dopočítáš, že za 2 otáčky kliky provedou všechny válce celý pracovní cyklus a propočítáš to jakýmisi provoznímy otáčkami, které podělíš 2 dostaneš se na hodnotu spotřeby v litrech za minutu. Dále víš jakou při těch provozních otáčkách máš rychlost a dokážeš se propočítat k hodnotě l/100km. Jinak 100% plynu je u TDI 90 PS asi 70 miligramů na zdvih vstřiků. Sám vidíš, že to poslední číslo vznikne řadou násobení a z toho již plyne, že i nepatrný rozdíl v počátečních hodnotách udělá velkou konečnou odchylku. Osobně si myslím, že odchylka 0,2-0,3 l/100 km je velký úspěch a vzhledem k tomu, že systém využívá k měření paliva komponentů potřebných pro konstrukci TDI motorů, lepší už to nebude.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…