OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• 00 Reagovat !

foto

15.09.00  18:51

« Gumy

Byl jsem docela překvapenej jak na Octávce drží gumy. Mám na ní namotáno už 100 000 km a dojíždím teprve třetí. Fakt příjemný překvapení. Dokonce zimní mi vydržely dvě zimy. Ale na jaře už to bylo nic moc. Asi se vyplatí investovat do lepších měl jsem tam Goog year snad Ultra grip cca 5500 Kč jedno kolo, ale vyplatilo se. Teď dojiždím Dunlopy SP Sport 2000 E 205/55/16.
    Marně akorát přemýšlím kolikáté mám destičky snad taky třetí.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.09.00  18:04

« Re: Nové gumy.

Ja mam najeto 60000 a mam porad stare continentaly...
  • « 00 Reagovat !

foto

15.09.00  12:49

« Re: To: grep Re: 1,6 -74 KW

Chlapi, když jedete na "pětku" např. po dálnici, při jaké rychlosti začíná být hluk motoru zřetelnější (nepříjemný)? Při 130 nebo při 180? Pro potenciální zájemce je to vcelku důležitá informace.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.09.00  10:08

« Re: Octavka vs. kvalita

Kamile, zodpovědně ti poradím : vyhoď Continentaly a hlavně tam dej 205/60. Vyměnil jsem je po asi 70 tisících, takže už bych ten rozdíl mohl poznat :-)) Tam kde jsem dřív, hlavně na hladkém asfaltu, pohvizdoval v zatáčkách ( zvlášť do kopce a pod plynem ) tak už nehvízdám !!! A to jsem si dal záležet ! Taky se ztratil se svistot od podvozku při větších rychlostech a auto lépe drží stopu....
  • « 00 Reagovat !

foto

15.09.00  09:54

« Re: To: grep Re: 1,6 -74 KW

Jo huci to dost. Je to dano ti m motorem ze je vysokootackovy. Proste musi rvat. Ale po delsi chvili si na to zvyknes.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.09.00  21:32

« To: grep Re: 1,6 -74 KW

Konečně spřízněná duše. Mám stejný typ, starý
    3 měsíce, najeto cca 5000 km. Motor jede skutečně slušně, ale ta hlučnost je zoufalá. Po zajetí jsem se skoro vyděsil, že je něco s motorem. Projel jsem se s předváděčkou s 35 000 km a bylo to úplně stejný. Stejně tak Polo Classic s 55kW,
    ten chvílemi vrčel jako diesel. Je to problém všech neturbo benzínů od VW, že bručí.
  • 00 Reagovat !

foto

14.09.00  21:29

« Octavia kontra Golf

Kamarad si poridil golfa 4,taky silnejsi TDI/Michale mozna mam pro tebe praci/.Neda se to s Octavkou srovnat.VERTE MI!Ten udajne stejny koncernovy podvozek se v Golfu chova naprosto jinak.Zadna vrtkavost pri vyssich rychlostech.Zatacky se daji vybirat podstatne rychleji.Brzdy srovnatelne,vykon motoru tak na stejne urovni/subjektivni pocit/ a to je zatim neprecipovany.Interier podstatne lepe zpracovany,pouzite metarialy zjevne kvalitnejsi a hodnotnejsi.Cim to je???
  • 00 Reagovat !

foto

14.09.00  21:14

« Octavka vs. kvalita

Trochu zde musim poopravit nazor na kvalitu zpracovani Octavii.Pocatecni nadseni z noveho vozu uz trochu pominulo a je cas zminit nektere neduhy jez se mi na mem voze vyskytly.
    Nyni mam najeto 18000 Km a vrzou mi na kocicich hlavach vsechny dvere/asi zamky,ktere jsem vsak uz trikrat promazaval/ a pate dvere jsou na tom nejhur ty jsou slyset i pri zapnutem radiu.Dalsi vec je vyrazne souvisle duneni predni napravy na nerovnem povrchu/nevim jestli se jedna o vyrobni vadu,nebo je to u Octavky po ctyrech mesicich provozu normalni?/.Potahova latka sedadel a zvlast loketni operky se nadmerne opotrebovava.Uz ted to vypada jako bych v tom aute jezdil leta.Je to osoupane az hruza.Podvozek jako by ,,povolil,, najezdovou rychlost do zatacek/i znamych/ jsem musel snizit,protoze se mi zda,ze to uz,uz ustreli.Gumy zlovestne piskaji na nizsi hranici nez drive.
    Nekdy mam pocit ze jsem si koupil nejakeho posraneho Fiata a ne kvalitni nemecko-cesky vyrobek.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.09.00  16:36

« Re: nové pneu

No práve naopak, málo nafúkané.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.09.00  13:57

« Re: nové pneu

Pre a_kay: Pozerám práve do tabuľky a to zníženie sa mi zdá veľké. Podľa tabuľky polomer pre 195/65-15 je 636mm a pre 205/60-15 je 629mm. Rozdiel na výške by mal byť 3,5mm. To je ale teória. Nemáš ich veľmi nafúkané? :-}>
  • 00 Reagovat !

foto

14.09.00  10:07

« brzdy na nove oct.

mam oct. combi elegance tdi 81kw, mr.2001, najeto 3000, mam pocit ze brzdy nebrzdi tak ostre jak na starych oct. (mam zkusenost s tim samym motorem, slx, akorat limuzina). Uz nekdo jezdil novym modelem, jaky ma pocit z brzd? Nejak se mi to nezda, nechci byt pri reklamaci za trubku. Diky
  • « 00 Reagovat !

foto

14.09.00  09:55

Já jsem měl Continentaly asi na 50 tis, ještě by asi do podzimu pár tisíc unesly....Nezvýšil ti někdo ten obrubník ?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.09.00  08:48

Ty, a_kay, vysvetli mi prosím ťa ako ti prezutie 15´´ zo 65 na 60 profil zníži svetlú výšku o 1,5- 2cm??? To je psycho...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.09.00  22:53

Muzete mi prosim napsat, kolik vam ty originalni Continentaly vydrzely. Me okolo 40 tis. coz se mi nezda mnoho. V zadnem pripade se neda rici, ze bych je nejak moc zdimal. Preci jen nemam tak silny motor jako Octavie....-o) Navic mi na prave zadni patrne praskl drat, protoze zacala hazet do strany cca 1.5 cm. Silne hucela a bylo to znat i na volantu, ikdyz byla v zadu. Nechtel jsem verit, ze zadni guma muze rozkmitavat volant, ale opravdu to bylo tim.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.09.00  21:37

mozem iba potvrdit. pred dvoma mesiacmi som prezul
    na dunlop sport 300 rozmer 205/60 r15 a s povodnymi firestone f680 195/65 r15 sa to neda porovnavat. auto sedi ako pribite, hlucnost pneumatik mensia a za mokra mozem lietat ako blazon. Bohuzial auto kleslo o cca 1.5 -2.5 cm
    co zlepsilo jazdne vlastnosti ale uz nemozem parkovat pred domom s prednym podbehom nad obrubnikom.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.09.00  19:02

« Re: to davidz

Nerozumím, proč naopak. Celé je to o tom, že se nesnažím do kopce držet konstantní rychlost, protože to dost podstatně zvyšuje spotřebu. A to přesně dělá tempomat. Každopádně je to určitě pohodlné, super na dálnici. Problém vidím taky v tom, že všichni dělají plynový pedál zavěšený shora a člověk má nohu vykroucenou až hrůza. Vzpoměňte na starou špatnou Š120, tam byl plyn na podlaze a noha nebolela.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.09.00  15:59

........zítra na nich odjedu asi 400 km pro mě notoricky známé trasy, tak budu vědět i víc o spotřebě .
  • 00 Reagovat !

foto

13.09.00  15:57

« Nové gumy.

Tak je tam mám asi 2 hodiny, udělal jsem si malou víjýždku ( čau Octávie ) a je to jako po vatě, po těch Continentalech mám pořád pocit, že mi už úplně zhasl motor. Nevím proč, ale zdá se mi i motor tišší... Možná je to tím , že i v záběru se hlučnost gumy projevuje víc než bych si myslel. Každopádně : guma je evidentně tichá a při dojíždění na neutrál jede a jede a jede - přečtěte si někdy leták k GOOD YEAR NCT5... Jo a protože je to ta 205, tak i v zatáčce se auto chová trochu jinak, lépe sedí i když nástup je takový ostřejší než předtím tak je průjezd rychlou zatáčkou bez dřívějších pískotů a nahánění předních kol. Na mokru zatím nevím :-))) A navíc za 3 800,- je to solidní cena .
  • « 00 Reagovat !

foto

13.09.00  12:19

« Re: je libo tempomat??? - gumy

taky mam originalni Continentaly 195/65/15", a nezdaji se mi hlucne. Je ovsem pravda, ze vetsinou za jizdy posloucham radio. Srovnavam ale s ostatnima autama, se kteryma jezdim - a zadny zretelny (pro mne zjistitelny) rozdil neslysim.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.09.00  11:09

« Re: je libo tempomat???

Když je řeč o těch pneu, já zatím jezdím na originálních Continentalech 195/65-15 a mám bohužel pocit, že jsou příšerně hlučné. Zvláštní je, že zimní pneu jsou zřetelně výrazně tišší. A protože teď budu kupovat nové letní, určitě se budu orientovat podle hlučnosti, protože je sice hezké, že je výborně odhlučněný motor, ale když gumy dělají randál, tak je to k ničemu. A nechám si rád poradit.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…