OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
« Re: Octavka vs. kvalita
Kamile, zodpovědně ti poradím : vyhoď Continentaly a hlavně tam dej 205/60. Vyměnil jsem je po asi 70 tisících, takže už bych ten rozdíl mohl poznat :-)) Tam kde jsem dřív, hlavně na hladkém asfaltu, pohvizdoval v zatáčkách ( zvlášť do kopce a pod plynem ) tak už nehvízdám !!! A to jsem si dal záležet ! Taky se ztratil se svistot od podvozku při větších rychlostech a auto lépe drží stopu.... -
« To: grep Re: 1,6 -74 KW
Konečně spřízněná duše. Mám stejný typ, starý
3 měsíce, najeto cca 5000 km. Motor jede skutečně slušně, ale ta hlučnost je zoufalá. Po zajetí jsem se skoro vyděsil, že je něco s motorem. Projel jsem se s předváděčkou s 35 000 km a bylo to úplně stejný. Stejně tak Polo Classic s 55kW,
ten chvílemi vrčel jako diesel. Je to problém všech neturbo benzínů od VW, že bručí. -
« Octavia kontra Golf
Kamarad si poridil golfa 4,taky silnejsi TDI/Michale mozna mam pro tebe praci/.Neda se to s Octavkou srovnat.VERTE MI!Ten udajne stejny koncernovy podvozek se v Golfu chova naprosto jinak.Zadna vrtkavost pri vyssich rychlostech.Zatacky se daji vybirat podstatne rychleji.Brzdy srovnatelne,vykon motoru tak na stejne urovni/subjektivni pocit/ a to je zatim neprecipovany.Interier podstatne lepe zpracovany,pouzite metarialy zjevne kvalitnejsi a hodnotnejsi.Cim to je??? -
« Octavka vs. kvalita
Trochu zde musim poopravit nazor na kvalitu zpracovani Octavii.Pocatecni nadseni z noveho vozu uz trochu pominulo a je cas zminit nektere neduhy jez se mi na mem voze vyskytly.
Nyni mam najeto 18000 Km a vrzou mi na kocicich hlavach vsechny dvere/asi zamky,ktere jsem vsak uz trikrat promazaval/ a pate dvere jsou na tom nejhur ty jsou slyset i pri zapnutem radiu.Dalsi vec je vyrazne souvisle duneni predni napravy na nerovnem povrchu/nevim jestli se jedna o vyrobni vadu,nebo je to u Octavky po ctyrech mesicich provozu normalni?/.Potahova latka sedadel a zvlast loketni operky se nadmerne opotrebovava.Uz ted to vypada jako bych v tom aute jezdil leta.Je to osoupane az hruza.Podvozek jako by ,,povolil,, najezdovou rychlost do zatacek/i znamych/ jsem musel snizit,protoze se mi zda,ze to uz,uz ustreli.Gumy zlovestne piskaji na nizsi hranici nez drive.
Nekdy mam pocit ze jsem si koupil nejakeho posraneho Fiata a ne kvalitni nemecko-cesky vyrobek. -
« brzdy na nove oct.
mam oct. combi elegance tdi 81kw, mr.2001, najeto 3000, mam pocit ze brzdy nebrzdi tak ostre jak na starych oct. (mam zkusenost s tim samym motorem, slx, akorat limuzina). Uz nekdo jezdil novym modelem, jaky ma pocit z brzd? Nejak se mi to nezda, nechci byt pri reklamaci za trubku. Diky -
« Re: Nové gumy.
Muzete mi prosim napsat, kolik vam ty originalni Continentaly vydrzely. Me okolo 40 tis. coz se mi nezda mnoho. V zadnem pripade se neda rici, ze bych je nejak moc zdimal. Preci jen nemam tak silny motor jako Octavie....-o) Navic mi na prave zadni patrne praskl drat, protoze zacala hazet do strany cca 1.5 cm. Silne hucela a bylo to znat i na volantu, ikdyz byla v zadu. Nechtel jsem verit, ze zadni guma muze rozkmitavat volant, ale opravdu to bylo tim. -
« Re: Nové gumy.
mozem iba potvrdit. pred dvoma mesiacmi som prezul
na dunlop sport 300 rozmer 205/60 r15 a s povodnymi firestone f680 195/65 r15 sa to neda porovnavat. auto sedi ako pribite, hlucnost pneumatik mensia a za mokra mozem lietat ako blazon. Bohuzial auto kleslo o cca 1.5 -2.5 cm
co zlepsilo jazdne vlastnosti ale uz nemozem parkovat pred domom s prednym podbehom nad obrubnikom. -
« Re: to davidz
Nerozumím, proč naopak. Celé je to o tom, že se nesnažím do kopce držet konstantní rychlost, protože to dost podstatně zvyšuje spotřebu. A to přesně dělá tempomat. Každopádně je to určitě pohodlné, super na dálnici. Problém vidím taky v tom, že všichni dělají plynový pedál zavěšený shora a člověk má nohu vykroucenou až hrůza. Vzpoměňte na starou špatnou Š120, tam byl plyn na podlaze a noha nebolela. -
« Nové gumy.
Tak je tam mám asi 2 hodiny, udělal jsem si malou víjýždku ( čau Octávie ) a je to jako po vatě, po těch Continentalech mám pořád pocit, že mi už úplně zhasl motor. Nevím proč, ale zdá se mi i motor tišší... Možná je to tím , že i v záběru se hlučnost gumy projevuje víc než bych si myslel. Každopádně : guma je evidentně tichá a při dojíždění na neutrál jede a jede a jede - přečtěte si někdy leták k GOOD YEAR NCT5... Jo a protože je to ta 205, tak i v zatáčce se auto chová trochu jinak, lépe sedí i když nástup je takový ostřejší než předtím tak je průjezd rychlou zatáčkou bez dřívějších pískotů a nahánění předních kol. Na mokru zatím nevím :-))) A navíc za 3 800,- je to solidní cena . -
« Re: je libo tempomat???
Když je řeč o těch pneu, já zatím jezdím na originálních Continentalech 195/65-15 a mám bohužel pocit, že jsou příšerně hlučné. Zvláštní je, že zimní pneu jsou zřetelně výrazně tišší. A protože teď budu kupovat nové letní, určitě se budu orientovat podle hlučnosti, protože je sice hezké, že je výborně odhlučněný motor, ale když gumy dělají randál, tak je to k ničemu. A nechám si rád poradit.
Marně akorát přemýšlím kolikáté mám destičky snad taky třetí.