OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• 00 Reagovat !

foto

21.09.00  11:26

« Stárnutí Octávie, LPG

Nevím, nevím, ale naše služební Octávka 1,6 55 KW vykazovala již po 30 000 km takové opotřebení, že nešlo hovořit o novém autě. Změny začaly být patrné na každém kroku. Podvozek rozhozenej, pocit z jízdy prostě jinej. Teď po 50 tis. je to už neoddiskutovatelné. Jezdíme s ní tři a všichni jsme kliďasové. Je to model snad z první série, zakoupenej ihned po započetí prodeje a tak je to snad i tím...
    Zajímá mě úprava 1,6 55 kW na plyn a praktické zkušenosti s ní. Spotřeba, kterého výrobce zvolit a pod. Ve specializovaných auditoriích jsem nic nenašel, takže sorry - jsem tady.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.00  22:56

« Re: To: pedro

Musím souhlasit s grepem. Při 110 to točí 3000
    a je to celkem v pohodě. Ale při 140 to má asi
    4000 ot. a je to opravdu hukot. Pružnost taky nic moc, pokud motor točí 1900 ot. a přidám plyn,
    při zrychlování proběhou motorem kolem 2000 ot. slabé vibrace, které jsou cítit ve volantu. Rozhodně nechápu, jak může VW ten motor dávat do A4 Avanta za 1 mil. Kč. Pokud chceš kupovat nový vůz, neváhej a kup TDI.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.00  13:33

« Re: To: grep Re: 1,6 -74 KW

Tak to není na častý dálniční provoz nic moc.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.00  13:12

« Re: To: grep Re: 1,6 -74 KW

Rekl bych ze uz pri 120 km zacina se projevovat vyssi otačky.. při 160 je to neunosne..musis mit hodne nahlas radio... Stabilne 180 km/h se neda jet..
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.00  10:44

« Re: Octavka vs. kvalita

To DIM: Zvažuji take 205/60, dostal jsem doporučení na Dunlop 300, co vy všichni na to, máte nějaké zkušenosti???
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.00  10:03

« to Kamil*

Kamile prosím tě, nemám na tebe telefon. Pošli mně ho emailem. Chtěl bych s tebou mluvit.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.00  09:59

« Re: Octavia kontra Golf-to kamil*

1.Podvozek se u Golfa chová líp, protože Golf je kratší a tudíž má lepší těžiště.
    2.Interiér VW je lepší než pro Škodu. Bohužel.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.00  07:36

« Kamil*

Marea JTD ... Vidim, ze kvalitativne ocenujes Fiat vysoko, ale zase to neprehanej. Moc se rouhas, jen abys tam, kde dnes kvalitativne vidis Fiat nevidel po par dalsich tisicich km Skodu. Vcera jsem zapomnel poznamenat, ze ocenuji tvoji uprimnost, ja bych byl v tomto smeru taky k Brave uprimny, ale zatim neni u Bravy k cemu se vyjadrovat. Snad jen ke zpusobu uchyceni spodniho krytu motoru k podvozku. Fiati udelali na dvou mistech diru. do ni vsadili valecek s vnitrnim zavitem a sroubem do zavitu prichytili spodni kryt. I kdyz byly srouby pokadmiovane, ve valeccich ty srouby zarezly a pri pokusu o odsroubovani se protacel cely valecek. Musel jsem to odvrtat a ted tam mam mosazne sroubky.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.00  07:22

« fija

Cely muj prispevek mel vyznit o vrzani. Vzpomen si jak se tu kdysi propiralo vrzani Fiatu a ejhle vrze i Skoda. Vrze prece kazde auto. I Brava mi vrze na tesneni dveri, musim to obcas namazat silikonovym olejem, podobne jak na Favoritu. Mozna toto vrzani ma k* na mysli a mozna se mylne domniva, ze to delaji zamky. O posrani: mne Octavie az tak moc nevadi, ale kdyz v nich jezdi ti, co mluvi o posranych Fiatech, beru je na pretres.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.00  23:07

« Re: Kamil*

Mfilipe,je pravda,ze s Octavkou nejsem az tak spokojeny(asi proto,ze jsem byl zvykly uzivat si auta nejvysi tridy-proste srovnavam nesrovnatelne),ale do obecne nekvality koncernu Fiat ma nastesti hodne daleko.Fiata bych si nekoupil ani za zlate prase.Leda,ze by Marea JDT stala tak 300 000 Kc,to by odpovidalo jeji uzitne hodnote a kvalitativnimu vyjadreni jeji urovne oproti prime konkurenci/Lada,Daeewoo,Hyundai,Dacia,Ki… tak bych ji,ale volil pouze jako druhe auto do rodiny,na ktere bych zas tak nespolehal.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.00  15:42

a doufam mfilipe, ze chapes, jak to myslim. Hezky preklep - Brava-Barva - ze ? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.00  15:38

Mfilipe, v posrane Barve si bude pripadat jako v posranem Fiatu - to je prece zalezi na tom, kdo se ti na co vysere, ne ? A ze ses ty vysral na skodovku, tak to znamena, ze je posrana...?
  • 00 Reagovat !

foto

19.09.00  14:12

« Kamil*

Jak dlouho ti vlastnosti Octavie po 18 000 km utkvi v pameti, az zas budes vyryvat na dilenske zpracovani Fiatu, podobne jak v tvych drivejsich prispevcich ? P.S. V Brave si nebudes pripadat jak v posrane Skode. P.S. Sada usnich spuntu "PSSST".
  • « 00 Reagovat !

foto

18.09.00  13:00

« Re: Gumy

Mne na Golfu I vydrzely 80tkm, na Golfu II 60tkm, na Mazde 323 70tkm, na Octavii po 25tkm jsou "skoro nove" ... Tak ti nevim. Zkus jeste prozradit, jak casto jsi menil brzdove kotouce ? Ty totiz vetsinou (alespon do presoustruzeni) vydrzi tak 100tkm - u tve spotreby desticek bych tipnul vymenu kotoucu pro nadmerne opotrebeni po 30tkm...
  • « 00 Reagovat !

foto

18.09.00  12:13

Fija: souhlas. Abych je oddělal po 17 tis., to bych snad musel neustále vozit levou nohu na brzdě. Jám mám na 198 tisících km třetí.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.09.00  10:02

Spis bych rekl, ze neni nad spickoveho pilota :-))) To auto, o kterem mluvis, to jeste jezdi ? Nebo se uz rozpadlo ? Pokud zrusis desticky na Felde po 17000km, tak se s tebou nechci potkat. Protoze musis jezdit jako prase. A neupraveny podvozek Feldy na takovy styl bez debaty nema.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.00  17:20

No na Feldě jsem sjížděl gumy tak do 20 000 Km a brzdový detičky mi první odešly na 17 000 km. To nezapomenu, ještě ráno jsem dával auto do servisu na kontrolu s tím, že si přeji speciálně kontrolu destiček a raději dát nové. Protože vím kolik mi vydrží! Odpoledne jsem dostal auto ještě jednou jsem se zeptal kolik zbylo obložení na destičkách a ten borec mi řekl, že na nich můžu jezdit do 45 000 km. Řekl jem mu, že na to nestačí dvoje a rovnou jsem si šel koupit nový. Byl z toho strašně uraženej. No a po 20 ujetých km od servisu jsem doloval plech od jedné destičky mezi kotoučem a třmenem a dával nový. No není nad odborný servis.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.09.00  22:15

Na nasi felde mame GoodYeary 14" 175 nevim presny oznaceni - u Safranka staly do 3000,- jedno kolo. A bezne vydrzi 80 - 100 kKm.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 16.09.00  20:02

Budem sem písať to, čo už 100 krát. Užívam aj Golf IV TDI 81 kW a pneu sú 195. Zadok je pri dvojčlennej posádke nestabilný a v zákrutách zákerne ustreľuje. Už si robím srandu, že si dokúpim originálne 50 kg vrecko cementu od VW. Pri jednej osobe v zadu, alebo väčšom nákupe v kufri je auto ako vymenené a nádherne sedí. Čo vy na to? Zdá sa mi, že je na tie široké pneu nedostatočný prítlak. Asi by pomohlo obuť užšie gumy. Musím to vyskúšať. Inak brzdy sú skutočne ostré (zatiaľ som ostrejšie nestretol).
  • « 00 Reagovat !

foto

16.09.00  16:30

To mě teda moc neohromuje. Na Feldě mi vepředu vydrží skoro 60 tis., vzadu 100 tis. Continental Contact.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…