OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

23.04.04  20:05

« Re: Re: Destičky

Kup si pořádný destičky a kotouče a ne žádný no-name. Pokud dáváš kotouče, dej zároveň i destičky. Solidní firmy:např. ATE, Jurid, Textar. Je také potřeba hlídat "kvalitu" destiček. Většina firem dělá více kvalit. U Juridu ber kvalitu J nebo J-AS což se rovná originální kvalitě.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.04.04  11:22

« Re: Audio

nemusíš si dávat tubu do kufru (pokud nechceš poslouchat tuctuc..), ale jinak je to vyšší dívčí. Pokud tomu nerozumíš nech si to udělat od firmy. Stačí jenom úprava vytlumení dveří a uchycení repro ve dveřích.. Žádný zázračný repráky ti nepomůžou. Je to od škodovky děsně odfušované, jsou tam akustické zkraty atd..
  • « 00 Reagovat !

foto

20.04.04  20:01

« Re: Audio

Rozdil akustiky fabie x octavie je dost patrny, ale zas tak cerne bych to nevidel. Ja mel stejny problem... V octavii 8repro a radio Gamma (ve fabii hraje vyborne) od VW- zvuk totalne bez basu, proste detsky chrastitko, tak jsem upgradoval radio na Pioneer, kde se daji vyhnat basy pomoci 3 urovnovyho loudness a uz se to da poslouchat, ale v zatezi ty memrany stejne chrastej, coz je dost neprijemny. Pokud jses ale nadsenec tak ti to stacit nebude a tu tubu budes potrebovat- zas takova investice to neni ( v porovnani s jinejma)
  • 00 Reagovat !

foto

20.04.04  08:30

« Audio

Prosím o pomoc,radu,či vysvětlení.Měl jsem Fabii hatchback,autoradio Sony MP-40.V předních dveřích byly originál škodovácké repro, do zadního plata jsem si nechal namontovat 3-p. repro Sony Xplod. Výsledek byl takový,že jsem nepotřeboval zvlášť subwoofer,zesilovač,apod.,ze zdravotních důvodů jsem nezhlasoval za polovinu.Prostě výborný zvuk.Nyní mám Octavii Combi,stejné rádio,v předních dveřích dole jsou 3-p. repro JBL a v zav.prostoru po stranách 2-p. repro JBL. Ve všech bočních dvěřích jsou pak i výškové repro. Totálně ale zdegradoval zvuk,nejsou slyšet basy,můžu dát výkon naplno a nic.2x jsem byl v servisech,nikde mi neporadily.Říkali,že špatná akustika je prostě vlastnost Octavie,že má jinou výplň dveří,než Fabie apod.Že bych si musel nechat udělat akustiku od firmy.Moc tomu nerozumím,ale nezdá se mi to.Věřím stále tomu,že to je v zapojení,ale i to kontrolovali.To si mám koupit subwoofer do kufru,aby se to dalo poslouchat?Prosím,poraďte mi.Děkuji.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.04  12:30

« Re: Re: Alarm META + Oct Ambiente MR 2002

S DO jsem zatim neexperimentoval, ale rikam si ze kdyz alarm zareaguje a vysle signal na odemceni ( mam tam po ceste nastrcenou LEDku ktera blikne ) tak by to nemelo tohle snad zpusobovat.
    P.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.04  11:30

« Re: Alarm META + Oct Ambiente MR 2002

hm, toto se mi stane u meho Crimestopperu 1 x denne .... neda se nic delat, musim to kontrolovat vizualne ... mozna pomuze vymena ovladace DO - protoze mi to tak blbne jen posledni mesic - ovladac uz jsem reklamoval, cekam na opravu
  • 00 Reagovat !

foto

15.04.04  11:13

« Alarm META + Oct Ambiente MR 2002

Zdarec,
    mam oktavku Ambiente MR2002 a pri koupi jsem si tam nechal dat od dealera alarm META M870 EURO. Od zacatku se mi obcas ( 1x az 2x mesicne ) stane ze po stisku DO na ovladaci od alarmu se alarm deaktivuja ale auto zustane zamceny ( central jakoby ignoruje signal ze se ma odemcit ). Stava se to i opacne. Alarm se aktivuje a auto zustane odemceny.
    V servisu uz vymenili : Jednotku alarmu, jednotku CZ, zamek 5-tych dveri a furt je to stejny :'-(
    Nemate nekdo nejakej tip na co se zamerit ???
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.04.04  14:47

« Re: Destičky

No, jestli se dobře pamatuju, tak destičky ABT stáli asi kolem 900 Kč. Ale nejsem si moc jistý.
    Já teď musím měnit i kotouče, má někdo nějaké doporučení jaké? Je to pro 1.6 74 kW, takže ty menší kotouče. V servisu chtěli kolem 2500,- za kotouč, v prodejně s autodílama chtěli za kotouč ABT asi 1100 Kč.
    Má s tím někdo nějaké zkušenosti? Trochu se bojím, abych nekoupil nějaký krám a on se mi pak třeba neroytrhnul, resp. aby to slušně brzdilo...
    Díky
  • « 00 Reagovat !

foto

08.04.04  19:23

« Re: Destičky

Z mych zkusenosti... Kamarad si pred rokem nechal vymenit chip u 66kW - bohuzel u nejakyho smelinare----vysledek--- vybouchlo mu turbo, reklamaci nevzali a po oprave je auto ve stavu, kdy poradne nestartuje huli a ma silenej nekultivovanej chod....
  • « 00 Reagovat !

foto

08.04.04  12:02

« Destičky

Kolikpak stojí přední brzdové destičky na Otinu/ s jakýma máte zkušenosti?
    Ja kvidíte možnost předělávky 66 kW s VTG na 81 kW výměnou vstřiků a přehráním SW?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.04.04  11:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Ofukovani celniho skla s vnitrni cirkula

mfilip: Opel Astra to má bohužel stejně. :(
  • « 00 Reagovat !

foto

06.04.04  09:05

« Re: Re: Re: Re: Ofukovani celniho skla s vnitrni cirkulaci

toz ta ja bych kolikrat Aviu i pridjel, kdyby bylo kde ..... V Brave sel zapnout ofuk i pri cirkulaci .... Mam rad cypovinky a vychytavky, ale tohleta nesmyslna automatika je neprakticka.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.04  16:11

« Re: Re: Re: Ofukovani celniho skla s vnitrni cirkulaci

to mfilip: Není to jenom u Škody, u Mondea s digitální klimačkou to bylo taky tak. Ale tam to ani nevadilo, s 205 koníkama byl člověk před ávií raz dva >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.04  10:33

« Re: Re: Ofukovani celniho skla s vnitrni cirkulaci

Mam MR 99 s mech. klimou. Pri navoleni ofuku celniho skla nelze zamacknout tlacitko na vnitrni cirkulaci. Stejne tak, kdyz je tlacitko na cirkulaci zapnute, otocenim knofliku na ofuk celniho skla se tlacitko samo vypne. To vypinani je udelano asi mechanicky, u jinych aut, nez u SKody jsem to nevidel.
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 03.04.04  10:54

« Re: Ofukovani celniho skla s vnitrni cirkulaci

No ja nevim, co mas za auto - rocnik, ale na me Octavce (MR 02 s climatronicem) muzu mit zaroven zaple ofukovani celniho skla s vnitrni cirkulaci. Jenom musim nejdriv zapnout ofuk a az pak cirkulaci a pak to jede ;o)
  • 00 Reagovat !

foto

02.04.04  08:24

« Bez nadpisu

znate to: jedete za smradlavou Avii, mate zapnuto ofukovani celniho skla, ktere vam nedovoli zapnout vnitrni cirkulaci, takze mate v kabine malem husto. Je to sice dobry napad ofukovat celni sklo pouze vzduchem z venku, ale ne vzdy je to prakticke. Da se samozrejme vypnout ofukovani celniho skla a zapnout cirkulaci, ale lepsi se mi zda moznost zapnuti cirkulace i pri ofuku celniho skla. Zkousel uz s tim nekdo neco delat ?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.04.04  00:52

« "Vzpěry" v kufru

Najednou mi přestaly fungovat ty "vzpěry" co drží kufr v otevřeném stavu. Je dost nepohodlné hlavou podepírat víko kufru a zároveň nakládat zavazadla :-(.
    Dá se to nějak opravit nebo koupit nové, ale pokud možno za rozumnou cenu z druhovýroby?
    Díky Tommy
  • « 00 Reagovat !

foto

01.04.04  11:08

« Re: Chiptuning Oktáfky 1.8T 4x4 - ano/ne?

ja bych se na to cipovani benzinu vykaslal a i s tou jakoby ctyrkolkou by to mohlo haprovat
  • 00 Reagovat !

foto

01.04.04  10:11

« Chiptuning Oktáfky 1.8T 4x4 - ano/ne?

Nazdar, máte někdo dobré/špatné zkušenosti s čipováním čtyřkolky s benzínovým turbem? Kterou firmu doporučujete/nedoporučujete? Dík, pavproch
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.03.04  01:35

« to Sachy:

me se stal neco podobneho:
    najednou mi vyletl otackomer i tachometr, jestli blikaly i kontrolky to nevim. Vsiml jsem si, ze to delalo pokud byl zapnuty vetrak topeni a ja si hral se zapalovanim...
    od ty doby nic. Mozna nejakej studenak...
    1.6 GLXi/97
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…